Hirdetés
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elite: Dangerous
- Call of Duty: Warzone
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Nézegetem a UE55NU8002 tévét, de nem tudom egyértelműen megállapítani, hogy megegyezik-e a UE55NU8000 típussal? Valahol 120Hz halahol 60Hz van feltüntetve képfrissítési frekvenciának, a gyártói oldalon semmi. Melyik a valós?
Tapasztalat alapján tudja-e valaki, hogy ennél a típusnál a szélső LED és a HDR mennyire jó, illetve HBO Go app van-e hozzá? Köszi![ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz ΞΔGLΞ #127415 üzenetére
Én semmiről sem akarlak meggyőzni, csak válaszoltam miért nem érdekel a Q6 300k-ért. Viszont ha annyira érdekel biztos megtalálod amit én, ha utánanézel te is.
Duplájáért... ne már! LG 55SK8500 320k (nemrég volt 300k és bár IPS amúgy korszerűbb) de ott a Sony 55XF9005 350k (nemrég ez is 330k volt) ami VA paneles minden tekintetben jobb, nem kicsit. Csak, hogy 2 példát említsek a korszerűbb, Direct LED-es tévék közül. Nyilván mindenki azt vesz amit akar, de részemről az nem Q6 lesz. -
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Samsung UE55NU8052 - ilyen tévét használ-e, esetleg ismeri-e valaki? Nem a technikai paramétereire lennél kíváncsi, sokkal inkább ezekre:
- milyen a tévéadás vételi minősége, és a tévéműsorok képe? Túlnyomó részben arra lesz használva tehát ez fontos lenne.
- a 4K / HDR tartalom (és azon belül a sötét jelenetek megjelenítése) milyen?
- a 8bit+FRC l a színek megjelenítésében és szem számára milyen különbséget jelent a natív 10bit panelhoz viszonyítva?.
- van-e más előnye / hátránya ennek a típusnak (vagy az NU8000 sorozatnak) amit érdemes szem előtt tartani, és/vagy célzottal ellenőrizni átvétel előtt?Köszi!
-
szasanyi
félisten
válasz BusyChild #127722 üzenetére
Si tacuisses, philosophus mansisses. Ha érdemlege információd nincs, csak a +1 hsz miatt, hülyeségeket fölösleges beírogatni a topikba.
A gyengébbek kedvéért: nem az volt a kérdés, hogy nézzem-e meg! Megnézem, mert hétfőn vagy keddén érkezik a boltba de ott csak külső tárhelyről, tévéantenna - kvázi tévéadás - nélkül - nélkül lehet kipróbálni. Tapasztalatok továbbá az érdekelt van-e egyéb amire érdemes oda figyelmi ennél a típusnál. Remélem így jobb megérted (bár korábbi hsz-emben is világosan és érthetően fogalmaztam). -
szasanyi
félisten
válasz Celtis #127724 üzenetére
Az android tévékről sok kisebb-nagyobb problémát olvastam (bonyi, lassú, de még fagy is néha) és nincs rá szükségem. Csak a tévé, YT, HBO Go ami szükséges (talán Netlfix ha lesz több, legalább magyar feliratos film mert annyira nem vok jó angolból, hogy anélkül minden élvezhető legyen).
És az nem derült még ki, hogy ez mi okozza? Esetleg a Samsungot senki nem kereste meg ezzel, hogy hw vagy sw lehet a ludas? Sajnos pont a tévéadás az, amit valszeg nem fogok tudni kipróbálni pedig fontos lenne (de megpróbálom erőltetni, hátha valahogyan mégis megoldható mert az lenne a biztos)..p3l9uph: de igen, mivel ez evidens (normális emberek ugyanis látatlanban, fórumos beírások alapján nem vesz audiovizuális eszközt) . Ráadásul konkrét kérdésekre kértem választ aminek semmi köze ehhez. Nagyon sajnálom ha ez nem mindenkinek nyilvánvaló. Erről ennyit.
-
szasanyi
félisten
válasz PuMbA #127728 üzenetére
Sport nem lényeg nekem, és a DTS támogatás hiányáról is tudtam. A tévéadás akadozás nem mind1, és teljesen érthetetlen. Éppen előbb kérdeztem, hogy ennek okáról miért nem lehet tudni semmit? És nem volt ember aki ezzel szembesülve megkereste a Samsung-ot, hogy mi a csöcs ez és mit lehet tenni ellene?
-
szasanyi
félisten
válasz #20221952 #127731 üzenetére
Szerintem ez a vicc kategóriája... - egyetértek, elmegy a búsba az, aki csak ezt tarja megoldásnak. Főleg akkor, ha az a Samsung.
Digi esetén nincs kódolás így set top box sem, valamint nem monitort, hanem tévét szeretnék ha már úgy hívják és kifizettetik a teljes árát. -
szasanyi
félisten
válasz Celtis #127738 üzenetére
Hoppá, valahogy elsiklottam a válaszod felett. Hát ez nagyon gáz... Ennek ismeretében biztosan nem hozom el a tévét, csak ha teljeskörűen (kábeltévével is) tudom tesztelni. Apán... ez is egy 250k-s tévé, a Q szériáról nem beszélve.
Nem elég, hogy nálunk még évekig nem lesz 4K-s tévéadás, még a HD sem élvezhető a lehető legjobb minőségben jó néhány tévén. Vagy már abban sem vok biztos, hogy a vásárlók zöme tévézésre használja a tévét... esetleg látás csökkentek. -
szasanyi
félisten
válasz #20221952 #127745 üzenetére
Vagy nem tévéznek a tévén és azért nem látják, vagy látássérültek. Ellenkező esetben a Samsung el lenne árasztva panaszokkal és kénytelen lenne tenni valamit. Szerintem.
Azt sem értem, hogy a rengeteg tesztelő közül miért nem foglalkozik egyetlen egy sem a kábeltévé adások vételi és megjelenítési képességével... Hiszen ezek végül is tévék lennének vagy mi a fene, mert a nevük valamint specifikációik alapján is azok nem pedig monitorok. -
-
szasanyi
félisten
válasz ΞΔGLΞ #127848 üzenetére
Ha minden jól megy holnap megyek megnézni, kipróbálni. Két kérdésem van ezzel kapcsolatban, hátha tudsz segíteni (vagy bárki más ha van pontos infója):
1. Mit jelent az, hogy szebb távirányító? Ezekhez (UN80xx ésQx) úgy láttam egyforma kialakítású csak az olcsóbb tévéké műa., a drágábbaké alu. (vagy vmi fém hatású?)
2. Volt szó arról, hogy a 8-as sorozatot (sőt, a Q-t is) esetenként érinti a kép mikrolag / akadozás problémája. Ez az érintett készülékeknél azonnal, első perctől (tehát használatba vételtől) kezdődött vagy csak később (órák, napok) múlva jelentkezett?
Jó lenne pontosan tudni ezekre a választ, mert annak megfelelően tesztelem a kinézett és kérésemre beüzemelt, konkrét 55UN8052 készüléket.
-
szasanyi
félisten
válasz Celtis #127865 üzenetére
Aha, világos. Köszi az infót! De a Samsung tévé menüjében nincs (az LG-hez hasonlóan) de-Judder és de-Blur állítási lehetőség? Ott van 2 csúszka, azok külön-külön több fokozatban állítható értékekkel?
Na, közben megnéztem mert valahol olvastam erről, és valóban... úgy tűnik generális problémáról van szó:
The 55NU8000 can remove 24p movie judder from most sources, except 60i input such as cable boxes; this is a regression from last year's Samsung TVs, which could remove judder from all common sources.
Ez alapján minden 8-as sorozatú tévét érint de nem mindenki szeme érzékeny rá és sokan észre sem veszik. Ezért nem tud mit kezdeni vele a Samsung hiszen ők csinálták, ők butították vissza a tévék elektronikáját ami így nem képes 60p/60i forrásból sima, akadásmentes 24p-s képet megjeleníteni.ΞΔGLΞ (#127852) köszi!
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Ha valakit érdekel mire jutottam: Samsung UE55UN8052T vs LG 55SK8500 témában, ide leírtam az általam tapasztaltakat.
-
szasanyi
félisten
válasz ΞΔGLΞ #127976 üzenetére
Én azt nem értem, hogy ebbe a kategóriába miért nem bírt egy jó VA panelt tenni az LG... Briliáns készülék lenne, mert semmi más negatívumot nem tudok említeni az IPS technológiai hátrányán kívül. A tökéletlen Local Dimming működése is jobb lenne egy jobb kontrasztú (feketébb) VA panellal.
Na, de akkor ki venné a 420k-tól induló OLED-jeit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest