Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz mikrofon #1064 üzenetére

    Ha a fizikai mérete eltér a gépnek, akkor az valójában is egy másik gép, a régi (de még forgalomban levő) sima m500,m700,m1000 milliméterre ugyanakkora (m500-nál kijelző azért eltér). Dokkolóból is kétféle van (ezek megvehetők külön is) ha jól rémlik small és large néven.

    A kertet mindenképpen alakítani kell a robothoz. Én is azt hittem elsőre hogy minden oké lesz, de aztán 1 nap ráment arra, hogy négykézláb másztunk a szegélyeknél és takarítottuk meg egyengettük a talajt. Ha szemre jó, és nincsenek gödrök, belógó növények (amiket nem határolnál körül), akkor nagy csoda nem lesz, túlgondolni se kell. Mehet a try&fail módszer, azaz elindítod, aztán úgyis jön a push ha elakadt, odamész, javítod, ennyi, előbb-utóbb elfogynak ezek az apróságok. Írták itt többen, hogy elkapart nekik az apróbb kavicson vagy mulcson, hálisten nálam ilyen nem volt. Azzal is lehet játszani, hogy a legmagasabbra állítod, úgy a legkevésbé kényesebb, és fokozatosan csökkented a magasságot. Pl. én most rápróbáltam 3mm-re kíváncsiságból, de esélytelen, föld egyengetésből állt volna a nap (persze csak tenyérnyi helyeken). 4mm-el már tökéletes, 1 hónapja megy elakadás nélkül, kisebbet meg nem akarok úgyse, sőt..

    1: A dokkolónál egyrészt a tápegység kábelének a hossza korlátoz, másrészt a dokkolóra csak párhuzamosan tud beállni, tehát a robotnak már egyenesben kell lennie mire a dokkolót megközelíti. Ír a doksi erre egy minimum távolságot, aminél közelebb a dokkolóhóz nem lehet törés vagy ív. Szóval a sarok meg beugró nem biztos, hogy jó lesz, de leméred és kiderül.
    2: Erősebb fűvel nem lesz gondja, mert nem számít, hiszen úgyis csak pár mm-et fog vágni a tetejéből normál üzemben. Ha meg nem normál üzem van, akkor ki sem fog derülni hogy bírna e vele, mert akkor oda úgyse tud bemenni, előtte le kell nyírni.
    3: Fejből nem tudom, de a doksi részletesen taglalja.
    4: Teljesen akkor megy körbe, ha aznapra kértél tőle edge routine-t (szegélynyírást). Ellenkező esetben megindul egy irányba (letolat a dokkolóról és valamerre elforog), és a határolóvezetéket érintve random "pattog" a területen belül. Zónákról nem tudok nyilatkozni, nem néztem, nem követem az ezzel kapcsolatos updateket sem, nálam csak 1 van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák