Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmThor
addikt
[link]
Qn85a rtings reviewGaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
Vistaboy
veterán
válasz AuraSync #147225 üzenetére
Jaja, gondoltam. Nekem bőven jó a HDMI 2.0 is, az 1080Ti csatijai úgyis csak ennyit tudnak, és mivel jelenleg új videokártya vásárlásának az esélye számomra szinte a nullával egyenlő (amíg horror árakon vannak, semmiképp), így bőven elég lenne a 2.0 üzemmód is, csak végre működne. 95%-ban filmeket nézek rajta, maradék 5% TV. Ha verseny van, vagy lefekvés előtt akad egy üres félórám, és valahová odakapcsolok... de ez általában csak az első reklámig tart ki, akkor kapcsolom is le a francba...
Főleg azért kellene, mert a PLEX nem mindent ad le, amit nézni szoktam, és bár ez csak pár százalék, amit monitoron tudok nézni, azért ezek is jobb lennének nagyban a TV-n.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
stemplar07
őstag
válasz Kleroo #147303 üzenetére
van ott több gond is... a kontraszt aránnyal LG Nano szintre ,,léptek,, az LD sem acélos... Black Uniformity .. iszonyat... ,,, It's an ADS panel, which is very similar to IPS ,, annyira hasonló, hogy IPS... a HDR kivételével ez ...katasztrófa.. ezek után a Sony 2021-es-re leszek kíváncsi
-
wallace 234
őstag
-
dethroner
veterán
Lehet valami módon szabályozni a tévé által kiadott bt hangerőt a távirányítóval?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Leon78
csendes újonc
Samsung QE65Q80TAT 399000-ért. Szerintetek megéri ezt a pénzt? Erősen gondolkodom a vásárláson. Ha vannak tapasztalatok, azt szívesen elolvasnám.
-
PuMbA
titán
válasz stemplar07 #147306 üzenetére
HDR fényerő viszont kiváló, 1100cd/m2 És az elmosódás is nagyon kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz wallace 234 #147307 üzenetére
qn90a mérései azért jobban festenek. Most lettek csak igazán sereghajtók a 4k modellek
-
Kleroo
veterán
Q80R-> nagyon jó, fejlődés, viszont kihagytak pár fontos codecet(DTS)
Q80T-> jó, de visszaléps nevezéktanban, inkább tuningQ70R
Qn85-> fos panel, visszalépés ismétQ80R elődje jobb vagy rosszabb volt? Mióta lépdel hátrafelé a samu?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
SidWinston
friss újonc
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. A lényeg hogy laptop (Asus tuf fx505du) van rákötve a tv-re (Samsung ue50mu6102) Hdmi-vel. Minden szuperül működik, de van egy kis késés. A tv-nek van egy "játék mód" - ja ami ugye kiküszöböli a késést,viszont azt nem engedi bekapcsolni, mert automatikusan PC-nek észleli a laptopot.Gondolom konzoloknál lehetne használni ezt a funkciót. Van erre valami megoldás hogy ne maradjon le a tv képe a laptophoz képest?
-
PuMbA
titán
válasz SidWinston #147314 üzenetére
Ha a TV a HDMI bemenetet PC-nek látja vagy így nevezed el és a laptopról RGB444, Teljes dinamika tartományú képet küldesz ki HDMI-n, akkor monitor módban működik a TV és nem lesz input lagod. Játék mód konzolokhoz való. Azaz a megoldás (ha nem 3840x2160, hanem 1920x1080-at küldesz aki, akkor a HDMI UHD Color beállítás nem kell):
"3. A TV-n a PC által használt HDMI porton engedélyeznünk kell a HDMI UHD Color beállítást (LG-n például HDMI ULTRA HD Deep Colour néven találjuk meg, de minden TV leírásában meg tudjuk nézni, ha nem leljük). PC-n a videókártyánk kezelő felületén állítsunk be a 3840x2160-as felbontást 60Hz-en. A szín vagy pixel formátumnál RGB-t válasszunk és ezt a beállítást alkalmazva tudjuk kiválasztani a még szükséges Teljes dinamika tartományt. A TV-n ezután be kell állítani, hogy Teljes dinamika tartományt várjon, azaz a HDMI feketeszint beállítást Normálra tegyük (LG-n például Magasra, de minden TV leírásában meg tudjuk nézni, ha nem vagyunk biztosak benne). Automatikus észlelési beállítás nem ajánlott, mert sok esetben rossz képet eredményez."
[ Szerkesztve ]
-
shotika
őstag
válasz Kleroo #147313 üzenetére
Nem hátrafele lépdel, hanem új kategóriák jelennek meg, ahogy szinte minden évben, és ezek tolják maguk alá az eddigieket. Ez már kb 15 éve így megy, és nem csak a Samsungnál, hanem minden tv gyártónál.
Amikor először megjelent a Q széria, a Q8-asok a legfelső kategóriába tartoztak. Idén már nem, és ez már tavaly is így volt. Az, hogy miért kapott más panelt, azt én se tudom, az is lehet, hogy más beszállítótól jöttek. Volt már ilyen, és lesz is.Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Callme
tag
Sziasztok!
Elég hosszas szenvedés és két felesleges Kingston pendrive vásárlás után végre megjött az eszem, és beruháztam a következő kombóra: [SSD+külső ház]
Samsung Q6FN 65 colos tévém van, és hiába akartam olcsóbban megúszni a 4k filmezést egy pendrive-al, egyszerűen ha rádugtam a tévére, kb fél percig jó volt, majd elkezdett le-felcsatlakozni. Samsung technikussal is beszélve arra jutottunk, hogy kompatibilitási hiba lehet a pendrive-ok (én marha kétszer ugyanazt a márkát rendeltem) és az én tévém, illetve a Tizen rendszere között.
Most viszont ezzel a megoldással hiba nélkül futnak a filmek, nem csatlakozik le, szóval nagyon is ajánlom annak, akinek ilyen vagy hasonló tévéje van.
Ha valakit érdekel, privátban elküldöm a két pendrive pontos típusát, amikkel befürödtem.
Még egy kérdés: Laptopon ugyebár van Kiadás funkció, mellyel le tudom csatlakoztatni a meghajtót mielőtt kihúzom, a tévénél meg ugye nincs ilyen. Kihúzás előtt elég kikapcsolnom/stand by-ba raknom a tévét, vagy áramtalanítsam teljesen?PSN ID: CallmeEighty8
-
Callme
tag
válasz szekra #147322 üzenetére
Mert elég sok helyen ezt ajánlották, megbízhatóságra és gyorsaságra is egyaránt (Tudom, a tévé nem fogja kihasználni). Továbbá olvastam több olyan hibáról is, ami pl WD külső vinyókkal kapcsolatban volt, hogy a tévé nem igazán kezeli, stb. No meg nekem nem kell 1 terrás, bőven elég a 250 giga. Ami pedig a legfőbb ok, hogy lassan le kell cserélni a laptopot, és tuti olyat fogok venni, amiben ssd van
PSN ID: CallmeEighty8
-
válasz Callme #147321 üzenetére
Na végre te is SSD-zel. :)
Nem kell áramtalanítani semmit sem a lényeg, hogy a kihúzás pillanatában ne menjen film tehát ne törtenjen adatmozgás az SSD-n / winyón / pendrive-on.Én sok sok éve használok olyan külső winyót PC-n amit napi szinten ki be dugdosok az USB-be és még soha nem használtam Leválasztás opciót, mivel nincs is.
Jelentem még mindig tökéletesen működik.
Csak ésszel kell bánni ezekkel a cuccokkal és nem lesz bajuk.Szekra:
Mert könnyű, gyors és hangtalan.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Callme
tag
válasz AuraSync #147324 üzenetére
Hát igen, kellett egy kis idő, hogy rájöjjek, hogy mi a jó
Rendben, akkor hála az égnek nem kell ki-be húzogatnom a tápkábelt a konnektorból.
Köszi szépen a gyors vláaszt!
Szekra:
Mivel csak wifin keresztül tudom csatlakoztatni a tévét a routerhez és a laptophoz, eddig elég sokat szívtam a Serviio-val, ment a film, de bizonyos időközönként megakadt. A Plex meg a nagyobb filmeket szinte alig akarta vonszolni.
Na meg azért ez az ssd, mert 5 év gari is van rá[ Szerkesztve ]
PSN ID: CallmeEighty8
-
dethroner
veterán
válasz sandró60 #147311 üzenetére
A csatlakoztatott bt. hangszórón van lehetőség szabályozni, de kényelmesebb lenne ha ezt a tévé távszabályzón lehetne megtenni. Ahogy pl egy telefonra csatlakoztatott bt. eszköz hangerejét is lehet szabályozni a telefon hangerő gombjaival. Gondolom nem lenne megvalósíthatatlan
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz sandró60 #147332 üzenetére
Akkor még egyszer Tévére csatlakoztatva egy bt. hangszóró, de ilyenkor ugye nem lehet a tévé távkapcsolóval szabályozni a hangerőt, mindig oda kell menni a hangszóróhoz és a saját gombjait nyomkodni (vagy odarakom magam mellé a kanapéra ). Tehát arra kéne valami használható megoldás, hogy a tévé kapcsolójával lehessen a kimenő bt. hangerőt szabályozni.
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Sajnos rossz hírek... A távsegítség nem járt eredménnyel, bár a Samsungos hölgy visszaállította a HDMI-csatlakozókat alaphelyzetbe, és teljesen resetelte a TV-t is, de sajnos úgy tűnik, nem ez volt a baj. Újraindítás után ugyanaz... nem érzékeli a PC HDMI-jelét egyik csatin sem...
Pedig még ő is azt mondta, hogy ha minden HDMI-csatlakozón egyformán nincs kép, az általában szoftveres probléma, a hardveresnél csak egy-kettő nem jó... Nálam úgy tűnik, mégis komolyabb a gond.Megpróbálok hétfőn megint beszélni velük, hátha tudnak küldeni egy szerelőt, aki megnézi magát a TV-t és a BOX-ot. Ha ez sem jár sikerrel, mese nincs, vissza kell küldenem a TV-t, amíg még újnak számít, és vagy kicserélik, vagy visszaadják a pénzt.
Hát, ez van..."A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
pitör84
tag
Érdekes ez a hiba, Samsungnak szóltam kértek teszt képeket, persze ott semmi nem látszik.. tényleg csak nagyon közelről alig észre vehető.. nem tudom mi lehet.. vajon erre mit lép a Samu..
Töltöttem fel videót a jelenségről.. mit gondoltok?
[link] -
wallace 234
őstag
válasz pitör84 #147336 üzenetére
Tesztképröl küldesz közelit, gondolom kértek, hogy másfél méter távolságról. De amúgy ha azt mondod, hogy sötétbe zavaró és küldesz képeket, akkor ki fogják cserélini. Mivel local dimminges így akkor világít, ott amikor kell. Hibás a tv videón is látszik, küld el azt is nekik.
-
pitör84
tag
Másfél méterről nem látszik sajnos csak ha teljesen közel megyek, ezt a videót is elküldtem nekik.
Amúgy biztos nem ragasztás elválás.. egyszerűen rosszul tették össze.. -
pitör84
tag
Ti láttok különbséget a 1080p és a 4k között?
Nem tudom de olyan nagy különbséget nem vettem észre... valahogy mind kettő nagyon szép éles..
Viszont a 720p és 1080p között már látok minőségbeli különbséget.. Ti hogy vagytok ezzel? -
PuMbA
titán
válasz pitör84 #147343 üzenetére
Az átlag ember olyan távol ül a TV-hez, hogy nincs sok különbség. [link] itt láthatod, hogy milyen TV mérethez milyen távolságba kell ülnöd, hogy lásd a 4K előnyét. Attól is függ, hogy milyen 4K. Sok 1080p filmet kiadnak 4K-ban profit miatt, de ettől még 1080p marad
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
Tegnap nem volt gondotok a HBO GO app.a-al ? (PC-n ment TV-n nem) mára kijavították..
-
wolfman
veterán
Samsung QE55Q70R TVm van. PC-re kötve valahogy lehet aktiválni a Gamma 2.2-t? vagy miért nem elérhető vajon? Csak ST.2084-et enged, semmi mást.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
pitör84
tag
Tudja valaki hogy a Samsung miért nem támogatja már a DTSt? Van esély hogy egy frissítéssel visszaadja? Sokaknak nagy probléma ez...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest