Új hozzászólás Aktív témák

  • Canonfan

    senior tag

    Sziasztok!

    Már egy ideje követem a fórumot, mert le szeretném cserélni a jelenlegi ZTE Grand X IN-emet, és nagyon szimpatikussá vált a Hongmi 1S. :)

    Bár amikor olvastam a memória problémáról akkor letettem róla és elkezdtem alternatívákat keresni, de most hogy olvasom itt a fórumban hogy ez az újabb romokban megoldódott, újra akarok esélyt adni ennek a telefonnak, mert a későbbi alternatívák közül is ez a legszimpatikusabb, és ki szeretném próbálni a MIUI-t.

    Sok mindent elolvastam már róla, de így első körben két fontos kérdésem lenne, amiben szeretnék tisztán látni:

    Az első az, hogy jelenleg mennyire van rendben a telefon, mennyire tudjátok ajánlani?
    Értem ez alatt az említett memória problémát, illetve olvastam túlmelegedésről, hálózatledobálásról, a második sim slotban nem működő kártyáról is... Bár a második kártyafoglalatot jelenleg nem használnám, és T-mobilos kártyám van. :)

    A második kérdésem az az aksiidő lenne, bevallom ebben most kissé elbizonytalanodtam, és nem tudom mi az igazság... :(

    A Mobilarena TV-ben jókat mondtak az aksiról, és olvastam egy tesztet az Anrobiten is [link] ahol szintén azt írták, hogy két napot bír az aksi, úgy hogy minden funkcióját kipróbálták.
    Ehhez képest a fórumokon általában 1-1.5 nap üzemidőt olvastam, és hogy gyorsan merül az aksi, bár ami képernyőmentéseket láttam, azoknál ment a wifi, és min 3 óra volt a képernyő idő, ami mellett nem is csoda ettől a nem éppen izmos aksitól.
    Ami viszont bizakodással tölt el hogy [ebben a fórumban] valakinek volt 3 nap aksiideje is, amivel már kiegyeznék. :)

    Persze azzal tisztában vagyok hogy 3-3.5 nap az nagyon jó az okostelefonoknál, és minden telefont le lehet meríteni 1 nap alatt is simán ha valaki jobban használja.

    Én jelenleg a Grand X IN-ből kb 1700-as aksival és az egymagos (két szálas) intel procival tudok kihozni lightos ill nálam szokásos használattal 3-3.5 illetve van hogy 4 nap (max) aksiidőt.
    A lightos használat annyit takar, hogy szinte csak készenlét, este offline mód, minden (wifi, bt, gps, szinkronizálás stb) csak szükség esetén bekapcsolva, alapból nem, telefonálás, ill kis netezés.
    Pl jelenleg 2 nap 19 órája megy az aksi, és eléggé a cella készenlét vezet, képernyő idő 40 perc 52 mp... :)
    Bízom benne hogy hasonlót a Hongmi 1S-el is ki tudnék hozni az energiatakarékos opciók piszkálása és ugyanilyen használat mellett min 3 napot kibírna, természetesen intenzívebb használat mellett nem gond a 2 napos aksiidő, de fontos hogy ha alig van használva akkor min. 3 napot azért kihúzzak vele, de 4 napnál többet nem is várok el, tudom hogy az is ajándék...

    Ezért szeretném megkérdezni, hogy mennyire kell félni az aksitól, illetve ha gond akkor lehet máshogy orvosolni a dolgot, pl van hozzá olyan nagyobb kapacitású aksi ami jól működik vele és megbízható is?

    Válaszotokat és bármilyen infót előre is nagyon szépen köszi! :R :R

Új hozzászólás Aktív témák