Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    válasz s4hu|SyD^ #1300 üzenetére

    Köszi a választ itt is. :R

    Még kérdések, nem csak neked: Anno a Gold verziót vettem meg és most a Daggerfall Covenantban vagyok. Ahogy látom a másik 2 szövetség területei is elérhetőek a játékban. Azokba hogyan jutok el?
    Az egyik fight guildben (Stormhaven) kaptam (napi?) feladatot, hogy menjek Grahtwood-ba. De ha még nem jártam ott, akkor hogyan?
    Illetve a többi területre hogyan fogok eljutni? Ezeket hol kapom meg küldetésként?

    A fő küldetés részeként kiszabadítottam az Aydein királyt, még a mágus hátra van és Hollow Cityben is van még dolgom és az északi területen sem jártam még. Keletre vagy északra induljak előbb, vagy mindegy?

    A God of schemes a legutolsó küldetés, jól tudom? Addig végülis mindegy milyen sorrendben haladok?

  • duvi

    nagyúr

    válasz #54715584 #1301 üzenetére

    Tengerparti részeken vannak kikötők. Itt hajóra szállhatsz és eljuthatsz más földrészekre. A belső területeket gyalog/lóháton tudod megközelíteni. Illetve ha van egy haverod partiban, akinek megvannak már a wayshrinesok, akkor ő végigugrálhat veled a hiányzó wayshrinesokon ;)

  • #54715584

    törölt tag

    válasz duvi #1302 üzenetére

    Ooh, tényleg, a kikötők... :W :DDD

    Akkor igazából mindegy, hogy a többi területet milyen sorrendben kezdem, ha nem DLC része?

  • duvi

    nagyúr

    válasz #54715584 #1303 üzenetére

    Igen :K . Tetszés szerint bejárhatod az egész világot. Az aktuális szintedhez skálázódnak a mobok.

  • s4hu|SyD^

    addikt

    Te skálázódsz ha jól tudom, nem a világ hozzád.

    Egyébként ha guild-ben vagy a guild társakhoz is lehet teleportálni, aztán ha szerencséd van vagy nagy városban van vagy közel. De a lényeg, hogy úgy is el tudsz jutni területekre. Van egy add-on Goto. Azt csinálja, hogy megnyitod a térképet ott van egy lista a területekről jobb klikk rá és elteleportál oda, mert automatikusan keres guild társat ott.

    Nem kell party-ban lenni.

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • Piszkos-Fred

    aktív tag

    válasz duvi #1304 üzenetére

    Csak a lootot kapja az aktualis szintjehez, a zonak egysegesen CP160-as lenyekkel vannak tele, es a karakter van felhuzva (boostolva/skalazva) az o szintjukre (160-as statokra).

    [ Szerkesztve ]

  • #54715584

    törölt tag

    Köszi az infókat. :R

    Még egy kérdés: valaki felkért egy groupba és azt írta, hogy megosztottam a küldetését, de azt én nem láttam sehol. Amiket megosztott velem, azokat én már megcsináltam. Az lehet a baj?

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1308 üzenetére

    Egy csomó küldetés megosztható másokkal, például dungeon küldetések. Sok zónában vannak megosztható küldetések, olyankor megjelenik egy ablak nálad, ha nem te vetted fel, hogy elfogadod-e a küldetést. Én nem annyira szoktam ezeket a megosztható küldetéseket játszani csak Undaunted dungeon-nél.

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • #54715584

    törölt tag

    Közben végigvittem a fő küldetést.

    SPOILER
    Pontosabban azt hittem, hogy Molag Bal-lal vége van, de úgy tűnik, hogy nem. A végső csata és az oda vezető út nagyon könnyű volt. Másnál is így alakult, hogy könnyen a végére ért a God of Scheme küldetésnek?
    Amikor a végén Caldwellel beszéltem, elküldött Aurionba, most az Aldmeri Dominiont fedezem majd fel. Itt is 5 szintenként jönnek majd fő küldetések?

    SPOILER OFF

    [ Szerkesztve ]

  • Piszkos-Fred

    aktív tag

    válasz #54715584 #1310 üzenetére

    Kezdetek kezdeten az volt a fejlesztok celja, hogy a harom frakcio terulete el legyen zarva a jatekosok elol es mindenki csak a sajat teruleteit jatssza vegig. Aztan Coldharbour kozos terulet lett volna, es 50-re lepve jottek volna az ugynevezett Adventure Zonak, endgame tartalomnak (is). Lasd pl Craglorn, meg jelenlegi allapotaban is latszik, hogy mi volt az eredeti terv.

    Na a betaban ebbol lett felhaborodas, mert a TES jatekok a szabadsagrol szolnak, openworld jatekstilus az egyik legfobb jellemzoje a sorozatnak. Ezert a fejlesztok eltoroltek a hatarokat es kitalaltak, hogy 50-es szint utan jatszd ujra az egeszet, immaron Veteran szintu jatekoskent. Ehhez kellett valami sztorit gyartani, mert kisse furcsan veszi ki magat, hoyg egy Skyrimban szuletett Nord 50-es szinten a Dominium oldalan harcol a sajatjai ellen. Igy jott a "mi lett volna ha..." zs kategorias megoldas es a veteran szintek rendszere.

    Ez sem volt tokeletes, igy idovel kukazva lett a veteran szint (ami iszonyu grindfest volt, foleg ugy, hogy minden karakterrel meg kellett csinalnod) es jott helyette a Champion pontok "account szinten kezelt" rendszere, illetve vegre rajottek a sracok, hogy mi is az a teljes szabadsag egy TES jatekban, igy eltoroltek kvazi a szinteket (boosttal), es vegre kezdett TES jatekhoz hasonlitani az ESO. Viszont a "mi lett volna ha" sztorit bennehagytak, de ezuttal mar csak achievement/reward miatt, illetve amolyan utmutatokent, hogy merre kell(ene) haladni a tobbi, nem sajat frakciodhoz tartozo teruleteken.

    Nyilvan itt is vannak fo kuldetesek, ahol szinten skizofren modon a sajatjaid ellen kell majd harcolnod, illetve elerheto az osszes mellekkuldetes (a tutorial, a bortonbol torteno menekules kivetelevel), es tovabbra is olyan sorrendben csinalod oket, ahogy akarod, csak a sztoriban van nemi sorrend/megkotes, de ott is eppen hogy csak...

    [ Szerkesztve ]

  • #54715584

    törölt tag

    válasz Piszkos-Fred #1311 üzenetére

    Igen, pár dolog feltűnt, bár nem nagyon értettem az okát, sokszor volt következetlen a játék, viszont a nagyságát tekintve valahol ez megbocsátható, azért voltak más dolgok, amik jobban zavartak.

    Az elején a területi összefüggések nem voltak tiszták, melyik terület után mi következik, melyik küldetés hová tartozik. Mire Daggerfallbe értem (Daggerfall Covenantben kezdtem), máris ott volt az Orsinium-os küldetés Wrothgarba, másik 3 ember megmentése teljesen idegen területeken, ami nem is az alapjáték része és még pár másik küldi, teljesen összefüggéstelenül még felfedezetlen területekre.

    Az Imperialok elleni részt nem igazán értettem, hiába adtak mögé sztorit, nem volt tiszta miért küzdök a sajátjaim ellen, ott kicsit azt éreztem, hogy elfogyott a szufla, bár az a terület nem tartozik a kedvenceim közé (Alik'r Desert).

    Coldharbour iszonyatosan megosztó volt és ellentmondásos. Hollow City olyan, mintha Auridonban kezdtem volna, teljesen ugyanaz az érzés, látvány, ugyanazok a (lila, rózsaszínű, vöröses) színű fák. Ami nem hátrány, kellemes környezetet varázsoltak oda is, kicsit vidámabb volt, mint Coldharbour többi része.

    A területek közötti átfedést sem értettem elsőre. Felcseréltem az Alik'r Desert és Bangkorai területeket, mert nem volt egyértelmű melyik következne. Közben blacksmithingben és clothingban is ugrottam akkorát, hogy egyszer csak bevillant, hogy ahová a napi feladatok cuccait kell szállítani, mindig az lesz a következő terület (vagy annak kellene lennie már).
    Itt tűnt fel az is, hogy az első fő szál vége után nem Auridonba kell szállítani a cuccokat, hanem Craglornba, ami szintén teljesen új terület. Cyrodiilrol meg nem is beszélve, ahová még nem jutottam el és még sztem nem is fogok jó darabig.

    Az is fura, hogy a sivatagos résztől délebbre eső területeken is burjánzik az élet, sőt, esős az éghajlat. Bár ha kicsi Földként tekintek a térképre, akkor érthető ez is.

    De ami jobban zavar, azok az ismétlődő minták. Megérkezünk egy új terület új (fő) városába, és mindig meg kell oldani valamit, ami általában felségárulás és / vagy mérgezés és / vagy felszabadítás. Majd vannak területek, ahol ugyanazokat a zombikat / bloodfiendeket / harpykat és egyéb szörnyeket kell legyakni. Ami arra jó, hogy az ember növeli az xp-t és esetleg még tölti is a soul gemeket. De a dwelve / dungeon és tower alaprajzok is sokszor ugyanazok voltak. És amikor egy 3 napos hétvégén megtoltam a játékidőt, úgy éreztem, ismétléseket látok. És a következő 3 napos hétvégén megint. Bár sokat játszottam, mert a napi crafting writek mellett néha ottragadtam más küldetésekre is.

    Na de nem panaszkodás akart ez lenni, hiszen mióta ezt elkezdtem június eleje óta, szinte nem is nyúltam másik játékhoz, annyira lekötött és magával ragadott. Annyit fájlalok csak, hogy nem volt minden egyértelmű elsőre. Persze nem akarok kifogásokat sem keresni, hogy ez az első online játékom és többet kellett volna információ után kutatnom, de lehet tapasztaltabb fejjel vagy kicsit egyértelműbb dolgokkal nem küzdöttem volna annyit, mint most.

    Még abba gondoltam bele, hogy 2x ennyi kaland vár rám (Aldmeri Dominion, Ebonheart Pact), és még a meglévő másik 4 DLC-nek még neki sem kezdtem. Mennyire változatosak ezek a területek, küldetések DLC-k?
    Csináljam végig a másik 2 területet vagy álljak neki inkább valamelyik DLC-nek, hátha az kicsit más és nincsen ismétlés szaga?

    [ Szerkesztve ]

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1312 üzenetére

    Én elkezdtem a Dark Brotherhood és a Thief Guild sztorikat. Szerintem jók, a napi küldetések meg persze ugyanazok, de ez normális, hogy most arra nem fognak külön Oscar díjjas sztorikat írni. Viszont a fő sztorik szerintem teljesen kiemelkedőek, izgalmasak, fordulatosak. A területek is szépek, a Gold Coast az egyszerűen valami gyönyörű, én imádom azt a stílust ott. Néha olyan nyugis ott, hogy csak leülnék a fa alá pihenni az árnyékba. Nagyon jó érzés ez egy játékban, hogy meg is teheted.

    Dark Brotherhood az engem nem vonzott a régebbi Elder Scrolls játékokban sem ez a gyilkolászás, de el lehet vele lenni. DLC-ként teljesen jó. Hew's Bane nem a kedvenc helyem, de nem rossz egyébként, a fő város ott mindenképpen elismerést érdemel nagyságrendileg, kidolgozott, szép és hangulatos.

    Orsinium terülteten is kelkezdtem a küldetéseket, nekem tetszik a terület, a küldetések sem rosszak.

    Imperial City-be még nem kezdtem bele, viszont azt hallottam, hogy az egyik legjobb sztori.

    Most kezdtem bele Cyro PvP meg a siege részébe. Őszintén, kellemeset csalódtam, talán a Stam DK-k túl erősek. Annyira nem vonz a PvP, de most így, hogy kipróbáltam gondolkodom, hogy húzok valami csak PvP karaktert.

    Még hátra van nálam, hogy kipróbáljam Cyrodiil-t, Battleground-ot meg a triálokat. Maelstrom-ot próbáltam, mivel ott húztam fel a kis karim, hát az biztos, hogy jó kihívás. Még normálon sem bírtam végigvinni. Champion karakterrel nem próbáltam még.

    Én még a fő sztorit sem vittem végig amúgy, úgyhogy én nem olvasom a spoilereket itt.

    Hatalmas a játék, rengeteg a tennivaló, és ahogy nézem a patch-ek is kezdenek jobbak lenni.

    [ Szerkesztve ]

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • #54715584

    törölt tag

    válasz s4hu|SyD^ #1313 üzenetére

    Az Imperial City / Cyrodiil rész nekem nem tiszta. Most gugliztam csomót, de youtube sem nagyon segített. Ha nem jártál még ott, akkor többiekhez sok kérdés:

    Nem tudom az infókat kiválogatni: azt gondoltam leírás alapján, hogy az Imperial City DLC az, ami a Cyrodiil részt elérhetővé teszi. De nem tudok eljutni oda. Ha használom a White Gold Towert vagy az Imperial Prisont, akkor elpicsáznak egy suhintással, és nálam sokszor nagyobb szintű ellenfelek vannak + küldetéseket kapok.

    Más leírásokban azt olvastam, hogy el kell menni és meg kell keresni néhány generálist, van 2 nevem is, de gyalog nem tudok eljutni? :F Próbáltam eljutni Craglornon keresztül, de nem sikerült. A 3 torony egyelőre locked, Cadwell küldije még aktív, pedig az Auridonos királynős sztorit már lezártam.

    Ez a PvP-PvE dolog sem tiszta, valamiért azt gondoltam, hogy lehet gyakorolni. Erre is gugliztam, sok találat azt mondja, hogy nézzem az Alliance War fület. Ott látok több dolgot is, 7 és 30 napos küldetéseket, amikhez lehet csatlakozni mint Guest, de van Home opció is, amit nem értek. Illetve akkor az most PvE vagy PvP és kell minden nap játszani vagy hogy van ez?

    Nálam egyelőre a public dungeonök is kimaradtak, kivéve az az 1-2, ami a fő szálhoz kellett. De például a sima Spindleclutch1 is már nagy falat, ami solo dungeon, be sem jutok a barlang belsejébe. Illetve baromi könnyen meghalok, el nem tudom képzelni csoportban hogyan működnék.

    Amikor ketten harcoltunk egy groupban, az jól ment, illetve amikor többen csináltuk ugyanazt a küldit, akkor a többiek olyan erősek voltak, hogy hamar lezúztak mindenkit. Ilyenkor sokszor dobta fel a játék, hogy nyomjak X betűt, és különböző dolgokkal tudtam ilyenkor pusztítani az ellent.

    Egyszer pedig elkeveredtem valahová a játékban, már nem is emlékszem mi volt az, ahol volt tank, healer és fighter. Engem a fighterekhez sorolt, de már fogalmam sincs ez hol jött elő.

    Szóval van itt borzasztó tudáshiány és gyakorlatlanság. Mint Skyrimon nevelkedett Dragonborn itt megállt a tudomány. Ha rákeresek az alliance war dolgokra semmit nem dob ki google, illetve 3 éves nem releváns cikkek vannak. Youtube sem segít sokat. Hiába gyűjtöm a CP pontokat, gyenge vagyok mint a... :)

    Gyűjtsem még a sok xp és CP pontot és gyakoroljak az alapjátékban elérhető public dungeonökben? Lófráljak arra és chaten kérjek csatlakozást vagy hogy működik ez? Eddig nagyon sokszor voltak segítőkészek a játékosok, nagyon sok szorult helyzetből húztak ki. Mennyire segítenének egy teljesen kezdő és béna játékost? :)

    Aki túl van az olvasás során a facepalmokon és segít, nagyon megköszönöm. :D :R

    Auridon most nagyon tetszik. Eddig is voltak nagyon szép helyek a játékban, de a Daggerfall Covenant küldetései vagy sivatagban játszódtak, vagy esős erdőben (nagy részük). Szóval felüdülés egy napsütéses hely sok növénnyel és kicsit modernebb grafikával, textúrákkal.
    Dark Brotherhood nekem sem jött be, de a Thieves Guild érdekesen hangzik.
    Sztorikból volt néhány nagyon szuper, voltak amik mellékküldetésnek indultak, és a végén kaptak szép és szentimentális lezárást. Csak néha már sok volt a menj ide, szerezz meg 4 valamit, helyezd el a 4 valamit, aktiváld a 4 valamit féle küldetésekből. Illetve a szabadítsuk fel a várost a farkasemberektől / vámpíroktól / kultistáktól és egyéb ellenségektől. Most is az új területen ugyanígy kezdtem, bár még kárpótol a környezet, de érdekelne kicsit más, ezért nézegettem Cyrodiilt.

    [ Szerkesztve ]

  • Piszkos-Fred

    aktív tag

    válasz #54715584 #1314 üzenetére

    Cyrodiil az alapjatek resze. Egy hatalmas nagy zona, benne 3 frakcio kuzd a hatalomert. Tele van emellett varosokkal, dungeonokkal, bossokkal, vagyis a pvp mellett van boven pve elem is, csak fel kell ra keszulni, hogy barmikor barki a nyakadba ugorhat, ellentetben a jatek tobbi zonajaval.

    Imperial City a kozepso "fovaros", ezt csak a DLC-vel lehet elerni. Bejutni kizarolag Cyrodiilbol lehet, minden frakcionak van egy-egy csatorna bejarata. Ha jatszottol az Oblivionnal, akkor ismeros lesz. Ha megvan a bejarat, akkor kapsz egy kisebb teruletu, inkabb utcai harcokkal es kisebb csapatokkal megspekelt pvp zonat, magat a fovarost. Itt is van lehetoseg pve dolgokat csinalni, szinten figyelve a hatunk moge.

    Whitegold Tower es Imperial Sewers ket darab dungeon, 4 fos csapatoknak (ahoyg Spindle is). Csak az Imperial City DLC-vel erheto el (a tobbi dungeon 90%-ban az alapjatek resze, kiveve a Horns of Reach es Shadow of the Hist DLC-kkel erkezo dungeonokat, azok szinten dlc fuggoek). Ide barmikor be lehet teleportalni, de mivel dungeon, keress meg 3 ember magad melle (vagy ott az lfg tool - csapatkereso, bugos es szar, de van)

    Cyrodiilba torteno utazashoz meg kell nyitnod az Alliance War fulet es ott kivalasztani egy hadjaratot (campaign), amelyhez szeretnel tartozni. Minden hadjaratnak special szabalyai vannak, igy valaszthatsz, hogy neked melyik tetszik. Ha megvan, jelold meg "hazai" hadjaratnak (home) es mehet is a belepes gomb.

    Arra figyelj, hogy Cyrodiilbol nem lehet csak ugy kilepni, akarmerre si vagy a teruleten, vissza kell majd utaznod a bazisra, mert ott van az egyetlen (bazisonkent 1-1) wayshrine, ami kiteleportal, vissza Tamrielre. Minden mas Cyrodiilban fog utaztatni az elfoglalt nagyobb objektumok kozott.

    Csapatban jatszvan jon elo a "synergy" rendszere, vagyis amit egy csapattarsad "varazsol/hasznal", azt te kombinalhatod, turbozhatod, hasznalhatod, stb. Adott kepessegtol fugg. Ilyenkor a jatek szol, hogy nyomd le az X gombot (nalam speciel 5-osre van bindelve, a gyors reakcio miatt), es ha ez megtortent, akkor uj tamadast, gyogyitast, akarmit csinaltal - aktivaltad az adott kepesseghez tartozo synergyt.

    [ Szerkesztve ]

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1314 üzenetére

    Ne aggódj senkinek sem voltak ezek tiszták. Ezért is mondtam, hogy az elején nagyon sok az olvasás és tájékozódás. Megnyomod a P-t akkor ott tudsz dungeon-t választani mit akarsz, vagy random normal, random veterán, pledge dungeon-ök, amiket magad tudsz kiválasztani, persze fel kell venni a küldetéseket.

    Cyrodiil az egy csatatér. Folyamatos a harc. Ma nyomtam fél nap, hát tetszetős, folyamatos ostromok, támadás, védés, tiszta PvP. Igazából csak az Alliance War skill line miatt mentem oda, de egyre jobban tetszik. Nehéz, főleg ha a vesztes oldalon állsz. :DDD

    Javaslom, hogy ha a dungeon-öket szeretnéd betanulni csináld a random normál részt, meg a pledge napikat. Idővel mindet meg fogod tanulni, van sok jó, meg sok túl hosszú és túl nehéz sokaknak. Pár egyedül is teljesíthető. Ne próbálkozz még azzal.

    Ezekhez kell egy tank, 2 damage dealer, 1 healer. Ezek a role-ok, amiket betöltenek az emberek. Sajnos néha ez elég kusza, de majd meglátod.

    Szerintem jól működik a Group Finder jelenleg, csak hát sok a DD így rengedteget kell várni, tankkal, healerrel kb 1 másodperc és van group. Ha DD-vel iratkozok fel addig lopkodok vagy lorebook, skyshard gyűjtés.

    Allianca War-ra/Campaign-ra megnyomod az L-t, van 30 vagy 7 napos, champion pontokkal vagy anélkül, illetve 50 alatti. Nekem Vivec-et javasolták Champion ponttal. Fogalmam sincs hogy mi mi még nekem sem amúgy. Ha odateleportálsz majd lesz egy küldetés ad 2 skill pontot kapásból, meg megtanít a siege gépezetek kezelésére illetve javítására. Nekem így 2 nap Cyro után kezdenek ezek a dolgok leesni. :B Ha akarsz nyomulni ott Cyro-ban akkor meg zóna chat-be be kell írni, hogy lfg és máris bevesznek egy nagyobb group-ba aztán majd belejön az ember.

    Ne nagyon emészd magad pár hónap és sok dolog nagyon egyértelmű lesz.

    Egyébként pont ezért is jó ez a játék, ha unod a küldetések egyhangúságát millió egyéb dolog van, amivel elütheted az időt.

    [ Szerkesztve ]

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • s4hu|SyD^

    addikt

    Pont ma írta egy srác az egyik Guild-ben, hogy 2 éve játszik és van olyan terület ahol még nem is járt. :D

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • #54715584

    törölt tag

    Tegnap elmentem Cyrodiilba, az Alliance War fülön keresztül, kiválasztottam a 7 napos standard egyik opciót. Hát nyilván az én Covenantom áll vesztésre. :D

    Viszont nem kaptam küldit. Elmentem egy másik helyre a leírások alapján de ott sem. Majd betett egy küldetést, amivel szépen elvezetett Imperial Citybe. Ott volt 2-3 beszélgetés és nem volt küldetés.
    Majd aktiválódott egy másik küldetés, ami mint kiderült nem az Imperial Cityben van. Ott lezúztak vagy 6x, szerintem kettőt nem pislogtam. :DDD

    Aztán végre elérkeztem oda, ahol a katapultokat kellett használni, de a javításnál elakadtam és mivel nagyon sok időt töltöttem vele és felbosszantott így inkább hagytam.

    Viszont összeálltunk négyen egy csapatba és lenyomtuk Spindleclutch 1-et. Itt nem volt tiszta ki-kicsoda, az én karakteremmel folyton meghaltam, mert nem mindig védekeztem és mindig a spelleknél véreztem el. Itt is van infó, amit nem értek, de majd később hátha leesik. És a kezem kezdett már begörcsölni a második óra végére... :D

    Viszont újraosztottam az attribute pontjaimat. Breton NB vagyok, megnyomtam a staminát rendesen, magicka és health csak 5-5 pontot kapott.
    Most még a skill pontjaimat kellene újra szétosztani, bár azzal majd meggyűlik még a bajom, van 109, nem lesz egyszerű. Azt sem tudom a mostaniak közül hirtelen mi az, amit megtartok. Az tuti van pár, ami nem kell, de nehéz lesz kiválogatni.

    Akartam valami újat, hát megkaptam. :DDD

    szerk: ja és felfedeztem a másodlagos fegyverek és skillek opciót, szóval még úgy is kell majd válogatnom, hogy minden jó legyen. Állítólag nekem jó lesz az íj, azt meg még nem használtam. :)

    És már megint karbantartás van. Meddig szokott ez tartani? Most itthon vagyok és lenne időm erre, de nem tudok bejelentkezni. :(((

    [ Szerkesztve ]

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1318 üzenetére

    Elvileg 10-es szinten kellett volna levelet kapnod, hogy mehetsz oda, mármint Cyrodiil-ba. Amúgy az lesz az ahol a katapultot meg az egyebeket kell begyakorolni. Minden siege, ostrommal kapcsolatos dolgot be kell tenni a quickslot-ba és úgy tudod őket használni.

    Én mondjuk mindent Staminára pakolnék, de te tudod. Nézz videót vagy leírást neten, hogy hogy kéne egy NB-t felépíteni. Mivel nagyon kevés az eltérés egy-egy build között.

    Jó későn fedezted fel a másodlagos fegyverek és skill bar opciót, mert az már 15-ös szinttől van. :DD

    De hát gyakorlat teszi a mestert. Csináld a dungeon-öket naponta és majd alakul.

    Karbantartás mindig akkor van mikor egész nap otthon vagy és semmi dolgod. :)

    Amúgy hétfőnként mostanában és pár órás.

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • pelenka35

    őstag

    Nem vagyok nagy szaki,de breton az inkább magickás nem ?

    Gamertag:Rob3rt75

  • #54715584

    törölt tag

    válasz s4hu|SyD^ #1319 üzenetére

    Azt már inkább el sem mondom mit fedeztem fel még tegnap, amiről elfeledkeztem. :W :DDD

    (#1320) pelenka3 De igen, magicka alapú és abban állítólag jobb. Viszont nekem ez a faj tetszett és szeretem a közelharcot, mert ott taktikázni kell rendesen és szórakoztat.
    Plusz baromi kezdő vagyok a témában. :D

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1321 üzenetére

    Hát én is Breton-t kezdtem, mert nekem is az tetszett kinézetre. Aztán félúton áttettem magickára a stamina íjászról. Semmi nem figyelmeztet, hogy jól gondold meg milyen fajt választasz aztán így jártam. Teljesen jó a magicka Breton. Mondjuk NB-nek biztos nem választanám.

    Első karid igaz, de szeritem ahogy eléred a cp160-at húzz egy másikat, aminél utánanézel, hogy mit hogy vagy tedd át magickára. Semmivel sem kell kevesebbet taktikázni egy távolsági harcosnál.

    [ Szerkesztve ]

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • #54715584

    törölt tag

    válasz s4hu|SyD^ #1322 üzenetére

    Nem csak kinézetre tetszett a Breton, Skyrimban is ezt a fajt használtam. Plusz elolvastam minden faj leírását és végül ennél kötöttem ki, mert az alapján is az tetszett. Aztán lehet valahol tudat alatt meg egy mágus akartam lenni, és emiatt ment félre a faj és a kaszt választás is, még a Templar is megfordult a fejemben. Miközben elsőre sikerült egy lovagot csinálnom, amikor igazából lopakodni akartam. De az is lehet szerettem volna mindent egyszerre. :D

    Dual wield-et használok, másodlagosnak íjat és vegyes magicka-stamina skilleket, mert amíg magickával növelem az életerőt és sebzem vagy stunnolom az ellent, addig a staminám növekszik. Most ezeket tesztelgetem, hogyan tudok hatékonyan harcolni úgy, hogy mindenem regenerálódik és tudok folyton támadni.

    CP160-nak van valami jelentősége, hogy azután váltsak? Olvastam azt is, hogy karakterek között lehet itemeket megosztani bankban. Van még más is, ami így működik egy accounton belül?

    Amikor pár hónapja megkreáltam ezt a karaktert, minden kaszt leírásnál ott volt, hogy "The player is free to focus on one line or distribute points across many, allowing for deep build customization". Ezért nem is aggódtam, mert úgy értelmeztem, hogy eléggé jó lehet variálni a skilleket. Aztán folyamatosan azt olvastam, hogy már az elején el kellett volna döntenem merre indulok, mert a PvP résznél nagy jelentősége van és pl. az én konkrét választásomat mindenhonnan kirúgják, mert használhatatlan. :Y És tényleg elég sokszor meghalok, ennek több oka is van. :D

    Attribute points respec már megvolt, most aközött vacillálok, hogy új karaktert kezdjek vagy újraosszam az összes skill pontomat. Ha belegondolok, hogy 3 hónap alatt hová jutottam el, nem nagyon van kedvem az egészet újrakezdeni, viszont a mostani választásom úgy tűnik tényleg használhatatlan, illetve én is kezdő és béna vagyok. Mondjuk Skyrimot 5x kezdtem újra, abból 3 karakterrel végig is vittem a fő szálat, kettővel a dlc-ket is, de az utolsónál voltam úgy, hogy mindent tudatosan csináltam az elejétől. Azt gondoltam ez a kicsi tudás elég lesz itt is... :D

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1323 üzenetére

    A passzívok amik érdekesek egy-egy fajnál főleg. Breton-nál például full magicka, magicka regen. High Elfnél sebzés a magas, Dark Elfnél is pl. Ezért ajánlják őket varázslóknak.

    Kaszton belül a diverzistás elég jó, mert nagyon sok skill-t lehet staminára meg magickára is morhpolni. Viszont. Ha hibrid karaktert akarsz az addig nagyon jó míg mondjuk küldetéseket csinálsz, semmi komolyabb. De amint mondjuk dungeon-be mész vagy PvP (bár pvp-re van, hogy az egész karaktert át kell alakítani) onnantól nagyon sokat számít, hogy milyen effektív vagy. Betöltöd-e a role-t. Ha tank vagy de mindig meghalsz akkor értelemszerűen rossz tank vagy. Ha DD (Damage Dealer) vagy akkor a minél nagyobb sebzés a lényeg. Nem fogsz jól sebezni egy vegyes, mixes karival. Már vesztettél is egy csomó DPS-t azzal, hogy Health-re meg Magickára is tettél egy tiszta Stamina karakternél. Health-re szoktak párat tenni abban az esetben, ha nem éred el mondjuk a 16 ezer HP-t.

    De mondom van sok átjárhatóság, de minden kasztnál/fajnál megvan azért, hogy miben kiemelkedő, miben jó még, vagy elfogadható és nyilván amiben igen rossz pl. egy másik fajhoz képest. Van ahol csak pár százalék az eltérés, de van ahol nagyon nagy eltérések vannak.

    Egyébként a 2. karakter nálam még nyögvenyelős volt, de már sokkal gyorsabb, mint az első, és azért már sokkal okosabban építed fel a karaktert és már fogod tudni, hogy mondjuk van 2. skill bar meg másodlagos fegyver.

    A CP160-nak annyiban van jelentősége, hogy az a max gear, amit kapsz. Nincs pl. CP170. CP160 a max. És a Champion pontok megmaradnak az accounton. Szóval ha CP160 megvan már akkor azokat ki is oszthatod az 1-es szintű új karakternél és ahogy megléped az 50-et már egyből CP160 lesz szóval már öltöztetheted is fel a max. cuccokba.

    Ha kell segítség felépíteni karaktert keress rá vagy kérdezz. Breton-ból mondjuk én mindenképp magicka karaktert csinálnék a passzívok miatt.

    Egyébként nekem van ESO+ és ha nagyon lassan csinálom a karaktert, persze már okosan húzva akkor 2 hét. Ha gyorsan akarom tuti 1 hét max. Első karakterem 1 hónap volt.

    [ Szerkesztve ]

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • #54715584

    törölt tag

    válasz s4hu|SyD^ #1324 üzenetére

    Hát, már eleve ott kezdődik a probléma, hogy nem tudom hogy melyik karakter lenne jó. :B Rákerestem sok leírása, de nagyon ellentmondásosak. Valamelyik azt mondja hogy egyáltalán nem szabadna breton nightblade-et csinálni főleg nem staminával, mert hogy magicka az alapja. Más meg azt írja, hogy staminával is működhet az nb csak oda kell figyelni a harcstílusra és hogy milyen skilleket használ az ember. Erre én is rájöttem az elmúlt pár napban, hogy ha felváltva használom a stamina és magicka alapú skilleket, akkor elég hatékony tudok lenni és egész szórakoztató így egy harc, tetszik a taktikus gondolkozás is. Így tudom az erőket tartalékolni és ha az egyik elfogyott még mindig ott a másik és néhány másodperc alatt vissza tudom kapni, amelyik lecsökkent, bár úgy tűnik staminaból sosem elég, sokszor kell valami kaja, amivel megnyomom a health és stamina értékeket, és úgy már sokkal jobb, pedig csak +3-4k-ról beszélünk. Ami viszont nem nagyon áll össze, hogy a skill leírásokban megadott sebzési értékek nem nagyon vannak összhangban azzal, amiket harc közben számolok.

    Amit viszont nem értek pedig megnéztem rengeteg videót és leírást is, hogy nagyon sokan nem használják, az életerőt egyáltalán nem növelik. Pedig találkoztam nemrég olyan boss-szal, hogy a crit hit 11 ezer volt, amit ellőtt 15-20 másodpercenként, igaz hogy csapatban voltunk, de akkor is meghaltam elég sűrűn. Eleve az alap életerő valami 11-12 ezer körül van, az meg nem sok, sok mágus is megöl hamar, ha rám szabadítanak spelleket, azokból pedig van bőven minden küldetésnél. Azt pedig végképp nem tudom eldönteni, hogy mondjuk egy pvp játékra mi lenne a jó felépítés, mert hiába olvastam rengeteget és kerestem rá, mindenhol sokan ugyanazokat használják és nem nagyon lehet leírást találni az olyan vegyes karakterekre, mint az enyém. Ha tényleg nem jó a breton nb attól függetlenül, hogy magicka vagy stamina, akkor el kéne kezdenem egy másik karaktert csinálni vagy mindent elölről kezdeni. De nem tudom mennyire lehet jól haladni úgy, hogy ha mondjuk a crafting skilleket még nem építettem fel, mert ott is van még hiányosság. Bár blacksmithing és a clothing már elég jó de például a woodworking-gel még sehol nem vagyok.

    3 hónapja kezdtem el játszani a játékkal, ez az első karakterem és nem vagyok sehol még vele, meg vagyok lőve. Minél többet olvasok annál jobban össze vagyok zavarodva és nem tudom, hogy melyik karakter lenne a jó, mert nem feltétlenül szimpatikus mindegyik. Tetszene a sorcerer vagy a templar is, de ahogy olvastam a kettő majdnem nagyjából megegyezik és hasonlóan kell fejleszteni a két karaktert és a breton pont passzolna is hozzájuk. Míg a stamina karakternek inkább a redguardot vagy az imperialt javasolták. Viszont azt is olvastam, hogy magickával nem lehet akkorát sebezni, mint staminával. Amit szintén nem értek, mert ma is jöttek páran valami staff-fal, 2-3 suhintás után a 110k-s dwarven centurion (colossus?) lefeküdt a földre.

    Anno az lett volna a lényeg, hogy a Skyrim után egy hasonló világban legyenek kalandjaim, tetszett a jobb kézben kard, bal kézben tűzgolyó, most meg kapkodom a fejemet, hogy mit és hogyan is kellene csinálni, mert sokkal összetettebb és komplexebb az egész világ, mint ahogy elsőre (és az elmúlt 3 hónapban most már sokadjára) gondoltam azt. Nagyon sok infót kellene az embernek tudnia és észben tartani ahhoz, hogy egy teljesen jól használható karaktert tudjon összerakni és fejleszteni, amit majd a végjátékban is használni tud.

    Szóval van itt baj és tudáshiány és nem megfelelő harcmodor. :D És a youtube sem nagyon segít. Beírom a konkrét kombinációkat, de alig lehet kiválogatni a hasznos infókat tartalmazó videókat. Az sem tiszta teljesen, hogy mi a DSP, DW, Tank, egyre több hasonló kifejezéssel találkozom, de azok száma már több, mint ami egy 4-es csapatban elfér. :)
    Ha van türelmetek, megköszönöm a segítséget, de ez nehéz szülés lesz. És ha már valaki eljutott idáig, akkor nagyon köszi és fizetek neki valamit. :D :R

    A szívem mélyén sorcerer lennék, de elbizonytalanított az, hogy állítólag magickával nem lehet akkorát sebezni, mint staminával + nem nagyon vagyok barátságban a staff-fokkal, valamiért nálam egy varázslónak a puszta keze az eszköz, de ez már csak a saját hülyeségem. Erre jó lenne a breton, ami mehetne templarral is, de nem tudom a 2 között mi a különbség, pedig elolvastam mindkét leírást. Pontosabban annyit értek, hogy a sorcerer támadó, míg a templar védekező szerepben van inkább és a nap energiáját használja, így a sorcerer kicsit diverzebbnek tűnik, de a templar szóról nekem beugrik a közelharc is. Gondolom pvp alatt ők healerek?

    Szeretem a közelharcot is, élvezem és szórakoztat, amikor adott pillanatban ki kell találni mivel tudok nagyot sebezni, ha többen jönnek hogy tudom őket legyőzni. Tetszik a dupla tőr és az íj is. Ez lenne az nb, de ez nem jó a bretonhoz, dragonknight meg nem lennék szívesen, bár először bután sikerült egy hasonló felépítést összehoznom heavy armorral és greatsworddel, mert azt gondoltam az véd/sebez a legnagyobbat. NB-t nem tudom behelyezni pvp-be, ha jó fajt választ az ember és stamina alapú akkor gondolom a sebzés miatt tank?

    Ami nagyon tetszik set bónuszként (Ashen Grip), az a tűzokádós rész, a 2 tőrömből is az egyik a flame a másik a frost spellel van enchantelve, ezek adnak plusz damaget és effektnek sem utolsó, ezek kombinációja pedig critical hit-et ad. Szeretem az ilyen extrákat, a shock és hasonló dolgok nem vonzanak, a staff-ok sem nagyon.

    Most vacillálok a sorcerer és a templar között. Szetteknél van olyan, ami 2 értéket is javít egyszerre, olyat nem nagyon láttam, ami mindhárom értéket megnyomná, ha van is ilyen, a research ezekre gondolom több hónap és ezt nem kompenzálja a végén az adott érték.

    Ami feltűnt még, hogy erős buildeknnél a spell resistance és critical resistance nem nagyon növelt érték. Ezt nem is értem hogyan? Nekem elé macerás folyamatos mozgásban lennem úgy, hogy 2 ujjam az irányokon van és még a másik 4 irányba is nyomkodjak gombokat, miközben az egér a kezemben van. Még a távoli sebzés sem mindig biztonságos, mert sok ellenség távolra is sebez. Hogy tudnak erős buildeket építeni úgy, hogy a védelmük szinte nulla, az pedig elkerülhetetlen, hogy sebzést kapjanak?

    Most CP97 vagyok, annak ellenére, hogy béna is vagyok és a karakterem is egy elrontott valami. De akkor ezek szerint érdemes elmennem CP160-ig, és utána jöhet új karakter. Van addig értelme resetelni attribute vagy skill pontokat? Most így nézek ki, az armorom nagy része training trait-et használ most, hogy minél gyorsabban kapjak xp-t és vegyesen van magicka és stamina alapú skillem:

    [ Szerkesztve ]

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1325 üzenetére

    LINK

    Nézd meg ezt, Stamina Nightblade, nekem így van felépítve a macskám. Fent PVE builds menü, Horns of the Reach Nightblade ott van magicka is. Ha a kettőt akarod átfedni az nem fog menni effektíven. Breton miatt mindenképp magicka. Annyi dps-t (damage per second, másodpercenkénti sebzés) vesztes, hogy az egész karakter gyenge lesz. Érezhetően gyenge. Egyébként szerintem könnyebb magicka karakterrel játszani. Picit gyengébb a magicka karakter most, de amúgy is helyzetfüggő. Mivel te nem veszel részt olyan dolgokban ahol nagyon lényeges lenne, neked mindegy is.

    Az a 3-4k stamina, magicka hidd el nagyon sok. Amúgy minden health pont nélkül meg kell lenned 16-18k HP-nak. Az íj és a DW (dual wield) is staminával skálázódik, minél nagyobb a stamina annál nagyobbat sebeznek. Ha te a magicka meg a health miatt feláldozod a staminát akkor értelemszerűen sok sebzést fogsz veszteni.

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • #54715584

    törölt tag

    válasz s4hu|SyD^ #1326 üzenetére

    Ha érezhetően gyengébb a magicka karakter, akkor miért könnyebb vele játszani?
    Közben nézem a linket.

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1327 üzenetére

    Azért azt nem mondanám, hogy érezhetően gyengébb a magicka. Szituáció függő. Könnyebb, mert messziről osztod a sebzést ha rajta vagy az ellenségen sokkal jobban oda kell figyelni és van úgy hogy ki sem tudod védeni. Magicka karakterek a varázs pajzsot is fel tudják rakni ami a sok magicka miatt még erősebb. Stamina karakterrel meg ott vagy közel az ellenséghez és egyből téged ér a sebzés.

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • #54715584

    törölt tag

    válasz s4hu|SyD^ #1328 üzenetére

    Végigolvastam közben a 2 buildet. Erre még nem is gondoltam, hogy mind a 3 armor fajtából használjak darabokat, de ez jól hangzik így.
    Woodworking-et most kezdtem sajnos csak, így a bow és staff használatom még egyenlő a nullával. Így is lehet értelme kipróbálni, hogy újraosztom az attribute és skill pontokat magicka alapon? Kíváncsi lennék egy ilyen karakterre. Vagy már bírjam ki CP160-ig és esetleg az új karakter épülhet magicka-ra?
    Jól tudom, hogy ilyenkor az új karakter megkapja a crafting skilleket is?
    Ha közben az előző karakterrel növekszik tovább ezek értéke, az új már nem kapja meg őket?

    Azért (is) értetlenkedek közben, mert itt ajánlják a Redguardot és a Bosmert is Nightbladenek. Mindkettő faj stamina alapú, míg a Nightblade class Magickát fogyaszt 95%-ban. És ha a Breton stamina buildemnek nincsen is értelme, elvileg a magicka verziónak lehet. De lehet az oldal nem jó és ugye én sem látom még át ezt. :)

    [ Szerkesztve ]

  • #54715584

    törölt tag

    válasz #54715584 #1329 üzenetére

    Közben találkoztam egy lvl29 redguard dragonknight-tal, aki 5mp alatt zúzott le 110k-s colossust meg trollt. Azt mondja nem tudja hogyan, nem fejlesztett nagyon semmit, armort sem craftolt, talált cuccot vett magára. Na ezeket nem értem. :D

  • duvi

    nagyúr

    válasz #54715584 #1330 üzenetére

    Ha ez nem az első karija és a másikkal már több 100-as champion szinten van, akkor simán lehetséges ez, a kiosztott pontok miatt.

    [ Szerkesztve ]

  • #54715584

    törölt tag

    válasz duvi #1331 üzenetére

    Nem az első karaktere, mint kiderült, de sok kérdésre az a válasz, hogy "idk".

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1329 üzenetére

    Crafting skilleket, vagyis a research-ot nem kapja meg az új karakter. Lehet megint kitanulni minden karakternél.

    Tedd át magicka nightblade-re és húzd cp160-ra. Meglátod érdekes lesz. Bár nagyon sok skill meg passzív fog hiányozni mivel gondolom a destruction staff részt nem húztad meg a light armort sem nagyon. Nightblade azt fogyaszt amire éppen morpholod. Ezért is jó a nightblade mert mindkettőre lehet tenni, mindkettőre vannak skillek. Viszont te Breton vagy, ami semmiképpen sem stamina, csak magicka.

    CP-t húzhatsz bármilyen karakterrel az átadódik mindre minden mást sajnos újra kell húzni új karakteren.

    [ Szerkesztve ]

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • #54715584

    törölt tag

    válasz s4hu|SyD^ #1333 üzenetére

    Belerántottak egy 2 órás csapatos mókába, igaz csak ketten voltunk. Itt is nagyon csúnyán leszerepeltem, mintha nem is lettem volna ott.

    A bow, staff és a light armor teljesen kimaradt. De lehet holnap az attribute pontok mellett a skill pontokat is kicsit átcsoportosítom.
    Legyártom a 2 szettemet is különböző traitekkel és variálni fogom a 3 armor darabjait, hogy legyen is értelme. Aztán nem tudom így mit fogok tudni kihozni belőle. CP160-ig elmókázom simán, de ha addig nem áll össze a fejembe a kép, akkor az gáz. Vagy lehet csak szimplán rosszul harcolok és nem a hatékony módon.
    Craftolást megoldom, most már tudom, hogy majd mire kell figyelnem, lehet nem is mindet fogom használni az eddigiek közül.

    Gondolom a térképen felfedezett helyek sem adódnak át?

    Megnéztem az 5 class leírását is, a skillek mindenhol magicka alapúak. Vagy inkább ezt már engedjem el és majd csak követnem kellene valamelyik leírást az új karakternél.? :)

  • Piszkos-Fred

    aktív tag

    válasz #54715584 #1334 üzenetére

    Ha tagja vagy nagyobb guildnek, akkor a tagok kozott kerdezz ra, hogy kinek van a hazaban target dummy (ha tagja vagy a PC-s vagy PS4-es Szovetsegnek, akkor ott tuti van jo par fullosra felszerelt haziko - PC-n akar az en felkesz telkem udvaran is van egy csontvaz), es azon gyakorolj picit, probalgasd a cuccokat, skilleket, stb.

    Attol, hogy stamina alapu egy elkepzeles, meg nyugodtan hasznalhatsz magicka alapu kepessegeket. De, mivel a magickad keves lesz, lassan fog visszatoltodni es nem is kapsz ra nagy bonuszt, ezert nyilvan azokat csak bizonyos szituacioban es ritkan fogod hasznalni es inkabb a staminas kepessegeket/tamadasokat fogod elonyben reszesiteni, hiszen arra viszont kapsz bonuszt, gyors a regen, stb.

    Minden classbol van stamina es magicka alapu "build", sot, neha meg a hibridek is eletkepesek tudnak lenni.

    Ugyanugy van stamina alapu kozelharci vagy tavolsagi harcot favorizalo osszeallitas, mint magicka alapu kozelharci es tavolsagi. Nyilvan mas kepessegeket fognak hasznalni, az egyik inkabb a stamina-, a masik magicka alapu tamadasokat, kepessegeket.

    Nagyon sok skillnel a IV. szint utan a morfja megvaltoztatja az eroforras igenyet, es a korabbi magicka igeny helyett mar peldaul stamina fog kelleni. Addig, amig nem ered el az adott morfot kinszenvedes azt a skill hasznalni, de ahogy megvan a morf, nyert ugyed van.

    Ruhazatot lehet varialni, de ott viszont erdemes elore gondolkodni picit. Az abbol kapott bonuszok miatt erdemes minimum 5 azonos tipusu (heavy, medium, light) cuccost hasznalni, annak megfeleloen, hogy milyen szerepet szansz magadnak, mit akarsz csinalni.

    A tartalom 80%-a szolozhato casual modon, ami azt jelenti, hogy barmilyen skillekkel, barmilyen felszerelesben teljesitheto, meg akkor is, ha a kezedben egy seprut tartasz es a fejedbe huzol egy felmosovodrod - vannak ilyen targyak/fegyverek (rewardok voltak egy eventen) :). Viszont a maradek 20%-ban (dungeonok es pvp) nem art, ha van osszhang a hasznalt kepessegek, a hasznalt targyak es a betolteni kivant szerepkor kozott. Ezt viszont vagy utmutatokbol/tanacsokbol ismered meg, vagy sok-sok gyakorlassal magad epited fel a buildet.

    Ami a crafot illeti, ha mar van egy karaktered, amelyik ismeri az adott stilust, traitet, nyersanyag szintet/tiert, akkor inkabb azzal gyartsd le es add at az altodnak, akivel inkabb probalj olyan szakmara fokuszalni, ami uj. Barmit is gyartasz, mindig atadhato, elcserelheto lesz. A crafting skillek harc es teljesites szempontjabol semmilyen bonuszt nem adnak, emiatt kar duplan fejleszteni ugyanazt a szakmat. Idovel persze majd megtanulsz/kikutatsz minden traitet es receptet minden karakterrel, mert lesz ra idod, lesz ra forrasod, de eleinte felesleges. Nalam pl kulon van egy karakter, aki butorok keszitesevel foglalkozik (minden furnishing receptet vele tanulok meg, es csak annyi szakmai skillje van, amely a butor-receptek legyartasahoz szukseges), van kulon olyan, aki csak pancelokat gyart (abbol ismer minden traitet) es van, aki csak fegyvereket. Oke, egy ido megtanulsz majd mindent minden karakterrel, hiszen "csak ne alljon mar uresen a research slot, nemde?", de eleinte felesleges. Szerintem.

  • #54715584

    törölt tag

    válasz s4hu|SyD^ #1326 üzenetére

    5hp attribute ponttal van 12k hp-m.
    Néztem breton nightblade pontleosztásokat, azoknak volt 0-án is 16k hp-jük, akik mindent magickára pakoltak.

  • duvi

    nagyúr

    válasz #54715584 #1336 üzenetére

    Használsz CP160-as (vagy a szintednek megfelelő) buffos kajákat? Instákban erősen ajánlott(szerintem kötelező). Ha még nem tudsz magadnak készíteni, akkor is meg tudod venni az alap (fehér) HP növelő kaját a kocsmákban. Ezzel átmenetileg (minimum fél órára) jelentősen megnöveled a max HP-dat.

    [ Szerkesztve ]

  • Necc

    addikt

    válasz #54715584 #1336 üzenetére

    Mert food buffot használnak +hp ponttal. Mivel nagyon olcsó és pazarolható, az értelmesebb build készítők alapnak veszik, hogy food buff van rajtad 24/7 míg játszol.

    Amúgy azért találsz olyan sok buildet, és zavarodsz össze benne könnyen, mert ahogy tapasztaltam mindenféle jött-ment hülyegyerek postol mindenféle buildet, és mivel neki működött, már tolja is fel a hülyeséget a netre, de a hatékonyságra illetve a kompetitív környezetben (veterán trial, veterán DLC dungeon) már kivérzik, mert be se tolja oda a képét.

    Az a build ami bizonyítottan működik veterán trial/veterán DLC dungeon alatt, az működni fog lefele is. Az a solo build amivel kiviszed vMA-t, működni fog open world boss alatt is - természetesen egyedül.

    Ha ennek ellenére valami mégse kerek, akkor a játékstílusoddal lesz a probléma. Sajnos az ESO azon pörgős játékok közé tartozik, ami megköveteli tőled, hogy egy másodpercet se hibázz, nehogy egy rossz gombot megnyomj, mert durván megbűntet a játék. Az óriási lag a játékban pedig csak hab a tortán - ezért lehetséges az, hogy sokszor belehalsz a "piros körbe" annak ellenére, hogy kristálytisztán kívül voltál amikor az effekt lezajlott.

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

  • #54715584

    törölt tag

    válasz Piszkos-Fred #1335 üzenetére

    Benne vagyok 2 guildben is, az egyik életképes, szerintem találhatok valakit, akinél van ilyen bábu. Ez is beszerezhető egyébként?

    Skillek közül még mindegyiknél a legnagyobb az csak a 4-es. Mikor jönne a következő morph? Az első 4 szintet mindegyik hamar megugrotta, de már jó ideje nem változtak, az éppen aktuális sem, pedig folyamatosan használom.

    A magickám nem sok, de Breton vagyok és relatíve gyorsan visszamegy, felváltva használom ezeket:

    1, Mark Target - magicka, mert visszatölt életerőt ha meghalt a megjelölt ellen. Ez jól jön, amikor 3 vagy több ellenfél van.
    2, Drain Power - magicka, mert növeli a Weapon Damage-t
    3, Bloodthirst - stamina, mert bár kicsit, de sokat sebez és közben tudok körbe-körbe rohangálni
    4, Teleport Strike - magicka, mert ilyenkor stunnolja az ellenfelet, még ha rövid időre is, de el tudok szaladni vagy fel tudok készülni dodge-ra, ami meg nem csak stunnol, hanem off balance-t is csinál
    5, Consuming Trap - magicka, ez csak a soul gem töltéshez kellett, mióta aktiváltam a Soul Lock passzívot pár napja, ez nincsen, kell majd a helyére egy másik.
    Ultimate - Soul Tether - magicka, mert több ellenfelet is leszív, miközben engem tölt és stunnol

    Ha ezeket váltogatom, akkor elég jó vagyok szólóban, nem okoz gondot 3-4 ellenfél, simán kitakarítom a bányákat vagy a dwelve-ket (ezt nem is tudom hogyan fordítják), a küldetések sem okoznak gondot. Néhány spell által okozott critical strike, főleg a shock, az viszont így is leterít néha ha nem figyelek oda. Ez inkább a 110k-s bossoknál probléma, de leptek már meg imp-ek és folyton bajom van a boszorkányokkal, mage-ekkel és hasonlókkal. Első körben mindig a mágusokat és az íjasokat terítem le.
    Amint csapatban vagyunk, szinte mint ha nem is lennék, tegnap is rengetegszer meghaltam, ilyenkor mindig gyengül az armorom is, és egyre könnyebben halok meg és a végére teljesen használhatatlan vagyok, ha nem vagyok felszerelve repair kitekkel.

    Találtam most egy staff-ot, 2100 shock damage-t csinál. Kipróbáltam és a heavy attacknál ez már 5000 körül van, ha használom a Wall of elements skillt, akkor a fentiekkel együtt akár 2 ellenfelet is le tudok teríteni. :D Viszont ez iszonyat sok rohangálás, kicsit melósabbnak tűnik, mint a dual wield-es közelharc, de gondolom fejlesztés után ez is könnyebb már.

    Ruházatból 2 szettet használok, ezért is van elsődlegesnek dual wield, magicka alapon ezt még nem néztem, egyelőre stamina alapú mindkettő (Ashen Grip, Night's Silence)
    Azt is olvastam, hogy érdemes variálni a típusokat, most ezt kipróbálom, hátha hoz valami változást.
    És tényleg valahol a seprű/vödör szintjén vagyok szerintem. :D De akkor ezek szerint még nagyon béna is vagyok harc közben, de ezért is edzek sokat, régebben erre a soul gem töltést használtam, hogy elmentem az egyik fertőzött városba, és próbáltam különféle módokon harcolni az ellennel.

    Viszont akkor lehet most az attribute pontokhoz nem is nyúlok, viszont valószínűleg a skillpontokat nem ártana újraosztani.

    (#1337) duvi Használok fodd buffot egyébként, kettőt is, az egyik csak a staminát tolja meg 4500-zal 35 percre, a másik viszont hp és stamina pluszt is ad egy órára, majdnem 4000-et. ilyenkor a hp-m van 16k körül és a staminám 27 körül, ami így már elég jó, de van, amikor így is kevés a stamina, ha csak azt használom és még így is simán kiütnek spellekkel. Még csak CP105 vagyok, nem mindig van szintemnek megfelelő food buff, de ezek sem rosszak.

    [ Szerkesztve ]

  • #54715584

    törölt tag

    válasz Necc #1338 üzenetére

    VMA az micsoda?

    A latency most 60-70 körül van, nagyon sokszor és főleg esténként 100-130 az alap. Ez nem tudom mennyire probléma vagy gáz? Amikor az egyik patch után volt lag, az nem tudom mekkora volt, de néha most is az van, hogy ütöm az ellent, közben meg már rég meghalt, tegnap nem néztem közben mekkora volt a lag.
    Nem használok portforwardot UPnP miatt, az segítene valamennyit? Hogyan tudom meg melyik portot használja a játék?

    Van, hogy a harc hevében sokszor 2x nyomom meg ugyanazt a skill gombot, így mire a végére ér az effektnek/támadásnak, már be is támadott az ellen vagy nem mindig van időm dodge-ra. És a piros körös dolog is számtalanszor meglepett, mert ha is láttam, hogy készül valami, már csak arra eszméltem, hogy csökkent a hp-m, esetleg bele is haltam.

    Biztosan van baj a játékstílussal is, ezért is kezdtem el gyakorolni a soul gemes töltést pár hete, hogy kicsit fejlesszem magam, de még nem nagyon sikerült, pedig sok tanácsot kaptam. Így most megyek mindenfelé Auridonban és Wrothgarban. Előbbinél food buff-fal még a kezdetleges íjammal is elvagyok, utóbbiban meg már keményen odacsapnak az ellenfelek, nagyobb is az életerejük kicsivel.

    [ Szerkesztve ]

  • Piszkos-Fred

    aktív tag

    válasz #54715584 #1339 üzenetére

    Target dummy beszerezheto barki szamara, vagy kereskedelmi cehek arusaitol (legutobb talan 100 000 arany korul mozgott PC-n, de jo par hete/honapja nem neztem, igy ez lehet tobb/kevesebb jelenleg), vagy napi craftingert kapott writekbol.

    Bloodthirst helyett en az NB class skilljeibol valasztanek inkabb, mondjuk a magicka alapu suprise attackot (majd a veiled strike morfot), de en stamina NB-t inditottam (wood elfet), igy ez csak tipp.

    Ami a tulelest illeti, en stamina alapu karakterekkel - en legalabbis ezt az utat jarom mindig - en el szoktam menni Cyrodiilba 1-2 napos kirandulasra, egeszen addig, amig az a rang 5 ossze nem jon es az Assault skill fan a Vigor elerhetove nem valik. En csak akkor erzem jol magam a staminas karaktereim boreben, ha ez megvan :)

    Morfolni minden aktivan hasznalhato skillt csak egyszer tudsz sajnos. Egyelore morfot morfolni nem lehet, bar elhangzott egy fel huncut mondat anno Lambert szajabol, hogy.... de azota semmi.

    Erdemes lenne (ki)hasznalnod a ket actionbar adta lehetoseget, es az egyik actionbarra kirakni a debuffolo, buffolo, stb. kepesseget, majd gyorsan valtani az aktiv actionbarra es ugy harcolni. Pl a drain powert es a mark targetet en a masodikra raknam, es helyukre aktiv kepessegeket raknek.

    Soulgemek toltese megoldhato lesz majd a fo kuldetes alatt szerzett kepessegedbol. Nem emlekszem mar pontosan a nevere, de passziv hataskent x%-os eselyed lesz megtolteni egy nalad levo lelekkovet, amely miatt a vegen tobb ezert toltott ko lesz a zsakodban, alig tudod eladni majd oket. Ha jol emlekszem, akkor talan 6000 aranyakat er 200-as csomagokban a vendoroknak - mert a vegen majd nekik fogod kiszorni, annyi lesz.

  • #54715584

    törölt tag

    válasz Piszkos-Fred #1341 üzenetére

    100k arany? Néhány ezret alig tudok összeszedni, pontosabban most trade guildben vagyok és így tartok egy 20-30k-s szintet, de egyébként nehéz.

    Surprise attack is megvan, most 4-es szintű és stamina alapú. Ezt még lehet majd tovább morpholni? A veiled strike-ot sok helyen olvasom, de nem találkoztam még vele. Ezután jön még, 4-es szint után még van egy final?
    Betettem azt ötödiknek a soul gem töltős helyére, mert a Soul Lock aktív, ez az, amikor 10% esély van töltésre, szépen fel is töltődtek tegnap a soul gemjeim. Lopakodás után a suprise attack 15k-s sebzést csinált, így hamar le is terítettem egy ellent. Ezt kipróbálom majd csoportosba is food buff-fal. :)

    Egyre jobban tolódok afelé, hogy a következő karakterem az stamina alapú legyen, ez a breton sem tűnik rossznak, de nem tudom mennyire lenne már késő vagy értelme visszamenni magicka irányba? Maradok a stamina buildnél és meg kell tanulnom jobban harcolni és még jobban odafigyelni. Bár lehet már öreg vagyok és ezért nem megy ez. :D
    Egyre jobban tetszik egy Redguard NB. Az jó párosítás lehet? Nagyon sokan Khajitot használnak.

    A 2 bar és a 2 fegyver még problémát okoz, sokszor elfelejtem, hogy kétszeres lehetőségem van, de akkor majd ezek szerint ebbe is beletanulok. :)
    Ez mennyire nehezen követhető, hogy van egy aktív harcolós és van egy hp-t töltő bar és a váltogatás a kettő között? Gyakorlás kérdése csak?

    [ Szerkesztve ]

  • Piszkos-Fred

    aktív tag

    válasz #54715584 #1342 üzenetére

    Munkahelyen ulve pontosan nem tudom megmondani, most vagy a suprise attack morfja a veiled, vagy forditva, a veiled morfja a suprise :) A lenyeg, hogy az eroforras igenye megfordul, magickabol lesz stamina, igy a stamina alapu buildeknel jol johet mind a sebzese, mind a debuffja.

  • #54715584

    törölt tag

    válasz Piszkos-Fred #1343 üzenetére

    Megnéztem, a Veiled Strike a 4-es szinten lesz Surprise Attack és Stamian alapú, ha azt a morphot választja az ember. Úgy tűnik egyelőre ez jól sült el. :)

  • s4hu|SyD^

    addikt

    Morph-oltál már skilleket amúgy? Azért CP100 környékén már kellett, hogy legyen olyan skilled, ami 4-est megugrotta, ha nem akkor valamit nagyon, de nagyon nem jól csinálsz.

    Az arany miatt ne aggódj sokat, április óta játszom és 2 millám van. Persze nem ugrottam fejest az agyonfejlesztgetésbe meg a házikó részbe.

    Csapatban nem fogsz tudni majd lopakodni amúgy, kivéve ha mindenki lopakodik, vagy neked kell először támadni, ami mondjuk dungeon-ben nem előnyös. A surprise attack csak azért sebez nagyot lopakodásból, mert ott a passzív, ami nagyobb sebzést ad, ha lopakodásból támadsz.

    Khajiit NB az a minél nagyobb sebzés miatt van, meg én használom lopkodósnak meg orgyilkosnak. Szóval Thief Guild meg Dark Brotherhood. Redguard NB meg azért jó, mert könnyebb vele a sustain magyarán több a stamina, gyorsabban tölt vissza pl. Ezért mondom, hogy a faji passzívok nagyon sokat számítanak. A Breton meg tiszta magicka.

    [ Szerkesztve ]

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • s4hu|SyD^

    addikt

    válasz #54715584 #1342 üzenetére

    Mindenképpen tanuld be a 2 bar-t gyorsan használni, mert kelleni fog. Minél lassabban reagálsz annál rosszabb vagy, kevesebb sebzés.

    Vannak add-on-ok, amikkel követni tudod a skilleket. Action Duration Reminder pl. nagyon-nagyon jó segítség nyomonkövetni a skilleket. Meg minden egyéb add-on ami mutatja a buffokat, debuffokat. (buffok erősítenek, debuffok gyengítenek).

    Én kaját nem igazán használtam kis szinten viszont CP szinten, dungeon-ben muszáj. 16k vagy 15.5k HP a minimum. Én ha meglátok valakit 11-12k HP megkérem, hogy egyen kaját, igyon vagy valami, ha nem vote kick.

    Tegnap egy csapatból ki is léptem igaz nem az élet miatt, de a tank azt mondta nem működik a taunt. Volt 18-as. Én húztam tankot, szóval van talasztalatom, 2 kezes (2H) fegyverrel ment, mondtam neki tegyen be pajzsot meg shield-et. Nem tett. Meg is haltunk mind. Ott is hagytam őket. Aki nem tud tankolni az nem tank. Akinek nincs sebzése az nem DD.

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • #54715584

    törölt tag

    Igen, mindegyik amelyik most aktív már a 4-es szinten van, most éppen a drain powert tudnám morforlni, de még nem tudom, hogy mi lehet belőle, mert nincsen plusz skill pontom.

    Te jó ég, hogy lehet 2 milliót szerezni? :D

    Találtam most a szintemnek megfelelő kaját is, 5000-rel fel tudtam tolni az életerőt és a staminát is, így most az egyik ~18k a másik pedig ~28k.

    Elkezdtem felfedezni a Wrothgar területet és végre találkoztam a Draugrokkal. Baromi jó küldetések vannak ezen a területen. Éppen befejeztem az egyiket, a tegnapi az bő két és fél órás volt a mostani pedig egy órán keresztül eltartott mindennel együtt és baromi jól szórakoztam.
    Szerintem az alap játékban nem voltak ennyire hangulatos küldetések, látszik, hogy erre nagyon ráfeküdtek és nagyon-nagyon hiányoltam a draugrokat, mert az egyik kedvenceim voltak a Skyrimban is.
    Remélem a többi küldetés is hasonló lesz, még az északi-keleti része a hátra van még, csak a térkép felét csináltam meg.

    Gyártottam magamnak 1H+5M+1L szettet, kettőből raktam össze, enchantot is használtam, de nem nagyon észlelek változást az előzőhöz képest, ami CP50 körül volt, ez most CP100. Viszont a food buff-fal most jó volt, a 130k-s ellenfelet is legyőztem, nem haltam meg közben, próbáltam jobban taktikázni is.

    Még annyi, hogy ezen leírás alapján nyitottam portokat a routerben, de nem nagyon javult a helyzet. Ugyanúgy 60-130 között laggolok. Ma este volt jó párszor, hogy néhány másodpercre felugrott 330-ra. Bár a család is mondta, hogy más kerületekben nem is volt szolgáltatás. Gondolom ez a 100 körüli érték elfogadható még? Ha speedtesten mérek, ott 4-10ms-t ad.

    [ Szerkesztve ]

  • duvi

    nagyúr

    válasz #54715584 #1347 üzenetére

    "Igen, mindegyik amelyik most aktív már a 4-es szinten van, most éppen a drain powert tudnám morforlni, de még nem tudom, hogy mi lehet belőle, mert nincsen plusz skill pontom."
    Ebben tud segíteni az ESO Skill kalkulátor. Sokszor használtam már a karaktereim tervezéséhez.

  • s4hu|SyD^

    addikt

    Nekem a Drain Power be sincs tanulva. :DDD

    Amúgy készülj fel, hogy pl. az új Bloodforge dungeon-ben minden ellenfél legalább 100k hp-s. Igaz ott 4 embernek kéne lennie.

    Menj egy kicsit Cyrodiil-ba PvP-re, 3 nap és megvan a Vigor+Caltrops. Meg skill pontok meg egy csomó XP is.

    [ Szerkesztve ]

    "Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

  • Piszkos-Fred

    aktív tag

    válasz #54715584 #1347 üzenetére

    "Ha speedtesten mérek, ott 4-10ms-t ad."

    Frankfurtban vannak az EU szerverek, azt merd le (keresd meg a terkepet es katt), mert sanszos, hogy a 4-10 ms eseteben automatikusan egy helyi (magyar) szolgaltato a celallomas.

Új hozzászólás Aktív témák