Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz hanno22 #55347 üzenetére
szia,
jól tetted, mást is kimerít az, ha konkrétan azért kap más imei azonosítót a készülék, hogy a letiltást "orvosolják" -. mert a szolgáltatók imei alapján tiltanak -, akár bűncselekmény alapos gyanúja is felmerülhet, sőt!
arról nem is beszélve, hogy adott készülék szolgáltatós garanciája is ugrott, ami adott esetben azonos a gyárival, így persze, hogy csak bolti garival futhat tovább, ami az általad leírt történet alapján semmit sem ér...
javaslom, csak gyártói/szolgáltatói garis készüléket fogadj el, amin alaposan ellenőrzöd, hogy imei...stb mindenhol okés és azonos, papírok rendben...stb!
ellenkező esetben állj el a szerződéstől, és inkább vásárolj másik készüléket, megbízható(bb) helyen!tzoli79; egy szóval sem írtam, hogy nem az, csupán azt jeleztem, hogy nem az xxbme3 a legújabb firmware verzió adott típusú készülékre.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hanno22
csendes tag
Szia,
Ez fogalmazódott meg bennem is: "ha konkrétan azért kap más imei azonosítót a készülék, hogy a letiltást "orvosolják" -. mert a szolgáltatók imei alapján tiltanak -, akár bűncselekmény alapos gyanúja is felmerülhet, sőt!" ,hogy amennyiben nem tudnak számomra megfelelő "kompenzációt" biztosítani (amiről az adásvételi sz. is rendelkezik) szerintem nyugodt szívvel tehetek feljelentést....
A T egyébként tud adni infot IMEI alapján, hogy az adott készüléket tiltotta-e vagy sem? Bár nekem a történtek alapján nyilvánvaló, hogy ez történt. (Egyéb esetben nem hiszem, hogy ingyen alaplapot cserélnek ).
-
törölt tag
válasz hanno22 #55347 üzenetére
Jogos az igényem, ha "kompenzálás képp" nem fogadom el az új IMEI-s telefont pár hónap bolti garival (mert ezt ajánlották fel hirtelen a helyszínen ), hanem csak és kizárólag vagy egy új (ugyanolyan idős- állapotú T-függő vagy független) telefont vagy a vételár visszatérítését?
Ez most komoly? Pár hónap bolti garival akarták kiszúrni a szemed azért cserébe, hogy elvesztetted a majd' kétéves samus prémium garit és a telefon legalitását is? Hát én a földön fetrengtem volna a röhögéstől, ezt azért ők sem gondolják komolyan. Össze kellene szedni magukat, vagy fogyasztóvédelem. (Mondjuk nálam ez kiüti a biztosítékot, így lehet, így is úgy is jelentést tennék.) Bocs a felháborodásért. Az ilyentől rosszul vagyok.
(#55355) amuba: Aki ezt nem érti, annak nem is adnám oda! Mid lesz helyette?
[ Szerkesztve ]
-
hanno22
csendes tag
válasz #01696768 #55354 üzenetére
Nyugi, nálam is kiverte a biztosítékot, DE. Mivel egy bolti eladóval egyeztettem, aki próbálom elhinni, hogy nem tehet erről, és aki (miután nem fogadtam el a felajánlott lehetőséget) jelezte, hogy ebben neki innentől kezdve nincs döntési jogköre és megkérdezi a BOSS-t - így inkább megvárom, hogy mit ajánlanak fel... Viszont egyre inkább hajlok a végeredménytől függetlenül a feljelentés irányába...
(#55355) amuba : Egyébként két kivételtől eltekintve gyári garis, független telefonjaim voltak. Azért tettem kivételt a mostani vásárlásnál, mert egyrészt T-s kártyával használom, másrészt a szerződésben leírt feltételek és vásárló érdekeit/biztonságát szolgáló pontok megfeleltek nekem (és ezzel most is így vagyok), valamint tényleg korrekt volt az ár is (és a hozzá tartozó szinte gyártói gari is).
De azt osztom, hogy olyannak aki nem tudja felfogni a gyártói és a bolti gari közti különbséget, nem kell odadni. Ilyen embernek jó lesz az olcsóbb is[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz hanno22 #55356 üzenetére
Ha jól tudom az IMEI cserélés már bűncselekmény ilyen formában(de cáfoljatok meg ha nem így van). Ha bűncselekmény akkor semmi mást nem kell tenned, bemész, és mondod ,hogy vagy adsz egy újat, vagy visszaadod a pénzt vagy jön a rendőrség és úgy megb*sznak,hogy a boltod is rámehet,illetve ezen felül fogyasztóvédelem,stb.
Nem szabad hagyni magad főleg egy hányinger gsm boltnál. Nyugodtan leírhatod a nevét, mert itt az összes gsm boltban rossz híre van.. Tehát nem kelted rossz hírnevét.
Hidd el intézkedni fognak ha határozottan mondod, ha meg nem akkor intézkedsz. Mondjuk függő telefont elvből nem vettem volna gsm bolt-tól na de m1. Most még jobban sz@rba veszem a gsm boltokat. Pedig eddig is abba vettem.
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
tzoli79
tag
Van egy I9305-öm, egyszer frisítettem OTU-val XXBMD5-ös JB 4.1.2-re.
Ezek után rootoltam más nem módosítottam, felraktam a TRIANGLE AWAY-t lenulláztam a számlálót utána el is távolítottam. Bootloaderben most azt irja, hogy CUSTOM: None, másik két lehetőségnél meg SAMSUNG OFFICIAL és OFFICIAL.
Most próbáltam frissítést keresni OTU-val, de csak keres (30 percet is vártam már) nem csinál semmit.
A KIES talál frissítést, le is tölti, újra indítja a telefon bootloader módba vár kb 20 percet és kiírja, hogy nem találja a telefont.Tudnátok nekem ebben segíteni, hogy mi lehet a baj ?
Vagy ha ez igy nem akar menni akkor ODIN-nal tegyem fel az XXBME3-as ROM-ot amit a SAMMOBILE-ról szettem le? Ha így tegyek akkor az lenne a kérdésem, hogy a RE-PARTITION opciót ki kell e pipálni és hogy mit jelent ez?
Segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
SipiBcs
őstag
Megrendeltem ma a szerviz szolgáltatást, hogy jöjjön ki a szerelő. Ugyanazt a hibát jeleztem, mint pár hete Kengyel kolléga. Remélem a bejelölt 22-i héten lezajlik a dolog, mert már nagyon zavar, hogy szinte minden hívás alkalmával elmegy a hangom, a másik fél nem hall csak nagyon távolról.
Előtte az ügyfélszolgálattal folytatott beszélgetés alatt a telefonszolgálatos közölte, hogy rakjak bele másik SIM-et, mert ez szolgáltató hiba lesz. Mondom neki, hogy másnál ezzel a hibával alaplapot cseréltek... erre megkukult..."Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
lafaty80
addikt
válasz hanno22 #55350 üzenetére
Megfordultam náluk párszor, mert a mi tszkonban is ott vannak. Érdekes egy banda, tele szarabbnál szarabb cuccokkal.... de most már nem fogok még a közelükbe sem menni, sőt ajánlani sem fogom az ismerőseimnek.
Egyébként nyugodtam vidd vissza, és közöld hogy kéred vissza a pénzedet. Ha kötekednek, akkor panaszkönyv, egyben a fogy.védelemmel értesítésének megemlítésével, sőt ha a telefon éppen még nálad van, akkor a rendőrséget is meg lehet említeni, mert amit csinálnak az bűncselekmény.
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
kengyel
nagyúr
válasz SipiBcs #55362 üzenetére
Sziasztok Urak ! Bocsi hogy beugrottam, de ne hagyd magad ,mert nekem is elkezdtek magyarázkodni , mi van felrakva stb... és a végén bizony alaplap csere lett. Hiába tettem bele másik sim kártyát. És még a T. részéről is kértem a vonalam vizsgálatát. Ott kiderült nincs benne hiba. Sok sikert a javításhoz, majd írd meg mire jutottál.
kengyel
-
modd3r
őstag
-
tzoli79
tag
válasz visionbp #55371 üzenetére
Értem !
Olvastam az összefoglalóban az EFS partíció mentését, meg is csináltam.
Az EFS partíció tartalmazza az IMEI, stb... adatokat ha jól tudom.Mentéshez, rootolva kell lennie a telefonnak, a visszaállításához is gondolom annak kell lennie, a gyári t-mobile rom-ot rakom fel akkor vissza kell állítani az EFS partíciót vagy csak a custom romoknál van értelme?
--------------
Ha jól gondolom az EFS partíció a rom cseréknél (legyen stock / custom) nem változik, vagyis a rom felrakásánál nem nyúlnak hozzá elméletileg.Nekem még ez új, mert nekem idáig csak alcatel telcsim volt, ott meg ilyesmi nem volt.
Bocs, hogy ennyit kérdezek csak érteni szeretném a dolgokat mielőtt bármit is csinálok a telefonnal.
Fáradozásodat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Frozzy
őstag
Sziasztok!
valakinek nincs fent a miui 3.7.5 ??
lenne-e esetleg valakinek vele tapasztalata ? javult mostanában valamit ? kb 10hete használtam utoljára.. menyire gyors ?? illetve menyire gördülékeny?
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
Anulu79
addikt
válasz mgTerminator #55283 üzenetére
Úgy használo ma készülékem ahogy akarom. Ha akarom akkor kiteszem a vitrinbe és csak karácsonykor meg húsvétkor veszem elő. Ha nem tetszik nem kell kommentelni. Kérdeztem és egy normális válaszra, tanácsra vártam.
-
dancsuri
veterán
-
[P]laci
senior tag
Ha valakit érdekel, a BW Pro most csak 292 HUF. Most olvastam és gondoltam érdekelhet valakit.
-
w333
félisten
válasz [P]laci #55377 üzenetére
HD Widgets szerintem még mindig sokkal jobb
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Froberto
csendes tag
Üdv!
Van arra lehetőség, hogy a Gtalk programnál, vagy üzenetküldős programnál az értesítési tálcára ne írja ki az üzenet szövegének az elejét? Küzdök ezzel, de nem találok rá megoldást. Elég lenne csak egy szimpla üzenet arról, hogy valaki írt nekem. Ez így nem túl diszkrét. -
roberto211
őstag
Szerintetek érdemes t-hometol elhozni egy Tab 2 7" wifi-t elhozni kamatmentes részletre havi 2k.-ért?
Igazából megérné meg minden, de ugye 2 évig kell fizetni és ha közben eladom akkor ugyanúgy fizetem a havi részletet,stb tehát ez a baj. Újonnan se drága (47) de most az sok nekem ... Így meg megérné..Szerintetek? Vélemény? Tanács?
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Anulu79
addikt
A Play-en van lehetőség úgy vásárolni, hogy az összeget a SIM kártyáról vonják le?
-
[P]laci
senior tag
válasz dancsuri #55383 üzenetére
Fancy Widgets-nél érdemes az értékelést elolvasni. így vizsgaidőszak végén feldobta a napomat.
idézek (én most épp könnyezve röhögök ):
"Meg akartam nézni milyen idő lesz a következő pár napban, erre azt írja, hogy szar! A feloldás liszenszkulcsal opciónál pedig a fideszre honlapjára mutat a link és azt írja, hogy ló****t sem ér, vegyem meg újra! Ez milyen már!? Nem lehetett túl sok esze a fordítónak... Így csak 1 csillag. Ha megoldják 4, ha még az aktiválás is működik akkor 5. Please check the hungarian translate! It is full of obscene words! Sorry for my bad english!"[ Szerkesztve ]
-
dancsuri
veterán
válasz [P]laci #55385 üzenetére
ha mindíg másra hallgatnék sokkal kevesebb lennék, én a próbának hiszak, az pedig megvolt
az a baj itt sokakkal, hogy ajánlgatnak dolgokat ,programokat, romokat (ramokat) beállításokat, pedig soha nem próbálták csak valahol olvasták
[ Szerkesztve ]
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
zlatan77
aktív tag
Lehet rosszul emlékeszem,de nem adammkaa volt,aki vitába szállt itt valakivel,hogy a Boeffla Sound megfelelő beállításaival verhetetlen hangban?
Privátba kértem a beállításokat,de válasz azóta sem jött, -
dancsuri
veterán
válasz roberto211 #55390 üzenetére
pontosan így van
sőt ha a megállapított részleten felül van spórolt pénzed többet is befizethetsz a T-pontokon, akár havonta többször is.
[ Szerkesztve ]
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
Anulu79
addikt
válasz roberto211 #55390 üzenetére
Persze tuti. Én is fizettem már ki így telefont.
-
adammkaa
senior tag
Valaki írta hogy ha kernelt cserélünk akkor a telefonban egy érték mindig ugrik egyet, és ez garizásnál feketepont lehet, hogy tudom visszatenni azt 0 ra, valaki aki érthetően, részletesen leírná megköszönném.
Nexus 5 Black
-
zlatan77
aktív tag
Te egyébként csak segítséget vársz?
Ha tőled kérdeznek,arra smafu válaszolni?
Legalább annyit,hogy kamuztam és fingom sincsen, -
dancsuri
veterán
ha valaki egy igenjó kibővitett menüvel bíró CWM Recovery-t akar mindkét telepítési formát megtalálja.
"PhilZ Touch is a CWM Advanced Edition that adds all the features you could ever miss in CWM
It is a well proven recovery for many phones
It also adds a full touch interface a completely configurable GUI"költekezz, hogy más is költekezhessen!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest