Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sz.L.

aktív tag

válasz amargo #8132 üzenetére

Mind két ház szintenként ~30 m2 (ez értelemszerűen, nem tartalmazza az erkélyek és teraszok méreteit.)

Fűtetlen, különálló melléképületek: +12 m2 konténerház (szerszámoknak, motornak, egyéb dolgoknak), +6 m2 zárt és betonozott alapú faház (fűnyírótraktornak, kerékpároknak), +3 m2 félig nyitott tároló (kinti szerszámoknak, locsoló slagnak stb.), +5 m2 zárt és beton alapú fa szerkezetű tároló (sok egyébnek, pl. megmaradt EPS, fa anyagok, stb.), + kb 15 m2 nyitott kocsibeálló.

Nálam a legfontosabb volt az ingatlan optimális méretének meghatározása.

A koncepcióm alapján az első és legfontosabb, meghatározni a fűtött/hűtött ingatlan megfelelő méretét. Én ezt nevezem "élettérnek". Manapság ez a szemlélet a kényelem miatt nem túl baráti. Az alapelvem szerint 14-15 m2/fő, tehát esetemben (4 fővel kalkulálva) 60 m2 élettérrel számoltam. A két szint fontos, mert idővel a felső szintet oda lehet adni a gyerekeknek, valamint a fizika törvényeit alkalmazva jelentős energiát lehet megtakarítani egy két szintes ingatlanban (pl. az emeleti klímával gond nélkül le tudom hűteni az egész házat).

Azokat a tárgyakat (pl.: szerszámok, ruhák egy része, kerékpárok stb.) amiket nem szükséges fűteni/hűteni, azt kiteszem melléképületekbe. Például mi szezonálisan forgatjuk a téli-nyári ruhákat az élettér és a kinti konténerház között. (A konténerház be van szekrényezve, polcozva.)

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

Új hozzászólás Aktív témák