Hirdetés
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elite: Dangerous
- Call of Duty: Warzone
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Üdv!
Ebben a bemutatóterem nevezetű boltban milyen garit adnak a tévékhez? Csak mert én sehol nem látom feltüntetve a gari milyenségét, csak a gyikban homályosan utalnak valamire.Mindezt azért kérdezném mert elvitte a sógorom az 52-es Samu tévémet ami ötödik évét taposta, és helyette vennék egy fiatalabb csirkét. Kinéztem e még megmaradt es szériából a 6560-at. Vagy a bestmarkt vagy a bemutatóterem, vagy a pcdiszkont esetleg ledtvfutár jöhet szóba kb. Ezekből kellene kiválasztanom a legnormálisabbat.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Na akkor én is bejelentkezem egy 55es6560-nal. Egy 52a656-ot cseréltem az mpeg4 hiánya miatt, ezenkívül semmi bajom nem volt vele, szép volt jó volt, sokat nem tudott, de azt legalább becsülettel tette.
Az új tv: nagyobb, de fizikailag nem sokkal, ez a kisebb káva velejárója. A képe nem vészes, az első beállításon már túl vagyok egészen elfogadható. Majd kap ez is egy kalibrációt, remélem lehet még kihozni belőle egy kis pluszt. Egyébként az előző tévém nagyon szép képet adott kalibrálás után. Visszatérve a mostanira, a hangszórók jelentős fejlődésen mentek keresztül, határozottan jobb a hangja, itt már nem kötelező bekapcsolni az erősítőt. Arc rendben működik, bár valamiért a saját lejátszója nem akarja a többcsatornás hangot továbbítani, csak is sztereóban. Lehet, hogy gyakrabban lesz bekapcsolva a médialejátszó...
A felhősödés egyáltalán nem vészes, én megmondom őszintén az itt olvasottak miatt rosszabbra számítottam, simán vállalható.
A hálózat egy kicsit rakoncátlankodott a wifivel, az Istennek sem akarta megtalálni a Synology-t, majd rádugtam kábelre és meglett minden. Majd később megpróbálom újra. A médiaplayer nem vészes, szintén gyengébbre számítottam, a 36GB-os m2ts simán, minden gond nélkül jött. Később kipróbálom komolyabban is.
A hd csatornák kellően szépek, az analógok kellően pocsékak, itt nem érzek sem előre sem hátralépést a használt BD-D8500-as blu-ray lejátszóm és a volt tévém tunerjével szemben.
Egyébként az Electropark nevezetű web és normál áruházból rendeltem. Kezdeti félelmeim ellenére nagyon korrektül intéztek mindent, nem használt kiállított vackot kaptam, rendes magyar regisztrálható (már meg is tettem +24 hó) garanciával, korrekt szállítással, stb.
Summa summarum, minden ok. remélem így is marad, aztán ez is szolgál nálam 5 évig mint a másik."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Kösz srácok, na de merre is van ez a beállítás?
Szerk: Megvan, próbálom...[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Tegnap este megnéztem a hangbeállításokat, nálam olyan hogy auto nem létezik, de helyette választható 2 csatornás pcm vagy még ami elérhető pl. dd, dts, satöbbi. Több mint a semmi, bár örülnék ha magától átváltana a megfelelő formátumra. Bár amit már lejátszott, annál már megjegyzi mire állítottam.
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
És még egy dolog jutott eszembe: annak idején szinte napra pontosan 5éve vettem az első lcd tévémet, ami akkor egy kész vagyon volt. Máig emlékszem, hogy 760.000ft-ért volt kitéve a Saturn és a Euronics polcaira. Akkor egy 52 collos tévé tényleg ritkaságnak számított, ösz-visz 1-1 db ekkora méretű készüléke volt a győri áruházaknak (más márkából sem volt) Persze mindenki megbámulta, de azt a képet soha nem felejtem el, mikor az eladó srácok vitték ki a böhöm nagy dobozt az áruházból, és tolták végig a plázán. Mindenki csak lesett, szó szerin meg állt az élet abban a pár percben. Persze annak a tévének kétszer akkora doboza volt mint a mostaninak.
Szóval kifizettem egy kisebb autó árát egy tévére, és mikor eladtam, kaptam érte 100.000ft-ot. Megtarthattam volna, de nem tudom hová tenni, a hálónkba nem fér el egy ekkora dög. Akkor döntöttem el, hogy én többé ekkora összeget nem áldozok tévére. Pedig most is elkapott a hév mikor mondtak egy nagyon jó árat egy 55es8000-re, de nem kell. S előző tv ultra clear paneles volt, a mostani nem, de nem érzem az égető hiányát. Lehet, hogy jobb a képe egy 7-es 8-as sorozatnak, de 3-5 év múlva az értékük a béka segge alatt lesznek. Nem lehet jobban eladni azzal a szöveggel, hogy ez öt évvel ezelőtt a csúcs volt. Ki nem sz.rja le? Az akkori középkategóriás tévék megeszik majd reggelire. Ezen leg pesszimistább esetben is max 300.000-et bukhatok. Az előzőnél meg....
Tehát ha valaki engem kérdez: nem vegyétek meg a legdrágább technikát, csak ha feltétlen szórni akarjátok a zsét."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48628 üzenetére
Egy x a tavalyi modell mellett, már csak a gari hossza miatt is. (3 év vs. 2 év)
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48630 üzenetére
Délutánra összeszedem a gondolataimat
-
Sza_Sa
senior tag
Múltkor írtam, hogy lecseréltem a tv-t egy ES6560-ra Azóta eltelt három hét, van tapasztalat bőven, amit most megosztanék. A véleményem szubjektív, kéretik nem komolyan venni.
Összehasonlítási alapnak az első lcd-m egy 52A656, az azt rövid ideig követő 52B750, smart funkciók, médialejátszó, csatornakezelés terén pedig egy BD-D8500 merevlemezes DVB-T/C tuneres lejátszó áll rendelkezésre.Külalak:
Kinek mi tetszik, nekem bejön a keskenyebb káva. Bár ebből vannak problémák, mivel a most épülő lakásunkba a falon lesz félig beépítve, és természetesen a munkálatok utolsó stádiuma előtt jött a csere, felborítva az elképzelést... A méretei a nagyobb képátló ellenére is határozottan kisebb, ez legfőképp a magasságán látszik meg. A vastagság is jót tesz az optikai hatásnak, oldalról nézve tényleg alig fog látszani ha a helyére kerül. Itt jegyezném meg, hogy a tévé szinte jég hideg, egyáltalán nem melegszik. Persze ez nem jelenti azt hogy be lehet falazni, de nagyságrendekkel kevesebb hőt bocsájt ki mint a "A" és "B" szériás tévék.
A csirkeláb talp engem nem izgat, most még nézem, de hamarosan lekerül róla. Egyébként nem olyan csúnya, de egy hagyományos téglalap fém talp szebb lenne. Viszont a B750 "üveg nyak" megoldásánál és az A656 ellipszis talpánál még mindig jobb. Szóval ki miről váltott...Tuner:
Itt szintén szerencsém van, mivel a kábeltévé szolgáltatónk ad hagyományos analóg, digitális sd és átfordítja az antennás digitális adást is, így van hd csatorna is.
A csatornák keresése elég gyors, megadható a kezdő és a vég frekvencia is, illetve a modulációt is lehet piszkálgatni ha tudjuk mire való. Persze auto. módban is tökéletesen megtalál mindent. A megkeresett csatornákat aztán rendezhetjük többféle módon, pl.: analóg, digitális, összes. Lehetőség van még kedvencek felvételére is -összesen 4 külön kedvenc- ahová vegyesen mehetnek az analóg és digitális csatornák.
A kábeles és antennás csatornák között viszonylag egyszerűen, négy gomb megnyomásával tudunk váltani.
A felvétel csak digitális módban működik, ott viszont minden szokásos funkció úgy mint az epg-ről való programozott felvétel, a timeshiprohardver.huombnyomásos felvétel is választható.
A csatornák rendezése elsőre értelmezhetetlen helyre, a smart menübe került, nem is találtam meg. Viszont rendezhető úgy ahogy nekünk tetszik, illetve az analóg csatornák nevet is kaphatnak kemény öt karakterig.
Analóg: a szokásos, semmi extra, az alacsonyabb frekvenciákon sugárzott adók képe egész tűrhető, ott ahol már azért a kábel csillapítása is nagyobb, ott jönnek a szemcsésebb adók. De ez megkerülhetetlen, hiába kábeleztem át a házat alacsony csillapítású koax-al, ez egy kis szelete a jel útjának. Semmivel nem rosszabb mint az említett tévék, talán még egy kicsivel összeszedettebb a kép.
Digitális sd: határozott javulás a b750-hez képest (a másikban nincs mpeg4 tuner) észrevehetetlen a d8500-hoz képest.Stabilan tartja a jelet, nem dobja el,a kép nem esik szét mint a b750-en sokszor megtörtént
Digit hd: szintén erős javulás a régebbi tévéhez képest, a "D" sorozathoz képest semmi észrevehető. A mozgások folyamatosak, képi anomáliáknak nyomát nem fedeztem fel.Média:
A lejátszó szinte mindent visz, eddig egy h.264 akadt amit nem indított el, viszont érdekes módon a BD-D8500 azt is gond nélkül vitte. Tetszik a beágyazott feliratok kezelése, és úgy általában a képminőség is megfelelő egy nem nem túl vájtszemű társaság vizuális kielégítésére. A kép elég plasztikus, már-már három dimenziós hatást kelt megfelelő minőségű tartalommal, és a valós 24p hiánya sem zavaró, az elektronika szépen elsimítja. Mostanában én is már csak ezt használom, nem izzítom be a külső lejátszót. Nálam a hang és a kép két db. Monster 1200Ex kábelen közlekedik az erősítő, a lejátszó és a tévé között, így adott volt a lehetőség, hogy kihasználjam a tévé és az erősítő arc funkcióját. A hang szépe szólal meg, egy kicsit szegényebb dinamikában mint a lejátszó, de még bőven a vállalható kategórián belül van. Viszont itt is volt fejvakarós rész, mikor a tévén elkezdtem lejátszani egy filmet az istennek sem akart többcsatornás hangot átküldeni az erősítőnek, csak sztereót. A megoldás a: menü - hang - további beállítások - spdif-kimenet-ben volt, átállítva pcm-ről már szólt is a megfelelő formátumú hang. Érdekes még az is, hogy megjegyzi a beállításokat, tehát DD DTS stb.-nél elég egyszer "megmutatni neki a preferált hangformátumot, onnantól már azt küldi tovább.
Általános képminőség, beállítások:
Ez is mint a másik tévém, megkapja a kalibrálást, addig sok dolgot nem tudok mondani. Egyelőre film módban használom, jelentősen visszavett háttérvilágítással, persze a din. kontraszt, a fekete tónus, a bőrszín tónus a zajszűrések és a film mód alapból kikapcsolva. Az élesség szigorúan csak az analóg csatornán van bekapcsolva, minden más jelnél nullára véve. Viszont a Motion plus nálam pont fordítva ad jobb eredményt, tehát az elmosódáscsökkentés nullán, a torzításcsökkentés hetes értéken van. Ezt teszteltem az Eizo monitor teszterével is, abban van moiré teszt, na az eddig minden képjavító elektronikát megfingatott. Vízszintesen futnak le teljes képernyőn szürke vonalak, ezt nem tudják követni a tévék, egyszerűen összeesik a kép. Viszont kikapcsolt elmosódáscsökkentéssel már más a helyzet, semmi anomália. Ugyan ezt látom a filmek alatt is, csak torzitáscsökkentéssel fasza kép, ezért marad egyedin a beállítás.
A led mozgásjavítást bekapcsoltam majd kikapcsoltam, majd újra be és semmi változást nem érzékeltem azon kívül hogy a kép sötétebb lett a fényerő villogtatása miatt. Így maradt kikapcsolva.
Menürendszer tipikus Samsung, minden a helyén, átlátható de kellő beállítással rendelkezik.Távirányító:
Ez az a pont ahol elvérzett nálam a tévé.Nem elég hogy nulla háttérvilágítás van, de cserébe szinte szimmetrikus fogásra, szóval esélytelen megtalálni sötétben a helyes irányt. Ebben csak a távirányító hátán lévő elemtartó tető kör alakú süllyesztése adna némi támpontot, ha az is nem majdnem középen lenne. Az első pár napban sokszor nyomtam meg a hangerő szabályozó gombját a csatornaváltás gombja helyett. Mindegy, rendeltem egy másik Samu gyári távirányítót, az biztos hogy jobb lesz, már csak azért is mert megvilágított az összes billentyű.
Szóval nagyjából ennyi, igyekeztem nem túl bő lére ereszteni.
-
Sza_Sa
senior tag
Dupla lett.
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Sza_Sa #48644 üzenetére
Még talán a 3d-ről írnék pár sort:
Összesen egy db 3d blu-ray lemezem van, azt betéve eléggé elfogadható a 3d élmény, minden más netről letöltött 3d tartalom egyszerűen gyenge, maximum mélysége van a képnek, de nem jön ki a tévéből.
Aktív versus passzív megoldás: nálam határozottan az aktív jött be, próbáltam előzőleg egy LG tévét, nagyon láttam a felbontás csökkenését, bár megfelelő távolságra ülve már nem volt annyira látható. Viszont itt a szemüveg tényleg vibrál, de ez csak akkor zavaró mértékű ha van a tévé mellett más fényforrás is. Egyébként nem vészes. A hozzá adott szemüveg (ssg-4100gb) egy ergonómiai rémálom, egyszerűen nem európai orrnyeregre tervezték szerintem. Pedig én szerencsés fejformájú vagyok, eddig nem találtam olyan szemüveget amit nem tudtam volna huzamos ideig viselni. Eddig..."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Az ultra clear panel nekem nem hiányzik annyira, sőt, ez jobban bejön. Tény, hogy ott nagyobbnak érződik a kontraszt, de ez csak nappal van így. Viszont ez kevésbé tükröződik.
A távirányító meg ott kezelhetőbb volt, viszont ocsmányabb is a fényes fekete burkolattal. Ebből végre kinőttek mára a gyártók többsége. Meg a fényes lakk fekete kávából. Azt is jó volt takarítani, meg karcolódott a takarítás gondolatától is.[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Még a hálózati lejátszásról nem írtam, de az holnapra marad.
-
Sza_Sa
senior tag
Story: megvettük a tévét, megkértem az apóst, hogy segítsen feltenni a tv szekrényre miután a talpat felszereltem. Feltettük, és a tévé káváján meglátszott az ujjának a nyoma karc! formájában. (A656) Aztán még kétszer megtöröltem a hozzá adott kendővel, tele lett hajszálkarccal. Ez a mostani már hál' matt felületű. Mondjuk a panelon egy hajszálkarc sem volt az öt év alatt, nagyon vigyáztam rá, a felségem már tudja, tévéhez erősítőhöz nem nyúl, azt én törölgetem. Ezt egy összekaristolt Dell E6420 magnézium fedél után nyomatékosítottam nála.
-
Sza_Sa
senior tag
És tegyük hozzá, az ES6560 és az ES6800 képminőség terén ugyan az. Apró különbségek vannak, ami inkább dizájn jellegű, meg a két mag.
-
Sza_Sa
senior tag
Az álmom egy plazma lenne, amelyiknél nem kell figyelnem a logókra, nem kell állandóan zoomolva néznem a műsorokat, megnézhetek egy focimeccset az eurosport-on, esetleg játszatok rajta ha úgy tartja kedvem. Engem csak ez tántorít el a plazma vásárlásával kapcsolatban, semmi más. Egyszerűen olvasni is rossz, hogy mennyit szenvedtek a ghost-al, elég elolvasni a reggeli kommenteket a fórumban. Én is jártam így, az első nagy tévém plazma volt, a következő akkor lesz amikor ezt az egy problémát megoldják, meg még emelnek egy kicsit a fényerőn, bár ezt az idei modelleknél a Pana sikeresen megoldotta.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48705 üzenetére
Bakker, küldök én neked fotót a 6560-ról!
Egyébként mondom sokadjára, a 65xx széria és felette prémium termék, 3 év teljes jótállással, alatta 2 év van.
Az es6800 jobb vétel lett volna, én sem tudtam venni, de nem ittam ezért ciánt.[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48707 üzenetére
Na, mivel most nincs itthon egy épkézláb fotógép, kompaktos képet fogsz kapni, annak minden jóságával együtt
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48709 üzenetére
Nem megy a képfeltöltés, de nézd mit találtam neked! Pont ilyen az enyém is, tehát tuti az oldal!
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48712 üzenetére
Átadom azt az infót amit én tudok: az Es6560 micro dimminges,(itt jegyezném meg, én nem a micro dimminget kapsoltam ki, hanem a led mozgásjavítást. Az a ledeket villogatatja szemmel nem látható módon. Tehát a micro dimming és a led mozgásjavítás nem ugyanaz! ) egymagos, szénfekete kávával rendelkezik az oldalán az elmaradhatatlan átlátszó éllel ami elég vékony, saccra 3-4mm körül lehet. Az Es 6800 ezzel szemben ugyan azzal a panellal szerelt, de kétmagos proci, fekete káva fém peremmel, illetve másabb távirányítóval.
F6400 micro dimming nélkül, kétmagos proci, fejlettebb smart, biztosan butított szoftveresen és/vagy hardveresen a képért felelős része a tavalyi 65xx-hez képest."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48717 üzenetére
Ha csütörtökön megjön akkor megmondom, és dobom a linket ha minden ok vele.
Az enyém gyorsan mérve 125cm széles.
Szerk: most néztem az oldalt, ott 125.64 a méret. Szóval pontos a speckó.[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48719 üzenetére
Nekem 55" van, szóval azért nagyobb. Viszont stimmel a valós és a honlapon megadott méret.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48747 üzenetére
Egyszer ment egy privát, meg a szállítás miatt ne aggódj, mivel saját maguk viszik így gyűjtőbe megy a fuvar. Én is vártam egy hetet mire megérkezett, bár Bp.-re egy kicsit szállíthatnának gyorsabban is.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48841 üzenetére
Első élmény- beszámolót kérünk! Használd egészséggel.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #48848 üzenetére
Nálunk most bővítették a csomagot, felkerült egy halom hd csatorna a kínálatba. Nálam a kedvencek közé fel van véve egy pár analóg csatorna is, mit ne mondjak, brutális a differencia mikor átkapcsolok. Persze ezzel szerintem nem mondtam újat sok embernek.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz vak_bottyan #49386 üzenetére
Tehát ha jól értem a netes regisztrációnál nem engedett tovább... szívás, de az ipon köztudottan nem a SMo.-tól szerzi be a tévéket.
Viszont mostanság elterjedt az hogy még a regisztráció sem biztos, mert a Samu honlap mindenkinek kérdés nélkül osztja a 3 évet. Csodálkoztam volna, ott az adatbázis a rajtuk keresztül forgalomba hozott tévékről."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Real_Necro #49656 üzenetére
Nem kell semmi, a Logitech egeremet gond nélkül kezeli. Mivel a notimhoz van abban meg van bt, ezért nem is járt hozzá vevő.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Black Dragon #50200 üzenetére
ISO nem megy az újabbakkal sem, csomagold ki video_ts mappáig, akkor talán menni fog.
-
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
Ma én is voltam a MM-ban, gondoltam megnézem a kiszemelt 75MU7002-őt. Sajnos nem tetszett a kép, pedig amennyire tudtam beállítottam a képmódokat, de nem volt szimpi, pedig a győri mm-ban kellően félhomályos részen volt kiállítva. A majdnem mellette lévő LG 65E7 szebb, kellemesebb képet tudott, gondolom a Qledek is, de azok arrébb voltak, közvetlenül nem tudtam összehasonlítani.
Még alszom rá egyet, lehet, hogy holnap is elmegyek, de most perpill kevés esélyt adok az mu7002-nek, lehet marad az eredeti elképzelés."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Milyen portot tiltottál úgy, hogy közben megy minden? És egyáltalán, hogy találtad meg hogy mit kell tiltani?
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz bobby45 #138006 üzenetére
Annyira, hogy én egy 75q90-et rendeltem, remélem plazma után sem fogom majd a fejem.
Egyébként oledet vettem volna, de:
- ekkora méretben horror
- otthoni mindenesként szerintem beégne, nálam a plazma is szenvedett amikor a darts vb-t néztük, mást meg nem, arra már nem volt idő. Sokáig lehett látni a Sport1 logóját... A másik 2 sport az Nfl és az F1, mindkettőn durva statikus tartalmak, a zoomot meg meguntam, fontos tartalmakat veszítettem a képről."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Kriszbmx #138019 üzenetére
Köszi a beszámolót, számomra a konklúzió: marad a q90 egy már meglévő apple tv4k-val. Jobb az oled, de ezt tudjuk, csak ahogy írtad, bizonyos esetekben nem észrevehető ez. Na meg a méretkülönbség, nálunk 4m körül lesz a nézési táv, nem mondok le a 75"-ról.
-
-
Sza_Sa
senior tag
válasz kokokka #138820 üzenetére
Mikor hazahozták kibontottuk és bekapcsoltuk, amennyire lehetőségem volt átnéztük, minden másra ott van a gyári gari, meg vettem még 3 év garancia kiegészítést.
Amúgy a garancia gold - mint utólag megtudtam - csak akkor vehető meg, ha visszaviszem a tv-t és átnézik, hogy nincs-e megtörve. Na ez nálam nem opció, egy 70 kg-os, 2m-es dobozt nehezen tudtam volna visszavinni az üzletbe. Ezért csak Silvert tudtam venni, ami törésen kívül fedez mindent. Törésre meg majd megpróbálom a lakásbiztosítást betenni...
Szóval ha nincs törve, van rá bőven gari, a törést meg 4/5 részt - az alsó 20cm-t nem vettük ki a dobozból, de egy esetleges fizikai sérülés úgy is megjelenne a teljes kijelzőn - csekkoltuk, kiegészítők működnek, remélem sokáig tudom használni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Már felhőből is etethető tartalommal a PlayStation Portal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS