Új hozzászólás Aktív témák

  • csabiks

    senior tag

    Mint korábban írtam, most egy hosszabb beszámolót írok az S7 Edgeről:

    Mindenekelőtt leszögezném, hogy nem vagyok egyik rendszer irányában sem elfogult az elmúlt pár év telefonjaim: Samsung S5 -» Lumia 830 -» Iphone 5s -» Iphone 6s és most Samsung S7 edge.

    Nekem az égvilágon semmi bajom nem volt a 6s-el, csupán annyi, hogy 4-5 óra aktiv használatnál nem nagyon bírt többet, rengeteg tesztet sok típust átnézve a samsungnál maradtam, hisz (elméletileg) jobb kamera, vízállóság, hosszabb üzemidő, amoled kijelző és minden finomság..

    És mi lett a véleményem 3ik nap után?
    Az S7 edge pontosan ugyanannyit bír üzemidőben mint a 6s. Mikor IOS-ra váltottam sok ideig szoknom kellett, hogy az nem android, nem kell bezárogatni az alkalmazásokat, és megnyitott 10 alkalmazás esetén is 1% merül egész este! Samsung 8% esett kikapcsolt AOD-el. És most lehet várnom kéne 2 hetet mire beáll, de akkor kijön majd egy újabb frissítés amivel kell majd egy wipe cache és akkor megint várni 3 hetet, de akkor már lehet amúgy se bírna annyit...
    A nagyon agyondícsért kamera bizony elég nagy csalódás volt számomra, a gyenge fényviszonyokat leszámítva egyáltalán nem készít szebb képeket.
    Én rengeteget fotózok, az első nap esős-borongós időben rögtön készítettem cirka 50 képet (makrót-távolit-mindenfélét), és az iphone-val összevetve egyszerűen a félhomályos képeket kivéve nem volt jobb. (samsung modulos az enyém).
    Az előlapi kameráról inkább nem mondok véleményt, mert kritikán aluli.
    A korábbi S5 kijelzőjét imádtam, itt viszont olyan zavaró tud lenni, az ahogy a fehér háttér átmegy melegebb fehérbe (ahogy a kijelzőt mozgatom), ezt egyszerűen nem tudtam megszokni (pedig adaptív meg cinema meg minden módot kipróbáltam..) Iphone kijelzője egyszerűen sokkal szebb.
    A rendszer sebességét mindenhol dícsérték, én most erős használat mellett elgondolkoztam, hogy aki ezt dícséri milyen telefont használhatott eddig? Az alkalmazásváltóból rábökve egy alkalmazásba, nem szemvillanás alatt történik, chrome-de még gyári böngésző alatt is előfordult hogy megnyitott 4-5 lap esetén, visszatérés az első lapra újratölti - vagy várni kell mire megjelenik. Ez számomra nem a villámgyors kategória, 4 giga rammal nem tudok 5 lapot párhuzamosan olvasni?
    A gyári fülest a jobbak közé sorolják sokan, nekem most volt szerencsém párhuzamosan tesztelni őket, a samsungé erőtlen, kevesek a mélyek, kicsit dobozhangú - nincsenek egy kategóriába (gyári EQ beállítások).
    A wifi modul és az antenna szintén gyengébb, (iphone látja az összes szomszéd wifijét, a samsung csak a sajátomat). Mobilnetezés közben, gyakran váltott 4g-3g között.

    Ennyi negatívum után azért vannak pozitívumok is :) :
    A külső hangszóró hangosabban és szebben szól, az ujjlenyomatolvasó szinte minden körülmény között olvasta villámgyorsan az ujjamat (az iphone a legkisebb zsírosodástól már képtelen erre), és a gyorstöltés amit még fel tudnék írni a számlájára.

    A telefont már vissza is küldtem, nekem nincs időm kísérletezni vele, én hazsnálati tárgyként nézek rá, és azért vettem hogy használjam, nem azért hogy órákat böngésszek az esetleges hibák megoldásáért.

    Aki iphone-ról váltana, egész nyugodtan felejtse el még csak gondolati szinten is az ötletet, ez nem az a típus amire érdemes.

    Üdv, akinek meg gond nélkül üzemel használja egészséggel !

    "The loudest one in the room is the weakest one in the room."

Új hozzászólás Aktív témák