Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
Egy jó ideje már, hogy nem nyúltam droidhoz, ugyanis (ismét) magával rántott az iOS világa, viszont így 4 év után gondoltam adok még egy esélyt a droidnak, tekintve hogy az Mi 9 SE mérete egész közel áll az Iphone 7-éhez, be is szereztem egyet. Szerencsére bejöttek az elvárásaim, persze van jó pár dolog, amiben az iPhone 7 odaveri (pl. hátlap anyagminőség), de van 1-2 olyan problémám, ami nagyon zavaró és nem tudom, hogy az én készülékemben van-e a hiba, vagy csak egyszerűen globálisan ilyen a cucc.
Az egyik ilyen a hangerő:
Először a fülhallgatóval tapasztaltam a jelenséget, egyszerűen nem lehet felhúzni a hangszintet hangosra, helyette olyan, mintha az EU szabvány maximuma lenne megadva felső határnak, e felé nem lehet menni. Az iOS esetén innen még olyan 30%-kal lehetett felhúzni a hangerőt. Van egy bluetooth-os hordozható hangszóróm, itt is ugyanez a gond, az iPhone-hoz képest ~30%-kal halkabb alsó hangon a maximum hangerő. Ezt meg lehet oldani valahogy?
A másik kérdésem pedig a kamerához kapcsolódik. A telefon elvileg tudna 60 fps-ben is rögzíteni a lassításos videók esetén , ezt be lehet kapcsolni az alap videóhoz is valahogy? Természetesen FHD felbontás mellett. Nem találtam ilyen lehetőséget a rendszerben.
Gyári fényerőszabályzó: Az auto mód totál káosz. Túl gyakran változtatja a fényerőt, emiatt este kisül a szemem, nappal pedig javarészt nem látom a kijelzőt. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy maradjak a manuál módnál, mert ez ilyen trágya? A telefonon a legfrissebb (10.2 Global) rendszer van.
+1: Melyik kamerát érdemes használni? Hallottam olyat, hogy érdemes 12 MP-en hagyni, mert úgy csinál a legjobb képet. Én jelenleg autón használom.
Köszönöm előre is a segítséget!
*Sn0w
-
bunnyhu
senior tag
válasz balu1977 #2534 üzenetére
A kijelző és a tudás mit számít éjszaka amikor az asztalon van? Pont ez a bajom, hogy standby módban (én nem rakom repülősre) is baromira fogyaszt, ez egyértelműen optimalizálatlanság. Az oké, hogy ha megy a kijelző többet eszik a nagyobb pixelszám, de pl. a procinál megint nincs indok mert ez egy modernebb proci kevesebbet kellene egyen ugyanannál a tevékenységnél (áll és néz ki a fejéből).
Nagyon remélem, hogy nem túl távoli jövőben sikerül optimalizálniuk az szoftver oldalt, különben hiába a szuper kijelző és a kamera, ez így édeskevés. Ebbe a méretbe simán belefért volna nagyobb akksi, ez koncepció volt, hogy ennek a telefonnak ez a gyenge pontja.https://divecenter.hu
-
mdraco
őstag
Akksin kivül van egy másik hátránya a telefonnak, a SAR értékek Head: 1.385 W/kg
Body: 1.385 W/kg. Nem tudom mennyit számít gyakorlatban, de többi xiaomi modelljeihez és más márkákok képest elég nagy értékek... -
dometomi10
csendes tag
Ilyennel valaki találkozott már? [link]
Miért nem tudom bekapcsolni a helyadatokat, lehet, hogy valahol lekorlátoztam? -
emilll
tag
-
balu1977
senior tag
Ha ez a sar számítana valamit akkor már az idősebb generáció aki 3310,5110 használt már meghalt volna agyrákban.
-
balu1977
senior tag
Én speciel sosem nézegettem ezeket az értékeket. Nem is stresszelek rajta.
-
Free Rgc
tag
Lehet a SAR értéken parázni, de pld volt Huawei P20-am aminek a sugárzása kb a fele, mégis fájt a fejem mikor sokat beszéltem, ennél nem fáj, illetve ott ahol egy másik telefonon megszakadt a kapcsolat mert nem volt térerő ennél van. Valószínűleg ezek a maximális értékek, hiszen az USA verzióban ugyan ennél a telefonnál kevesebb a SAR érték. Ez szerintem úgy változik hogy meddig merik felcsavarni a végfok teljesítményét, ha jó a térerő a kevesebb teljesítmény kell, viszont ha kell a nafta hogy a hálózaton maradjon akkor van még kakaó a többi telefonhoz képes. Ez persze lehet nem így van nem voltam ott mikor bemérték..
-
Styleair
aktív tag
válasz TripleB #2576 üzenetére
Szerintem még ne dobd el!
Nálam a 4X kb 4-5 óra SOT-ot tudott. Annyit ez is tud kb.
A2 Lite tudott 8-10 órát, de az nehezebb is volt, a 4000 aksi miatt.
Ha túrázol, akkor rakjál a hátizsákodba egy Xiaomi 20000-es bankot (7000HUF).
Én abból 3 napos Balaton bringa körön töltöttem a telefont + JBL GO-t + egy BT headset-et.Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
Richee11
senior tag
Sziasztok. Nagyon gondolkozok a 9 SE és a 9T között. Per pillanat az akksi dönti a mérleg nyelvét a 9T felé. Ti, akik már egy jó ideje használjátok a készüléket, mennyire vagytok elégedettek?
-
emilll
tag
Van aki panaszkodik az akkuidőre, van aki azt írja, hogy megfelelő. Természetesen szubjektív, hogy kinek mennyi elég és nehéz összehasonlítani is mert van aki játékra is használja vagy sokat böngész, de van valami hivatalos és valós adat/tapasztalat arról, hogy valójában mennyit bír az akku? Pl. ha navigációra használja az ember mobilnettel és ekkor természetesen folyamatosan be van kapcsolva a képernyő, akkor mennyit bír kb.? Vagy böngészésre használva, szintén mobilnet+képernyővel mennyi ideig bírja?
-
rvgy75
aktív tag
Én meloba elég sokat nyomkodom. Nagyrészt facebook video, böngésző, messengerbe játék. 6kor veszem le reggel töltőröl és kb délután 5kor szoktam rádugni megint, akkor még kb 35-40% van benne. 3.5 óra kijelző idő biztos megvan addigra. Mobilnetet használok 4g
[ Szerkesztve ]
Akinek humora van, az mindent tud(hat), akinek humora nincs, az mindenre képes.(Peterdi Pál)
-
leba10
csendes újonc
Sziasztok, nemrég cseréltem a honor 8 telómat egy mi9se-re és egyelőre nem tudom azt mondani, hogy elégedett lennék. A problémáim leginkább egyszerű idegesítő hibák a miui felületen. (Global 10.2.9. stabil)
- az ébresztést nem tudom kinyomni lezárt képernyőn mikor ne zavarj módban van, viszont a ne zavarj mód kikapcsolása hanggal történik, ami felér egy ebresztéssel.
- a zsebemben lévő lezárt teló elkezd segélyhívni
- néha az átállított Messenger hang eredetire visszavált
- a Bluetooth eszközökhöz kapcsolódás meg teljesen kiszámíthatatlanul működik, van amelyik eszközre magától, van amire meg csak az én segítségemmel tud, ami nagyon idegesítő tud lenni.
- a waze nem működik ha lezarom a kijelzőt. Itt mondjuk lehet hogy csak én vagyok béna és nem találom az erre vonatkozó beállítást.
- telefonálás közben néha nem működik a közelség érzékelő
- néha fél perces késések vannak az értesítéseknél.
Ha fel rakok egy miuihu romot meglesznek még ezek a hibák? Jó lenne tudni mielőtt rá szánom magamat. -
jbl
aktív tag
HEO HEO SZIASZTOK!
Üdv a csapatban! -
balu1977
senior tag
Nekem miuihu van fent ezért nem biztos hogy passzolni fognak a válaszok.
1. Állítsd be hogy a hangerő gombok kapcsolják ki az ébresztést.
2. Kapcsold ki a hogy látszódjon az újlenyomat lezárt kijelzőn.
3. Hülyeség.
4. Passz. Inkább a bluetooth eszközt hibáztatnám.
5. Leírtad a választ is.
6.Hülyeség.
7. Ez hiba? Van hogy több is,ha épp nem frissít. -
mdraco
őstag
Kipróbáltam éjszaka, repülő üzemmódban 10 óra alatt 3%-ot merül. Amúgy én elégedett vagyok az akkumulátor teljesítményével, 1 napot mindenképp kibír, extrém igénybevételnél meg van külső hordozható akkumulátor. Ilyen esetekben egy nagyobb akksis telefon sem segít.
-
balu1977
senior tag
Miért nem kapcsoljátok ki inkább,ha nem akarjátok hogy zavarjanak?
-
leba10
csendes újonc
válasz balu1977 #2590 üzenetére
Köszi a helyenként rendes választ.
1. Sajnos nem jött össze, semmit nem reagál. Egy lezárt kijelzőt látok.
2. Ezt sajnos nem lehet kikapcsolni
3. Megtörtént párszor.
4. Az eszközhöz bármelyik másik eszköz magától kapcsolódik. Egy JBl flip4ről van szó.
5. Ezt hagyjuk
6. Szted behaluztam, hogy nem kapcsol ki a kijelző?
7. Két eszköz van mellettem, egyik a teló, másik egy Xiaomi tab és az mindig jóval korábban jelez, sztem béna ha ennyit késik.Újabban felrakott 4 appot amiről fogalmam sincs. Tényleg csak nálam ilyen BUG-os a stabil Rom?
-
B.Ross
kezdő
Jó reggelt! A MIUI optimalizáció kikapcsolása valós veszélyt jelent? Nagyon megfenyeget, amikor megpróbálom. Érthetetlen számomra, hogy pl. amikor az alapértelmezett SIM-et (két kártyával használom) ki akarom kapcsolni, akkor nem engedi. A stock droid nem tett ilyet.
Az alapértelmezett a céges SIM, hétvégén nincs rá szükségem. Köszi -
Smuky23
csendes tag
Sziasztok!
Upc beltéri egységet be tudom állítani, hogy működjön a távirányító progival? Tv-ét sikerült, de nem beltérire nem találok opciót.
-
konczy3
senior tag
Nálam a közbe visszavont globál 10.3.1 stabil van
1. Passz, még nem próbáltam, én mikor először megnyitottam, rögtön letöltöttem azt ami a Onepluson volt gyárilag, google play ajánlotta is, azt megszoktam és működik minden rajta.
[Óra]
2. Ne legyen arcalapú feloldás, és duplakoppos ébresztés (nálam a lassan 3 hónap alatt egyszer se hívott) kikapcsolni még nem tudod az ujjlenyomatmintát azt abba a ROM-ba még nem lehet
3. Nálam az összes alkalmazás hangja ugyanaz mint mikor beállítottam, messenger speciel nálam némára van állítva de a többi jó
4. Nálam csak óra, füles és autó gyári kihangosito volt Bluetoothon azokkal semmi gond nem volt, a füles gagyi ebayes keveset használom
5. Wazénál az alkalmazásnál kapcsold ki az energiatakarékosságot és menni fog, ugyanez volt a hiba IGOnál és nekem a caynax sportnál is, ahogy kikapcsoltam működtek rendesen és nem dobta el a GPS-t sem.
6. Közelségérzékelővel még nem volt gondom (fényérzékelő automataba viszont nagyon gáz mindenkinél)
7. Értesítéseknél tényleg vannak gondok.
Állítólag az Értesítések és a fényérzékelő hibái javítva lesznek a közeljövőben.(#2599) Smuky23
Jó lenne tudni a márkáját és az A/V vevőnel megtalálni, az a baj tuti valami noname kínai úgy mint nálunk a vidaneté.[ Szerkesztve ]
Never Settle
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest