Új hozzászólás Aktív témák

  • kevinium

    aktív tag

    válasz kali #25555 üzenetére

    Azért az szerintem más, ha beállítják a routert és a többiek azután soha nem nézik meg a logokat, vagy hogy milyen eszközök voltak a hálózaton. Pláne, hogy a dhcp alapbeállításon csak 2 óráig tárolja el az eszközöket. (Tudom azért, hogy ugyanazt az ip-t kapják, de a statisztika üzemmód is gyenge, ahol nem látod, hogy mikor forgalmaztak vagy ott is minden nap le kéne resetelni, hogy lásd az idegen aktivitást, a logokról meg ne is beszéljünk. A sikertelen belépési kísérleteket nem is jelzi egyáltalán sehol. Pedig érdekelne a dolog, hogy egységsugarú letitkosított routerbe hányszor próbálnak meg belépni egy napon.

    Ha meg még a támadó is megkeverte a dolgot, akkor ezekből sem fogod látni, hogy valaha más is használja/használta a wifi-det (az a lottó kategória, hogy pont akkor ellenörzöd a wifid amikor netezik is), ha mondjuk 2 hétig figyeli a hálózatot, és olyan mac címet használ ami ugyan szokott lenni a hálózaton, csak nagyon ritkán.

    Szoktak a routerek maguktól randomnak nem mondható mac címeknek ip-címet adni valami miatt? (12-34-56...) Annó kipróbáltam, hogy ha rossz jelszóval akartam hitelesíteni magamat, akkor nem jelentem meg a listában, se a statisztikában, se a logokban. Ő megjelent, meg azok az eszközök amik fent vannak a hálózaton => valahogy bejutott a hálózatomba. (Ami igazából nem zavarna, mert internetezzen, nem érdekel, hogy mit tölt le, mennyit, de hozzáfér a belső hálózathoz és láthatja az én adatforgalmamat, ami jobban zavar.)

    Milyen hibás beállítások fordultak elő? Csak kíváncsiságból.

Új hozzászólás Aktív témák