Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tocika
aktív tag
Hali!
Felraktam a cm 11-et.
A gapps telepítésénél hibát ír ki ,hogy nincs elég hely!
le lehet valahogy pucolni a rendszer particiót? Vagy érjem be egy minimal Gapps packel? -
peti0726
csendes tag
CM-et frissíteni csak simán úgy kell, hogy felteszem sd kártyára és és futtatom? ha csak verziót frissitek akkor nem kell végigmennem minden procedurán újra és újra minden frissítésnél ugye? egyébként a "gyári" cm frissítés nem igazán műkődik ha szabad megjegyeznem...erre van vmi más program is? (amúgy maclawos vagyok)
-
Tocika
aktív tag
válasz ronin79 #10752 üzenetére
Innen próbáltam feltenni a Full, és stok csomagot: [link]
De nem engedte... mert hogy nincs elég hely így maradt a mini pack....
De amúgy melyiket érdemes felrakni?
A wipe system/preload azt hol tudom csinálni?
Én olyat csináltam telepítés előtt ,hogy : wipe data/factory reset és wipe cahce partition. -
bad-Mc2
tag
válasz peti0726 #10753 üzenetére
Hjam.. Nagyjából.. CMnél nem megy még a rombol ota-n frissítés! Sd-re teszed a romot, majd cwm-ben csak wipe cache+wipe dalvik, utánna mehet a rom, meg a (Light) gapps (Hozzáteszem, szerintem a gapps opcionális, nálam volt, hogy csak a romot tettem és ment minden tovább gapps újra rakás nélkül)
Tocika: cwmben, mount and storage menüben van format system meg format preload (csak arra figyelj, hogy ha format systemet nyomsz, valszeg nem fog bebootolni a rendszer, úgyhogy a format után tedd fel a romot újra, aztán a gappsot is..
Aelod: Nos igen, próbáltam.. Fél siker!
BT egerem van, azzal teszteltem..
Telefon látja, párosodik vele, felismeri, hogy egy egér, a beállitásaiban meg lehet adni hogy használja mutatóeszközként.. DE (és most jön a feketeleves) Miután párosítottam, és ott van a párositott eszkozoknel, nem hajlandó hozzá csatlakozni.. És így nem is tudom használni.. Én CM-el próbáltam, lehet stock rommal Meg frankón, mert elméleti síkon menni kéne neki!
Valamint, kiprobáltam a note 10.1-el is az egeret, tudtam csatlakozni és használni is.. azon stock JB van.. Igaz az otg képes, de ez itt sztem nem befolyásolja a dolgokat! Úgyhogy még kéne próbálni Stockon..[ Szerkesztve ]
New Galaxy Note 9 user
-
Tocika
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha a saját névjegyeket összekapcsoltam a facebookos névjegyekkel, akkor úgy szinkronizálódjon, hogy a következő szinkronizáláskor már eleve összekapcsolva töltődjenek le a telefonra ?
-
ronin79
addikt
válasz Tocika #10758 üzenetére
Ha hibár ír formatnál akkor valami gáz van mert ilyesmit nem kéne. Gapps elméletileg jó amit próbáltál, annyi hogy nem ace2-re van optimalizálva (régi play szolgáltatásokat tartalmaz és nem 480x800-as felbontásra).
Én az aromát javaslom (nem csak mert én készítettem, de ez teljesen friss és személyreszabható), ha csak végigklikkeled akkor csak a minimális cuccok fognak települni amik szükségesek a rendszerhez. Itt megtalálod, majd talán holnap frissítem ace2 topikban is. -
aelod
veterán
A gravity box KK-ban hol találom a BLN beállítását?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aelod
veterán
A gravity box KK-ban hol találom a BLN beállítását?Közben rájöttem, hogy ebben nincs is.
CM11ben hol tudom buzgerálni a BLN controllt?[ Szerkesztve ]
-
bad-Mc2
tag
Maclawos verzióban nem tudom.. Ott sztem nem lehet.. A TC-sben tudom csak.. A Novathor settingsben van.. Az advanced/haladó menupont alatt..
Tocika:
-wipe data/factory reset
-wipe cache
-Advanced alatt wipe dalvik
-mount and storage alatt: mountold a system, data, preload meghajtót utánna nyomj a format system, data, preload-ra.. Így már menni kell neki! Ezután rom, majd én is a Ronin által ajánlott gappsot javaslom, ezután még egy wipe cache+dalvik cache és kész..New Galaxy Note 9 user
-
bad-Mc2
tag
válasz Tocika #10765 üzenetére
Hát valószínűleg nem volt mountolva a preload ezért nem tudtad formázni ezt sejtem a hiba okának.. A Ronin féle gappsból meg az első 2 lapon kitudod pipalni mik kellenek +ba, a 3. Lapon pedig az hogy az alap cm összetevők közül mit szeretnél eltávolitani! Hajrá )
New Galaxy Note 9 user
-
riverrider80
csendes tag
Sziasztok!
Eddig minden motyómat OTA-n frissíthettem, így nem sok tapasztalatom van az ODIN-os rom mókolásnak. Van egy Telenor függő ACE 2-esem és tegnap szúrtam ki, hogy letölthető a hivatalos Jelly Bean frissítés. Viszont a rom listában csak TMH (T-mobile Hungary) verziót találtam. Mi van ha ezt felrakom rá? Elkúródik? Marad Telenoros? Vagy mi várható? Lehet triviális a kérdés de ezen a téren csak mezei felhasználó vagyok, megköszönöm ha tudtok okosat mondani. Köszi!
Nézz értékeléseket és lásd, hogy ki a megbízható!
-
coyote55
őstag
válasz riverrider80 #10768 üzenetére
A következmények: pár Telenor függő alkalmazásod eltűnik, ellenben kapsz cserében nagyrészt működésképtelen T-Mobile alkalmazást... A telefon működik, továbbra is Telenor függő marad.
A mobilnet beállításokkal kell majd birkóznod.[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
riverrider80
csendes tag
válasz coyote55 #10769 üzenetére
Az alkalmazásokat majd feldolgozom valahogy, a lényeg az volt, hogy ne legyen funkcionálisan tégla a telefonból, a függőség meg tulajdonképpen mindegy mert az egyik sim-em telenoros a másik t-s, Mobilnettel meg talán megbirkózom, bár nem létszükséglet, mert az egy harmadik sim-ről megy többnyire egy akksis mobil router-rel (ne is mondjátok, 2 telefon + tablet, ilyen ez a "popszakma"
Köszi a segítséget Coyote55!
-
riverrider80
csendes tag
Ápdét: találtam official sima magyar rom-ot, szóval megoldódni látszik a kérdés, már húzom is lefelé
-
tb83
tag
Sziasztok!
Sosem rootoltam, viszont most véglegesen rászántam magam, hogy felteszek egy jobb rendszert, mert idegesítően lassú kezd lenni a telefon. Egész nap ezt olvasgattam, hogy hogy is kell és szeretném a segítségeteket kérni, hogy jól gondolom-e:
A rootolást eszerint végzem el:
Link1
Ha megvan a root, akkor letöltöm azt, ami itt van (Magyar Független XEH JB MG2 624MB ram):
Link2
Elindítom az odint, majd bekapcsolom a telót egy home+hangerő le+ bekapcsoló gomb kombóval, utána összedugom a gépet és a telefont. Az odint beállítom az nggabis link szerint és kész is.
Jól értelezem a dolgot?Még lenne pár kérdésem:
Mi ez a CW11? Hogy tudom ezt feltenni és melyik a legstabilabb?
Működik a swype?
A névjegyeket a Kiessel tudom visszatenni?
Biztonsági mentést hogy csinálok?
A telefon telenoros, van valami külön beállítás emiatt?
A telefon ettől még kártyafüggő marad gondolom. A mobilnettel nem lesz gond?
Főként telefonálásra és GPS navigációra használom a telót plusz egy kis Facebook, viber, gmail, illetve egy kis játék (Clash of Clans). Ezekkel kapcsolatban lehetnek gondok?
A play áruház működik?A tudásom eléggé kezdetleges ezen a szinten, így kérlek benneteket, a lehető legegyszerűbben válaszoljatok! Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
bad-Mc2
tag
Első kérdés, milyen rom van a telefonon? Mennyi a használható rám?
Érdemes -e az mg2-t feltenni..
Amúgy amit leírál, teljesen jó.. csak FORDÍTVA kell csinálni.. Előbb az odin és az mg2 rom felrakása, utánna jöhet a root, a leírtak szerint!
Névjegyeket mindezek előtt szinkronizáld fel a gmailes címtárba, ne szenvedj a kiessel!
A cm11 egy Android 4.4 alapú custom rom.. Hát az összes használható, de még bugosak egy picit![ Szerkesztve ]
New Galaxy Note 9 user
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Feltettem cm10.1-et, borzasztoan gyors lett a telefon, hihetetlen, hogy mennyire lefogja a gyari rendszer ezt a telefont. Viszont nincsen mobilnet, ez mitol lehet? elvileg bugfree a rendszer, ( Rox fele ha jol emlekszem.)
apn-nel van pannon net meg telenor net is, de nem nincs semeikkel net. -
aelod
veterán
Észrevétel:
Root explorerrel létrehoztam egy mappát az sd kártyán amiben a stock kk hátterek vannak (Cm11 témák letöltése és váltogatása után eltűntek ezek a hátterek) ám ezt a mappát a galériában nem látni. (Jogosúltságok kiadva megfelelően)
Másik.
Ugyan csak root exp.-ben nem tudok fileokat kivágni és beilleszteni másik mappába. Kivágom beillesztem, dolgozik aztán nem történik semmi. Csak copy-paste megy rendesen.Lehet, hogy ezek a program bugjai?
Tc Cm11et használok.
-
tb83
tag
válasz bad-Mc2 #10773 üzenetére
Köszi a választ!
Nem buheráltam még, úgyhogy a legfrissebb telenoros 4.1.2-es android van rajta. Elvileg 482-t ír a feladatkezelőben RAM-ra.
Akkor először az odinos dolgok, oké vettem
Ezt a CM11-et utólag kell mindezek után feltenni? Találtam egy ilyet: LINK. Ez mennyire jó, illetve mennyire használható? (A mobilnet és a GPS lenne a lényeg, hogy ne legyen bajos.)
Biztonsági mentést nem kell csinálni? Nem az adatok a lényegesek, hanem, hogy esetleg majd valamikor helyreállítható legyen, ha baj lesz.
-
aelod
veterán
tb83:
Először is nem erre a telefonra van ez a CM11, ha jobban megnézed akkor Galaxy S Advance/Galaxy S2 Lite (GT-I9070/GT-I9070P) ezekre van.
Inkább ezt ajánlanám helyette
Bármikor vissza tudod rakni a stock GB/JB-t CM után.
Lapozz vissza találsz leírást CM telepítésről.[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
Itt a 2014-05-13-as build-et próbálta már valaki?
Nekem a 2014.04.25-ös van mennyiben újabba a cucc illetve a frissítés CM-nél simán recoból .zip update-el megy?[ Szerkesztve ]
-
bad-Mc2
tag
Ahham.. Nekem ez van fönt.. Nem rossz, de a tap2wake nem megy benne.. Meg ma kicsit lehalt reggel.. System ui. állandóan leállt.. Reboot oldotta meg csak.. De eddig minden jó volt vele..
Hjam Update megy recobol.. Wipe cache meg dalvik, aztán rom, és Ronin féle slim gappsot szoktam ranyomni rom után.. És kész..New Galaxy Note 9 user
-
bad-Mc2
tag
Hyhy! Nem kell hozzá.. Már beletették az alap 05.30as buildbe.. A Novathor settingsben van.. Csak néha elszáll a touchscreen tőle, és csak a reset segít.. Viszont ha felteszed a kernelt mellé, akkor terminálban kell bekapcsolni, és a Novathor settingsben lévő opcióval nem tudod kapcsolgatni..
Hjam és ette az aksit nálam.. És ami még trefább, hogy ujra indítás után újra terminálban kell aktiválni, ha fent a kernel.. Ugyhogy most nálam offolva van még nem javítják..
Szerk.: Hjaja, zip-el megy recobol..[ Szerkesztve ]
New Galaxy Note 9 user
-
Gyula196906
senior tag
Hmmm
A format preload-ra nekem is hibát ír...
Vajon miért? -
bad-Mc2
tag
Nekem EZ a cikk nyujtott némi támpontot..
De nagyon én sem néztem még utánna az ütemezőknek.. majd talán egyszer rászánom magam..
A fentebbi kérdésedre a rootexplolerrel kapcsolatban pedig, passz,de sztem a rootexplolerben van a hiba!
Prőbálj ki egy TotalCommandert, tudja amit a rootexploler,csak mégtöbbet..Gyula: nem tudom miért, mondjuk én nagyon régen formáztam a preload-ot..de nekem akkor engedte..
New Galaxy Note 9 user
-
bad-Mc2
tag
A Novathor settingsben kapcsoltad be vagy a terminálban?
Ha a terminálban akkor reboot után is megy tovább rendesen? Nem kell újra bekapcsolni?
Ill. Ha a Novathor ban izzitottad be akkor nem volt olyan, hogy feléled a telefon, de nem reagál utánna a touch? Nem lehet feloldani a kijelzőt? Mert akkor lehet én is feldobom megint a kernel újabb verzióját..New Galaxy Note 9 user
-
aelod
veterán
válasz bad-Mc2 #10788 üzenetére
Nova Thor settingsben állítottam be, de ott is swype-ra van állítva tehát nem koppintásra. Utóbbival nem volt jó, hasonló bugok voltak mint amiket te is írtál. Jó dolog ez csak elhúzom és feléled és ha le akarom zárni akkor az értesítési panelra koppintok 2x és kész. (ezt nem tudom már hol állítottam be, de sztem gravityboxban talán)
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Gyári 2.3.6 os telónál ezek az értékek normálisak? Mintha hamar merülne. Vagy csak nekem tűnik úgy?
Jelenleg 34% on van az akku, és a Gsam szerinti adatok ezek:Kernel (android OS) 45,2 %
cpu használat: 1:45p
ébren maradt :2ó 5p
képernyő: 39%Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
aelod
veterán
válasz 7Sony7 #10792 üzenetére
Én CM-et használok és ott az Oc miatt jobban merül szerintem mint 2.3.6-on
Nekem GB-n is naponta töltenem kellett. Este azonban nem kéne merülnie drasztikusan.Hmm éjszakára lövöldözd ki az összes háttér appot és tedd repülő módba a telót. Utána csekkold.
Greenify nincs GB-re, pedig azzal elég sok akku időt meg lehet spórolni."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
bigzee1977
tag
Sziasztok!
Samsung Galaxy Ace 2-höz kellene nekem érintő előlap. "La fleur" fajta, tehát az a Telenor-os, virágos, barátnőmé.. Nem tudja véletlenül valaki, hogy honnan lehetne beszerezni jutányos áron, megbízható minőségűt ? Szervizben kb. 15 lenne a csere.
Z
-
aelod
veterán
-
aelod
veterán
válasz bigzee1977 #10797 üzenetére
Keress apróm, alaplaphibásat vagy vmi olyan "fáradtat" aminek jó a kijelzője...
-
DGeri98
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megoldani az esetleges hálózati problémákat Gingerbread alatt. Egyik ismerősömnek van Ace 2-je, és arra panaszkodik, hogy a telefon random el szokta dobni a térerőt. Igazából néha működik, néha nem. Azt olvastam a neten, hogy vonaton szoktak ilyen gondok lenni, de neki minden teljesen véletlenszerű helyen és időben megtörténik. Lehetséges, hogy csak szimplán nagyon gyenge a telefon abtennája? Továbbá az is érdekes, hogy állítja, hogy független a készülék, de nem jön rá Jelly Bean. Ha nincs erre megoldás, akkor mivel már kinéztem neki egy stabil KitKat-et, de még van garija, az érdekelne, hogy lehet-e root után visszazárni úgy hogy lehessen rendesen garit használni (mint mondjuk egy Nexus telefon esetében).
Előre is mindent köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest