Új hozzászólás Aktív témák
-
foka
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: adva vagyon egy Compaq 9,1-Gb 10K rpm Wide Ultra2 SCSI winyó. Elég lenne-e hozzá egy AHA 2940UW vezérlő, v. izmosabb kell hozzá. Később bővíteném még 1 v. 2 db ilyennel a rendszert. A winyóhoz kaptam egy 2940-est de az nem UW-s. A meglévőt szeretném lecserélni a hozzávaló kártyára.
Pls help!
Fóka:FÜdv: Fóka
-
Sunzi
aktív tag
No, ez egyreszt attol fugg, mire szeretned hasznalni. Az adaptec szerint az alabbi 2 kartyarol beszelsz:
- AHA 2940Ultra
- AHA 2944UW
Olyan nincs, amelyik 2940UW..
Az ultra 20MB/sec-et, az UW 40MB/sec-et tud maximum, egy csatornan...
A 2 9.1-es 10k-s hdd ennel tobbet tud, elvileg...
Ajanlanek helyette inkabb pl. egy 29160-ast (esetleg 19160), vagy barmit, ami legalabb U160-as, barmelyik gyartotol...
Amugy: Bővebben: link
(A hardverpiacon szoktam latni neha neked megfdelelo kartyakat, hasznaltan olcsobb, nezz korul)
[Szerkesztve]Ízirájder öcsém, ízirájder...
-
foka
aktív tag
Bocsi, most jöttem rá, hogy 80 pines a lelkem. Na ijjenkor mi a teendő? Létezik 80/68 as átalakító az 50/68 mintájára?
Pls help!Üdv: Fóka
-
liksoft
nagyúr
Igen, van átalakító. 4-15 eFt között mérik. Tehát érdemes utánafutni, mert ugye nem mindegy. A 68p-hez az UW kártyát. A Compaq NEM gyárt winyót. Az OEM. Valószínűleg Quantum. Érdemes fotó alapján beazonosítanod a gyártók közül. De az azonos gyárihoz képest 0,5-1% kapacitáscsökkenés jogos, mert a Compaq, IBM visszavesz a drive valódi kapacitásából.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu
-
brasil
senior tag
hi
bocs h idenyomom én is de nem akartam ezért újat nyitni:
scsi-ben (sem) vagyok otthon ezért bocs a hülye kérdésekért
szal a kérdés h találtam egy elfekvő gépben egy diamond fireport 40 es vezérlőt meg egy quantum atlas4 vinyót, ezt érdemes -e beletenni a mostani a64embe vagy ez már túl öreg ahhoz?wint szeretnék rárakni, gyorsabb lenne a cucc vagy lassabb???köszi....az, hogy hagyod, hogy egy hetero, nős férfi borotválja a zacsidat, tesz igazán macsó férfivá!...
-
liksoft
nagyúr
Bővebben: link
Tehát a winyó gyorsabb egy átlagis ide winyóhoz képest. A kártyáról nem találtam adatokat. Ha az is 160-as, akkor gyorsabb lesz, ha nem, akkor nem.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu
-
brasil
senior tag
-
liksoft
nagyúr
De, csak lassú. A winyóval együtt kb udma66-100 közöttinek lehetne érezni a rendszert. Hisz csak 40 lesz a sebessége, de a winyó gyorsabb mint egy ide. Így jön ki a fenti látszólagos sebesség. Ha ennél lasabb a mostani rendszered akkor nyerő.
-
JohnnyX
senior tag
Nem tudom hova illene amit kerdezek, itt probalkozom.
Ha berakok a gepembe egy 9gb-os 68tus scsi vinyot, es arra rakok egy nagyobb winxp swap fajlt, akkor javul a rendszer teljesitmenye?_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Kicker
senior tag
üdv fórumtársak!
beszereztem egy gépet, amiben általam még nem ismert SCSI rendszer van!
amit tudok:
Alaplap neve MSI K7T266 Pro2 (MS-6380 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
Alaplapi lapkakészlet VIA VT8366A Apollo KT266A
Háttértár vezérlő Adaptec 29160 SCSI kártya - Ultra160 SCSI
Lemezes meghajtó IBM DDYS-T36950M SCSI Disk Device (36 GB, 10000 RPM, Ultra160 SCSI)
Lemezes meghajtó IBM DDYS-T36950M SCSI Disk Device (36 GB, 10000 RPM, Ultra160 SCSI)
kérdés:
észrevettem, hogy a biosba not installad-nak látja az ide hdd detection után a vinyokat, amit még értek is, mivel SCSI... van egy menüje amibe ''ctrl+a'' val kell belépni, elvileg ott tudok SCSI dolgait állítani... XP-t raktam a gépre, hogy tudom megnézni hogy khasználom e rendesen a lehetőségeit a SCSI-nek? formázásnál ugye mindkét vinyot megformáztatta velem a telepítő...
infokat előre is köszi!Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
senior tag
válasz
Sanci.Bara #14 üzenetére
ha ennyit lehet, akkor ezt.. nem ismerem a SCSI-t... annyit tudok hogy gyorsabb mint az ide...
de indulásnál mindig check-ol valamit, és az elég sok mp vagy 10-15....ja meg botrány hangos a gép!
lehet hogy a scsi-t elcserélem egy 80GB-s IDE 7200RPM-es vinyora... vagy nem érdemes?
[Szerkesztve]Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
ócskás
aktív tag
Hello!
Bocs hogy beleugatok:
-indulásnál a kártyád ''bootol'', beolvassa amit talál( hány hdd,esetleg cd...stb)és ez idő,de tök normális (igy kell lennie),de ha zavar, a feliratot a vezkari biosából le tudod irtani.(ettől nem lesz gyorsabb a ''boot'')
-Hangos: nem vészes (elvileg),meg lehet szokni(más frekin szól!)
-Csere: te tudod!http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
Printszkrín
senior tag
-
!Overdose!
őstag
Sziasztok!
Úgy adódott a helyzet, hogy válogathatok egy rakás SCSI vezérlő és vinyó között!
Egy srác nem tudja megadni a tartozását, ezért felajánlotta, hogy válogassak!
Gondoltam összekötöm a kellemeset a hasznossal és a letöltő konfigba dobnám az SCSI cuccokat!
Mire figyeljek, mit érdemes venni? (csak letöltésre szolgál a gép)Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
!Overdose!
őstag
UP!
Valaki SCSI guru segíthetne!Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
vlaci79
senior tag
válasz
!Overdose! #20 üzenetére
Szia!
Írd le a kínálatot, akkor egyszerűbb segíteni.
VLaci -
macskajancsi
aktív tag
sziasztok!
hátha olvassa még ezt valaki... a köv a kérdés: adott egy hp 36.x gigás u320-as scsi winyó. asszem 15k rpm-es. ha ezt egy totál otthoni (játszós,letöltős,stb) gépbe szeretném beletenni, akkor egy Adaptec 29160 mennyire tudná kihozni ebből a winyóból a maximumot? a kártya ugyebár PCI-X-es, ami elvileg lefelé kompatibilis a sima PCI-jal. mégis menniyre lesz jelentős a sebességvesztés a PCI slotban?
ha van valakinek tapasztalata ezen a téren, kérem ossza meg velem pls!coito ergo sum...
-
liksoft
nagyúr
válasz
macskajancsi #23 üzenetére
Sima PCI csati esetén megközelítőleg a maximum hozható ki a winyóból. Az átviteli sebességek csak az alaplap memóriája és a winyó cache között aknázható ki maradéktalanul. A valódi átviteli sebességet a lemez felülete adja. Így ha csak egy drive lesz feltéve a kártyára, akkor azt majdnem teljesen ki fogod tudni használni. ''Kicsit'' gyorsabb lesz a Raptorhoz képest is. Sok sikert hozzá.
-
macskajancsi
aktív tag
köszi a gyors választ! valahol viszont azt találtam, h a PCI-os SCSI vezérlők igen lassúak a PCI-X-es társaikhoz képest. nagyon lehúzták őket. v csak akkor jön elő ez a különbség amikor mondjuk ha több winyó van egy kábelen, pl RAID-ben, és a csatorna sávszélessége a szűk? beszélek itt most SCSI csatolásúakról. akkor most hogy is van ez?
coito ergo sum...
-
sammet
csendes tag
Hi!
Van 2db WD Enterprise (WDE 4360) 4,36gb scsi vinyom es az lenne a kerdesem milyen scsi kartya kellene ehez?
par felirat a vinyorol :
single-ended ultra fast wide scsi-3 interface
gyartva:98 marc 27Annyi kerdesem lenne hogy ezeket a vinyokat erdemes-e rendszervinyoknak hasznalni?
-
liksoft
nagyúr
-
Latsza
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy E4661102000.05 sorszámú Adac Ultra2 LVDS S466 Rev-B típusú scsi karit, van nekem hozzá pár vinyóm, többek között IBM Ultrastar 18gigás 80-as csatis, 3 db.
A vinyók tulajdonságaival tisztában vagyok, a kártyát is nagyjából tudom kezelni. (google nem köpött találatot az utóbbira)Na most az összeköttetéshez nekem nem kábelem van, hanem ilyen vinyódokkoló táblám (nem tudom minek nevezzem), ami a szerverházakban szokott volt lenni. 6 darab hely van rajta, és előzőleg amik vinyók voltak rajta, nem volt rajtuk jumper (gondolom valami szoftveres berhelés által lettek id-zve.)
A helyzet az, hogy nem nagyon értek a scsi-hoz, és egy kis segítség kellene.
Kettő vinyót sikerült felismertetnem a rendszerrel, az egyik id0-s a másik meg id8-as jumperelt, a kártya meg id13-nak és id15nek látja. Ezt már nem értem, miért így csinálja.
A másik meg, akárhogy jumperolok egy harmadik ugyanilyen típusú vinyót, vagy végigcsekkolja az id-ket, és 15-nél leáll, vagy a 13-nál áll le.
Volt olyan helyzet, amikor egyszerre 3 vinyót is felismertettem, és a windóz is látta, de az lutri volt, és nem tudom már, hogy hogy csináltam.Most ott tartok, hogy egy 1 csatornán 15 eszközt kezelő kártyával egy 6 dokkos táblán 2 vinyót tudok használni egyszerre.
Gondoltam arra is, hogy kábel kéne, nem pedig ez a "tábla". Nem értek hozzá.Nem tudom pontosan, ide illik-e a problémám, vagy a másik témába, ide írtam minden esetre.
Valaki help!
[ Szerkesztve ]
-
Latsza
aktív tag
My fault, sorry pals. Én kis tudatlan most jöttem rá, hogy hogy működik ez a backplate. Újabb vinyókkal mükszik kizárólag, azért nem kezelte megfelelően azokat, amiket eddig próbáltam használtatni vele. Nem kell jumper, nem kell semmi állítgatás, van 4 újféle vinyó, ráraktam mindet, és láss csodát megy mind kifogástalanul.
Elnézést az előző okosnak tűnő fölösleges hsz-ért. -
popecz
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
gardener
senior tag
Scsi jumperelésben tud valaki segteni?
-
gardener
senior tag
Hot swap keret elé lehet másik vinyót fűzni még?
Ilyenkor kell lezáró? -
Korte123
csendes tag
Üdv
Nekem is van pár SCSI winyóm, kártyám, és kábelem is hozzá. (LSI Logic 53C810)
Beraktam egy XP-s gépbe a kártyát, és egy 50pines IBM 2GB-os winchestert. A bootolás előtt megjelenik egy képernyő az SCSI kártya tulajdonságaival, és fel is ismeri a wincsit, kiírja a típusát, és hogy ID 00.
A Windows feltelepítette a kártyát, látszólag minden rendben, az eszköz megfelelően működik, de a winchestert nem látom a lemezkezelőben, ahol egy normál ATA-s wincsi meg szokott jelenni, és partícionálni, formatálni lehet.
Hol találom hát az SCSI winyót?
Nem lenne jó az XP-s beépített SCSI meghajtó, vagy kéne valami külön partícionáló program a kártyához/winyóhoz? -
Korte123
csendes tag
Helo
Én is kezdő vagyok, de hátha tudok segíteni. A winyón kell lennie 3 vagy 4 jumperhelynek, amik:
- ID BIT 0
- ID BIT 1
- ID BIT 2, és
- ID BIT 3
névre hallgatnak.Ezen az oldalon jobb oldalt egy képen látható a jumperelés ID 0 - ID 7-ig, hogy hogy kell.
Azt olvastam valahol, hogy a ID 0 a boot, ID 1-3 winyók, ID 4 a tape (szalagos meghajtó), ID 5 az bármi, ID 6 CD-ROM meghajtó. A 7-es ID fenntartott a vezérlő kártya számára.Ha az ID BIT 3-at is jumpereled, akkor 8-15-ig tudod állítani az ID-t a BIT 0-1-2-vel.
(ha ismered a kettes számrendszert, akkor nem okozhat gondot. 4 bit van, és így 0-15-ig állítható az ID)
Az ID 8-15 wide SCSI diszkek számára van. (nem tudom pontosan mit jelent. Azt hogy 68-80 pines?)
Remélem segítettem, ha nem, akkor bocs -
Korte123
csendes tag
Egyik barátom azt mondta, mindenképp kell lezáró a kábelre. Én azt hittem minden rendben van, mert hiszen kezeli a winyót a kártya. Megpróbálom lezárni, ha találok egyáltalán itthon ilyen lezárót... Neten megtaláltam hogy néz ki, és pont van is egy ilyen csatlakozó a kábelen, amibe beleillik majd.
Ja és nem tudom emiatt szakad-e félbe a winXP betöltése legalább 3 percre, mert a winyót keresi veszettül, majd feladja, és akkor folytatódik a win betöltés... remélem ez megszünik majd, mert nagyon sokáig kell várakozni emiatt. -
kadza
csendes tag
Hello mindenki
Vettem egy HITACHI 73GB 10K U320 8MB 80p SCSI vinyót
ami nagyon jó csak az alaplapomra nem tudom rákötni.Elkezdtem kutatni.
A 80 pines scsi kártyát nem találtam. A 80pin to 68pin átalakitót meg nem nagyon támogatják az Adaptec.Meg még olvastam hogy ezek az átalakitók teljesítmény vesztést okoznak.
Az a kérdésem hogy megéri e venni mindenféle átalakitós cuccot meg olyasmit vagy
inkább dobni az egészet a .... ?
Ha volt valaknek hasonló prolémálya és talált rá megoldást akkor kérem ossza meg a tapasztalatait!
üdv[ Szerkesztve ]
-
Mit jelent az, hogy nem támogatják az Adaptec?
Ha azt érted ez alatt, hogy az Adaptec vezérlők nem támogatják a 68/80 átalakítót, akkor ez hülyeség, akárki mondta ne higgy el neki semmit a jövőben.
A 68/80-as átalakítóról nem tud a vezérlő, ez egyszerűen egy "mechanikus" átalakító. A 80-as csati attól több, mint a 68-as, hogy a hot-swap rendszerhez lett tervezve és benne van a táp is. Az átalakító annyit csinál, hogy az adatderótkoszorút különválasztja a tápvezetéktől meg a jumperektől és kész. Semmi köze a vezérlőnek hozzá... A 80-as vinyóhoz is 68-as kábelen megy az adat, csak van egy tartókeret, amibe belemegy az adatkábel meg a táp belül átalakítja 80-assá. A 68/80-as átalakító ugyanezt csinálja fordítva.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
kadza
csendes tag
helo
nekem is úgy tünt csak nem tudtam mi ez a swappolás.
ezek szerint ez csak arrol szol hogy egy kábelen menyjen a táp meg az info.ok
Akkor az átalakíton egyáltalán nem mulik semmi?
És az adapter:: Lsi vagy Adaptec?
Pci-x olyan csatlakozás amit sima pci-re is rámegy?köszönöm a türelmet!
-
Az átalakítón tényleg nem múlik semmi.
Az adapter Lsi vagy AdaptecSzemély szerint LSI-t is használok meg Adaptecet is, az Adaptec kényesebb, van olyan vinyóm, ami LSI-vel tökéletesen megy, Adapteccel meg nem, de azt vedd, amelyik olcsóbb azonos tudásnál.
Meg kell nézni, hogy a kártya megy-e sima PCI-ban, vagy csak PCI-X-ben. Általában megy, de azért nem árt az óvatosság, ha nincs PCI-X az alaplapodon...Aki él és nem boldog, az téved!
-
kadza
csendes tag
kösz az infot
erröl pl ilyet találtam:
Certification level
PCI 2.2, PCI-X 1.0a,
PC2001 ver 1.0
ez most azt jelenti hogy lehet pci-be , de lehet pci-x be is tenni?A szabvány amit a vinyórol találtam : Ultra 320
az össze scsi kártya amit találtam 320mb/s atatátviteli sebességgel volt megáldva
akkor miben különböznek?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest