Új hozzászólás Aktív témák

  • magicbox

    senior tag

    Sziasztok! Sajnos majdnem mindenben igaza van a hibákat jelzőknek. Gondolok itt pld. godzsy2 (#3200) hozzászólására. A páromnak U-ja, nekem P-m van. Én frissítettem és rootoltam a telefonját, illetve az ízlésének megfelelően személyre/csajosra szabtam.

    Nem skizofrénáról van szó a telefonnál :) Mielőtt megkapom, normális frissítés volt (gyári adatok visszaállítása stb.) semmilyen lépés nem maradt ki, semmilyen program nem fut, csak amit én akarok, szóval minden úgy ment, ahogy kell is. Nem tudom hogyan fut GB alatt mert megvétel után rögtön flashelve lett ICS-re, így arról nem tudok nyilatkozni.

    Alapvető probléma a telónál, hogy kevés a 512 MB RAM. Ahogy már többen is írták előttem, ha bizonyos mennyiség alá esik az elérhető szabad RAM akkor borzalmasan belassul, szélsőséges esetekben csonttá is fagy a telefon. Nálam ez kb. 30-35 MB körül jelentkezik. Most nem akarok belemenni az android memóriakezelésébe stb, konkrétan a tapasztalataimat írom le.

    Bárki választja ezt a telefont nagyon komoly kompromisszumokat kell vállalnia. A P-n pld. azt csinálok amit akarok, sorba nyitok meg bármit, vagon oldal lehet megnyitva a böngészőben, játszok hibátlanul. Akkor is van átlag 300 MB szabad RAM-om. Az U erre gyakorlatilag nem alkalmas, picit a régi ZTE Blade-emre emlékeztet Szép volt, jó volt, de megfelelő kompromisszumokkal. Lehet rám haragudni, de ez tény. A laggolást bárki összetudja hozni, sorban nyitogasson meg egy vagon programot, semmit ne zárjon be, és gyilkolja a telefont pár óráig újraindítás nélkül és közben figyelje a memóriahasználatot.

    Nagyjából használhatóvá lehet tenni a telefont a következő dolgokkal:

    - Root kötelező

    - Felesleges dolgok, gyári alkalmazások nagy részének gyalulása (én nem fagyasztom, hanem mentés után töröltem ezeket).

    - Launcher csere (apex vagy nova prime)

    - Live Wallpaper helyett sima háttérképek (cosmic flow gyakorlatilag lagghalmazt csinál a telóból)

    - Facebook alkalmazás cseréje (Friendcaster pld., a sima app lezabálja a memóriát, és a sync is érdekesen megy, + a Friendcaster képes jó minőségben letölteni a kapcsolatok képeit, és nem kell pixeles vackokat nézegetni és hibátlan a szinkronizálás is).

    - Tárcsázó cseréje, vicc, hogy néha hosszú másodperceket kell várni, hogy bejöjjön. Ócska, bugos vmi. Helyette ExDialer, vagy DW Contacts pld.

    - SMS alkalmazás cseréje a ékezetek hibás kezelése miatt.

    - Böngésző cseréje, pld. Opera vagy Dolphin. Én a memóriahasználat miatt az Opera Minit tettem fel a páromnak.

    - Képekhez QuickPic. Semmi csicsa, de a gyárihoz viszonyítva száguld...

    - Miután megvan akkor egy Dalvik Cache és gyorsítótár törlés!

    Innentől kezdve van egy nagyjából használható telefonunk, persze csodákat nem kell várni. A párom imádja, már nincs a napi "sírás" a fagyások és lassulások miatt. Igazi csajos telefon lett :)

    iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

Új hozzászólás Aktív témák