Új hozzászólás Aktív témák

  • viewdetails

    addikt

    válasz samu74 #36789 üzenetére

    A jelentősége ott van, hogy a /misc partíció egy olyan rejtett partíció, ahol sok rendszerbeállítást és szolgáltatói beállítást tárolnak. Az első a sorban pl az adott hibaüzenetben lévő Boot Control Block ami meghatározza, hogy recovery-be vagy normál rendszerbe bootolsz (ugyanazon a kernel osztoznak de eltérő rendszert bootolnak hozzá).
    Látszólag működik enélkül is, azonban Nougat alatt nem volt semmi ilyen hibaüzenet, most viszont van, akár OTA, akár Smartswitch, akár Odin telepítés, szóval a recovery hibaüzenetet nyugodtan nevezhezjük bug-nak.

    Nem tudom mennyire függ össze a fentiekkel, de nemzetközi szinten is ismert és nem javítható bug a Cellakészenlét. Biztos, hogy nem a kijelzés hibás, ugyanazokkal a programokkal és szokásokkal kb. dupla annyit eszik a telefon Oreo-val. Amíg repülő módban, vagy ismert wifi hálózaton lóg, addig semmi gond, azonban ha mobilnetre szorul, a Cellakészenlét kilő mint a nyíl.
    Végigpróbáltam a lehetséges kombinációkat, ha a wifi, nfc, bluetooth, gps, VolTE, 4G->3G le van kapcsolva, nem szignifáns a merülési ütem változása, viszont ha kizárólag a mobilnetet lövöm le, abban a pillantban visszaesik.

    Az én telefonom telekomos, XEH rommal és telekom simkártyával, nougat alatt nem voltak ezek a gondok. Kiindulva az itt olvasott hírekből, hogy a Samsungnál azt mondják, hogy ezentúl nem lehet szolgáltatói készülékre független ROM-ot rakni, illetve a fent leírtakból való kombináció alapján azt feltételezem hogy aki TMH OREO-t rak fel, akár FR nélkül is mikor majd megjelenik, annál nem lesz egyik ilyen gond sem.
    Másik verzió hogy rosszul kombinálok, és talán már az EREM verziós Oreo ROM-okba fixálták a hibát.

    [ Szerkesztve ]

    Great Dane rulz : http://goo.gl/TiJ6O

Új hozzászólás Aktív témák