Új hozzászólás Aktív témák

  • ernyo15

    csendes tag

    válasz DamianB #288 üzenetére

    Szia. Én "sajnos" még csak "szuvidált" oldalast sütöttem benne, annak elég volt 10 perc 180-200 °C -on. A párom rákattant a sous vide alkalmazására, egy aldis sous vide rúddal 14-16 óra hosszáig 76 °C-on szuvidálta az oldalast.
    Most a neten keresve találtam ezt a receptet, ha még lesz időd pácolásra hátha jó kiindulásnak:
    Mézben pácolt BBQ sertés
    Hozzávalók:
    600 g sertés oldalas
    1 üveg BBQ szósz
    3 evőkanál méz
    1 evőkanál barnacukor
    fél evőkanál szódabikarbóna
    1 evőkanál szójaszósz
    1 evőkanál vörösbor
    2 evőkanál szezámolaj
    só, bors
    Elkészítés: A sertés szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban keverjük össze a mézet, a barnacukrot, a szódabikarbónát, a szójaszószt, a vörösbort és a szezámolajat. Pácoljuk be a sertés szeleteket és hagyjuk a hűtőben 8 órára. Melegítsük elő az olajnélküli fritőzt 200 °C-ra. Helyezzük a sertés szeleteket a sütőkosarába és állítsuk az időzítőt 10-12 percre. Vegyük ki a hússzeleteket és kenjük be barbecue szósszal majd kapcsoljuk a termosztátot 160 fokra. Süssük további 10 percig, amíg vöröses ropogós kérget kapunk.

    Ez egy külföldi recept (Google fordító a barátom):
    [link] A hőfok 350°F= 176.6667°C kb. 35 perc.

Új hozzászólás Aktív témák