Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz #95456768 #49600 üzenetére
Ezt sajnálattal olvasom, most akciós több helyen is 270-ért elgondolkodtam rajta, de nagyon az oled felé húzok. Teszt kép szerint hiába a local dimming, csodát nem művel, ellenben a samsungé nagyon jó. Nekem most 828B van és a felső, alsó sáv full fekete, szóval szerintem valami beállítással jónak kell lennie az XF-en is. Komolyan ez a 828B annyira egy jó darab, ha tudná a 4K-t tuti nem cserélném le.
-
törölt tag
-
Celtis
veterán
válasz #95456768 #49600 üzenetére
Az egyéni beállítást használd, az van legközelebb a kelibrált értékekhez. A fényerőt állítsd be ízlés szerint, de 20-25-nél szerintem nem kell több, sőt. A helyi sötétítést vedd közepesre.
Nekem ilyen beállításokkal matt fekete a filmek fekete sávja.A local dimming teszt videóknál persze erősen látszik a blooming, mivel csak 48 FALD zóna van, de szerintem normál képtartalomnál egész jól működik.
Nekem is azonnal feltűnt a felhősödés. Valószínűnek tartom, hogy ez a jóval nagyobb háttérvilágítás miatt észrevehető. De ahogy írtam is, az normál képtartalomnál soha nem látszik. Csak kb a TV bekapcsolásakor meg ha alkalmazást indítok.Frissíteni USB-ről kell.
[ Szerkesztve ]
-
Andrew801
tag
Csak infóként írom.
Felraktam a legújabb frissítést. Factory reset is volt.
Azóta nem fagyott le a TV. Remélem így is marad! -
busman
veterán
Másnak is előfordul,hogy nem lehet bekacsolni,csak táp kihúzása után?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
törölt tag
válasz Celtis #49605 üzenetére
Köszi szépen a tippeket mindenkinek!
Próbálgatom az említett beálításokat, de egyenlőre a normál mód marad pár változtatással: alacsony fényerő, true cinema, hideg fényhatás... meglátjuk milyen leszA frissítés nem fog automatikusan megtörténni később? Csak Usb-n kereszül lehetséges?
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz #95456768 #49612 üzenetére
Sony honlapon megkeresed a tv-t, terméktámogatásban ott van a fájl. Letöltöd(zip fájl), kibontod és a benne lévő fájlt kimásolod pendrive-ra(gyökér könyvtár) és bedug tv-be. Magátol aztán elindul, de ha nem tv ki/be és mennie kell.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Márky
tag
Sziasztok,
Ma vettem egy XG9505-t, és lenne is egy kérdésem: a timeshift funkciót tényleg csak ilyen körülményesen lehet elérni? (elinditod rec gombbal, majd atmesz a felvételekhez és ott kivaalsztod)
-
törölt tag
válasz Celtis #49605 üzenetére
Már két napja próbálom beálítani de semmi, frissítettem az androdot is. Nagyon nagy csalódás az 5 éves full hd tvm színei álom ehhez a szarhoz képest. Nem is értem mindehol jót írtak róla, többször néztem a kiállított darabokat is de ezt nagyon benéztem. Próbáltam sötétben világosban de ugyan az....
Alapból a háttérvilágítással van a baj, semmi felekete szín csak szürkés paca az egész. Találtam a beállításokban teljesítmény menüt ott nagy ha ott magas energatakarékosságra állítom akkor jobb a fekete, viszon sötét az egész és ilyen nincs lehetőség fényerő állításra sem.Nem tudom mi lehet? Selejt... A mediában előttem idította újra a gyerek a tvt és az elején a kis színes android töltőfelirat szép fekete héttérrel volt, de nálam nagyon csúnya, sürke felhős.
Tehetem vissza lehet a régi tvm
-
Celtis
veterán
válasz #95456768 #49617 üzenetére
Nem értem, főleg azt, hogy a színekkel sem vagy elégedett. Létezik, hogy nem VA panel van a TV-ben? Ha ujjbeggyel megpöckölöd a képernyőt, akkor látsz fehér felvillanást?
Az energiatakarékosságot meg az automatikus fényerőt biztosan ki kell kapcsolni.
A helyi sötétítést bekapcsoltad közepesre, ugye? -
ivanyila
csendes tag
Szervusztok!
Látom mások is felfigyeltek az XF9005 kellemes árára. Én is nagy dilemmában vagyok, hogy azt, vagy XG8505-öt vegyem. Tudom, hogy más panel, és a betekintési szögek igen eltérőek. Robbertto tapasztalata igen meglepett. Más esetleg használ XF9005-et? Másnak is gondja volt/van vele?
XG8096-om volt, csak vissza küldtem, mert kevésnek tűnt a 60Hz, és kicsit kevésnek tűnt a kontraszt. A színei, és a képminőség nekem nagyon tetszett, véleményem szerint egy Q60r Samsungot pl erősen ver. A Samsung előnye egyedül a kontraszt... -
Csigger
őstag
Sziasztok,
nézegetem mostanában a Sony tvket, mert a mostani LG tvnk még kitart, de tekintve hogy lassan 7 éves a közeljövőben érik a váltás.
Sokat nézegettem, olvasgattam, és idén az LG-ket az OLEDen kívűl egyik nagyobb portál sem favorizálja az IPS panel miatt, viszont a Samsung QE szériában van egy csomó számomra idegesítő megoldás ami miatt nem favorizálnám ezeket a TVket sem.
Sajna a nappaliban a szekrényünk adottságai miatt a 49 méret a max, de már ez is nagy előrelépés lenne a 43ashoz képest.
A Sony 49XG9005 tűnik befutónak, ebbe viszont nem értem a Sony miért hagyta ki a kis és nagytesóban elérhető Dolby Atmost illetve az Airplay kompatibilitást.
Esetleg tudtok jó alternatívát vagy fogadjam el és maradjon a 49es XG?Apple and Android user
-
AL
addikt
válasz #95456768 #49621 üzenetére
Szia ! Nem kell azt nyomkodni, pöckölni, ha XF9005 - öt vettél az VA panel.
Itt minden TV adatait ( kijelző, stb ) megtalálod : [link]
Állítgatás nélkül nagyon kevés az a TV, ami tetszik a felhasználónak.
Először is nézegesd végig a gyári képbeállításokat ( normál, sport, stb ). Amelyik a legjobban tetszik annál kezdjél apránként ( egyenként ) állítgatni. Az a lényeg, hogy egy jó, minőségi műsornál próbálkozzál. Ha úgy érzed, hogy nagyon rossz, akkor az adott beállítás végén visszaállíthatod az eredetire. Nyugodtan, türelemmel kell állítgatni, amit mások tesztek írnak beállításokat ritkán tetszik. Üdv. -
-
ivanyila
csendes tag
válasz Elektrosokk #49635 üzenetére
Nálam csak kölcsön van 1-2 hétre, d valahogy úgy érzem ahogy te is írod... Ár-érték arányban most a Sonyk egészen jónak tűnnek az én ízlésem szerint.
-
Celtis
veterán
válasz #95456768 #49621 üzenetére
Ha óvatosan megkopogtatod a képernyőt, a VA panel fehéren felvillan, az IPS nem csinál semmit. Biztos, hogy XF9005 az a TV?
Jaj! A fekete szint beállítást ne piszkáld ész nélkül. Az nem ízlés kérdése. Azt pontosan lehet és kell beállítani. A YT-n keress egy "black clipping" című videót, és úgy állítsd be a fekete szintet, hogy a referemce black jelő sáv már ne villogjon, de a következő már igen. Ha ennél lejjebb veszed a fekete szintet a sötét részletek fognak elveszni, de semmivel sem lesz feketébb a kép. Az igaz, hogy ha túl magasra van állítva, akkor kiszürkül a kép. Én megnéztem, és egyik bemeneten sem kellett elállítani.
Azt ugye tudod, hogy a képbeállítások bemenetenként egyediek? Ha tehát pl. egy HDMI bemenetre akarsz fekete szintet állítani, akor az adott bemeneten is be kell tolni egy ilyen black clipping videót a beállításhoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Celtis #49637 üzenetére
Biztos, még a hátulján is megnéztem a matricát! 55xf9005
Köszi a tippet a black clippinggel, megnéztem és visszaállítva a gyári 50-re pont ott villogott a csík!Ha lefuttatom az alábbi tesztet, akkor a helyi képhalványítást maxra állítva elég jó, csak egy kis "felhőt" húz maga után a kis pötty. Az is a képernyő bal felső sarkában a legerősebb.
https://www.youtube.com/watch?v=lBNQExntf7s
Ez normális?Gondolom ezt veszem észre ha a film elején homogén fekete háttéren megjelenik mondjuk egy sony logo és körülötte így felhősödik?
-
Celtis
veterán
válasz #95456768 #49638 üzenetére
48 zóna van. Az legalább tenyérnyi világos felületet jelent a pötty körül. Kár nézni ilyen teszteket.
Igen, egy tök fekete háttérben megjelenő fehér logó körül blooming van. Ez ennyit tud.
Ha maxra teszed a helyi megvilágítást, akkor a fekete részek nagyon sötétek lesznek, de a blooming is erősebben jelentkezik. Ha kikapcsolod, akkor nincs blooming, de kijön a fekete tökéletlensége. Nekem a közepes beállítás vált be, de ez tényleg egyéni preferencia kérdése.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz #95456768 #49638 üzenetére
Ha tudjátok, próbáljátok ki az Rtings tesztjét. Nekem az ajánlott beállítással, F4.0, ISO-200, 2 sec shutter time, nagyon csúnya, 1"-el olyan, mint valójában. Lehet egy kicsit még világosabb. VA panel sajátja lehet ez az "felfényesedés", monitorom is VA paneles, ha mozgatom a fejem, az egyik oldal világosabb. Ha a TV-t közelről nézem, ott is világosabb a két oldala.
Nekem nagyon tetszik a 50WF665, VA színvilága. 55XF9005 még jobb kell, hogy legyen. Úgy tudom, hogy a bőrszínét, illetve a zöldet legnehezebb megjeleníteni, mert ott vesszük legkönnyebben észre ha nem természetes. Ez dobozból kivéve jó, igaz nem sokat lehet rajta állítani.
Tavaly volt IPS-s TV-m, nagyon vörös volt a TV adásokban az emberek feje. Sony szervizben azt mondták, hogy ez azért van, mert szinte lakásonként eltérő a jelerősség. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de ezzel a TV-vel semmi gond sincs, az oldalirányú mozgást leszámítva.
Egyébként neked egymás mellett nézve nem élesebb a TV adás FHD-n, mint 4K-n?[ Szerkesztve ]
-
ivanyila
csendes tag
Kicsit nézelődtem a témával kapcsolatban. Rtings-es ember csinált egy jó kis videót a készülék beállításait illetően: https://www.youtube.com/watch?v=meYW4tx9uCU&t=198s
Valamint be is mutatja a TV-t: https://www.youtube.com/watch?v=VJwub9mnhuw
Egyébként, ha ki van kapcsolva a local dimming akkor nem elegendő a kontraszt?
Ti mit tippeltek, meddig lehet még megvenni az xf9005-öt, illetve várható még árcsökkenés? (én nem nagyon követtem eddig az árakat..) -
moka1977
csendes tag
Sziasztok!
Van egy sony KD-43XE8096 tvm. Még ismerkedem vele. Ami érdekelne az az, hogy milyen sebességű rútert érdemes vennem hogy wifin keresztül full hdba tudjam nézni a számítógépről átküldött videókat? Mert jelen pillanatban percenként akadozik a kép. Tovább ha jól tudom mkv videókat csak átkonvertálás után lehet lejátszani vagy van erre orvosság?
Ja még valami eszembe jutott. A beállításnál le van tiltva az a rész ahol én magam tudom a képméretet átállítan pl régi filmeknél 4:3 képre, Azt valahogy lehet aktiválni?
Aki tud valamire is válaszolni, azt előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
NomAd_82
aktív tag
Hali, ugyanilyen tv-m van, csak 55” ben.
Jól mondja a kolléga, vlc player mindent visz.
A gyárit felejtsd el, leveleztem emiatt a supporttal, felejtős.
Én is wifin keresztül használom de filmeket külső vinyóra másolva játszom le, így a routeres kérdést másra hagyom.
Amúgy baromi jó kis tv, grat hozzá. -
moka1977
csendes tag
Mármint a gyári vlc playert felejtős? Mert a tvn a vlc playert hivtam elő és pendrivon mkv filmeket nem látta csak az mp4, avikat, Mi lehet a gond? Ja és mit érdemes még letölteni a tvre?
-
draco31
veterán
Hello!
Havernak egy 49X8309C van. Frissítést akart telepíteni a tv, de lefagy közben, és újraindul. Ez megy már pár órája. Mit lehet vele tenni?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
headhunter
addikt
Digitális hangolásnál létezik olyan lehetőség, hogy kézi hangolás? (Nálam ez a menüpont "szürke" nem választható)
-
theballa32
tag
Sziasztok!Sony 50w828 tv esetében a hard reset az a gyári visszaállítás,vagy van rá valami más megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...