Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeorgeV
aktív tag
Vettem egy HTC 8X telefont. Előtte Samsung Galaxy Nexust használtam. A Nexuson a 4.1-es Android jól működött, de néhány hete jött egy frissítés, azóta a Project Butter csak részlegesen működött, alkalmazásoknál bizony akadozott a rendszer. Továbbá az Androidra sok programot fel kell pakolni, hogy jól használható legyen, ezek működése nincs összehangolva, hol alul, hol felül, hol oldalt vannak a menük, minden program másképp működik, időnként ha valami felpörög, elkezdi enni az aksit.
Úgy döntöttem, szeretnék egy lagnélküli, a rendszer minden részében összeillő telefont kipróbálni.
A Windows Phone 8 ilyen. Szépen, akadás nélkül animál, forgat, a beépített és a letölthető programok egy szabványt követnek, nem kell mindegyiket megfejteni. USB-vel a PC-hez csatlakoztatva már lehet fájlokat, zenéket másolni a telefonra. Ha valaki ráér kísérletezgetni, szereti a telefonját buherálni, az használjon Androidot, aki könnyen kezelhető, akadásmentes rendszert szeretne, az pedig Windows Phone 8-at.
-
tylerddd
veterán
Nem tudom milyen a WP8, lehet, h maga a rendszer jó. Ilyen szempontból tökéletesen jó volt a WP7 is, telefonálni, üzenetek kezelésére, netezni, szociális alkalmazások integrációjára remek rendszer. A Lumia 800 remek hardver volt, szuper fényképezővel, dizájnnal. A homokszem a gyér és drága szoftverkínálattal kerül a gépezetbe. Én úgy gondolom, h egy okostelefonnál ez a legfontosabb. Utána majd választok hozzá hardvert az ízlésemnek, igényeimnek, pénztárcámnak megfelelően.
Sokan mondják erre, h ami nagyon kellett, az volt/van a marketen, meg jönnek a "27 ezer zseblámpa appal mit csináljak?!" - dumával! Hülyeség! Sok alap cucc nem készült el WP7-re, ami volt, az 2x-3x drágábban, mint droidon vagy iOS-en, tele béta változatokkal, ez vagy az a funkció nem működik, de azért van ... Mazochista vagyok én, h egy olyan rendszerrel gembázzak, amire nem jön semmi jó, kimaradok minden remek alkalmazásból, amit a többi rendszertulaj vígan használ?! Nem. Nem akarok kompromisszumokat kötni ilyen téren és azzal nyugtatgatni magam, h "nekem az nem is kellene, minek" ...Most az iPhone-val ülök, csinálom a dolgaim, működik és örülök. Hasamat vakargatva töltök le bármilyen új appot kedvező áron, ami kijön mobil platformra. Nem vagyok Apple fan, ez a i4S-em meg egy iPad2-m van. De Symbian, bada, droid, WP7 után ez a teló kész felüdülés. Zseniális cucc! Persze ettől függetlenül figyelem a WP-t, hátha egyszer ...
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
btudos
nagyúr
válasz tylerddd #204 üzenetére
Igazad van, a fő problémája a WP7-nek az alkalmazásbolt, de az is annak köszönhető hogy nem lehetett natív kódban appot írni, és sok API-t nem adott ki a MS. A legjobb példa az AB: Star Wars, ami már kinn van WP8-ra, mert semmivel nem nehezebb appot írni a rendszerre, mint mondjuk Androidra. De amíg Androidra ingyen van, itt fizetni kell érte. Ez addig biztosan így lesz, amíg nem bővül a rendszer felhasználóköre, mert a jelenlegi felhasználóbázis nem elég nagy ahhoz hogy reklámokból érdemi pénz folyjon be. Szerintem ezért kell többet fizetni az alkalmazásokért, mint máshol.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
=WiNTeR=
senior tag
Egyébként azt lehet tudni, hogy miért drágább a Windows és a WP8 Marketplace, mint a többi appstore?
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
=WiNTeR=
senior tag
Hát nem t'om. Régen néztem már, mostanában csak a Windows 8 Marketplace-en nézelődök, ott elég drágán adják a cuccokat, de a WP appstore-ban is 1100 az NFS, Burn It All 710, Doodle 710, stb. Persze lehet, hogy ez csak nekem drága, soha nem vásároltam semmit (csak free-appokat használok), de azért ez nem egy Apple AppStore féle általános árszint szerintem.
-
félisten
-
Blyan
félisten
-
blade zte
őstag
Te valami selejtet kaphattál ha egy nexuson akadnak a programok. Nekem a blademen, igaz rootolva, de minden program simán futott(de még így is armv6-os 600mhz-s). Galaxy nexusról váltani most? Háát xd.
Drága, kezdehették volna egy nexus 4-féle olcsó-csúcskészülékkel, akkor lenne legalább valami tábora. Sd kihagyása baj, egybetest baj. Mennyi lesz így az a másik SD-kárttás?
Jó a rendszer, jól müködik a videók alapján, ebböl következöen a menü alakíthatósága szinte 0, téma 0.
Persze hogy jól megy, mert annyiba kerül, mint egy note!!
Oppo find 7 astro black
-
Atti0925
tag
Nekem kerülte el a figyelmemet vagy esetleg nincs benne a cikkben a különböző formátumú videók lejátszásának milyensége???Mint ahogy a rendszerbemutatóban nincs egy szó sem megemlítve erről
Realme Narzo 30 5G
-
HaZsolt
őstag
Jó telefonnak néz ki (már aki szereti WP8-at) de a 160 sok érte.
-
amanoba
őstag
"Ez addig biztosan így lesz, amíg nem bővül a rendszer felhasználóköre, mert a jelenlegi felhasználóbázis nem elég nagy ahhoz hogy reklámokból érdemi pénz folyjon be. Szerintem ezért kell többet fizetni az alkalmazásokért, mint máshol."
na, pedig szerintem ennek éppen hogy fordítva kellene lennie...nyilván ne adják olcsóbban az appokat mint más OS appboltjaiban, de drágábban se, botrány volt wp7-en is a 2-3x-os ár, ez volt a legnagyobb gátja az elterjedésének.
(#211) blade zte: hagyj már lógva minket, kérlek.
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
-
btudos
nagyúr
Ez egy ördögi kör sajnos, vagy a felhasználók békélnek meg, vagy a fejlesztők csökkentenek árat, utóbbinak ahogy Blyan is írta, van már nyomokban jele, kérdés hogy ez általánosan így marad-e WP8-on, vagy továbbra is vehetjük magasabb áron az alkalmazásokat. Én szeretném ha nem az utóbbi forgatókönyv valósulna meg.
-
amanoba
őstag
szerintem olyan fényesre kellene nyalni a felhasználók hátsóját, mint egy sárga lumia 820, elvégre ők fizetnek a telefonért, nem a fejlesztők..
eleve erősebb wp8-as piactérrel kellett volna nyitni, volt rá elég idejük azt hiszem.versenyt kellene teremteni, de se a telefonárak, se az alkalmazásárak (eddig) nem efelé tendálnak.
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
-
Blyan
félisten
Ebben van igazság. Sajnos a gyártók sem partnerek ebben. Anno a MS totál veszteségesen adta a Xboxot 360-at, kb az 5. évre térült és lett nyereséges a dolog.
Sajnos ezt a tendeciát nem követik a telefon piacon. Persze értem, nincs 5 éve egy cégnek sem az életben maradásra.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
leslie_smith
aktív tag
Jó kis telefon csak elég drága.Inkább várom én is a ZTE-t és Huawei-t,hogy mit lépnek.
A mobilarena nem kötelező,de "ajánlott". | Xiaomi Redmi 4X
-
btudos
nagyúr
A legnagyobb hibát ott követték el, hogy nem volt elérhető az SDK a Win8 hivatalos rajtja előtt (holott maga a Win8 azért a fejlesztők többségének elérhető volt), akkor sokkal több alkalmazás lehetne most a Store-ban, versenyképesebb lehetne nyitáskor a platform. Persze egyértelmű hogy gyorsan fog nőni az alkalmazáskínálat, de valahogy megmarad az emberben, hogy ezzel is töketlenkedtek a Microsoft-nál.
Azon túl hogy én tökéletesen elégedett vagyok a készülékkel, nem érzem azt, hogy a MS, vagy a gyártók akarnák a felhasználókat és küzdenének értünk, a pénzünkért. Ez az ami nagyon zavar engem manapság. Ott a sok agymosott aki iPhone-t vagy Galaxy S3-at vesz, mert a csapból is az folyik. De pont őket kéne megfogni. Jellemzően nem értenek a telefonokhoz, csak veszik ami menő. Ha eléjük tennénk a WP8-at, hogy tessék, van fél órád hogy nézegesd, szerintem 70 %-uk úgy tenné le fél óra után a rendszert hogy ez nagyon bejön nekik, és onnantól kezdve máris egy alternatív lehetőséget ültettek el a fejükben. (Ezt az elméletemet egyébként a mai tapasztalataim alapján raktam össze. Mindenkinek tetszik hogy más mint az iPhone, meg színes, meg hogy ugyanolyan színű a csempe mint a telefon és ez mekkorajó... Én csak mosolyogtam és bólogattam )
-
jagelo
aktív tag
WP7 nél akkor pöccentem be mikkor azt irta hogy hu de jo 20másodperces csengőhangot tudok rátennni na az fájt ennek kb 2005-ben kelett örülnöm kb
-
Lall
veterán
Jó telefon meg minden, de ennyiért inkább veszek 7db ZTE Blade-et és így még dédinek is lesz a családban telefonja. Azt mondják, azon még a WP8-as appok is lagmentesen futnak.
jagelo: Nem 2mp?
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Tigerclaw
nagyúr
"az ég beleég a fotókba..." Ezt soha nem értem a telefonos kamerateszteknél. Ha DSLR kamerával fényképezek, ugyanott, ugyanazt, jó eséllyel akkor is beleég. Ez a mai fotótechnika velejárója. Sőt könnyen lehet egyszerre részlegesen túlexponált és részlegesen alulexponált is a kép, vannak témák, amiket csak HDR módszerrel lehet szépen lefotózni, mert azt pont erre találták ki. Lehet trükközni, de nagy fénykülönbségek esetén csak a HDR segít. Majd ha kitalálják, hogy az elektronikus zár pixelenként egyedi idővel is tudjon zárni, akkor nem lesz ilyen gond. Szóval ez nem a kamera hibája (ha a kép többi része helyesen exponált)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Böngészőt lehet már telepíteni külsőst vagy arra még várni kell?
(#236) woland_y2k: és nem is lesz?
(#237) Blyan:mint írtam külsőst nem a gyári átskinezett verzióra gondoltam. Ha lesz Opera, akkor nagy lesz a happy.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-
MODERÁTOR
válasz Oppenheimer #234 üzenetére
Az én iPhoneom helykihasználása annyira jó, hogy a kijelző mögött elfér a 100 tagú cigány zenekar (cimbalmokkal), a brémai muzsikusok, a Backstreet Boys mind az öt tagja, és egy olcsó Elvis imitátor. Így ráadásul kedvem szerint variálhatom a csengőhangjaim.
Opera anno úgy nyilatkozott még a nyáron, hogy ha az SDK engedni fogja, portolják majd az Operát WP8-ra.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
btudos
nagyúr
Szerintem nincs még natív browser Arról lenne hír. Mondjuk én szeretem az IE-t, olyan helyekre nem mászkálok telefonon ahova mindig be kell lépegetni (Mobilaréna tárolja szóval az nem gond), más gondom meg nincs vele.
-
-
btudos
nagyúr
Amíg nem akar lassítani a Telenyomor a havi 500 megám végén (nagyon kétlem hogy sose fogyasztottam volna el az elmúlt másfél évben, de sms sose jött, és nem volt lassabb), addig ez nem annyira foglalkoztat, de mondjuk nem tudom hogy az IE10 ilyen szempontból hogyan muzsikál.
-
-
olbaidhun
őstag
tetszik az új htc jövevény, köszi a cikket!
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
peugeotmate
őstag
Alakulóban van ez a WP8 platform (btudos kollégának hála kutyafuttában ki is próbálhattam), egyelőre ez lehetne alternatíva a jelenlegi mezőnyből a továbbiakban nálam, az iOS mellett természetesen. Androidból nem kérek továbbra sem, köszönöm.
Viszont a BlackBerry 10 nagyon ígéretesnek tűnik, állati kíváncsi vagyok, miként lesz képes beleszólni a versenybe. Jövőre már talán a WP8 eladások is felélednek, kérdés nem-e késő már a RIMnek kiadni a BB10-et. Izgi lesz a jövő év is!Azt viszont árulja már el valaki, hogy mobiltelefonnál a kézi hangszínszabályzó hiányán a felhasználók hány százaléka nem képes túltenni magát?
meg
-
btudos
nagyúr
válasz peugeotmate #246 üzenetére
Az EQ nemléte mindenkinek probléma, aki nem jut tovább 128 kbps-nál
BB10 szerintem már késő, de ne legyen igazam, szép lenne ha sikerülne 4 ütőképes rendszert piacon tartani
-
=WiNTeR=
senior tag
Azt lehet tudni, hogy miért nem az APQ8064 SoC-ot pakolták bele 2GB ram-mal megspékelve a 1st gen WP8-as telókba (akárcsak a kínai Lumia 920-ba)? Egy ilyen telóval relatíve sokáig ki lehetne húzni, mégha egy ideig nem is lehetne érezni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest