Új hozzászólás Aktív témák

  • Locutus

    veterán

    válasz Mankó #1053 üzenetére

    Nézd, nekem van egy G20 pana plazmám, amit a hálóban TV meg mozizásra használunk. Sosem volt kímélve, bejáratva, stb. Az elmúlt 3 évében semmi olyan képtartalom nem fordult elő rajta, ami maradandó nyomot hagyott volna, kezdve a többórás minimax logótól bármi másig. Ha elalszol előtte, akkor is kikapcsol 2-4 óra múlva, mert van direkt ilyen beállítása. Egyszer volt olyan, hogy elvalás után valami t-homeos üzenet jött be, és az rajta lehetett úgy 1-1.5 órán át. Ez reggel meglátszott bekapcsoláskor, aztán 5 perc múlva már nyoma sem volt.
    Rendszeresen megállítjuk filmnézés közben is, állókép, 10-15 perc szünet ezért vagy azért, semmi gond.
    Soha nem cserélném le LCD TV-re.

    Ennek ellenére most a nappaliba tervezek W9-et venni. Ezt is csak azért, mert egyben kiváltom vele a PC monitorom is. Tehát pc+iptv lesz rákötve, majd később valami nextgen kvarcjáték is. Erre a célra inkább az LCD-t érzem helyénvalónak, mivel pl böngészés, netezés, munka során zavaró, ha homogénebb világos területeken nyugtalan a plazma képe. És hozzá kell tenni, hogy több órás PC desktop esetén már igen is lenne olyan képi elem, ami beég, még ha nem is maradandóan. Tehát ez esetben macera lenne ezt kímélgetni. Játék HUD-ok szintén okozhatnak beégést, de maradandót nem, emiatt még simán vennék ide is plazmát. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy a büdös életben nem lesz olyan kontrasztarányom, és tiszta mozgásmegjelenítésem, mint odaát a plazmán. Ezért is vagyok kénytelen magasra helyezni a lécet LCD fronton, hogy legalább a kanyarban legyen a képminősége (amit viszont kurva keményen meg kell fizetni...).

    Dióhéjban, semmi baj nincs abból, ha a plazmára egyszerű TV-ként tekint a család, és úgy is kezeli. Pont, itt a vége. 10 éve még lett volna, ma már nincs. Ettől függetlenül mérlegelni kell, hogy mire kell a TV.

    Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák