Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
torposz
csendes tag
Először is köszönöm a gyors választ!
Tetszik a külön webfelület amit csináltál/tatok az egyszerűbb beállításhoz. Lehetőség több felhasználó, hozzáadásához, knockd. Ezeket ki szeretném próbálni.
Részben ezek miatt, illetve azért mert valószínűleg a jövőben is fogtok ezzel még foglalkozni, csiszolni rajta.
Míg a Vargalexes build ahogy nézegettem nem igazán frissülget... azt hiszem 2013 év eleji az utolsó kiadás.Ha kérdésem lenne, vagy elakadnék valamivel akkor itt hamar választ kapok.
Ha megismerkedtem a lehetőségekkel később OpenVPN servert is szeretnék beállítani a routeremen.
Esetlegesen egy git servert.Az általatok hozzáadott extrák egyszerűbbé teszik számomra a kezelést, mert a linux ismereteim eléggé hiányosak.
Röviden ennyi.
Mégegyszer köszönöm a választ és a munád/munkátok a builddel és a supporttal. -
suste
veterán
Nem lebeszélni akarlak az fw-nkről ( ), de azt tudod ugye, hogy első ismerkedéshez elég lehet a mentés felrakása?
Az tartalmazza a teljes weboldalt.
Persze a végleges használathoz már jobb az fw csere, de fontos hogy ne tartsd meg a beállításokat a frissítésnél.
Ha felrakod a mentést, akkor egyébként már a frissítést is meg tudod tenni a 9092-ről is.... -
torposz
csendes tag
Igazából amit szeretnék összehozni:
DDNS - van no-ip-ra regisztrált címem, hogy el tudjam érni a router config felületét.
Samba / miniDLNA - LAN hálózaton a routerre kötött vinyó tartalmának megosztása
Transmission - torrentenzniHDD Idle.
FTP Server - Több felhasználós változatban
OpenVPN Server - Távoli haverokkal LAN-ozni illetve hozzáférjenek ők is a cuccaimhoz.
Git Server - Ismerősökkel közös project kezelése
Web server - Ha lehet valami DB támogatással és SSL-el.Többségéhez találtam leírást, de sajnos nem igazán értek a gyémántokhoz így nem mindent tudtam az előzőekben beállítani.
Ami működött a Vargalexes FW-vel az a DDNS, Samba, miniDLNA, Transmission, FTP.
Adott egy TP-LINK WDR4300-as router egy 320GB-os USB-s külső vinyó és egy 8GB-os PenDrive.
Szeretném extrootolni, valahogy úgy, hogy ha nem tudja felmountolni a pendriveot/vinyót attól még a DDNS és a VPN működhessen. A többi meg úgyis csak akkor lényeges ha a vinyó is elérhetőA többivel csak 1-2 hete szemezgetek, túl sok szabadidőm nincs így kapóra jönne segítség vagy nagyjából kész megoldás.
-
wocsok
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mivel nem látszik a samba megosztás, (sőt maga a router sem) amióta a win 10-et újratelepítette. Előtte minden rendben működött... Mit nem állítottam jól be?
-
zsolti.22
senior tag
Sziasztok!
1043ND v1-em van, fel van rakva rá a 0.8.1-es verzió.
Ezt a TP-LINK-et egy AP-ként szeretném használni, mégpedig úgy, hogy a WAN interfésze rá lenne kötve egy Cisco 871W valamelyik LAN portjára és a TP-LINK pedig csak szórná az SSID-t, amire rácsatlakoztatva a Cisco osztana IP-t és ő is NAT-olna.
Ezt meg lehet oldani a 0.8.1.-es verzióval? Echte olyan módot nem találtam, ami kapásból erre volna jó. -
Headless
őstag
válasz zsolti.22 #713 üzenetére
Kábellel van összekötve? Pontosan mit is akarsz amúgy wifi ugyanaz az ssid legyen és vándorlás is legyen, vagy csak egy router wifijét akarod használni? Ha csak egy router wifijét akarod használni, és kábellel kötöd össze akkor az a switch mód, és 9092-őn beállító felület is van hozzá.
Ha wifi nagyobbítást akarsz, vándorlással, az pedig a WDS/WDS-ethernet.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
zsolti.22
senior tag
válasz Headless #714 üzenetére
Kábellel van összekötve, de azt írtam is. Már nem téma, megoldottam. A Cisconak a wifije kezdett CRC hibás lenne, tele volt már errorral és gondoltam, hogy ha már van egy felesleges 1043ND-m, akkor abból AP-t csinálok és azt használom egyedüli wifis hozzáférésként úgy, hogy minden mást a Cisco csinál, leszámítva a wifit. Vagyis átköltöztettem a Cisco-ról a wifit a TP-LINK-re.
-
Headless
őstag
És ismét rosszalkodik az egyik szerver ezért megint lassú oldalbetöltés lehet, de cserébe, volt időm tesztelni, és javítottam betéve egy 1 másodperces timeout. friss backup majd javítja. bármelyik mentést elég lesz feltenni, mert a közös "variables" fájlban van a módosítás.
-
eninek
tag
Szziasztok, tippeket szeretnék kérni. Felraktam egy tp-link wr1043ndv1-re a legujabb bb 0.8.1-es irmwaret. Elotte 0.6 volt fenn. miota felraktam nem erem el a lucit, csak es kizarolag ms edge browseren keresztul. Se firefox, se chrome, se a kulon emiatt letolott es felrakott opera browser-en keresztul nem erem el. Bad gateway.
sysupgrade-t flasheltem, beallitasok megtartasaval. Lehet ez a gond, mert amugy a router hibatlanul mukodik? -
-
eninek
tag
Koszi a gyors valaszt. igen factory reseteltem, ugy mar mukodott, de vhogy ez a 0.8.1 nem az igazi, es ha visszaallitottam a lementett beallitast akkor megint nem mukodott csak es kizarolag edge.el. Vegul visszaraktam a stabil 0.6-os verziot, most minden mukodik es a router sem indulgat ujra mint 0.8.1 Orok igazsag ami nem romlik el nem javitsd meg. Ugyhogy nalam marad a 0.6-os ezek szerint. Koszonom megegyszer a gyors valaszt
-
Headless
őstag
-
poffsoft
veterán
Sziasztok,
egy csoda Alcatel L850 Telenor hypernet 4G usb modemet kellene életre kelteni a routeren.
Eddig elég kevés a siker.
Google barátomat már próbáltam, nem sokat segített.Hogyan tudnám beállítani?
Automatikus csatlakozás be van kapcsolva, szóval az router USB-re dugva betárcsáz, és felcsatlakozik, csak a router nem hajlandó ezt érzékelni.
Második számú probléma, hogy a router nem éri el a netet a gépen keresztül, a modem internet elérése megosztva, de bárhogyan állítom, a router nem talál netet.
Ezt hogyan lehetne megoldani (ha esetleg csomagokat kellene telepíteni)?[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz Headless #727 üzenetére
Szia,
nem jelent meg, ttyS0 mint default volt a listában, de az usbreset-nél látszódott az eszköz, mint "broadband"
Meguntam, és feltettem a Rooter fw-t, azzal ugyan megy a net, de a statisztikáknál ugyanúgy nem látja a kapcsolatot.ezt a wikit találtam én is, de nagyjából kínaiul van nekem.
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
mondjuk modemként nem látja az 1043nd, vagyis a wan1 iface,ami az usb0 eszköz, az offline, ennek ellenére a wan dhcp kliensként csatlakozik az ismeretlen eszközhöz (aki automatikusan csatlakozik amint powert kap).
nem értem a lelkivilágát, lényeg, hogy működik.
amúgy a lenti fw-hez nem kell extroot.
plusz a modem képes lenne microsd fogadására, szóval az extroot is könnyen megoldható lenne az 1 usb ellenére is (kernel log mutatja a mass storage-t, meg az scsi cd-t is (a saját driverek, amolyan android módra))[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz poffsoft #736 üzenetére
Hát végülis nagyjából bent vannak a scriptek, és végülis csak a modeswitch-et hívja meg. Ha jól vettem ki. De nálam konkrétan semmilyen 3g/4g mobilstickem sincs, sustenak sincs, így az a támogatós oldal is olyan, amilyen. Azért az fura hogy mik vannak benne abban a buildben, erre lettem volna kiváncsi az opkg list-installed kimenetelére. Nah meg egy blokk méretre/szabad helyre is kiváncsi lettem volna.
-
suste
veterán
válasz poffsoft #738 üzenetére
én kaptam egyet (ZTE MF680), ami elvileg még támogatott is, de mobilkártya nélkül próbálva meg sem jelenik az eszközöknél (kártyával még nem tudtam tesztelni)
hátha ezzel a kiegészítéssel jutok valamire....Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
A 9092/links -en nyomjatok egy force refresh-t vagy cache ürítést! -
appel
őstag
Hi!
1-2 dolgot találtam, bár megerősíteni nem tudom idő hiányában.
1, Fel akartam rakni az angol nyelvet is a lucihoz (opkg install luci-i18n-english (0.12+svn-r10530-1 verzió)), de telepítés után amint nyelvet váltottam csak bad gateway jött be az luci helyett. Ezt csak ssh-n tudtam orvosolni a luci config fájljának kézi szerkesztésével vissza hu-ra. Ez zavar, más is megnézné?
2, Ha https-en nyitom meg a felületet, akkor a luci menüben lévő szolgáltatások/WWW_SUSTE nem működik, mert https-el akarja nyitni. Kézzel természetesen nyitható a 9092 porton.
3, Talán mintha lenne benne egy régi alap pptpd.conf is, ezért pptpd telepítéskor (opkg install pptpd) az ott marad, az új és helyes szintaktikájú pedig pptpd-opkg néven kerül fel. Törlés, átnevezés után minden ok, de mégis egy apró kellemetlenség.
-
suste
veterán
1: az angol az alap nyelv, szerintem alapbol benne van az fw-ben, csak at kell valtani ra, vagy angol nyelvre allitott bongeszovel megyitva eleve angolul jelenik meg.
Konkreten a 0.8.1-et meg nem neztem, de a regebbieknel igy volt.2: ez igy normalis, hiszen csak a 443-as portot nyitod ki. Ha kinyitod a 9092-t is,akkoraz ismenni fog luciban is.
3: errol nem tudok, majd megnezem.....
0.8.1-Repairt feltetted es azzal csinalod a vpn-t?
-
donmackó
addikt
The basic LuCI web user interface is in English.(Az alapvető Luci webes felhasználói felület angol nyelvű.)
forrás:
LuCI EssentialsVáltsd át a böngésző nyelvét, akkor biztos hogy angol lesz.
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
appel
őstag
válasz donmackó #745 üzenetére
Nem kell ahhoz böngésző nyelvet váltani, azért van a beállítási lehetőség...
Amúgy most kipróbáltam bármilyen nyelvet telepítve megint bad gateway. Sebaj, túlélem magyarul is, csak 1-2 kifejezés nagyon idegenül hangzik magyar nyelven.
A teljesség kedvéért: gyári rendszerről telepített 0.8.1 + repair, majd extroot volt a telepítés menete.
Telepítettem pptp szervert, mc-t, nano-t, htop-ot. Beállítottam a ddns-t, knockd-t, tűzfalat.
Már az első lépésnél összefosta magát nyelvváltáskor, de mindjárt megnézem ha kiveszem a pendrive-ot. -
donmackó
addikt
-
appel
őstag
Persze, hogy lejárt a szerkesztési idő...
Na extroot nélkül indított szinte szűz rendszeren (csak a jelszó lett beállítva, még az ip is alap, stb.) sincs English, csak auto és magyar.
Nem foglalkozzatok vele, ezen túl tudok lépni, mert más ipari problémába még nem ütköztem.ui: logread-be nem kerül új bejegyzés nyelvváltás után
Nem akarod kipróbálni egy német nyelv telepítés utáni német nyelvre váltással?
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
rövid nekem ez a szerkesztési idő...
Nem lehet a baj a verzió?
Amit telepítek az 0.12+svn-r10530-1, míg a luci verziója 0.12+git-15.037.36195-f1e2a26-1. -
appel
őstag
A pptp confighoz:
Valószínűleg a 9092 oldal setup/vpn résznél található pptp server kavarta össze, mert most rányomtam (vissza sem kérdezett) és királyul elküldte a jól belőtt configot a másvilágra (felülírta a hibás szintaktikájú régi alap configgal), kinyírta a chap-secrets fájlt, és beduplikálta a már meglévő pptp/gre tűzfal szabályokat is. Kezdhettem újra a beállítását...(szerencsére az kb. 2 perc)
Ez a rész biztosan hibás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- Gamepad
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Mazda topik
- Félórányi kulisszák mögötti videón a South of Midnight
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest