Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
válasz PuMbA #140393 üzenetére
Sok-sok TV-nk volt és van ma is bőven. A maiak között van 2 belépő modell is. Az egyik egy Samu LE32B350 (vicces, de éppen holnap lesz 10 éves), a másik egy Samsung UE28F4000, ez pedig csaknem 8 éves. Ez utóbbi a konyhában van de a mosókonyhából is nézhető, ezért napi 5-6 órákat működik (feleség ), kajálás közben szoktam látni a képét én is. Jó érzéssel pillantok rá, pedig van néhány komolyabb készülékünk is. Szerelő nem látta. A másik Samu jó messze van, én csak évente-kétévente 3 hétig látom a képét (de a bérlők nyilván ezt bámulják, mert csak ez van az ingatlanban), de eddig nem volt ingerem a cseréjére. Szerelő ezt sem látta még. Lehet, hogy a mai belépő TV-k képe sokkal rosszabb és kevésbé megbízhatóak. Nekem eddig egyetlen TV-m volt, amelyet azonnal el is adtam, mert tényleg nézhetetlen volt. Iszonyú utánhúzás, kifestőkönyv-szerű színek. Ez egy 32"-os JVC TV volt. Érdekes, hogy egyiken sincs/nem volt) számmottevő bevilágítás, vagy inhomogenitás. Igaz, hogy ekkora éretben ez nem annyira nagy kunszt.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Scarletiel
senior tag
válasz Peace #140402 üzenetére
A Latency ugyanúgy alacsony lesz, ellenben engedi a szakértői és egyéb képi beállításokat módosítani
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Peace
nagyúr
válasz Scarletiel #140403 üzenetére
Hmmm......ez igencsak elgondolkodtató. Bár jelzem, hogy eddig nem tűnt fel játékoknál, hogy probléma lenne a házimozi mód. PS-en is csak 1-2 játéknál tűnt fel eddig durvább utánhúzás, de azt is a játék számlájára írtam.
-
Scarletiel
senior tag
válasz Peace #140404 üzenetére
Igazából amíg 50ms alatt van addig teljesen játszható a tesztek szerint. Ha jól néztem például a Q82 is valahol akörül van játék mód nélkül 4K-ban. Szóval nagyon még az se kéne neki. Majd meglátom én is melyik adja a legjobb vizuális élményt aztán azon használom A játék módot amúgy is azért nem szeretem mert kikapcsol mindent és nem lesz olyan szép a kép.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
PuMbA
titán
válasz Scarletiel #140405 üzenetére
"Igazából amíg 50ms alatt van addig teljesen játszható a tesztek szerint."
Attól függ, hogy mit játszol Lassú lefolyású játékok esetén igaza van a teszteknek, de egy autóversenynél hidd el, hogy sokat számít, hogy 10ms vagy 40ms. Én 60Hz-es monitoron jobb időket tolok 100fps-sel játszva, mint 60fps-sel a késleltetés csökkenése miatt, pedig ez jóval kevesebb, mint 30ms különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz PuMbA #140406 üzenetére
Ja persze ezt nem vitatom, ha kompetitív játékot játszol, vagy verseny, akcióba te akarsz lenni a best akkor minél kisebb latency annál jobb!
-
PuMbA
titán
válasz Scarletiel #140407 üzenetére
Persze. Egyébként nem játszok kompetitíven, de a különbség simán érzékelhető. Jobban a játékban érzem magam, ha azonnaliak a reakciók
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz PuMbA #140408 üzenetére
Igen ebben egyetértek. Ezért is kívánok szabadulni a 30FPS-től az új konzolgenerációban majd, de ahogy elnézem ez sem az a világ lesz..
-
Peace
nagyúr
válasz Scarletiel #140409 üzenetére
Én még reménykedek. Eddig több fejlesztő bizakodóan nyilatkozott, hogy elérhető lehet a 60 FPS. Eddig egyedül Ubi nyilatkozta, hogy a 30 lesz a minimum, amit garantálnak. De ez bármit is jelenthet. Majd meglátjuk. Én mindenesetre iszonyatosan várom, hogy nyomhassam az előrendelést a jó kis PS5-re! <3
-
Scarletiel
senior tag
válasz Peace #140410 üzenetére
Én mindkettőt szeretném megvenni majd. Viszont hírekbe meg pont azt olvastam, hogy a fejlesztők elég túlzó ígéretnek tartják a 60fps-t 4k felbontáson. Meg, hogy majd a fejlesztők döntik el, hogy osztják be az erőforrásokat. Nos nekem ez kb egyet jelent a "Hááát gyerekek sokat kéne optimalizálni, jóvanazúgy a 30fps nektek, eddig is megvoltatok vele, most majd ráfogjuk a 4K-ra meg a Ray Tracingre.
Szóval én kissé reményvesztett vagyok, de remélem legalább opció lesz, hogy 4K 30fps vagy 1080p 60fps, mindkettő HDR és egyebek mellett persze.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Peace
nagyúr
válasz Scarletiel #140411 üzenetére
Nekem is megfelel a 1080p 60 FPS! PC-m is csak fullHD-ban bírja futtatni a játékokat, teljesen jól elvagyok vele. Még 5-6 hónap és kiderül.
-
hatesz
tag
Sziasztok!
Pár nap/hét után egy kis összefoglaló a QE65Q82RA-ról:
Először QE65Q70-est akartam de mivel a tv-t egy nappaliba akartam, ahol szemben 2 ablak is van, meg este filmeztümknis volna rajt, így lett a Q82RA (ami ugye 2019-es Q80 más kerettel/talppal)
Szóval megjött a tv, baromi nagy a doboz (is). Kicsomagolni egyszerű, minden érthető és jól elrendezett a dobozban.
fali konzol már fenn volt a falon, így egyből felakasztottuk. Érdemes csak a végső pozíció után leszedni a kijelző 2 oldalán elhelyezett védőcsíkokat. Na és azután lehúztam a védőfóliát... A tükröződés eltűnését a fólia és a szűz fekete kijelző között lehúzás közben már egyből jól látni! Nem semmi.
Érdekes, hogy csak a Samsung One Remote távirányító van a tv-hez, azt hittem sima távirányító is lesz hozzá, de nem hiányzik. Nagyon jp a tv menüje, a távkapcs is király. (Ja ha új eszközt dug rá az ember, meg kell adni higy milyen eszköz és nagyon sok funkciót át tud venni. Szuper cucc!
Na akkor bekapcs. Gyors beüzemelés, samsung fiók stb, majd telekom beltéri bedug. One Remote tökéletesen kezeli, azt sem tudom hol van azóta a Telekomos távirányító.
Youtube, Netflix tesztek következtek, egyszerűen fantasztikus. A kép elég széles szögből is élvezhető, szép. Nem kell tartani ennél az alacson betekintési szög problémától.
De milyen szép! Olyan állkoppanós... Erről nem tudok többet írni, ezt látni kell.
Feliratos filmnézéskor igen, kicsit világosodik a fekete a felirat sávjában, de én nem nagyon nézek így filmet. Meg nyilván ez beállításfüggő is.
Ja még valami: a hangja. Én még ilyen jól hangzó tv-t nem láttam (hallottam). WOW! A régi 2.1-es soundbar még a dobozában van, lehet nem is kötöm rá, max a basszus miatt.
Apple AirPlay működik, reggel már ezen hallgatom a rádiót is.
mit mondjak még? Ambient Mode-ot szinte sosem fogom használni, ha ott vagyok a tv-nél, inkább valami tartalmat fogok lejátszani rajta, de azért jópofa.
Youtube alkalmazásnál hanggal is lehet keresni, magyarul.
Biztos van még sokminden, de hirtelen ezek jutottak eszembe.
Mondjak 1 negatívumot is? A tv hátulján ha fel van akasztva, szinte lehetetlen bármit is bedugni... na de ez semmit sem von le az értékéből nálam.
egy 10 éves 50”-os Panasonic plazmát váltott le (az ment a hálóba), remélem újabb 10 évig nem kell cserén gondolkodnom.
Mindenkinek ajánlom! 430 az euronics-ban, ha még van[ Szerkesztve ]
Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
evitiguF
senior tag
válasz Peace #140402 üzenetére
Ahogy megírták már, itt maradnak a beállítási lehetőségek, plusz ha jól emlékszem, game mode alatt is nyitva marad még pár opció, de ezt ellenőriznem kellene.
Nekem PC módban a HDRt játékoknál nem mindig kezelte jól, csak problémám volt vele, console módban minden szuper.egy bosszantó dolog van, a gépet mindig előbb fel kell élesztenem (egeret megmozgatnom) minthogy a tv-t bekapcsolom, különben bekapcsolás után egyből elkezdi keresni a forrást, és automata visszaáll PCre... ez mondjuk nem értem, miért...
ahogy már azt is kitárgyaltátok, játékfüggő a dolog. (Game mode ON)
Én pl Assassins Creed alatt is érzem, de ott nem érdekel. Autóverseny, lövölde... na ott kötelező -
-
evitiguF
senior tag
válasz Peace #140415 üzenetére
Nos, a Q85R-en Game Console-t választva HDMI1: Picture \ Picture Mode \ Movie
Expert Settings alatt egyedül a Film Mode inaktív
Game Mode aktiválása után Digital Clean View és a Auto Motion Plus Settings lehetőségeket teszi inaktívvá, a többi módosítható.
Ha nem így lenne, nézd meg a Genaral \ External Device Manager \ Input Signal Plus be van-e kapcsolva az összes HDMI-re. -
fauv
őstag
nem néztem és most szembesültem azzal, hogy az idei Q TV-ék már csak 8 bit + FRC mind, még a q90T is.
Valaki profi ezt eltudná magyarázni, hogy ez miért is jó? -
ZetorGumi
addikt
Sziasztok.
Milyen normális videolejátszó appaot ajánlotok egy UE55RU7102 TV-re?
A gyárija elég karcsú mennyiségben játszik le videókat. Még a régi UE32F6400-asom kb mindent megeszik a gyárival.
Syno NAS-ról kapja a tartalmat kábelen.
Köszi.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Scarletiel
senior tag
válasz PuMbA #140432 üzenetére
Nekem az MU7002 a 10 bites h265-öt nem szereti mondjuk. Azt csak PC-ről vagyok képes elindítani rajta.
-
szuszinho
őstag
Urak,
Mennyit ér egy hibátlan 40D6570?
-
szuszinho
őstag
Bocsi, közben megtaláltam az árazós topikot.
-
Scarletiel
senior tag
-
szuszinho
őstag
válasz Scarletiel #140436 üzenetére
[link] tessék.
-
ZetorGumi
addikt
Pug, PuMbA:
Hát, kb a szerveremen lévő filmek, mesék kb 2/3-át.
avi, mkv vegyesen.
Találtam az alkalmazások közt egy DS video nevűt. Azt még megpróbálom feltámasztani, ha az se megy, akkor eléggé meg vagyok lőve vele.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
PuMbA
titán
válasz ZetorGumi #140438 üzenetére
AVI-t nem visz a TV, mert azt már 2007 óta leváltotta az MKV. MKV-t pedig akkor nem visz, ha nem szabvány szerint kódolták, azaz 842x464 és hasonló felbontások, illetve x264 kodek 10 bit, ami szintén nem az. Amit tehetsz az egy médialejátszó vétele van gépről Plex-szel.
[ Szerkesztve ]
-
-
szoltan70
tag
Sziasztok,
Két gondom is lenne bár lehet, hogy egy tőről fakad. Nappaliban lecseréltem az UE50MU6102-t egy QE55Q70R-re. A régit betettem a hálószobába. Viszont ha nyitva van az ajtó, akkor bármelyiket kapcsolom a másik is be illetve kikapcsol Mindkettőhöz a one remote-ot használom. Gondolom, a ki/be kapcsolás infrán megy. Van erre valami megoldás, hogy csak a "sajátját" kapcsolja? A másik gondom is a one remote-tal kapcsolatos: az új sokszor elfelejti a hozzá kapcsolt telekomos boxot. Lehet ez azzal összefüggésben, hogy a másik távja kapcsolta be? -
Wikoo
aktív tag
[link] Erre valaki? Vagy bármi infó UE43RU7412UXXH minőségéről?
Békesség, boldogság! x)
-
mucsácsó
tag
Sziasztok!
TV-vásárlás előtt állok (jelenleg egy 5 éves FHD-s SONY W706-ot nyúzok) - szeretnék már korszerűbbet, meg azért a PS5-nek is "megágyazni" - esetleg addig base PS4-es játékokat (1080p-ről upscale), ha az vállalható.
Eddig bevallom őszintén idegenkedtem a Samsungoktól, de ma megnézegettem a MM-ben pár modellt (Q80R/Q82R/Q85R/Q90R), és basszus, hát tényleg elég jónak tűnnek, be kell látni..
Eddig SONY XG95-ön (vagy később idén XH90-en) agyaltam, de most eltöprengetem a Samun is...55" érdekelne.
Kérdés:
1. Game mode-ban tényleg annyira vállalhatalanok a 2019-es készülékek?
(állítólag Edge-LED szinte süllyed tőle, és ratyi a local dimming)
Nekem ez azért lenne fontos, mert elsősorban játékra lenne (valamint filmek, Netflix).Ahogy olvasgattam redditen, _ÁLLÍTÓLAG_ egyedül Q90T-nél működik mindez úgy, ahogy kellene is neki - de sajna ez nem az én pénztárcámnak való
..vagy nem game modeban játszik az ember, dehát akkor meg ~55 ms-es input lag...2. A Q82 és Q85-nél megéri a Q85 a felárát azokkal a plusz zónákkal, vagy..?
a vásárlás nem égetően fontos, de ősznél tovább (a PS5 miatt) nem szeretnék fixen várni
köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
mucsácsó
tag
Nem tudom pontosan, hogy ez így mely modelleket érinthet (2019 és afelettiek elvileg) - másutt olvastam:
"A Local Dimming kvázi nem megy gamer módban, mintha Edge LED lenne, sőt rosszabb, mert a tágabb betekintési szög miatt még rosszabb is a natív kontrasztja Q8..-tól felfelé a QLED-eknek már. A Q80T-t és a Q90R biztosan érinti a probléma. Én alaposan megnézném, hogy Q85/80/82R-nél mi a szitu (reméljük fényes plázában is látszik jól a különbség), mert amúgy Local Diminggel klafák, de ha nem megy gamer módban, akkor cseszheted
Álltólag Q90T-nél kijavították."ezt mondjuk ez a kép is alátámasztja sajnos:
Q90R game mode ON (fent) vs. game mode OFF (lent)
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/06/09/69620200609_142003.jpgDe örülök akkor, ha Q70R-en is szép!
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
Poci76, PuMbA:
Köszi az infót, akkor ezekszerint át kellene konvertálnom őket.
Azért is furcsállom az avi-val kapcsolatos kijelentést, mert van avi-m, amit viszont szó nélkül visz.
Úgyhogy a kodekkel lesz a gond szerintem is.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest