Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz twingo16v #1850 üzenetére
Uptime: ha jól emlékszem közben volt egy reboot-od, tehát még nem volt egy nap uptime-od amikorra időzítve van. Ne piszkald, várd ki....
Wifi reboot: wifi parancsra szerintem nem lesz log bejegyzés, csak újraindítja a wifit.
Reboot: menni fog az, de akkor az uptime-od is újraindul, ne lepodj majd meg
-
twingo16v
tag
Rendben, köszönöm!
-
Próbálgattam ma, nagyjából ugyanazok a körülmények mennyire terhelik meg a 2 eszközömet (Nexx 3020 és Tplink WDR4300)
A torrent a Tplinken 2-es loadot produkált, ugyanazon beállítások mellett mint a Nexxen, de azon a load 11-re ment fel.Nem sok az kicsit? Mindkét eszközön egy seederekben bővelkedő, 5-6 Gb közötti fájlt szedtem le. A 2 kliensnek a beállításai az említett sávszélesség különbségen kívül ugyanazok a beállításaiLoad WDR4300:
Nexx 3020
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #1853 üzenetére
Az előbb meg pont fordítva írtad .
2 egyforma helyzet nincsen!
Sokat számíthat a ram mennyiség, a hdd állapot, stbstb.
Legtöbbször az írás és/vagy az olvasás emeli meg a loadot nagyon, főleg ha valami +-ban lassítja ezeket.
Ilyen viszonylag kis teljesítményű hw-knál minden apróságnak számít! -
Igen, mert láthatod is, hogy alap helyzetben ha nem megy a torrent a Nexx jobban teljesített, sőt próbáltam, pc-ről oda vissza is gyorsabban másolt ext4 fájlrendszerről. (azt kitárgyaltuk már, hogy NTFS problémás lehet ) Ez a 11-es load ami kérdés számomra, probléma-e?
Persze tudom, ekkora HW-t kiakaszthat akármilyen apróság.[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #1853 üzenetére
Egyrészt mik a transmission beállítások? Másrészt meg gondolom a wdr NATol ezért van neki állandóan egy alap terhelése… meg ő a dhcp szerver, egyéb.
11-es load, nem jó, de mindegy végülis… legfeljebb újraindul a router. Mekkora sebességgel jött le a torrent, hány kapcsolat volt aktív?
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #1857 üzenetére
az biztosan problémás lehet, hogy nincsen limitálva a feltöltés, ami miatt tuti nincs két egyforma helyzet
ráadásul vannak olyan háttértárak, amik pont a feltöltésnél okoznak nagy loadot (tudom furcsa, de én is tapasztaltam személyesen -sajnos)a 11-es loadot én is úgy gondolom, hogy amíg nem indul újra a router, addig nincs baj a nagy loaddal, csak torlódnak a feladatok
persze ha folyamatos nagy le vagy feltöltés van és ez a 11-es load a minimum, az már nagy gond lesz előbb-utóbbén úgy szoktam beállítani a rendszereimet, hogy egy letöltésnél (nálam ez mindig nagyobb mint a feltöltés) max 1,5 -2 legyen a load, így még egy filmnézés is beleférhet közben
de én mindent leszabályozok (le/fel sebességek, peerek, max 1 letöltés, stbstb) -
twingo16v
tag
Sziasztok!
Meglett a 1043v3-as végre!
Feltettem a Suste/Headless buildet.
Azt már beszéltük, hogy nincs benne upnp.
Hogyan tudom feltenni rá?
Illetve szeretnék tenni rá MC-t, azt, hogy?
Már van rádugva egy 16GB-os pendrive, és mountolva van overlay-nek. -
-
twingo16v
tag
Szeretném elérni a routert kívülről, de ezt a hibát kappom:
Forbidden
Rejected request from RFC1918 IP to public server address
Vargalexen működött!
Mit kell a tűzfalban beállítanom, mert a luci-https engedélyezve van?
-
twingo16v
tag
Már megint a STAT-tal szívok.
Az adatbázis fájlt valamiért a gyökérbe hozza létre, és nem az mnt/stat alá.
És a statset alatt ki sem lehet választani hová mentse.
Pedig a kofigja így néz ki:
dbl='/mnt/STATS/load'
header="'System Load'"
y_axis='System Load'
g_footer(){}
data(){ cut -d" " -f1 /proc/loadavg;}
prlo(){}
type='Area'
zoom='//explorer'
trendline='trendlines'
info='Recommanded crontab timings= */5 * * * *.'Ez mitől van?
-
poffsoft
veterán
Sziasztok,
nem teljesen openwrt-s kérdés, de hátha:
A mobilnet kapcsolatnál mennyire valószínű, hogy a gateway és a DNS címe változik?Olyat csinál most a fő routerem, hogy - bár látszólag rendben van a mobil routeren a kapcsolat - hogy kiírja, " nem észlelhető internet kapcsolat (felkiáltójel)", és valóban nincs.
A rosszabbik eset, hogy látszólag van internet, csak időtúllépésre nem töltenek be az oldalak. Ilyenkor csak egy mobil router restart segít.Most azt próbáltam ki, hogy a mobil kapcsolat adatait (gateway, DNS) adtam meg a fő router LAN inteface-nél, egyenlőre működik, és stabilnak is tűnik.
Csak ha egy restart után ezek megváltoznak, akkor ugye nem lesz kapcsolat...
A mobil router amúgy minden opcióra magát hirdeti, és ezt nem lehet állítani a gyári felületén.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz twingo16v #1867 üzenetére
Gondolom össze-vissza szerkesztetted már, mert forrás portot nem kell megadni.
Az alap szabály jó volt, csak mobilnetről kellett volna hívni....A formazasnal meg szerintem overlay -kent formaztad a teljes háttértárat, így helyed van, de csatolás nem látszik. Vagyis ha nem írod felül a configokat, akkor a /mnt-be menti az adatbázisokat, de ha mentést nyomták akkor már a /-be.
Lényegében mindent elrontottál amit el lehet .[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz donmackó #1873 üzenetére
dehogy is!
bedugott egy pent, amit valszeg fel is csatolt egyből a rendszer (ha fat32 volt, akkor sokmindenre jó lett volna így is), ő meg rányomta a 3.1-et umount nélkül
így lett neki egy óriási háttértárral kibővített router memóriája (így is lehet használni, csak ugye nem mutat külön csatolást, így nem is lehet mit kiválasztani a statset-nél, csak közvetlen config szerkesztéssel lehet megadni bármilyen útvonalat, vagy pedig nem szerkeszti a letöltött configot )formázni meg úgy kell, hogy umount-ot nyom elötte, és pent is szépen partícionálja a router
egyébként pont az 1 partíciós ext4-gyel szokott gond lenni néha a pendrive-oknál, és nem a több partícióssal! -
twingo16v
tag
Ami a képen látszik, az a 1043v1 es routerem 1GB-os pendrive-ja, amit a vargalex 8081-es felületen 1 gombal hozott létre a formázó.
A Ti rendszereteknél is van ilyen lehetőség, hogy így formázza meg a 16GB-os pendrive-ot?
Mármint, hogy legyen swap, mnt, és overlay is.
Ha van, kérlek írd le nekem lépésről-lépésre, hogy csináljam?Valóban a 3.1-et nyomtam!
[ Szerkesztve ]
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
Csináltam egy visszaállítást, 0-ról kezdtem mindent.
A pent a format felületen azt hiszem a 2.4-es menüvel formáztam, jó is lett, létre is hozta rá a 3 partíciót.Viszont a transmissiont szerettem volna életre kelteni, beállítottam a readme alapján, de amikor megnyitom, a 192.168.1.1:9091 oldalt, felhasználónév-jelszó beírása után ezt kapom:
404: Not Found
Couldn't find Transmission's web interface files!
Users: to tell Transmission where to look, set the TRANSMISSION_WEB_HOME environment variable to the folder where the web interface's index.html is located.
Package Builders: to set a custom default at compile time, #define PACKAGE_DATA_DIR in libtransmission/platform.c or tweak tr_getClutchDir () by hand.
Ez miért van?
Más...
A suste 9092-es oldalt kiengedem egyszerű forward-al a tűzfalon, de kintről nem elérhető.
Ez miért van? -
Headless
őstag
válasz twingo16v #1878 üzenetére
9092-őt ne igazán engedj ki állandóra, ugyanis nem arra van tervezve.
Használj VPN-t vagy knockdot. Előbbit más okokból is preferált használni.
Amúgy a gond valószínűleg hogy nem publikus az ip-d... Vagy nem ez a főroutered. ha nem a főrouter, akkor a főrouterben (is) kell portforward, ha nem publikus az ip-d akkor pedig a szolgáltatónak kell telefonálni.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz twingo16v #1878 üzenetére
Arra sajna nincs. Elvileg arra való lenne a 9093-as linkelés. Ami kell azt kilinkeled oda, majd azt engeded át a tűzfalon (ha jól emlékszem van rá külön előre definiált szabály is). Nekem sokáig a statisztika és a szkenner/nyomtató volt ott.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
suste
veterán
válasz twingo16v #1876 üzenetére
pedig elég egyértelmű az angol hibaüzenet: "Couldn't find Transmission's web interface files!"
vagyis nem találja a tm weboldalát
és a changelog-ban meg le is van írba, hogy ez ki lett hagyva, és külön kell telepíteni....9092 forward:
1: gondolom ua portról irányítod át, amit nem lehet (9092 -> 9092), csak másik portról (pl: 9090 -> 9092)
2: már írták, hogy nem igazán biztonságos kiengedni állandóraDonmackó:
3: a 9093 sem erre van kitalálva, hanem a belsőhálós jelszó nélküli elérhetőségre, szóval a 9093-at kiengedni mégnagyobb veszély -
suste
veterán
válasz donmackó #1884 üzenetére
sokféleképpen lehetne nézni, de ha azt feltételezzük hogy a név/jelszót feltörik és garázdálkodnak, amit a 9092 kér, akkor a 9093-on ahol nincs jelszó, a jelszófeltörő emberkék még hamarabb garázdálkodhatnának
de hát ezért van ott a knockd alapból az fw-ben, és máris nem állandóan van nyitva, és ha nyitva, akkor is csak arra az ip-re, ahonnan hívod
ezért is örültem, amikor sikerült leforgatni egy újabb knockd-ot, ami a CC alatt is hibátlanul üzemel.....itt nem kell off-ba tenni az ilyeneket, hiszen a mi rendszerünkről beszélünk a mi topicunkban
[ Szerkesztve ]
-
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #1886 üzenetére
Mint írtam én VPN-t preferálom.. Sokkal biztonságosabb, több mindenre jó és még egyszerűbb is.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #1886 üzenetére
a vpn-t már írta régebben is headless, az a legbiztonságosabb, de egyben a legbonyolultabb is (persze annak aki érti, annak egyszerű)
nekem nincsen szükségem rá, elég a knockd is arra apár alkalomra, amikor éppen valamiért hazanéznék...[ Szerkesztve ]
-
twingo16v
tag
Volna egy olyan kérdésem, hogy a 1043v3 rádiója mennyit tud teljesítményre?
Mert a v1-esben Vargalex buildel lehetett 27dbm (512mW) állítani, HU, és US régióban is (nem tudom valójában tudja e).
Itt ha HU-ra teszem 100mW, ha US-re 316mW.
A gondom az, hogy a 1043 v1-es, és a 741ND-vel (gyári firmware) is a tableten tudtam mérni 16/6-ot, most max 5-7 / 2-3 Mbit/s-et.Ennyivel gyengébb lenne a rádiója a v3-nak?
Az antennát 9db-esek, és az elhelyezés ugyan az minden esetben.
Lan-on jó a speedtest!
-
twingo16v
tag
Rendben, értem, ezzel nincs is gond, de azt tapasztalom, hogy wifin nagyon lassú a net, vagy be sem töltenek az oldalak.
De van, hogy nincs semmi gond.
Megnéztem a logot, ezt találtam benne:Wed Mar 15 19:59:59 2017 kern.err kernel: [76175.200000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 19:59:59 2017 kern.err kernel: [76174.800000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 19:59:58 2017 kern.err kernel: [76174.080000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x102!És ez rengetegszer előfordul a logban.
Mi ez, össze függ a hibával, lehet valahogy orvosolni?[ Szerkesztve ]
-
twingo16v
tag
Most 20:28-kor újraindítottam, de 20:40-kor már megint megjelent a logban a hiba.
Hardver hiba lehet? -
donmackó
addikt
válasz twingo16v #1895 üzenetére
Valamelyiket nem dobálja le a wifiről? Olyankor kiírja hogy kapcsolódva, de internet nyista. Én mondjuk az LG telóra tippelek, mert valószínű hogy olyan broadcom chip van benne amit a tp-link atheros chipje nem szeret. Én 3 hétig szenvedtem, mire rájöttem hogy az asszony LG telója bolondítja meg a routert. Mondjuk nekem gyári fw-en volt, és az openwrt-re váltás jót tett.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
twingo16v
tag
válasz donmackó #1897 üzenetére
Most 21:35-kor kikapcsoltam az ip kamera kivételével minden wifis eszközt, és nézem a logot.
Előtte még találtam benne párat:
Wed Mar 15 21:33:14 2017 kern.err kernel: [ 4507.580000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 21:33:23 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:33:32 2017 daemon.info hostapd: wlan0: STA 60:d9:c7:1a:e9:a1 IEEE 802.11: disassociated
Wed Mar 15 21:33:33 2017 daemon.info hostapd: wlan0: STA 60:d9:c7:1a:e9:a1 IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
Wed Mar 15 21:33:47 2017 kern.err kernel: [ 4540.250000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 21:33:47 2017 kern.err kernel: [ 4540.960000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 21:33:55 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:33:58 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:34:05 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:34:07 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:34:22 2017 kern.err kernel: [ 4575.270000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
Wed Mar 15 21:34:24 2017 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1608]: DHCP packet received on eth0 which has no address
Wed Mar 15 21:34:46 2017 daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:f0:ee:db:78:8a IEEE 802.11: disassociated
Wed Mar 15 21:34:47 2017 daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:f0:ee:db:78:8a IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)Az az érdekes, hogy ez a két macaddress az én, és a párom iphoneja.
És igen, ilyenkor van térerő mindenen, de net nincs, vagy csak nagyon lassan, de nem csak az iphoneokon, hanem mindenen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Nintendo Switch
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- GTA V
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Android szakmai topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest