Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
A bojler témához. Nálunk is egy hasonló gyártmányú, csak 80 literes Elnett ENSH 80 típusú van felszerelve, külön vezérelt körön. Ketten használjuk úgy, hogy állandóan itthon vagyunk, főzés, mosogatás, fürdés, stb. Most konkrétan megnéztem az egy éves fogyasztását, decembertől decemberig, ami 1556 kWh volt azaz, átlagban havi 130-ra jött ki. Téli időszakban, a hidegebb víz felfűtése miatt több, nyáron kevesebb, mert amúgy is kevesebb melegviz kell.
2013-ban lett felszerelve, egy-két tapasztalat.
1./ Sajnos ez a típus, minőség szempontjából, a villanybojlerek alja, pl. a hőszigetelés szempontjából. Téli időszakban, amikor a konyhában(oda van felszerelve) olyan 16-18 fok van csak(ott nem fűtünk), teljesen felfűtött állapotban, ha a kezem rárakom, a külső köpenye konkrétan langyos.
2./ Én már eredetileg is, egy normális, jobb szigetelésű Hajdu Z ErP típusú bojlert szerettem volna felrakatni, de ez egy társasházi szintű beruházás volt (épület külső hőszigetelése, nyílászárók cseréje, elektromos hálózat bővítése, stb,), és a jóváhagyott tervekben ez a típus szerepelt az összes lakásnál, ettől emiatt nem lehetett eltérni. A következő mindenképp a Hajdu lesz.
3./ Mivel nekünk is azonnal feltűnt még újkorában, hogy lényegeseben többe fog kerülni így a melegvíz előállítás, mint a korábbi gázbojlerrel, én is próbáltam valamit kitalálni. Konkrétan, amikor reggelre teljesen felfűtött a bojler, a vezérelt kör kismegszakítóját lekapcsoltam, így nappal nem fűtött, este lefekvéskor meg felkapcsoltam. Tény, hogy valamit csökkent ugyan a fogyasztás, viszont így, egy komolyabb sütés-főzéses, mosogatásos, takarításos nap után, az esti fürdést gyorsra kellett venni.
Egy idő után már idegesítő volt, az esti langyos-hideg víz, így azóta nem kapcsolgatunk semmit.
Szóval, én azt mondom, hogy fogadd el, hogy azzal a típussal nem fogsz tudni csodát tenni fogyasztás terén, a megoldás valamilyen komolyabb, akár okos villanybojler, vagy vissza gázra, ha az megoldható, nálunk sajnos már nem.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
- Shelly PLUS Plug S WiFi-s mini okoskonnektor, fogyasztásmérővel
- Trek 6300 26" egyedi kerékpár
- Aguri prestige S17 és S8 tetőcsomagtartó eladó
- Eladó Teljesen új Bontatlan Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete színben
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest