Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
St3venson
tag
Sziasztok!
Van egy Sony A200-asom és tervezek hozzá venni egy Minolta AF 100-300 F4,5-5,6 APO-s objektivet telének. Néhány honlapon sok jót irtak róla, szerintetek jól működnek együtt? Vagy inkább egy Sigma 70-300 F4,5-5,6 APO-st érdemes venni?
-
St3venson
tag
Nekem pl a markolata is tetszett, ezért sem lett canon. Az exponálo gomb nekem tetszik, hogy nem annyira az elejére tették, igy kényelmesebb. Én csak vázat vettem 140k-ért, és 3 év garival. Eddig jol bevállt, szerintem hamar meg lehet szokni.
Énis gondolkoztam a 300 ill. a 350-esben az LV miatt, de rájöttem hogy ugysem használnám ki. (bár ezt csak utolag tudnám igazán megmondani) Tetsziik hogy kezeli a régi Minoltás obikat is.
Sony mellett én Nikonban gondolkodtam még, ott a D80 lett volna a befuto, de végülis az ára, és a stabi miatt e mellett maradtam. -
St3venson
tag
Ezt azért nehéz konkrétan megmondani, mert attol is függ, hgoy mennyit használom a belső vakuját. Eddig asszem olyan 600 kép körül csináltam egy aksival, bár akkor nem merült le teljesen. Ha nem használod nagyon a vakut, és nem sokat nézegeted a megalkotott képeket,akkor lehet hogy összejön Én inkább a 600-650-et gondolom használhatónak.
Ahogy olvastam a kézikönyvében, elvileg csak a saját aksiját ajánlják hozzá. NP-FM500H. Más sony aksit sem ajánlanak. Ennek azért nézz utána.
Amugy fennvan a kézikönyve a Sony honlapján, onnan is megnézheted. -
St3venson
tag
válasz Szten Márs #651 üzenetére
Érdekelne az a nagyon zajos iso800-as kép. Én is csináltam néhány képet iso800on, de szerintem azért nem szörnyű. Persze találtam olyat is amelyiken sokkal erősebben látszódik a zaj. Ha tehetem iso800 felé nem megyek. Ha tudtok vmilyen lehetőséget, ahova teljes képet fel lehet tölteni, akkor megosztok néhányat.
-
St3venson
tag
válasz Szten Márs #655 üzenetére
Küldtem inkább néhány mailt, ilyenkor már nem akartam a regisztrációval szenvedni. Ha mást is érdekel, akkor feltölthetem.
-
St3venson
tag
válasz Szten Márs #661 üzenetére
Lehet hogy ennyit számítana az obi is. Bár ebből a kivágásból (irodai fényviszonok mellett) azt látom, hogy tul sok fény sem volt, de majd este megnézem mégegyszer.
-
St3venson
tag
Jogos, csak a minolta apo-s. Ezek jpg-ben készültek nem raw konverziók.
Amúgy nem célom más véleményét megváltoztatni, ha nem tetszik neki, akkor tegyen ellene valamit. A képeket lehet nézni teljes felbontáson, de nekem a monitorom 1280*1024es felbontásu, és max azon nézem a képeket. Ha pedig 1-2-őt előhivatok, akkor ezek a teljes felbontáson levő zajok nem is látszanak. Számomra megfelelő, csak nem értettem először, mert szörnyűnek nevezte a képeket amit kapott, és anélkül hogy láttam volna, hogy neki mit jelent a szörnyű. Ezért küldtem néhány képet, amit első keresésre találtam.Johnjohn: Ha mindig tűéles és zajtalan képet szeretnél, még teljes felbontáson is, akkor nem A200-ast kell venned, hanem pl A900-ast hamár a sonynál tartunk és persze nem kitobit. Persze nem is fogod ennyi pénzből megkapni, de nekem egyenlőre ez is megfelel.
Pillanatnyilag nem az a zaj számít, hanem olyan helyeken is még "megfelelő" képeket tudok készíteni, ahol a régebbi kompaktom csak állványról/kitámasztva sikerült vmi hasonló. És mindez barlagban, tárlatvezetés mellett nem volt tulzottan kivitelezhető, evvel a géppel pedig szintén állvány nélkül sokkal jobb képeket kapok.
Én nem mondtam hogy tökéletesek a képek, csak kerestem néhány példát a kért isoszintre, és ezek voltak az elsők amik megfeleltek.Bocsánat, nem támadás akart lenni, csak leírtam az én motivációimat.
-
St3venson
tag
válasz johnjohn #672 üzenetére
Nekem is tetszik a Sony szinvilága, nagy javításokat csak a saját hülyeségem miatt kellett csinálnom, szinte változatlanul hagyom a képeket. A mig 70mm-ig jóval könnyebb egy éles képet elérni, nekem pl már 250 felett már nehezen megy, ott már nem egyszerü állvány nélkül kitartani, hiába a stabi. Sokat segít de mindent nem old meg, főleg ha mozognak rendesen.
Gyakorolni kell, én is belátom -
St3venson
tag
Tetszik a teszt, észrevehető a különbség, eddig nem is gondolkodtam a zajszűrés kikapcsolásán,de néha ezek szerint megéri.
Igazábol nekem a rawval csak annyi a bajom, hogy mind1ikkel egyesével utána még dolgozni kell, dehát valamit valamiért...Gondolom állvánnyal csináltad. Milyet ajánlasz/használsz?
-
St3venson
tag
válasz rumos14 #1083 üzenetére
Énis gondolkoztam egy 16-105-ösön, de végülis nem vágtam bele, a sigma is megfelelt, és az ára is kedvezőbb, bár nincs 105-ös vége, és gondolom a gyorsasága is jobb a sonynak.
Én meg vagyok elégedve a 100-300-asommal, biztos vmivel jobb a D-s, de vakuzni ugysem vakuzok vele, és annyira nem egyszerü találni belőle. -
St3venson
tag
Én épp tegnap vettem egy 330-ast a kezembe, és a 200-asomhoz képest semmi fogása nem volt. Lehet az én kezem nem átlagos, de ha tennék rá egy vakut, vagy/és egy nehezebb obit, tuti nem tudnám stabilan tartani.
Vagy lehet azt szeretnék elérni, hogy ne belépő vázat vegyek??? -
St3venson
tag
legalább az új vázaknál (500, 550) elfelejtették ezt továbbvinni. Legalábbis a sajtófotók alapján. Visszatérve a 330-ra, nem tudom van e olyan ember, aki legalább kényelmesen tudná megfogni. Kipróbálta a párom is (neki igazán kicsi keze van), és neki sem volt egyáltalán kényelmes.
Bár az is lehet, hogy a régi szériával (200, 300, 350) tul jók voltak az eladások, és nem birták már gyártani , ezért inkább kiadták ezt, hogy majd jól elvegyék az emberek kedvét a vásárlástól -
St3venson
tag
Vakuhoz használ valamelyikőtök diffusort? Láttam az egyik haverom vakuján egyet és nagyon szép képeket produkál vele a gép. Ez a Sto-fen márkáju volt, de sehol sem találok Mo-on a hlv-42-eshez.
-
St3venson
tag
Nekem tetszik, nem lötyög, nem kell ragasztgatni, toldozgatni stb. Szerintem megérte az árát.
Bár én tul sokat nem használom a vakut, ezért nincs is benne olyan nagy gyakorlatom, ezért is vettem meg, eddig főleg a jó fényerővel oldottam meg sokmindent, de lássuk be, beltéren a vakuval készült képek nagyságrendekkel jobbak lesznek, és fényerő/iso ide vagy oda, a vakuval nyert záridő (akár a hss) nehezen pótolható.
És persze nem kell iso1600-on fotozni[ Szerkesztve ]
-
St3venson
tag
válasz rozsdee #2017 üzenetére
Nekem a faststone nem igazán jött be, az arw-t mikor beolvasta még az élességgel is volt gond vele, de ha bármelyik konvertálo progival nyitottam meg, ott mindig éles volt, és ahogy exportáltam jpg-be utána a fs-el is éles maradt. Szóval én az arw-hez nem igazán használom az fs-t. Nálam is befuto a lightroom lett.
-
St3venson
tag
válasz rozsdee #2019 üzenetére
Alapból nem teljes méretben olvassa be, csak ha belenagyitok, akkor tölti be teljesen a képet.
Igazából ha nem csak 2 képet akarok megnézni, hanem válogatni, vagy egy csokorra való összegyülik, akkor már szerintme is jobb az LR. Amugy a standard képkezelő nekem is a Faststone. Csak észrevettem, hogy arw-ben téveszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest