Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz 7Heads Drago #50902 üzenetére
Nem adhatod oda másnak. És ez amúgy minden bankkártyával így van, ha odaadod másnak azt, ami a te neveden vagy, azzal szerződést szegsz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
zerodot
aktív tag
Az Áthelyezés (Move) alapvetően a normál egyenlegek (Accounts) és zsebek (Pockets) közötti pénzmozgatásra való, de különböző pénznemek esetén (pl. HUF egyenleg -> EUR zseb, vagy EUR zseb -> USD zseb stb.) automatikusan vált market árfolyamon.
Úgy emlékszem, korábban csak adott pénznemben lehetett a zsebekből pénzt kivenni/berakni, ez az automata pénzváltás szerintem új.
Az Átváltás (Exchange) a "teljes értékű" váltás, market, limit és stop megbízásokkal, de az csak a normál egyenlegek (Accounts) között működik (illetve itt lehet pl. kriptót is venni).Mondjuk én azt se bánnám, ha egybe raknák a kettőt, mert ha nagyobb összeget akarok limit orderrel váltani, ahhoz szívesebben tartanám a pénzt a zsebekben, és ez még mindig nem elérhető funkció...
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje használhatatlan a Google Walletes fizetés. Régen a készülék feloldása után odaérintettem a terminálhoz és simán működött.
Most feloldom, és érintésnél újabb azonosítást kér. Ez roppant körülményes és gyakran meg is szakítja a tranzakciót.
Mit lehet tenni? Másik fintech vagy fizetési app lehet a megoldás? (Pixel7, Android 15)[ Szerkesztve ]
-
válasz Gerasz #50908 üzenetére
Ez mióta van? Nekem ilyen csak akkor fordul elő, ha hosszú ideje van feloldva a telefon (talán több, mint 30mp), de ez nem a Revoluttól függ, az NFC-s fizetés ilyen androidon.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
mexel
veterán
Sziasztok. Mostanában ha az egyszer használatos kártyának az adatait akarom megnézni mindig küld mailt is és ott is meg kell erősíteni, nem elég az ujjlenyomat. Ezt az emailt nem lehet kikapcsolni? Sokszor rábökök hogy igen, akarom de nem mutatja az adatokat, utána 1 percet kell várni hogy újra elküldje, van amikor ez vagy 3x megtörténik, lejár az akció mire fizetni tudok, nekem ez felelseges, elég lenen ha ujjlenyomat után mutatná. Nem találtam kikapcsolási lehetőséget
-
z67
őstag
válasz Oliverda #50915 üzenetére
Feltéve, ha így van, akkor miért engedi ezek után arccal az igazolást?
Honor Magic 5 Pro
Igazából ez egy újabb baromság a Google-tol. Elvileg ha ujjlenyomattal oldod fel, akkor is kéri újra az igazolást X perc után.
Az órás fizetést egyelőre nem cseszték szét. Amúgy emiatt hajlok arra, hogy újra kártyával fizessek.
-
Noxy
veterán
válasz Gerasz #50916 üzenetére
Pedig a nyugalom, meg a biztonság kedvéért megérné az iPhone-ra beruházni.
Ahány android, annyiféle megoldás ezen a téren.
TID meg FID egy eszközön, oszt még is gondok vannak.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
Nem tudom milyen telefonod van, de nálam csak pld a tel..szoftver frissítés után küld SMS kódot ebben az esetben. Ezután már soha nem küld semmit. (iPhone 12)
Ha meg hozzá adom a kártyát az ApplePay-hoz, SMS helyet push üzenet jön a Revolut app-ba. E-mailt meg csak a kártya megszüntetéséről kapok. Ellenőrző kód soha nem jön emailba.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
mexel
veterán
Nem ellenőrző kód. Ha használni akarom az egyszer használatos kártyát, és meg akarom nézni a kártya adatait akkot csak úgy engedi ( ujjlenyomat olvasás után) hogy még küld egy mailt is hogy igazoljam egy klikkeléssel. De ez macera mert ki és belép, mailba belépni, és utána ennek ellenére nem mindig mutatja meg.
Az lenne a kérdés hogy ezt ki lehet kapcsolni? ha már bent vagyok az appban miért nem nézhetem meg az egyszer használatost? -
Noxy
veterán
Passz. iOS-n nincsenek ilyen problémák.
Amúgy meg ha a Revolut vagy bármilyen pénzügyi szolgáltató ezt kéri tőled, azt nem fogod soha kikapcsolni.
Max olyan eszközt használsz, amire ez nem kötelező.
De hogy segítsek is, nálam az összes kártyaadat mentve van az 1Password jelsz..kezelő app-ban is. De lehet menteni a jelszó védett (TID, FID) jegyzetbe is.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Előre nézd meg az egyszer használatos kártya adatait, és amikor használni akarod, már nem kell hozzá a kód. Aztán amikor használtad, rögtön nézd meg megint az új kártyát, stb... De amúgy biztos lehet kérni a kódot sms-ben is, mert nekem úgy küldi, és azt az app automatikusan felismeri és használja is a kódot, vagyis nekem nem kell beírnom semmit.
-
kp78
addikt
Megnéztem most 3 telefonon is.
Huawei P40 Pro (nincs Google, csak HMS) email megerősítést kért az egyszer használatos kártya adatok megmutatásához.
Samsung S23 ugyanaz, mint a Huawei.
iPhone 14 esetén nem küldött emailt, hanem megmutatta.
Amúgy 2023. decemberében fizettem utoljára egyszer használatos kártyával.
Csináltam egy virtuális kártyát a kínai, meg egyéb számomra kevésbe biztonságos helynek ítélt fizetésekhez. Amikor kell feloldom, fizetek, majd fagyasztom is vissza.
Akár 20 virtuális kártyád is lehet. A feloldáshoz nem kér email megerősítést. Szerintem tegyél vele egy próbát.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
mexel
veterán
Köszönöm. Nekem Huawei P20pron csinálja. Nemrégen kezdte, előtte elég volt a biopmetrikus azonosítás. De nem találok semmi opciót hogy sms-rt kérjek vagy letiltsam. A virtuális kártyát megpróbálom, de éppen ilyenre jó az egyszer használatos, hogy pl Alin is vagy egyéb helyeken fizessek
-
kp78
addikt
Persze, de a fagyasztás teljesen biztonságos, amennyiben a fizetést követően nem felejted el elvégezni.
Így nem kell állandóan az új 1x használatos kártyaszámot pötyögni / másolgatni fizetéskor, hiszen el tudod menteni az erre a célra létrehozott kártyát Alin, Temun, stb. és csak akkor oldani fel, amikor tudod, h mindjárt fizetni fogsz.
És ha akarod ezt a virtuális kártyát is lecserélheted pár havonta, ha attól nyugodtabb vagy.
Én is használtam sokáig az 1x használatos kártyákat, de meguntam állandóan újra megadni a számot. Inkább fagyasztok. Gyorsabb, egyszerűbb.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Noxy
veterán
Nálam az Alin évek óta ott van fixen a Rev.. bankkártya.
Néha néha lecserélem újra, a régit meg eldobom.
Soha nem volt gond ebből.
Kártyát soha nem fagyasztok mert nincs értelme, ha a számlákon nincs egy fillér sem, vagy csak minimális összeg van. A pénz meg mindig a fizetéskor, vagy vásárlás előtt kerül a számlákra. A zseb helyett, meg jobban érzi magát a megtakarítási számlán, az UC banki 0.01% helyett 1.25% kamat.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
zsola400
aktív tag
Ez valószínű több mindentől függ, mert nálam android 13, Poco telón egyszer kér ujjlenyomatot utána akárhányszor megnézhetem a kártya adatokat, e-mailt nem is kért.
De ahogy előttem írták egyszerűbb egy sima virtuális kártyát létrehozni kifejezetten az Alihoz és fagyasztani használat után (én is így használom). -
kp78
addikt
válasz zsola400 #50929 üzenetére
Most direkt megnéztem újra, és ujjlenyomattal (S23) belépve a Revolutba minden megerősítés nélkül felfedte és mutatta az 1x használatos kártya adatait.
Nem lehet, h csak a kártya generálásakor kér emailes megerősítést?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
mexel
veterán
Ezérdekes hogy ennyiféleképpen csinálja. De eddig nekem sem volt, csak most kezdte, elvileg droid 12. Talán nem frissült a revolut. Sőt, nekem lehet huawei store-os van, talán nem egyformák?
-
-
Oliverda
félisten
válasz 7Heads Drago #50932 üzenetére
Ügyes vagy!
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
7Heads Drago
veterán
válasz Oliverda #50934 üzenetére
Ennyitől? Kétlem. Csak nem értem miért fagynak le sokan, ha nincs biometrikus azonosítás.
Kérdés: Hol lehet cserélni a Revolutban azt a bankkártyát amit az egész mögé raktam. Az elején megkérdezte és lementette, de nem tudom hol engedi módosítani.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
pictigjis
senior tag
válasz 7Heads Drago #50935 üzenetére
ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem fogalmad sincs, mirol beszelsz. ez nem a curve
-
tobias40
veterán
válasz 7Heads Drago #50935 üzenetére
Ha másikkal akarod tölteni akkor("módosít) beírod és ott lesz.
"bankkártya biztonságos hozzáadása"[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
És az miért van hogy Raiffaisenről utalni akartam rá és egyből kiírta hogy euróban fog megtörténni? Bankártyáról feltöltve nem volt rá költségem azt forintban vonta le. Vagy átutalásnál se lenne, csak rosszul tudja banki oldal?
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok,
anyumat be akarja egy ismerős regisztrálni, csak valami 3e forintos jutalékért, de anyum nem is használná a kártyát, át sem venné. Lehet ebből valami gondunk? Ők most ezt csinálják, mint "vállalkozás".
[ Szerkesztve ]
-
válasz 7Heads Drago #50938 üzenetére
Nem az euró számla van kiválasztva a Revolutban, amikor fel akarsz tölteni?
-
Oliverda
félisten
válasz 7Heads Drago #50938 üzenetére
Szerintem inkább olvasgass itt egy picit először…
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
válasz G.I.JOE #50939 üzenetére
A regisztrációt a Revolutban mindenkinek magának kell megcsinálnia. Ha más akarja, akkor ott valami simli van mögötte. Olyan létezik, hogy meghívóval lehet regisztrálni, de akkor is a meghívott regisztrál. És a jutalék a Revolutnál úgy működik, hogy a meghívott regisztrál, megrendeli a kártyát, feltölt, és költ pénzt is a Revoluttal, különben nincs semmi jutalék a meghívó részére. Tehát ha anyukád nem is akarja használni, akkor nem is lenne belőle semmi jutalék, senkinek.
-
kanyi51
senior tag
válasz 7Heads Drago #50945 üzenetére
Esetleg az Összefoglalot?
-
7Heads Drago
veterán
Mondjuk ez az oldal is azt írja hogy a ráutalás nem lesz ingyenes:
A forint deviza esetén is nemzetközi bankszámlaszámot kapsz a Revolut-nál! Ezért arra figyelj, hogy amikor egy magyar bankból utalsz vagy utalnak a Revolut forint számládra, akkor az nemzetközi utalásnak számít és ennek magasabb díja is lehet. [link]
Az összefoglaló is ezt írja.
Nem vágom hogy miért nem mondtátok ezt. Ezek szerint nem csak én nem figyeltem.
Mellesleg ugye egyik helyen sincs róla szó hogy hiába van itthoni forint számlám, és hiába forint a Revolut számla ettől ez még nemzetközi utalás és nálam pl euróban vonja le a normál számlámról. Nem látja hogy ez is forint számla.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
válasz 7Heads Drago #50947 üzenetére
Én azt hittem, hogy feltölteni akarsz, elkerülte a figyelmem az utalás.
-
nagyúr
Egyenes kérdésem van:
Ha van forinton kívüli számlám, pl dollár.. Ha ép dolláros ügyletben vásárolok vele, akkor dollár számlámról fizet - kivéve, ha a valuták zároltak és a forint csak a szabad.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest