Új hozzászólás Aktív témák

  • kano

    nagyúr

    Szóval a romolós tapasztalatok (ha valakit rosszul írok akkor javítsátok vagy egészítsetek ki légyszi):
    - Ha nincs konkrét cél amiért akarja a tulajdonos az új romot akkor inkább ne kezdjen bele. Az EEA rom teljesen stabil és mindent tud amit kell. Egyetlen baja a túlzott fogyasztása.
    - Feltölteni a telefont (min legyen benne 60%, de inkább full, mert nem tudhatod mennyit fogsz vele szívni).
    - BL nyitásnál nincs semmi extra (törlődik minden adat a telóról). Illetve, ha vissza kell zárni a BL-t, az újbóli nyitás már azonnal megy az adott eszközre.
    - TWRP: igazából mindegy, hogy melyik verziót használja valaki. Ahogy B&W fórumtárs írta az Android verified boot miatt a fastboot-ból flash-elt TWRP nem marad fent. Ez úgy küszöbölhető ki, hogy a már említett vbmeta.img-t kell a TWRP flash előtt flash-elni kell fastboot-ból. Így nem áll vissza a gyári recovery.
    Azaz:
    fastboot flash vbmeta vbmeta.img [védelem kiiktatása]
    Fontos, hogy a TWRP flash csak ez után jöjjön:
    fastboot flash recovery twrp.img
    Ha ez megvan, akkor lehet belépni a twrp-be (pwr+hangerő fel). És itt mehet az összefoglaló szerinti Xiaomi.eu dev flash pontos végrehajtása.
    - Ha bármit eltolunk azonnal fastboot módba lép a telefon. Semmi pánik, Miflash indít és B&W által linkelt pl 11.0.6 fastboot romot fel lehet flash-elni vele. Amire figyelni kell: MiFlash jobb alsó sarkában "flash all" legyen kiválasztva. (Tapasztalatom szerint hiába választjuk ki a "flash all lock" lehetőséget akkor sem zárja a teló BL-ét.)
    Nekem ez a folyamat mindenképpen "error" piros elbocsátó szép üzenettel állt le úgy 390-410s múlva (kb eddig tart a flash). De semmi para, ez nem jelenti, hogy eltolta volna a telefont (hacsak a persist partícióm nem ez most sérült meg és nem működtek a szenzoraim).
    - Ha esetleg valaki csak fw-t vagy fw+vendort flash-el twrpből, akkor miután újraindította a telefont, ne legyen ideges, hogy most lett tégla a telefonja. A MI logo előtt kb 10mp-ig tök fekete a kijelző és csak utána indul.

    - Szenzor hiba ugye akkor javítható a persist.img twrp alóli flash-elésével (köszi B&W).
    - BL zárás (csak gyári rom flash után látom értelmét)
    "fastboot oem lock"
    Ez is mindent töröl.
    Most ennyi jutott gyorsan eszembe. :)
    Ezek mellett mégegyszer köszönöm szépen a sok segítséget mindenkinek (Black&White, Juve600, Atomgeszi kollégáknak, és még aki tanácsot adott). :R :R

    „Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

Új hozzászólás Aktív témák