Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Klímás verzióval nincs tapasztalatom, de a radiátoros fűtésnél "van".
Normál életvitelre beállított hőmérsékleti görbéje kb. így néz ki a termosztát beállítása:
00:00 - 05:40 : 18 ˚C
05:40 - 07:20 : 20.5 ˚C
07:20 - 12:20 : 18 ˚C
12:20 - 14:20 : 19.5 ˚C
14:20 - 23:00 : 20.5 ˚C
23:00 - 00:00 : 18 ˚C
Ezzel a beállítással jellemzően a nyári időszakra már 0 Ft-os volt a gázszámla.
Ami miatt ezt leírtam, az asz, hogy ezt követte egy home-office & online oktatási időszak, és hát ott nem lehetett visszavenni a nappali hőmérsékletet (logikusan), és az elszámolás +104kHUF volt...
Tehát egy bizonyos szintentartás optimálissá teheti a ráfordított energiafelhasználást.
Azt nem tudom, hogy jól csináltam-e, de talán termosztát kézikönyvében, vagy a kazán kézikönyvében találtam ilyen javaslatot, és azt követtem.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Alex91
félisten
Igen? Es mi a gond Havonta ugyanannyi mennyiseget fizet ki, de ha valtozik az ar, akkor az osszeg is valtozni fog amit kifizet.
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
Alex91
félisten
Nem az atalany osszegere huzza fel! Hanem az elszamolaskor fog jelleggorbet alkalmazni…
Nem mindegy, mert valtozik az ar a ciklus kozben…
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
amargo
addikt
Van általánynál is jelleggörbe (én is abban vagyok vagy lemaradtam valamiről?) úgy hívják, hogy hőmérsékletfüggő elszámolás: [link]
szerk:
"A hőmérsékletfüggő részszámlázás előnye, hogy Önnek nem kell minden hónap megadott napjain diktálna, mégis a hőmérsékletnek és a fogyasztási jelleggörbének megfelelő részszámlát kap."[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
balojazz
aktív tag
Én meg azon, hogy nem tudsz számolni: évi 1200 pisa az napi kb 3 egész 3 tized. Nehéz lehet rezsicsökkentést számolni, ha egy egész nagyságrendet tévedsz egy szorzásknál vagy osztásnál.
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
balojazz
aktív tag
Az a helyes és szép stílus, hogy 3 naponta járok vizelni, meg egy röhögő smiley? De az nem helyes, ha megemlítem, hogy nem tudsz számolni? Ejnye. Szerintem adekvát válasz volt. De ha már stílus, a tiéd durvább volt, és az volt előbb, szóval ne reklamálj.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest