Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muton
addikt
jól néz ki ez a nikkelezett
ha idővel aktív hűtésre váltok, meg fogom fontolnimod: R5 rulz
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
CséZé
őstag
dá szééép
-
shteer
titán
én pedig bevezetek egy új szabadalmat: szinenként cserélhető ledek
..szerintem jónak tűnik
-
rauschie
senior tag
érdekes lene egy összehasonlító teszt, végre kijönne h mennyivel hatékonyabb a réz az alunál illetve mennyire csak hype vagy nem....
-
Gyuri27
félisten
"Keresek: 1 db rögzítő keretet socket 478-as processzorhűtőhöz" me jófej vagyok
Amd - Radeon - Ryzen
-
törölt tag
Azért annyira jó fej nem vagyok. A mobil Yonah procimhoz rendelt MSI Speedster lapomon a gyári keret olyan hogy nem a szokásos 83x69mm-es hűtőbordákat fogadja hanem 90x68-ast. Ilyen hűtőt meg csak USA-ból tudnék szerezni, drága postával. A szerencsém az hogy az alaplapon a furatok olyanok hogy mindkét típusú rögzítő keretet képes fogadni...
-
Ste
addikt
nem teccenek
a hasonló zalmik sem jöttek be -
oettinger01
őstag
nekem nagyon bejönnek az asus hűtői. ahhoz képest, hogy nincs nagy multjuk a gyártás terén szerintem nagyon jó eredményeket produkálnak mind teljesitmény, mind desgn terén.
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
pityeszka
őstag
"A kompatibilitási listán a ma elterjedt processzorokon kívül a Socket 478-as P4 Prescott is megtalálható, azonban a támogatott foglalatok között hiába keressük ezt a típust."
akkor ez most kompatibble 478 vagy nájn
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
veterán
h'át én egy olyan gyártóba aki gyárt alaplaptól elkezdve házon át monitort, mindent annyira nem bízom.
De egy tesztet azért megnéznék az alus hűtőről. -
siriq
őstag
Hali
Neztem tesztet es bizony a ninja "elensege". Ha valaki nem akar szenvedni a felszerelessel akkor az asus mindenkeppen ajanlott kategoria. Mindenesetre gondolkozom rajta hogy melyiket vegyem. A ninja mellett szola 2 ventis felalllas.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Calibos
addikt
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/asus-silent-knight_8.html
Pedig jó hűtőt csinál az Asus!Érdekes, tegnap még semmi gondom nem volt a linkelésel, most meg nem mükszik
-
pityeszka
őstag
Tessék. asus silent knight
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
SteeWe
aktív tag
válasz pityeszka #20 üzenetére
A meresek alapjan, jobb mint a zalmi? Pedig az mintha nagyobb holeado felülettel rendelkzne. Árban kb. uott vannak, akkor már jobban megéri az asus.
mod:
Arrol nem is beszélve, hogy nekem szimpatikusabbak ezek a hutok, mert jobban hutik a proc kornyezetét. Pl Abit IP35 esetében pont a pwm bordára is fuj levegot, ellentétben a ninjaval -
Yany
addikt
Jajám, én is ezért szemezek ezzel inkább, mint monnyuk egy Thermalright HR-01-el. Ez utóbbi nagyono tetszik, hogy jóval kevesebb anyaggal úgy hűt, mint a TR Extreme, csak a proci körüli terület hűtése miatt jobban bejön ez a kialakítás (zalman/asus), mint a Coolink/Thermalright/Scythe cégek által favorizált.
És ráadásul a CPU-t is jól hűti, tehát nincs kompromisszum... és ugye tudjuk, hogy pl. a hőcsöves northbridge hűtése éppoly fontos a tuningnál, mint a cpu-é, amit ez az ASUS-féle kialakítás jobban hűt, mint az előbb felsorolt cégek tornyai.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Symbio
senior tag
"A 92 mm-es légcsavar alapfordulatszáma százzal nőtt, azaz 2300 rpm lett, ennek ellenére a gyári adatok szerint a maximális légszállítás 52,25-ról 45,6 cfm-re csökkent.
Akkor ez rosszabb lett, vagy csak én nem értem Magasabb fordulatszámon kisebb légszállítás, nem hiszem, hogy ez a fejlődés iránya. -
törölt tag
"A 92 mm-es légcsavar alapfordulatszáma százzal nőtt, azaz 2300 rpm lett, ennek ellenére a gyári adatok szerint a maximális légszállítás 52,25-ról 45,6 cfm-re csökkent."
Symbio:Akkor ez rosszabb lett, vagy csak én nem értem? Magasabb fordulatszámon kisebb légszállítás, nem hiszem, hogy ez a fejlődés iránya.
Nem biztos hogy rosszabb lett. Ha kisebb légszállítás mellett nagyob nyomó-/szívóerő kifejtésére képes, akkor a bordák közt ténylegesen mégis több levegő áramolhat át.
-
dobolan
senior tag
válasz #95904256 #25 üzenetére
Nem biztos hogy rosszabb lett. Ha kisebb légszállítás mellett nagyob nyomó-/szívóerő kifejtésére képes, akkor a bordák közt ténylegesen mégis több levegő áramolhat át.
He? Fizikából hanyas teccik lenni?
Megegyező ventiátmérő + kialakítás esetén a fordulatszám növelésével arányosan nő a szívó erő és a légszállítás is (most a turbulenciától tekintsünk el).
Ha egy kevésbé hatékony lapátkialakítású 9cm-es ventit tettek be az új modellbe, akkor bár növelték a fordulatszámot mégsem éri el az előző teljesítményét.
-
Gyuri27
félisten
válasz #95904256 #25 üzenetére
Szerény véleményem által a két hűtő sem árban, sem teljesítményben nem egy kategória. Ha ez így van és ezért készült réz helyett aluból akkor nem kell rá olyan komoly venti sem.
Mert a mostani lovag 12k-s árától az ember már sokat vár. A másik olcsóbb lesz attól meg így nem.
Amd - Radeon - Ryzen
-
szélerőmű
tag
Nézőpont kérdése
Ha a piszkos anyagiakat vizsgáljuk, Asus profitjának szempontjából ez a fejlődés útja. Valszeg találtak egy olyan (kínai) gyártót, aki az előzőnél pár dollárcenttel olcsóbban szállítja a légkavarók darabját. Nagy tételben Asus több zsét rak zsebre. Jobb esetben a felhasználó nem érzi meg a kisebb légszállítást. Bár ez a venti csutkán 1 gondolatnyival kevesebbet szállít, mint a régi a tesztben kicsit visszafogva [L:http://prohardver.hu/teszt/nagyteljesitmenyu_cpu-hutok_2_2/teszteles_i.html][/L]
és [L:http://prohardver.hu/tema/re_teszt_nagyteljesitmenyu_cpu-hutok_2_2/hsz_153-153.html][/L]
Jó lenne a következő hűtős tesztben csekkolni, jelentkezik-e negatív változás a hűtési képességben azonos körülmények között (D830, 2000 rpm). A formális logika szerint azonos fordulatszámon tesztelve igen, de inkább jobb lenne megmérni.
Nem értem, miért nem sikerült a linkelés, sorry. -
törölt tag
He? Fizikából hanyas teccik lenni?
Engem már egy ideje nem osztályoznak.
Viszont jó pár ventilátorral volt már dolgom...
...és itt ne csak CPU-hűtő ventilátorra tessék gondolni.Megegyező ventiátmérő + kialakítás esetén a fordulatszám növelésével arányosan nő a szívó erő és a légszállítás is (most a turbulenciától tekintsünk el).
Ki mondta hogy a ventilátorok kialakítása megegyező?
Ha egy kevésbé hatékony lapátkialakítású 9cm-es ventit tettek be az új modellbe, akkor bár növelték a fordulatszámot mégsem éri el az előző teljesítményét.
És mi van ha ennek a lapátnak nem csak dőlésszöge, hanem a felülete, lapátszáma, formája is változott? Hoppá...
-
Male
nagyúr
válasz oettinger01 #14 üzenetére
Jah, nincs nagy múltjuk... lassan 10 éve volt, amikor elöször ASUS márkájú hűtőt pattintottam fel egy procira...
-
Mercutio_
félisten
válasz #95904256 #29 üzenetére
Hogy az istenbe lehet kisebb légszállítás mellett nagyobb nyomóerőt elérni?
Olyan mintha azt mondanád, "bár a szél sebessége 70-ről 50-re csökkent és iránya nem változott, mégis több áramot termeltünk ugyanazzal a szélerőművel"Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #32 üzenetére
Gondolkodtam rajta hogy érdemes-e válaszolni, na mindegy adasson meg a lehetőség megvilágosodni. A te szeles problémádnál feltételezed hogy csak a szél sebessége változott az energiát termelő turbina pedig azonos... és képzeld el van olyan légcsavar amellyel kisebb szélben, jobb hatásfok mellett több energiát lehet termelni.
-
Overlocker
veterán
Aki kinnvolt az idei MTH 2007-en az már láthatta, a bal oldali verziót
A blog-on találhattok pár képet!
-
törölt tag
válasz Overlocker #35 üzenetére
Nekem az is elég ha hátrafordulok. Az E6550-esemen épp ilyen ügyködik.
Még megjegyezném hogy hosszadalmas felszerelni ( nem az a pikk-pakk dolog amit az ember elvárna ennyi pénzért ), ráadásul a leszorító fül is csak sokadjára volt hajlandó rendesen a helyére kerülni.
-
törölt tag
válasz Overlocker #37 üzenetére
Ugye a 2 percet a leszorító fülre érted?
Mert nekem az alaplap kivesz, alsó lemez + felső keret összecsavaroz, alaplap visszarak, pasztáz, hűtőt feltesz, leszorítófület helyére gyógyít dolog eltartott vagy negyed órát...
-
Tirexi
addikt
Nekem az első szériás Asus-om van és nagyon jól hűtt.
Most 100-al gyorsabb lesz....
Akkor annyival is lesz drágább max 13-16e Ft közé esik. -
dobolan
senior tag
-
Mercutio_
félisten
válasz #95904256 #34 üzenetére
Igen, valóban van olyan turbina, de ennek mi köze ahhoz, hogy ha egy venti kevesebb levegőt szállít, akkor az ugyanakkora felületen áthaladva kisebb hatásfokú hűtést realizál
Az egy másik dolog, hogy maga a hűtőtest jobb hatásfokú ami alatta van és ezért az egész rendszer hűtési hatásfoka jobb az elődnél, de nem is azt vitatta senkiEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #43 üzenetére
Bocsánat, de a szélerőműves dolgot te hoztad fel és te kapcsoltad a témához, így gondolom ez a kérdés is inkább magadnak szól.
Azt valóban nem vitatta senki hogy a rendszer jobb hatásfokkal hűt.
Sőt, én még örülök is neki hogy pár százassal többért de jobbat kaptam.Megjegyezném hogy még azon sem látok kivetnivalót hogy egy nagyobb fordulatszámú, kisebb légszállítású ventilátort építettek be akkor az ne tudna nagyobb nyomóerőt produkálni pl. a hűtőbordák felületén. Ez csak akkor működne így ha egy rakás dolgot változatlannak, a körülményeket pedig ideálisnak tekintenék. Gondolok itt a ventilátor lapátjainak felületére, alakjára, dőlésszögére, a hűtőborda felültetére, kialakítására, stb... ( kicsit deja vu érzésem támadt )
Szóval, csak annyit még hogy ez itt egy valóságos ventilátor egy valóságos közegben...
...és uncsi mikor jönnek hogy a fizika példában már pedig így kellett megoldani. -
törölt tag
dobolan:Még mindíg úgy gondolom, hogy rosszabb hatásfokú ventit tettek be.
Ezt én sem vitattam. Ugyanis a hír alapján nem lehet eldönteni.
dobolan:Megegyező ventiátmérő + kialakítás esetén a fordulatszám növelésével arányosan nő a szívó erő és a légszállítás is (most a turbulenciától tekintsünk el).
Azt sem vittattam hogy megegyező kialakítás esetén a fordulatszám növelésével nő a teljesítmény. Példaként gondoljunk csak az alaplapi PWM szabályzásra.
dobolan:Az én álláspontom nem változott.
Bocsánat, ha ez bántó megjegyzésnek tűnt. De ezek szerint egy megegyező kialakítású rosszabb hatásfokú ventilátort raktak bele.
Mivel ezt nem tudom összeegyeztetni, ezért gondoltam hogy egyikről a másikra változott az álláspontod.
-
Mercutio_
félisten
válasz #95904256 #44 üzenetére
Bocsánat, de az egész ebből a mondatból indult ki "Ha kisebb légszállítás mellett nagyob nyomó-/szívóerő kifejtésére képes, akkor a bordák közt ténylegesen mégis több levegő áramolhat át." és mivel ezt kicsit is gondolkodó mérnökember fizikai képtelenségnek tartja így megpróbál egy hasonló alapokon nyugvó, de egyértelműbb hasonlattal rávilágítani arra, hogy nem stimmel valami.
De úgy látom te az a típus vagy, akinek mindíg igaza van, így részemről le is zárnám párbeszédünketEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
válasz #95904256 #50 üzenetére
Egy egyszerű kérdésem azért még lenne: Nyomó/szívóerő ugyebár adott felületen értelmezhető? (légmennyiség/felület formában)
Ha csökkent a szállított levegő mennyisége (légmennyiség) és a felület nem változott hogyan nőhetett a nyomó/szívóerő?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #51 üzenetére
Na jó, látom még mindig valamiféle ideális model van a fejedben.
A kedvedért összeállítok két különböző kialakítású ventilátorral egy mérést valamelyik hétvégén. A felület ugyanakkora lesz. Először csak úgy natúrba megmérjük a légáramot, aztán teszünk a ventilátorok elé valamiféle akadályt ( mondjuk egy porszűrőt ). Aztán megmérjük úgy is a légáramot. Sőt, az is elég lesz ha odateszed a kezed. Reméljük a saját érzékszerveidnek majd hinni fogsz...
Az első ventilátor egy egyszerű axiál ventilátor lesz. A második pedig egy centrifugál ventilátor jóval kisebb légszállítással.
-
Mercutio_
félisten
válasz #95904256 #52 üzenetére
Lehet félreértettél, nem okoskodásból kérdeztem, hanem tényleg érdekel a dolog
Tudom, hogy a modellezett és a valós mérések között eltérés van, de ez a terület távol áll tőlem, így a "helyi" specialitások számomra újdonságot jelentenekEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ben96
tag
Core 2 Quad tuninghoz is jó? Vagy arra inkább mást keressek? Nem rekordot akarok dönteni vele, csak stabilan akarom tartani a 2.4-es Q6600-ast 3GHz felett. A gép max 10 órát menne terhelve, vagy 3 napot nem terhelve. Egy silent knight 2 bírná ezt stabilan és lehetőleg halkan? Egyáltalán meddig érdemes vinni egy Quadot úgy hogy a gép sokat futna?
-
cobra64
csendes tag
[link] [link] ASUS Silent Knight II javasolom megvételret. Az első kiadásához képest sokkal jobban képes hűteni a 12 cm-es ventije miatt. Ilyet tervezek én is venni ha összejön az új gépemre a lové. Rádásul igencsak meg akkarom tunigolni majd a procimat és ahhoz kell egy jó hütő. Amúgy a külföldi forumokon jókat írtak róla.
[ Szerkesztve ]
AMD 5800X, Msi b550 tomahawk, Sapphire 7900xt pulse.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Parfüm topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Pendrive probléma
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Van még Nokia telefon!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest