Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz konyi79 #5562 üzenetére
Ha Sony-ra váltok, tuti ilyen matricát ragasztok majd rá
Főleg egy dolog tart vissza amúgy: nincs számomra tökéletes A7 variáns a Fuji után. Az A7 meg az A7R nem tud e-shuttert, az utóbbi fázis AF-et sem, az A7S meg hiába csudajó éjszaka, hiába tud villanyzárat, ha csak 12 megapixeles. Elégnek elég, de ha leméretezem a Fuji képét ennyire, akkor akár tájképezhetek is vele Adobe programokkal. Ráadásul drága is még az A7S, az objektívek oldaláról kellene kompromisszumot kötnöm, az meg nem esne túl jól a mostani sorom (Sami 12/2, Fuji 23/1.4 és 56/1.2) után. Minimum egy 28/2, 55/1.8 duó kellene, no meg egy nagylátó.
Igazából nincs reális okom váltani, másrészt meg nem a megfontolt döntéseimről vagyok híres
-
madgie
titán
Tényleg ennyire cumis ez a playmemoriesapps-izé? Kománál regisztráltunk egy fiókot, engedte a magyar régiót az ország választásánál, majd a camera részlegnél persze már nem engedett belépni sem, mert nem támogatott régió. Zseniális.
Majd ugye jön a kerülő, regisztráljunk valami angol címmel, vagy ilyesmi. Sajnos a vásárlás meg nem akar így működni, Visa meg Paypal próbálkozás is sikertelen.
Van valami titka ennek?
-
madgie
titán
válasz konyi79 #5618 üzenetére
Az X-E2 nagyjából az A7 II szintje EVF-ben, az X-T1 nem kicsit nagyobb képet ad. Szemüvegesként ez nekem nem mindig előny, de a kép-a-képben megoldással például átlátom teljesen szemüveggel is a keresőképet, kicsit oldalra tekintve meg mindig látom, hogy az aktuálisan kiválasztott területen hogy fest a kép 100%-os nagyításban.
Abszolút nem rossz amúgy az az A7/X-E2 szint sem, együtt lehet élni vele... csak hát a Fuji az X-T1-be azért elég betyáros keresőt rakott bele (D610 használó ismerősöm is elismerően kurjantott, mikor belenézett a Fujiba).
-
madgie
titán
Elhiszem, ha neked az A7S keresője jött be, gondolom eleve másképp (jobban) erősít, mint az A7II-é (aminél például sötétben többet vártam... belenagyítós élességállításnál sokkal jobb, "simán" nem annyira), meg hát az X-T1 nagy méretű és rendkívül színes-szagos keresője is képes olyan furcsaságra, hogy az ehhez a böszme képmérethez társuló X-E2-vel azonos felbontású panel miatt látható lesz az EVF pixelszerkezete. Nem sokan szúrhatják ki, én rövidlátó vagyok, érzékeny vagyok az apró dolgokra, és néha zavar (de nem annyira, hogy igazán említést érdemeljen).
Szóval nincs tökéletes kereső, mostanában hajlamos vagyok
szégyenszemrea nagy méretű OVF-eket kedvelni, valahogy azon él a kép, ha kézzel kell behúzni az élességet.De mivel AF-es objektívjeim vannak (kivéve a 12-est, aminél nehéz hibázni), így le van sz@rva a "probléma"
-
madgie
titán
A Lexar Pro UHS-II-es 64 GB SDXC-je egész jó árban van itt-ott (pl), annak illene vinnie az XAVS C-t.
-
madgie
titán
Bár erősen hardveres limitnek tűnik, de a Sonynál sose tudni: rámérnék azért erre az új firmware-rel megint.
Btw tényleg jó lehet az új time lapse app, tegnap én vagy két órát görcsöltem egy sz@ros 15 másodperces time lapse-szel, ami Sonynál már gépen belül pikk-pakk megoldható
-
madgie
titán
"a sony huzza az egész milc ágazatot a fejlesztéseivel. "
Micsinász? Például az A7 II-vel, amelyeknek a tulajai most szembe lettek köpve? Azért nehogy már az A7R II húzza az egész MILc ágazatot, mert végre bele tudtak mindent tenni, amit eddig is illett volna (e-zár, stb).
Szenzorban jók, ezt aláírom. De az a Sony Semiconductor érdeme, nem a digitcam részlegé...
-
madgie
titán
Szóval akkor a Zeiss egy Tamron licensz alapján mókolgatja a kis Batizandriskát a Sony gépekre?
-
madgie
titán
válasz konyi79 #5829 üzenetére
Nem is az A6000 követő autofókuszára gondolok, hanem sokkal inkább arra, hogy flexible on mellett meg lehet játszani azt, hogy az adott témán tartsa a gép az AF keretet és nyugodtan komponálhatsz, majd arra fog élesre állítani. Magyarul nem írja felül az arcfelismerés, nem kell előre gondolkodva AF mezőt választani, vagy AF lock+átkomponálással reszkírozni a pontosságot.
Mittomén lakadáré és a menyasszony arcára szeretnél élességet állítani oldalról is elölről is, akkor is, ha mögötte ott a fél násznép, akikre elhúzna a face detection.
-
madgie
titán
válasz konyi79 #5832 üzenetére
Ez jó, csak az említett rendezvényfotózásnál (lagzi, színpad, akármi) nincs erre idő.
És igazából az a fura ,hogy Fuji oldalon tud ilyesmi AF Trackinget az X-A1. Igaz, messze nem tökéletes szint, csak CDAF és elég lassú, de tudja. Feljebb viszont semelyik Fuji nem tudja, opcionálisan sem. Szép, meg jó a zone tracking, de nem ugyanaz.
És igen, az a nyüves érintőképernyő a királyság ilyenkor is
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #31733248 #5977 üzenetére
Ezek Adobe programmal készült konverziók? Csak mert egy "kicsit" javult az ACR/Lightroom RAF kezelése az utóbbi időben.
-
madgie
titán
válasz #31733248 #5981 üzenetére
Nézd meg a kockánál, a színátfolyásos Adobe betegség sajnos minden képen ott van. Amúgy a 23/1.4 nem a legszerethetőbb Fujinon objektív, nekem is van, de csak nyomokban hozza azt a képkaraktert (nem élességre gondolok), ami a 35/1.4 vagy az 56/1.2 (nem APD) sajátja. Nemsokára feldobok pár friss gyerekfotót, ott is 99%-ban az 56/1.2-t használtam, és nem csak a háttérmosás miatt.
Zsó&Heni tényleg ilyen kihalt volt sajnos, pedig nagyon jól gitároznak
-
madgie
titán
"Szedtem le A7 raw-kat is, olyanokat lehet az árnyékokon húzni, olyan jól tűrte az élesítést, hogy csak néztem."
Én meg lőttem is A7II-vel párszor, teljesen papírformaszerűen kábé 1 Fé az előnye szenzorban a Fujihoz képest... ahol ugye pont visszajön ez az 1 Fé a 12/2-vel (a 14/2.8-hoz képest).
Az A7R már izgalmasabb volna, de a csillagok alatt a 11 bites RAW ott is beleköpne a levesbe.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest