Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz Tassadar83 #48 üzenetére
mondj egy nagyobb, ismertebb linux disztrót, ami mögött nem áll profitorientált, minőségben érdekelt vállalkozás!
(#45) jacint78: rég itt vannak, csak nem figyelsz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
"azt azért nem feltételezem, hogy senkinek nem is tűnt fel": de, nyugodtan tételezd fel. azt, hogy olyan sormintával tesztelje valaki a shellt, ennyire szélsőséges helyzetben, amiért 5-6 éve még ascii-art kick járt ircen, az teljesen elborult és ritka eset.
-
bambano
titán
válasz Tassadar83 #55 üzenetére
"Nézd, a Microsoft fejlesztő és QA csoportjait nem igazán lehet egy lapon említeni a Suse-val, Ubuntu-val vagy akár a RedHat-al.": ez tény. ez persze nem jó hír az ms-nek.
egyébként az utóbbi időszakban a legnagyobb linux kernel hozzájáruló az ms volt.
"Másrészt a teljes kódbázist ők írták, ellentétben a fenti disztribekkel.": meg amikor nem. például a korábbi windowsok hálózati rendszere hp cucc volt. meg ki tudja, mikor mit nyúlnak a nyílt forrásból, hiszen zártak, nem lehet kideríteni.
(#56) Glenda: "Debian. Gentoo. Arch.": debianhoz vehetsz supportot a hp-től. ja, szerintem is egy sufni bt.
Gentoot nem tudom, mennyire használnak az üzleti életben, arch meg nem egy nagy disztró. úgyhogy háromból kettő nem ellenpélda a kijelentésemre, egyet meg adjunk döntetlenre.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
egyébként meg azt gondolom, hogy ez a bug senkit sem fog átmozgatni a másik oldalra. aki eddig opensource-ot használt, ezután is azt fog, aki meg zártat, az meg azt.
úgyhogy minden ide írt hozzászólás bizonyos mértékig tekinthető falra hányt borsónak. de legalább lenne benne alkohol...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem hiszem, hogy itt bárkinek is az lett volna a célja, hogy egyik vagy másik oldalra áttérítsen másokat, szimplán traccsparty folyik az aktuális botrányról, azt azért csak szabad? Vagy ha van akinek nem tetszik a téma akkor mindenki vágja magát kussba?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Drótszamár
őstag
Busybox vajon érintett?
Asszem a rootolt telómon az van. Vagy van a telókon alapból bash is?
Emvy: köszi
Közben tegnaphoz képes Debian squeeze-hez jött új update. Ez már nem írja ki a hibaüzenetet ha exploitolni akarsz.
[ Szerkesztve ]
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
félisten
-
törölt tag
-
anulu
félisten
már sorry, de ez nem nyert most. 1. találat. kicsit mások itt a számok.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
tehát akkor hol van az open source előnye? értem. bele lehet nézni. és? valaki bele is nézett? akkormeg? mennyivel jobb, mint az agyonszapult zárt kód? kíváncsi vagyok, hogy a mostani hype előtt mennyien használták ki csendben ezt a bugot. persze, ezt soha nem fogjuk megtudni.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
félisten
válasz #40553216 #67 üzenetére
Ahogy irjak, setuid flages scriptekkel lehet(ne) csak kihasznalni, Linuxon meg azok mar jo ideje nem engedelyezettek, mert a setuidos scriptek eleve nem biztonsagosak amiatt, hogy az OS a kovetkezot csinalja:
1) megnyitja a fajlt
2) eszreveszi a #!-t
3) bezarja a fajlt
4) meghivja az interpretert
5) az interpreter elkezdi futtatni a szkriptetHa symlinket csinalsz a szkriptre, es 3 es 5 kozott kicsereled a symlinket egy masik szkriptre, akkor barmit futtathatnal rootkent. (Lasd: [link]).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
bambano
titán
szerinted az opensource-nek ez az egyetlen előnye, hogy bele lehet nézni?
kilométeres listája van az opensource előnyeinek, de most egy ótvar cisco switchet piszkálok, legyél meg az előnyök listája nélkül.(#60) VaniliásRönk: én nem mondtam, hogy ne beszélj róla.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
nem, de ezt szokták legfontosabb érvként felhozni. ill azt, h módosíthatsz, javíthatsz a kódon. értem én. ez egészen addig működik is, amíg tudod, h mit akarsz kijavítani, a többi komponensben óhatatlanul megbízol. ez az alapja az open-source-nak.
amúgy meg az open-source egész addíg olcsóbb, amíg nem akarsz hozzá hivtalos supportot. láttam elég pénzügyi táblázatot nagy cégeknél ahhoz, h tudjam, h kevés drágább cég van support terén a fentebb is említett RedHat-nél.
mára leteszem a lantot, mert én meg holnap fogok Exchange 2013-at, és ki kéne aludnom magam. jó éjt!
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jajj öregem. Az első találat a StatCounter nálam. Amit te linkeltél, az csak a 4. Mivel keresel, Binggel?
Statcounter: ~20%
W3Counter: ~21.1%
clicky.com: ~26%Az eredeti felvetés az volt, hogy az IE-t be kell tiltani, meg nem is használja senki. Beteszek egy képet ennek ellentétét bizonyítandó, erre belém kötsz mert nem a neked tetsző számok szerepelnek rajta. Sorry, life sucks.
Az meg szomorú, hogy délelőtt boldoggá tett ez a bash-es dolog. Látom a filozófiád igazolását véled felfedezni benne, holott csak azt bizonyítja, hogy máshogy kell ezután tesztelni egy ilyen jellegű szoftvert.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
anulu
félisten
nekem ezt dobta fel elsőnek. az általad adott linkre nyomtam rá nem beléd közés volt, csak óvatosan jeleztem, h másik oldal szerint jelentősen mások az adatok...
alapvetően azért tett azzá, mert bízom benne, h talán ezután az open-source használók is legalább egy kicsit visszaszállnak a Földre, és nem hiszik el a rendszerükről, h csak azért, mert végignézhető a kód, ezt meg is tette valaki. bár ki tudja, és azt is, h milyen szándékkal. de már ezt is körbejártuk párszor.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
buherton
őstag
Az még hagyján, hogy a telefonod/routered, de valamennyi távközlési rendszer is veszélyben van!
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
buherton
őstag
válasz Tassadar83 #48 üzenetére
Inkább maradtál volna csendben. Én inkább bízok egy olyan programban, amit önkéntesek írnak, mert aki önkéntesen ilyet csinál az vélelmezhetően jól csinálja. Viszont ez egyáltalán nem mondható el a profit orientált cégekről. Sajnos ezt tapasztaltam is. Van luxus autómárka, amiben már egy jó ideje olyan bug van (remélhetőleg már nincs, de én akkor léptem le onnan, amikor kijavítottam, csak nem tudom mikor release-lik), ami egy bizonyos helyzetben életveszélyes, de akár halálos balesetet is okozhat. Teljesen nyilvánvaló hibáról van szó és a legrosszabb, hogy aki ezt csinálta, ő még mindig ott dolgozik.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Sobriety
tag
"mert aki önkéntesen ilyet csinál az vélelmezhetően jól csinálja" Szándékát tekintve építő és "jó", már amennyiben objektíven deklarálható e fogalom. Márpedig tudjuk, hogy jószándékkal ölni is lehet.
Akik eddig hezitáltak egy otthonra linux projekten, most biztos letettek kósza tervükről.
-
ddekany
veterán
Az egy dolog, hogy funkció definíció után folytatja a végrehajtás, de az nem is bug, hogy egyáltalán lehet így funkciót definiálni? A bash-tól persze ez is kitelhet...
-
buherton
őstag
Mert az IE-ben és társaiban soha nem volt ilyen hiba... Komolyan, mint a dedóban, hogy "nézd Pistike nekem kék lapátom van, neked meg neeem ". Akár elhiszed, akár nem, de az open source ugyanúgy előre viszi a világot, ahogy az MS és a többiek. Szerintem megőrülnél, ha tudnád, hogy mennyi mindenen fut Linux. Ráadásul olyan helyeken, ahol a windows kb soha napján kis kedden fog tudni betörni.
-
ddekany
veterán
Az Open Source elsősorban nem végfelhasználóknak szól, hanem fejlesztőknek. A felhasználó amit kap, azon nem látja belül miből van, mi tette lehetővé, egyáltalán vagy ilyen olcsón. Nem is kell hogy érdekelje szvsz. Ez is, hogy most melyikben van kevesebb bug, nyíltban vagy zártban... talán statisztikailag a nyíltban, de rohadt nagy szórás lehet, mert ahány projekt, annyiféle szubkultúra. Mondjuk egy ilyen nyelvi borzalomtól mint a bash, az igazán tehetséges fejlesztők, akiknek ez a tény üvölt, valószínűleg általában illedelmesen távol tartják magukat.
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Fejlesztő vagyok.
-
aprokaroka87
nagyúr
Androidos telefonon,hogyan lehet tesztelni?
-
Kékes525
félisten
Tudom nagyon "ütős" gondolat , de igaz, nincs tökéletes biztonság, nincs teljes anonimitás. Ehhez hozzá kell szoknunk, maximum csak csökkenthetjük a különböző sebezhetőségek, veszélyek hatását.
Mindig fognak ilyen, vagy hasonló problémákat találni, nemcsak nyílt szoftverek esetében.Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Sobriety
tag
"de rohadt nagy szórás lehet, mert ahány projekt, annyiféle szubkultúra"
Igaz, a unix világa híres a diverz, egyéni megoldásokról, ami épp ugyanannyira alkalmas a logikai készségek felfejlődéséhez, szinten tartásához, mint a sorozatos agyfaszkapáshoz. Néha bosszant, néha érdekes.A kultúra egy dolog, az egó és a messzelátás hiánya egy másik. Míg a zárt kód közelében seniorok, illetve hamarosan senior korba és gondolkodási struktúrával bíró, afelé haladó programozók kerülnek, addig a linux beszippant sok zsenge önjelöltet is, aki felbuzdulva első sikerélményeiken, nem egyszer tévesen pozicionálva magukat, erőteljesen adni akarnak a nagyvilágnak, érvényesíteni önmagukat, nem gondolva, nem látva át 1 millió másik problémát, amit az ő frissen jött 1x1-jükkel létrehoznak, társai meg még biztatják is. Más a motorja vagy adott esetben nagyon más lehet ennek a két világnak, más mentalitás. Nem mindegy, hogy a kezdőbe, középhaladóba milyen attitűdök épülnek be "fentről", a nagyöregektől. Alázat, helyesírás - úgy a fejlesztő adott nyelvén, programbéli megnyilvánulásaiban, mint kódban, hol vannak ezek? Próbáltál már szavak nemismerete miatt telepítőben súlyos nyelvtani hibát javíttatni? Volt ennek már visszatérési értéke pökhendi kaffogás, mindez linux környezetben? Beszédes példa. Megbecsülni sem akarom hány hiba kerül a végtermékbe belső hepciáskodásból, egóból. Ez egy jelenség, természetesen van komoly és komolytalan tevékenység mindkét oldalon.
-
félisten
Teljesen mindegy, hogy a bash szintaxisa mennyire undorító. Nagyrészt két aspektusa érdekes :
- a *nix shell lényegeben egy funkcionális programozási nyelv, immutabilis értékekkel, pass-by-value szemantikaval, uniformizalt (=szlvegalapu) argumentumokkal. Ez tökjó.
- általában a shellt mint ragasztót használod a különböző kis toolok osszekotesereTeljesen oke arra, amire kitalálták. Vagy csak nem vagyok tehetséges
while (!sleep) sheep++;
-
ddekany
veterán
A szemantikája ami leginkább gáz... de legacy, szóval teljesen mindegy milyen, ez van és ez lesz örökké. Én csak azt akartam kifejezni, hogy fejlesztő valószínűleg csak akkor piszkálja ha muszáj, akkor is lehetőleg csak bottal, szóval szerintem nem csoda, hogy 20 év alatt senki nem szúrta ki ezt a bug-ot. Ott van sok érdekes előremutató cucc, ki a franc nézegetné ezt.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
"a *nix shell lényegeben egy funkcionális programozási nyelv"
Ez a dolog engem érdekel. Sajnos nagy mélységeiben nem ismerem, de eddig nem vettem észre hasonlóságot bash script és Haskell kód között.
Kifejtenéd bővebben?
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
beleszólok
senior tag
válasz #82729984 #20 üzenetére
Nincs türelmem végigolvasni azt a sok hülyeséget, amit vélhetőleg még összehordott a többi 70 hozzászóló, így csak egy kérdés: blackbox kifejezés ismerős?
---------------
Routereken amennyire tudom, nem nagyon divat a bash, mivel túl nagy az erőforrás igénye. Mobilon is csak utólag felerőszakolt példányt láttam.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
dabadab
titán
válasz beleszólok #96 üzenetére
A legnagyobb mindenkeppen tulzas, a top20-ba sikerult belekerulniuk - egyebkent a munkassaguk leginkabb arrol szolt, hogy a Linux minel jobban fusson az Azure-on.
DRM is theft
-
anulu
félisten
illetve megcsinálták kb 2 éve a a hyper-v integration services-t debianhez, suse-hoz és redhat-hez. azóta egy fél sor kódot sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest