Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
csak ismételni tudom maga, sztem a 16-105 megfelel az elvárásaidnak, nem tudom, még middig kapható-e 110k-ért, annyit sztem megér, 150-es árnál már mást ajánlanék. ezt használgatod, kitapsztalod, hogy elég-e a 105-ös vége. a 16-os vég nagyon kellemes dolog, érezhetően kellemesebb mint a 18. mellé ugyebár jóeséllyel lesz egy 50-es fixed.
szóval ha nem elég a 105, akkor veszel majd vagy egy 55-200-at, vagy egy jobbfajta 300-as végű obit. stevenson APO-ja is egész jó, bár az APO D az igazi -
james
aktív tag
"rumos14 és james kollégák homlokegyenest más véleményen vannak."
Annyirra azért nem. A különbség inkább fotós szokás függő dolog. Tulajdonképpen ezt neked kell eldöntened, de persze simán megveheted mindkettőt, max eladod ami feleslegessé válik. Ami engem illet, én pl. alig használom az 50-est, mert úgy találom, hogy amiket mostanában fotózok ott hasznosabb a zoom komponálás sebessége és a lazább gyutáv választás, mint a fényerő. Ezzel együtt lehet úgy is fotózni ahogy Rumos kolléga írta, portréra valóban elég jól használható, ... más erények más hátrányok.
-
james
aktív tag
Elsősorban szabadban szeretek fotózni állatokat, mostanában kutyát, makrót, épületeket, meg amihez kedvem van. Mondjuk emellett leginkább a fények és a hangulat ami érdekel, természeti jelenségek stb. Aztán van hogy megrendelésre is fotózok, épületet, eseményt, tárgyakat ...amire megkérnek.
-
Szulita28
senior tag
Ami nekem van, azt nem tudnád felcsavarni Sony-ra (ugyanis Nikonom van) :-))
A forum.index.hu Minolta adok-veszek topikjában nézzél szét, van most is egy pár cucc.
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
St3venson
tag
legalább az új vázaknál (500, 550) elfelejtették ezt továbbvinni. Legalábbis a sajtófotók alapján. Visszatérve a 330-ra, nem tudom van e olyan ember, aki legalább kényelmesen tudná megfogni. Kipróbálta a párom is (neki igazán kicsi keze van), és neki sem volt egyáltalán kényelmes.
Bár az is lehet, hogy a régi szériával (200, 300, 350) tul jók voltak az eladások, és nem birták már gyártani , ezért inkább kiadták ezt, hogy majd jól elvegyék az emberek kedvét a vásárlástól -
Throme
veterán
Kösz de nem akarok átalakítókkal "játszadozni". A Sony váltott és ez jó jel. Sőt, úgy látszik enged a piaci nyomásnak is ami az SD-t illeti (a saját formátuma mellett ezt az adathordozót is megtűri . Ez nagy szó egyébként a japóktól! És a jövőre nézve nem hinném, hogy visszatér a cf-re, tehát nem csak egy kicsapongás volt a részükről.
Ma megfogdostam az A330-at. Nem vészes a fogása, de tényleg kényelmetlen, főleg hosszútávon lehet az, pedig az elődnél megmutatta a cég, hogy tud jobbat is. Maga a gép viszont jól néz ki. Végre kicsit mertek nem tiszta fekete géppel is előrukkolni!
Hogy kisebb lett az szerintem a belépő szintet megcélzó vásárlóknak még jobb is. Véleményem szerint egy hobbifotós, aki kirándulásra, utazásra, esetleg buliba magával viszi az x óra után örül, hogy nem egy FF gépet kell cipelnie.Hogy mi lesz a vége ennek a kutatásnak, nem tudom. Nagyon utálom, hogy 2-3 márkából tudnék számomra tökéletes gépet gyúrni. Ezt természetesen a belépő szintre értem, de nekem nem kell jobb.
Örülök, hogy "benéztem" erre a fórumra mert az alfa azért továbbra is tetszik és ki tudja mivel jön ki a Sony megint belépőszinten a közeljövőben.
-
tailor
őstag
Milyen tekintetben? Mert ugye, a két váz nem egy kategória - korban sem. Kezelés, ergonómia szempontjából a 7D biztosan jobb, mint a 300-as, de azóta sok víz lefolyt a Dunán, fejlődtek a képfeldolgozó processzorok/algoritmusok, szenzorok, úh. ebben a tekintetben a 300-as valószínűleg előrébb van.
-
rozsdee
tag
Na, a legegyszerűbb szoftverrel sikerült az arw-ből a hozzá legjobban hasonlító jpg-t kihozni...
Az image data converter ha minden alapbeállításon és off-on van, akkor is változtat a beolvasott raw képen, bármennyire is erőlködöm..
A faststone-nal érdemes beolvasni az arw-t egyszer és megnézni teljes méretben (alapból az is lebutítva olvassa be az arw-t - kisebb méret, kontrasztosabb kép,... hogy gyorsabb legyen a megjelenítés).. Ott látszik igazán milyen is a módosítások nélküli raw... Ott egy mentés másként, jpg, egyéb beállításokkal finomítás és máris egy kompromisszummentes, raw-hoz legjobban hasonlító jpg-m van..
Persze biztos lehet a lightroom-mal, capture one-nal, miegymással (csak még hiányzik a tudás), de azok nekem alapból más dinamika tartományú képet hoznak be... Azért nem adom fel, még tanulgatom... -
priusz
aktív tag
Szia! Szerintem keresd dzolko-t az indexen, valószínűleg tud segíteni a kérdésedben. Én egyébként wireless megoldást preferálom, szintén ebay-es vásárlás. Tökéletesen működik, kifejezetten szeretem.
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
priusz
aktív tag
Furcsa vagy sem de nekem is volt hasonló.
A technikai hátterét nem értem, de amikor feltettem egy másik obit minden ok volt.
Ezután vissza a másikat kicsit megmozgatva a csatlakozásnál rendbe jött a dolog.
Ha hülyeség és nincs összefüggés akkor a puszta véletlen, de nekem ez után működött rendesen.
Nem akarok több baromságot belezsúfolni egy hozzászólásba, de egy próbát megér szerintem.
Esetleg a fényméréssel vagy annak adatainak továbbításával lehet összefüggés?[ Szerkesztve ]
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
tailor
őstag
Több megapixel - több részlet. És ha erre azt mondod, hogy "de hát a zaj!", akkor csekkold le a Nikon D3200-as tesztfotóit (Sony 24MP-es szenzor), és ámulj Sajnos a Sonynak van még hova fejlődnie JPG motor terén, de RAW-ból az eredmény itt is meggyőző. Nekem A65-öm van, és most először érzem azt, hogy "révbe értem" - minden tud és ad, ami nekem kell. Persze a felbontáshoz kell optika is, ha emellett döntenél, ezzel azért számolj: a kitobival (bár szerintem az is igen jó) még nem aknáztad ki teljesen a tudását.
És ne felejtsük el, hogy a 65-ben még ott a fajintos EVF is!"Ideális géped" igenis van, úgy hívják: A55.
[ Szerkesztve ]
-
tailor
őstag
A550-et élőben nem fogdostam, de készítettem egy összehasonlítást: az A65 markolata kicsit vaskosabb, talán így jobban megfogható, magasságban sok különbséget nem látok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs