Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdraco
őstag
Írtátok az akksi fogyasztás gondot. Töröltem a google play services cachet és leállítottam, de látva hogy nem volt hatása, visszaállítottam az összes letiltott google app-okat, mintha segített volna. Másik gond, a preferált hálózat beállítások, átálítottam only 3g/wcdma-ra, mintha ezzel is javított volna az akksin. Két módszer együtt érezhetően javult. Viszont az utóbbi kicsit kényelmetlen állandóan állítani, mikor mire van szükség 2g, 3g vagy 4g...
-
mdraco
őstag
válasz ReFleXx #2855 üzenetére
*#*#4636#*#* -> Phone informationX -> Set Preferred Network Type: itt több lehetőséget felajánl. Lényeg, hogy ne legyen benne TD-SCDMA mert azt Kínában használják, s itthon feleslegesen keresi azt a hálózatot a telefon.
TD-SCDMA - This is the 3G band which China Mobile uses. TD-SCDMA was designed specifically for the Chinese mainland and is used only by China Mobile.
[ Szerkesztve ]
-
mdraco
őstag
A hardware-nél az csak 10,5%-ot mutat. Attól függ, hogy áll a többihez képest a hardware-nél.
Android system, szerintem nem a cell standby eredménye, de ott valami nem okés, lehet beragadt vagy alig volt használva a telefon s ez a legnagyobb fogyasztó. Milyen rom van rajta?
-
sicc33
aktív tag
A gyári időjárás alkalmazás hibaüzenetet küldve nem indul el. Ötlet?
-
borix
őstag
válasz #01758976 #2846 üzenetére
Globálok, bloatware halmaz legtöbbünknek
Érdekelne ezt, hogy érted.
A gyári global romok tele vannak bloatware (rosszul megírt) alkalmazásokkal?
Felsorolnád, hogy nagyjából miket érint? Mikorra várható kb a kipofozásuk?
Cserélni a global romot nyitni kell a telefont ami gari vesztéssel jár.
Ha már így kell romolni a Xiaomi telókkal akkor már mindegy ha használtan vesz olcsóbban az ember egy olyan telót amit romolásra szán pl OnePlus vagy vesz Xiaomi-t de nyomottabb áron használtan.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kutyafuttában. Csak azok az alkalmazások lehetnek a telefonon, amiket használok. Így a legtöbb google és miui app és szolgáltatás törölve, nekem ne járkáljanak a háttérben, ne zabáljanak, ne reklámozzanak etc., ne legyenek ott. Gondolok itt cold, snyc, lens, mi fiók, téma, visszajelzések, zene, xiaomi aktiválás, mi recylce, credit, gyorselérés, wallpapperek, több rendszer app, pár nem használt google app is. Kipucolom, amit csak lehet, nem terhelem, ha nem muszáj. Írhattam volna, hogy mi marad, G oldalról gmail, hangalapu keresés, maps, Miui oldalról, fájlkezelő, fénykép, biztonság, esetleg böngésző. Ezeket EU vagy miuiHu alatt is törlöm, és marad egy pörgős, használható, viszonylag tiszta rendszer. Így most nekem bőven megvan az 1 nap, jellemzően 30-40 százalékkal érek haza, míg 3.1 0-5 százalékot hozott.
A jó globál frissítésekben nem bízom, redmi 3 s régi tapasztalataimból kiindulva, de hosszabb ideig szemeztem az MI 8-al is, így ott is olvasgattam, de ugyan ezt szűrtem le. Ha javul is valami, lesz más hiba jellemzően, ami addig nem volt, meg az adatgyűjtésük sem a szívügyem.
A második bekezdés hibái nem jellemzőek sem eu sem miuihu-ra, ha mégis, tuti az egy héten belüli javítás. Így sokkal kisebb kellemetlenséget kell elviselnem, mint gyárilag.
A gar vesztés engem nem izgat, 1 nem félek, hogy bármi baja is lesz. Kettő, ha még is, visszazárom a telót, globált rá és beviszem, aztán majd látjuk. Meg mondjuk, ha tönkre megy a power gomb, vagy a mikrofon egy év múlva, nagy ügy azt kicserélni? Mert kijelzőt, ami nagy ügy, garban sosem fognak szvsz, főleg nem ott, ahol én vettem :D
A végére pedig igazat adok neked, most kell venni használtba, romolni és örömmel használni.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Pontosan. Minden impozáns akku eredményemet így értem el (persze a többi machináció mellett): 3G Only -> WCDMA Preferred. De csak ezzel sikerült alkalmanként vízszintesbe állítani az akkufogyási görbét, amihez hozzá vagyok szokva Segítségképpen, hogy megjegyezhető legyen a 4636:
*#*#MIUI#*#* -
borix
őstag
válasz #01758976 #2866 üzenetére
A romolás is olyan dolog, hogy nézegetni kell mi jött ki érdemes e fölrakni,mentegetni egy csomó idő elmehet vele.
Annyi erővel akkor azt is megcsinálhatod, hogy gyári romnál root és rendszer mentés és pl Titanium Backuppal lepucolod erőszakkal ami nem kell és lesz egy csupaszított rendszered. -
törölt tag
Nekem eu dev van. Most megvárom a pénteki verziót, tisztán felrakom, ha minden ok, marad kigyomlálva sokáig. Ez a terv. Amíg nem lesz kedvem újra romolgatni, addig csak a biztonságiakat rakom fel és kész, elvagyok. És elment minden utánolvasással, minden szívással cakkpakk fél napom. Sajna ennyit bele kellett áldoznom. A twrp szivatott kb 2 órát, minden más sima volt.
-
ronin79
addikt
válasz #01758976 #2871 üzenetére
Úgy látszik aki romol ezen a telón mindenkit megszopat főként a twrp és főleg ha nem az első androidos teló és nem első rom felrakás. Anno romot telóra másolni aztán full wipe (ami wipe system, data, cache ill. dalvik/art) majd install de itt ez fordítva megy a hülye encryption végett
Plusz a twrp felrakás is, nemhogy valaki fastboot paranccsal bootolja be[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ronin79 #2874 üzenetére
Az SE volt az első ami ilyen fonák teló lett? Egyébként ezt a titkosítási dolgot most sem értem igazán, bár igazán nem is izgat, de sokak félrementek twrp- vel Javaslom, ha van kedved írd ide magyarul a bl nyitás utáni teendőket, mások okulására. Biztos nagy segítség lenne.
Kerenel?
-
Atomgeszi
veterán
válasz #01758976 #2876 üzenetére
Gondolom, ha ellopjak a telefont és TWRP-bol akarnák kinyerni az adatokat, akkor ne tudják. Ilyenkor gépen is csak betű és szám mappák vannak.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
ronin79
addikt
válasz #01758976 #2876 üzenetére
Note 4-el nem szívtam annyit mint ezzel, itt még a végén samus korszak jön vissza és neki kell állni romot gyártani
A titkosítás már annyira nem gáz, nem járkálok minden nap recoverybe és wipeolni telepítés után kell amit ma megint 2x eljátszottam Felraktam a friss miui.hu-t, de ismét hibák. Duppla koppos műveletek nem működnek csak az ébresztés, sem kijelző lekapcs, sem kikapcs.menü, hiába volt újraindítás, fr, nem reagált semmire bármit állítottam be. A notch elrejtésnél van már 3 lehetőség de kettőre megint ugyanazt csinálja. Pozitív h. bekerült a digitális jóllét a beállítások menübe ami sajnos hiányzik a xiaomi.eu-ból és így fölösleges frissíteni is playről az alkalmazást.
Jók ezek a dev romok h. szinte hetente jönnek új ficsörök csak ne lennének mindig ilyen banális hibák
Kernelcsere sajnos gyárin nem jött be, nem hozott jobb akkuidőt vagy egetrengető változást, talán csak a wifi tűnt gyengébbnek.
Egy összefoglaló már valóban jó lenne, csak lenne valakinek kedve összedobni -
sunnyboy123
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég én is beszereztem egy ilyen telefont és eddig nagyon tetszik, bár tény hogy vannak idegesítő hibái Röviden meg is osztanám a tapasztalatokat:Méret: szerintem a piacon található hasonló tudású és árú telefonok között a legjobb, míg a méret alíg változott az előző telefonomhoz képest, a kijelzője egy egész inch-csel nagyobb ill. ugye kávák sincsenek nagyon
Kijelző: nagyon pöpec(ez az első AMOLED kijelzős telefonom), a noccs nem lóg be zavaróan, alkalmazásonként lehet beállítani, vagy eltüntetni. Napfény alatt is kellően fényes, kontraszt autónatikusan változik, a színek egy sima IPS panelhez képest nagyon élénkek,a minimális fényerő is jó, főleg ha a dark módot bekapcsolom. A nagy kedvencem viszont az Aod funkció. Én nem vettem észre nagyobb merülést ha bekacsolom(ütemezve természetesen), viszont így sokkal kevesebbszer kell feloldanom a telefont ami viszont kíméli az akkut. Nekem semmi gondom nem volt az értesítéskijelzéssel, és a kis villogó led sem hiányzik az előző telómról.
Újjlenyomat olvasó: a technológiából adodóan kissé hektikusabb, pontatlanabb,mint a korábbi hátlapi olvasóm, 10 ből 8szor felold elsőre, a pontosságán egy ujj többszöri felvételével lehet javítani.
Teljesítmény: abszolút jó, nekem a World of Tanks nevű erőforrásigényes játék max grafikán stabil 60fps-sel fut, ami pozitív csalódás volt A redszer maga hasít, akadozás, fagyás eddig nem volt. Ebből kiindulva valószínüleg a legtöbb alkalmazásnál nem lesz teljesítménybeli probléma...
Memóriakezelés: a bőséges mennyiségű ram ellenére a MIUI kissé agresszívan lövi le az appokat, bár a "lakatolással" és a MIUI optimalizáció kikapcsolásával ez megszüntethető.
MIUI 10: első "találkozás" a rendszerrel kicsit fura volt, rengeteg a beállítás és kapcsoló, viszont a felület maga letisztult és gyors, a rendszerszintű sötét mód rettentő hasznos. Az alkalmazásváltás, gesztusvezérlés gyorsan megszokható. Én már pont nem futottam bele a 10.3.1.0 frissítésbe, viszont tény hogy a mostani eu-s 10.2-es verzíóban elég sok bug van(lsd lejjebb) sajna. Talán majd a 11es MIUI orvosolja a problémákat.Kamera: Nem vártam sokat tőle, így nagyon meglepett hogy automata módban is mennyire szép képeket készít nappal. A három kamera mindegyike nagyon hasznos, az AL kamera mód sok jelenetet felismer. A lassított videófelvétel sajna elég rövid(10mp max), és nehéz lekapni a megfelelő pillanatot. A sok fotózás rendesen melegíti a telefont ill. fogyasztja az aksit szóval azzal vigyázni kell. Ja és a szoftver néha bug-os, az elkészült képeket lassan nyitja meg.
Akkumulátor: sok mindent olvastam itt a fórumon a horribilis készenléti fogyasztásról és kicsi akksiról, sok mindent sajna meg tudok erősíteni. Ez nem egy üzemidő bajnok készülék. Szerintem a 3000es akksi még nem lenne vészes a 10nm-es procival és amoled kijelzővel, viszont a szoftver tényleg rosszul van optimalizálva és sztem ez okozza a nagy készenléti fogyasztást, ill. amit már korábban is írtak a preferált hálózattípust tényleg érdemes átállítani LTE/WCDMA-ra, szignifikáns a különbség . Nekem egy kis játékkal sok youtube-bal, szörföléssel és fotózással meg szokott lenni az egy nap(olyan 20% körül van az akksi én ennél jobban nem szoktam lemeríteni), így olyan 4, 4,5 óra SOT jön ki. Mindenesetre a frissítéssel biztos hogy javulni fog az üzemidő, és nem fog esténként 10% ot(!) merülni, ami azért elég gázos és nálam is előfordult már..
Ezen kívül vannak még praktikák az üzemidő növelésére amit a kollégák is említettek. A töltés gyorsasága valamelyest kárpótolja az embert persze..Bug-ok:
- kamera szoftver néha megbolondul
- automata fényerő állítás elég gáz, hdr youtube videók nézése közben hajlamos megbolondulni, fel és le ugrálni
- ujjlenyomat a lezárt képernyőn néha nem jelenik meg
- készenléti fogyasztásHang:A jack csatlakozó hiánya fájó pont volt számomra, bár samsung vezetéknélküli fülesre kristálytiszta hangot ad, szóval annyira nem vészes(bluetooth 5.0, aptX HD, Ldac és minden jóság) a gyári fülesre érkező hang átlagos, egy jobb fülessel azért lehet javítani a hangzáson. A hangszóró brutál hangos főleg az előző huaweiem hez képest, maxon kicsit torzít persze, de szerencsére nem kell feltolni addig, amúgy is jól szól.
Tárhely: UFS 2.1, tehát elég gyors, a rendszer 10gb-ot foglal le, a betöltési idők is jók, az SD kártya bővítés hiánya kissé fájó volt számomra, érdemes megfontolni a 128 gb os verziót..
Egyéb: nekem az NFC a Simple alkalmazással tökéletesen működik, az infra port is hasznos, bár a Blaupunkt márkát nem ismeri sajna . Az arcfelismerés bitang gyors és pontos, már szinte gyertyafénynél is megbízhatóan működik, nekem képpel nem sikerült ávernem.
Összességében egyáltalán nem bántam meg hogy ezt a telefont vettem, lehet szeretni és utálni, számomra a méret(!), a kamera és a kijelző alapján egyértelműen a legjobb választás volt az ársávjában . Ja és nagyon várom rá a MIUI 11-et!
Remélem tudtam segíteni annak, aki habozik még .
-
Atomgeszi
veterán
válasz sunnyboy123 #2884 üzenetére
- ujjlenyomat a lezárt képernyőn néha nem jelenik meg
Mozgásra jeleníti meg az ikont.
az infra port is hasznos, bár a Blaupunkt márkát nem ismeri sajna
Beállításoknál bepipáltad, hogy online is szedje az adatokat? Mármint a Mi Remote-ban?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
ReFleXx
addikt
mirol valtottal?
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
sxxorp
őstag
Lassított felvétel: fent állítsd át 960-ról 120-ra, vagy 240-re, ekkor nem egy kicsit intuitív, valamikor indítás utáni a lassítás, hanem utólag is állítható a kezdete és vége!
Infra: Blaupunkt mi? Hi-fi? Néha érdemes más márkával is próbálkozni.
Ha TV, nekem ott van a Blaupunkt a TV-k között... -
vince
őstag
Ha használ valaki miuihu romot, megnézné, hogy az sms app beállításai között ott van-e a gsm ábécé kapcsoló? A rom fícsörlistájában ott szerepel, de nálam nem jelenik meg. Xiaomi.eu-n volt.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
gtamate2
veterán
Az este kicsit utánanéztem a mókolt appoknak, akiket zavarnak a reklámok, vagy hiányolnak funkcionalitásokat, azoknak érdemes ránézni ezekre a programokra:
YouTube Vanced
de-bullshified version of Facebook
Spotify Dogfood
Gbinsta*Sn0w
-
konczy3
senior tag
Jó dolog ez az AOD, de érdekelne, hogy más telefonokon is csak hívás és SMS értesítést mutat, vagy várható, hogy itt is javítani fogják?
Never Settle
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest