Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BusinessGuy
őstag
Számomra pont maga a harcok a kifejezetten kiábránditóak. Már a könyökömön jön ki a Soulslike féle adok kapok amiben az ellenfelet agyon vágod agyon parry-zod de nem döglik meg amig nem megy le az életereje - nekünk meg elég 2-3 vágás és szia van.... Gyakorlatilag egy életerő csik ellen harcolsz. Nincs végtagszakitás, nincs instant kill egy jó találattal, semmi. Mocskosul illúzióromboló és buta ahogy össze vissza vágod a kardoddal az ellenfelet halálosnál halálosabb találatokkal, sőt még a földre kerülve agyon is szúrod, de feláll és megy tovább a harc mintha mi se történt volna még csak nyoma sincs a vágásoknak nemhogy látszana az ellen mozgásán, semmi sincs megy tovább a harc mert még van életereje... Közben lopakodva egy ugyan ilyen szúrás instant kill. Primitiv és buta az egész. Ez egy soulslike játékban ahol a skill a lényeg és rendszerint fantasy az egész még elmegy... Egy szamurájos stuffban még ha nem is történelmi alkotás egyszerüen ostoba. A Tsushimát ez a stuff meg se közeliti pedig ott is volt hasonló megoldás mégis nem ennyire buta Soulslike módon. Miért nem kaphattunk egy jóféle Tenchu szerü játékot - vagy egy Blade of darkness szerüt japó köntösben ahol 23 évvel ez elött még az is számitott hogy HOL találod el az ellenfelet és akár csonkithattad egyetlen vágásból is - az N+1. soulslike wannabe cimnél....
Persze akit ez nem aggaszt és szereti ezt az biztos kiválóan fog szórakozni. Nekem már a könyökömön jön ki ez a fajta skillt ugyan igénylő de mégis ritkaprimitiven festő harcrendszer főleg egy ilyen témájú játékban.
[ Szerkesztve ]
-
FlashBird
tag
válasz BusinessGuy #1 üzenetére
Blade of Darkness... Mekkora szellemet idéztél, de szerettem... Egyébként tök jó dolgokat írtál részben, sok minden tényleg idejemúlt. Viszont ha közelmúltban kell szemezgetni akkor a Lies of P nálam magasra tette a lécet hogy kell soulslike játékot csinálni, ez a Rise of Ronin viszont már ránézésre sem tudom mi akar lenni, mi a létjogosultsága ps5 exkluzívként.... Egy továbbgondolt Sekiro-nak viszont örültem volna. A labda még mindig fel van dobva.
-
boost
addikt
jujj ez a grafika. AC4 Black Flag szebb.
[ Szerkesztve ]
-
Yodafon
senior tag
Es ez annyiban kulonbozik a Ghost of Tsushima-tol hogy.....
I'm gangsta!
-
veterán
Szerintem teli találat, nekem nagyon bejön.
duree54
-
Kvelstadt
veterán
válasz BusinessGuy #1 üzenetére
Tök jó amiket írsz, meg ez a csonkolós harcrendszer jól hangzik.
De szerintem a soulslike játékok nem vedzik el a teret ezek elől. A team ninja aki a soulsokból ihletődött az utóbbi pár évben és játékban, lehet hogy akkor sem gyártana olyat ha nem soulslikeot csinálna.
Szal valami indie simán csinálhat ilyet, de nem hinném hogy nagyot menne. Tuti lenne egy fanbase, de ha belegondolok hogy egy vágással levághstom az ellenfél kardforgató kezét vagy az egyik lábát és ő is megteheti ezt velem akkor nagyon rövid és baromo nehéz harcokat látok ahol kb nem sérülhetek, i baromi realisztikus lenne de nemhiszem hogy nagyon el tudna terjedni. És ugye tetszik vagy sem de azt fejlesztenek amit el lehet adni.
Én szeretem a soulslike harcot de nem mondom hogy csak azt szeretem. Mondjuk tény hogy ha jól megvan csinálva a harcrendszer arra vevő vagyok.
De pl itt van most a dragons dogma 2 ami a netes rinyálás mögött (ami amúgy jogos de azon túl egy baromi jó játék. Csonkolás épp ebben sincs, (mondjuk külöböző részeit használhatatlanná tudod tenni az ellenfélnek) de nem soulslike a harc benne, ami egyrészt komozdított a komfortzónámból, másrészt imádom benne a harcot.Szóval én remélem jön majd olyan cím ami neked tetszik, meg olyan ami nem souls de baromo jó harcrendszerrel.
De ami valószínű, hogy mikor majd elfárad ez a zsáner, ott lesz valami ami új lesz, ki tud emelkedmi és átveszi a helyét a soulslikenak.Ja és hogy on is legyek, köszöm a cikket, nekem tetszik ez a ronin. A niohról lepattantam de ez tetszik. Nem most meg nem ennyiért, de szetintem a játék egyik legnagyobb baja nem a grafika meg ilyenek hanem hogy rosszul pozicionálták. Ez nem egy sony exklúzív minőség és az sem biztos hogy ez a jó ár érte.
[ Szerkesztve ]
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
GodGamer5
addikt
Arról volt szó amúgy, hogy ez nem egy soulslike játék lesz, hanem egy Ghost of Tsushima klón.
De úgy látom ez nem jött össze.
Gameplayek meg az OW teszt alapján ez egy unalmas, elhúzott, ronda és nehéz játék lett. Ezért kár volt..."Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
k-adi
nagyúr
Biztos később se jön PC-re?
Mondjuk ha
soulslike
akkor nem gond
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI MPG Carbon alaplapok Z890 és X870E vezérlőhidakkal
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
- Bánj finoman a Pixel 9 Pro Folddal!
- Blender 3D
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Nubia Z60S Pro 12/256GB Fekete színben
- Gigabyte RTX 2070 Super 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok, Posta az árban!!!
- Görgős TV-állvány - forgatható tetőlappal, 1 belső polccal, üvegajtóval
- Apple AirPods Pro, hibátlan működés, és hangzás
- ThinkPad T16 Gen1 16" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen