Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Talán [link].
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
ftc
nagyúr
Asus AMD 690-s chipsetes lapok árak:
ASUS M2A-VM, AMD 690G/ATI SB600, DualChannel DDR2 800, VGA + PCIe x16, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, mATX scAM2 15-17K
ASUS M2A-VM HDMI, AMD 690G/ATI SB600, DualChannel DDR2 800, VGA + PCIe x16, SATA II RAID, FW, USB2.0, GLAN, mATX scAM2 16-19K -
ftc
nagyúr
egy szlovák nagyraktárnál...
olyan 1 hétre irják a behozatalt...MSI olcsóbb a HDMI-s kivitelben mint Asus nem HDMI-s....
elvileg van rajta tunng lehetőség Asus szerint......de én Biostar lapra vagy Jetway lapra vágyok....ha 12 max 20 embert össze tudnák szedni akkor meglenne Jetway lap...alatta nem hoznak....
Biostar lapról az árra még várok hwoc-ről... -
Gyuri27
félisten
Hát ha a hdmi és az fw csak ennyivel több megéri. Ki tudja mire lesz jó késöbb.
Erröl beszélünk #246 [link] ?
A jet lapokról meg csak annyit, hogy meg lesz a 12-20 ember. Elviszik a lapokat és ha véletlenül egy besz@r? Megint várni x emberre? Mert az ördög nem alszik ! A pénzel nem megy a cucc!
Vagy tudsz más helyet is?Amd - Radeon - Ryzen
-
Sdi
addikt
Az ASUS lapjait már nézegettem, az ára is baráti lenne ebben a fekvésben, de a tesztek alapján a tuningszekciója igen csak harmatos [link], sajnos.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
ftc
nagyúr
ha az Abit is készitene akkor az lenne az igazi...MSI-ben nem bizom...Asusban még annyira sem....
a teszt mutatja aki készitette nem teremtett egyforma feltételeket minden lapnak...pl az Asusban egy átlagos ram ment addig a többiben khm jobb időzitésü ramok......és ha teszetelltem volna akkor intVGA-s megoldáskkal és kihagytam volna C2D-t a tesztből -
Sdi
addikt
Nem a teszben elért eredményekre céloztam, hanem az összefoglalásban szereplő
''# Not many overclocking options
# No memory timings in BIOS
# Maximum memory voltage is 2.1V''
konkluziókra.
Persze tényleg az Abit lenne az igazi, ha lenne.
[Szerkesztve]"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Sdi
addikt
Nem a teszt milyenségére utaltam, de azért azt hiszem, hogy az említett beállítások hiánya, ill. csekélysége valós. Így a tuning elég harmatos, mint már írtam.
Az MSI-t ne emlegessük, mostanában nem brillirozik.
[Szerkesztve]"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
joshua7
veterán
HERR Z megnézte és nála nem megy a CnQ az nf-m2 Nview lapban.
Szóval létezik ilyen lap: tudja, amit az Nview, vagyis jók a túlhajtási opciói + tudja a CnQ-t?Semper Fi
-
éN79
addikt
válasz joshua7 #1632 üzenetére
Abit KN9 és KN9-S lapokkal egész komoly tuningeredményeket érnek el (300 FSB felett).
Míg az nView alapesetben tagadja meg a C&Q lehetőségét tuning esetén, addig ezeknél van lehetőséged OC esetén is valószínüleg egy bizonyos szintig használni, de egységesen jellemző, hogy valahol mindegyik lap blokkolja a dolgot, azaz egy szint fölött nincs OC és C&Q együtt, csak a határ más.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
igaz inteles lapok de AMD szinten is ezt várhatod:
[link]
de AMD-s lapuk:
[link]
[link]
az egyikről ezt irják:
For overclockers, there are a lot of BIOS options for you to tweak. The Vcore can be adjusted up to 1.55v + 1.35% (offset). This feature is part of the CPU Vcore 7 Shift feature which gives higher voltage levels especially useful for the extreme overclockers. For example, I set vcore to 1.4v and Vcore 7Shift to 1.15%, the final voltage is 1.6v for vcore. That is to say, if you apply 1.55v for Vcore and +1.35% for your 7-Shift, you will be getting the MAX of 2.0925v. Final CPU Voltage = Vcore X 7-Shift. The DIY COOL Users can alsomount an optional fan to cool the capacitors.
In our overclocking tests, we were not so lucky with this board. To date, we aren't able to reach anything beyond 240x10 even though we lower most of the settings. This is in contrast to the 481 board which can complete the run of SuperPI 32M at 290x10 (2.9GHz) on our 4000+ X2. The BIOS also has similar options compared to the Jetway M2A481VP board but some options are not available.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz joshua7 #1637 üzenetére
Olyan beállítottságú vagyok ezen a téren mint te.
Szeretem a tuningot, de csak ésszel, azaz ne pörögjön indokolatlanul a gép, ha nem kell.
Nem nyugodtam, és miután az RMClock a második nView-ban sem ment nálam el kellett fogadnom, hogy ott valamit a lap nem tud ilyen téren, mert alapesetben a C&Q viszont tökéletesen működött, csak ugyebár akkor nincs tuning.
Összeraktam minimális szinten az nView-t ismét, amikor hallottam erről a CrystalCPUID-ről, ami a mostani lapomban tökéletes, és megnéztem ehhez mit szól az nView. Ugyanazt, lefagyott, ahogy visszavette volna a szorzót és a feszt.
Az asusom jól bírja mindkettőt, gyakorlatilag 10,5x250-es FSB esetén is tökéletsen működik a C&Q ill. a Crystal is (az utóbbit azért használom, mert jobban kordában tartható).
Viszont KN9 Ultrámban 286-os FSB mellett is ment az RMClock normálisan, illetve ment ott is egy jó darabig a C&Q szintén + Asus M2N-E SLI-ben is 2600 fölött még ment a C&Q normálisan, RMC-t azért nem néztem, mert az új procit még nem normálisan detektálja. -
Gyuri27
félisten
Viszont ha megnézed (megnézitek) a múltkor a srácnál 2 am2-es deszka volt. Most [link] meg ennyi. Lehet, hogy érdemes lenne rákérdezni.
Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest