Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fravik
tag
Köszi, hogy megnéztétek, egy plugin restart megoldotta...
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
Keksz
senior tag
válasz morpheus133 #4303 üzenetére
fravik azt írja a plugin restart megoldotta nála
nekem meg már korábbról fent volt az új, amit linkeltélszóval szerintem nincs gond jelenleg a javítottal
-
Keksz
senior tag
válasz sugarforce #4305 üzenetére
Plexpass verzió.
MrWolf féle plexupdate skript okosítja minden reggel a servert, ha van elérhető újabb csomag. És ahogy nézem "default" a plexpass-t húzza, és csak ha kikapcsolod, akkor a public verziót. Eddig nekem igazából fel sem tűnt. ;-)
-
Baliboy1979
csendes tag
Bocs ha kicsit hosszu leszek de nem akarok kihagyni semmit hatha jobban tudtok segiteni. Synology nason fut a plex serverem. Par hete lecsereltem a halozatot pfsense rendszerre. 2-3 hetig futott teszt uzemben gond nelkul. Amikor a vegleges helyere kerult minden akkor a nas lan2 kabelet is bedugtam a routerbe, hogy majd egyszer beallitom a link aggregaciot a jobb sebesseghez. Ez volt az egy valtozas a teszt uzemhez kepest. Ekkor a plex serverem elerhetetlen lett. Gondoltam biztos a lan2 kabel az oka mert allitani kene a nas halozati beallitasain. Kihuztam, csinaltam egy nas ujrainditast biztos ami biztos alapon de semmi valtozas nem volt. Majd router, switch, nas, pc ujrainditas de semmi. Minden mas halozati szolgaltatas tokeletessen ment a nasrol. Radugtam egy masik routerre csak a nast es egy pc-t. Ekkor is csak a user ikonra lehetett kattintani es utana csak karikazott. Masik bongeszoben probalva kidobta, hogy tuzfal vagy valami blokkolhatja a kapcsolatot. Probaltam masik gepen, ugyanaz a hiba. Majd telefonon safari bongeszo es app is latta szepen es ment is a lejatszas. Nas ujrainditas, vissza a pfsense routerra es ment minden szepen 2 hetig majd update tegnap es ismet eltunt a server. Atneveztem a plex mappat majd ujra telepitettem es egybol mukodott amig vissza nem masoltam a teljes plex mappat. 1,5 napos ujrainditgatas masik router probalgatasa utan feladtam es visszadugtam mindent, hogy segitseg kell. Lass csodat ujra mukodik de gondolom egy restart es eltunik ujra. Valami halozati gondra tippelek de fogalmam sincs melyik fileban keressem vagy melyik az a file amit ne rakjak vissza telepites utan. Az regi adatbazisra szuksegem lenne nagyon mert 4-5 eve hasznalom tobb userrel.
-
MasterMark
titán
válasz Baliboy1979 #4307 üzenetére
A port jól van nyitva?
Ellenőrzöd is hogy nem jó, vagy a menüre hagyatkozol? Csak mert az sokszor téved. Azt írja, hogy nem elérhető, közben meg de. Ez már itt minket is megviccelt párszor.
A link aggregációt meg bedugás előtt állítsd be.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
LSL1337
őstag
gondolom először ide írok, hátha érdekel valakit.
Eladnék egy odroid c2-t, táppal, házzal, kártyával.
Szerintem a messze legjobb Plex kliens. 4k-ig mindent zökkenőmentesen lejátszik, tv kapcsolóval CEC-n keresztül pedig könnyen lehet irányítani. (hdmi 2.0)kb mint a raspberry pi 2-3, csak sokkal erősebb, és FHD helyett ultra HD videókat is lejátsza. menüt is gyorsabban kezeli.
viszont HDR-re nem képes, de ennyiért nem is elvárható. Én is csak ezért válok meg tőle.
Rasplex/OpenPHT build van rá, én imádom.
gigabit ethernet van rajta csak, de több nem is kell.
mindezt egy deák ferenc-ért elcserélném.[ Szerkesztve ]
-
Baliboy1979
csendes tag
válasz MasterMark #4308 üzenetére
Sajna nem a porttal van a gond. Belso halon sem toltodik be. Ha masik porton lenne akkor a kezdo kepet se toltene be gondolom. Bejon a plex felirat majd a user valasztas es utana orok karikazas vagy a tuzfalas/halozatos hibauzenet ha nincs neki net adva. Ami erthetetlen, hogy neha ujrainditas utan 2-5 percig egybol bejon majd ujra csak a bejelentkezo felulet mukodik. A link aggregaciot azota proba keppen ma vissza raktam beallitva rendessen de akkor se javult meg igy az most nincs. Sima ujra telepites azonnal megoldotta ha nem a regire telepitettem ra. Gondolom bizonyos beallitasokat nem modosit alapertelmezettre ha nem szuz a telepites.
-
jegesib
aktív tag
Rakott mostanság vki rasplexet? OSX installer elhasal ezzel:
Something went wrong with the get request: "Error downloading http://updater.rasplex.com/devices - server replied: Not Found" -
gyugyo79
addikt
válasz Baliboy1979 #4310 üzenetére
Hálózatot ki tudod zárni. Fix ip-re beállítod a NAS -t meg a Géped egy alhálózatba és megnézed eléred e a http://<NAS_IP>:32400/ -n a PLEX -et ha direktbe kötöd őket max switch legyen köztük. Elvileg nem lehet olyan régi a géped hogy crosslink kábel keljen simán menni kéne. Ez után ki tudsz zárni elég sok mindent mint hiba forrást.
A másik fontos, hogy ha van a NAS -odra a PLEX -től letölthető csomag akkor az legyen felrakva és ne az ami a csomagkezelőbe van.
[ Szerkesztve ]
-
Baliboy1979
csendes tag
válasz gyugyo79 #4312 üzenetére
Csak a plextol toltheto csomagokat hasznalom. A plexet megtalalom minden esetben ha elinditom a csomagkezeloben. A szurke hatter a plex felirattal megjelenik. Ha ugye nincs net neki akkor csak a fo account nev jelenik meg amire katt utan csak a karikazas jon. Es volt mikor telon a safari alol belepett es ment minden frankon de chrome bongeszoben mar a telon is csak karikazott. Es az ios appban is mukodott. A hazban tobb pc is van rpi3, pmp-t futtato pc 6-8 eszkoz. Egyik se lep be igy a hibat csak a serveren keresem. 3 kulonbozo nullara resetelt routerrel neztem. Nem tudja vki hol tarolja a halozatos beallitasait a server?
-
gyugyo79
addikt
válasz Baliboy1979 #4313 üzenetére
/volume1/Plex/Library/Application Support/Plex Media Server/Preferences.xml
Ha nincs net akkor nálam a lokális hálózaton vígan működik minden ami lokális IP alapján van beállítva.
Azt remélem tudod, hogy teljesen más útvonalon éred el akkor a PLEX szervert ha lokális ip címen hívod meg meg akkor ha DNS név alapján. Utóbbi esetén egy nat loopback erejéig minimum keresztül megy a routeren.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudja valaki mi lehet a gond?
Megosztottam a Plex-em egy fiókkal. Ezzel a fiókkal egy távoli gépen bejelentkeztem a plex.tv honlapon, és mikor lejátszok egy filmet függetlenül hogy mit, csak max 328p felbontást engedélyez.
Ezzel nincs baj mert a nas lekonvertálja nekem, de szeretnék nagyobb felbontást állítani neki.
Mobilon távoli elérésnél van lehetőség egész széles skálán választani felbontást, 720p is..de böngészőben távoli módban miért nem engedi?
Próbáltam a beállításoknál, ott 720p van beállítva neki de mégsem. Próbáltam több videónál is, de mint csak 328p enged. Nem értem miért. -
fulton
addikt
Mondjuk azt hozzátenném, hogy a telón a saját acountommal lépek be, míg a távoli gépen böngészőből egy magamnak "barátként" meghívott acountal, és hozzá megosztott videókkal lépek be.
-
fulton
addikt
válasz sugarforce #4318 üzenetére
Azt már rendbe tettem. És oké, pipa zöld. Működik mert mint írtam, mobilról plex app-al mobilnetről simán elérem és 720 is választható. Annyi hogy ott a saját acountommal vagyok belépve, míg most amit próbálok PC (szintén távoliként) egy másik fiókról (ami barátként lett hozzácsatolva az eredeti acountomhoz). Mindenképp ezzel szeretném hogy 720 felbontást elérjek. Nem értem mi lehet a gond.
-
fulton
addikt
Hm lehet van valami külön beállítás a nas-on a plex servernél hogy a barátknak megosztott tartalmakat internetes streamnél korlátozottan adja? vagy nem tudom.
Amit tudok,Mobilon saját acountom. Mind a hálózati mint a távoli elérésnél enged nagy felbontást is.
A barát acountnál, otthoni hálózatnál enged, távoli elérésnél valamiért nem csak SD 1 MB a max, az is ha automatára állítom a konvertálást. Egyébként manuálisan csak a 328p a legnagyobb amit választhatok.
Na ezt nem értem.[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Sziasztok!
Plex és a 4K remux-ok kapcsolata nálam nem éppen problémamentes.
Az adatlapomon lévő konfigról fut a szerver, a lejátszó egy Evolve Multimedia Box M4 megtámogatva Gigabites USB/LAN-nal.
A Plex-nél Direct Play van beállítva, eddig nem is volt különösebb gond. 1080P és 4K sorozatok eddig probléma nélkül mentek. De úgy döntöttem, hogy "szintet" lépek. Viszont a 30-40MBit-nél nagyobb tömörítésű filmeknél rendszeresen megakad, gondolkozik a Plex. A gépen ez idő alatt semmi más nem fut, a cpu lényegében malmozik és 10-20% között használja.
Tvn próbálva lényegében esélytelen, nézhetetlen.
Kodira van feltéve a Plex pluginSzerintetek, hol lehet a szűk keresztmetszet?
Mit kellene finomhangolnom, hogy probléma mentesen működjön?[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Megnéztem itthon a laptopról hogy a mobil internetem osztottam meg és csatlakoztam rá a laptop-al.
Így ugyebár távoli elérés játszott nem pedig a helyi hálózat, az eredmény a következő :Jóformán minden felbontást engedett amit kerestem a barát felhasználóval bejelentkezve a plexbe.
Automatikusan 720 2.4 Mpbs hozta be, ami számomra tökéletes (lenne) azon a gépen amin néztem az este.
Sajnos ott csak 328p, automatikusra lőve csak SD 1 Mbps hozott. Ezek szerint az ottani hálózat sebességgel van probléma. Nincs más magyarázat. -
Trialbiker
tag
Sziasztok új vagyok ebben a világban, most telepítettem a plex szervert. A távoli elérésnél piros x-et kapok, és nem tudom elérni külső hálózatról sehogy a gépem. Tűzfalban engedélyeztem. Upc-s netem van upc-s csodarouterrel amiben nem lehet port forwardingolni mit lehet ilyenkor csinálni hogy elérhető legyen a szerver külső hálózatról.
Samsung Galaxy Note 20U
-
enginev3.0
félisten
válasz Trialbiker #4327 üzenetére
Elvileg kérni kell vissza ipv4 címet
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
sugarforce
addikt
Na kis fejlemény az ügyben. Ahogy látom ezek a feliratok le sem töltődnek, az agent csak behazudja a plex-nek, hogy ott van, közben nem elérhető. A WebTools subtitle management része bár látja a feliratot, de le sem tudja tölteni ezeket a feliratokat, 404-es hibával elszáll.
Ebből kifolyólag az openpht el sem indítja az adott sorozatrészt/filmet Unable to play media hibával, ellenőrizzem, hogy mountolva van e a megfelelő folder... Először azt hittem, hogy szar az mkv, de amikor már a 3. ilyet produkálta, nekiálltam nyomozni. A mappa jogosultságok rendben vannak, ellenőriztem is. Aminél nincs ilyen Supersubtitles-4352352345.srt, az gond nélkül elindul (a két videó között semmilyen különbség nincs, ugyanaz release csapat, codec, bitráta, stb). A kodi-s plex pluginban elindulnak a fájlok, de kiválasztva a Supersubtitle-42352352345.srt-t nem jeleníti azt meg. Mivel nem is elérhető a felirat, így nem nagyon csodálom a dolgot. -
sugarforce
addikt
válasz sugarforce #4329 üzenetére
A nem mukodo filmnel/sorozatnal miutan kikapcsoltam a supersubtitles plugint es eltuntettem a kerdeses feliratot a plexbol, egybol elindult rendesen openpht alatt is.
-
fulton
addikt
válasz sugarforce #4326 üzenetére
nem.
-
enginev3.0
félisten
Kis nuc vagy brix gép, elég lenne USB-n rájuk kötött hdd-kel plex szervernek?
1800 körüli passmark
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
sugarforce
addikt
-
vampire17
addikt
Sziasztok,
Ahogy mar volt itt is rola szo, a Supersubtitles bundle meghalt par napja. nalam nemcsak elrontja a fajlnevet, de meg sem jelenik a felirat.
En is atalltam ezert Sub-zero-ra. A kerdesem, hogy ez az agent tamogatja az evadpakkokat? Ez volt az egyetlen ami nagyon hianyzott a Supersubtitles bundle bol.
Konkretan arra gondolok, ha pl leszedek egy olyan sorozatepizodot, amibol mar csak evadpakk van font, akkor megtalalja az agent?
[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
válasz vampire17 #4334 üzenetére
Szia! Igazából a SuperSubtitles is tudta, de valami a kitömörítéssel el volt benne rontva, azt kijavítva szuperül ment.
Az elv mindkettőnél azonos, leszedi a csomagot, kitömöríti és beállítástól függően menti vagy a metaadatokhoz vagy a megfelelő fájl mellé.
De röviden, igen, tudja."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
apezka
aktív tag
válasz enginev3.0 #4332 üzenetére
Ahogy sugarforce is írta az a transzkódolástól függ. Az pedig attól, hogy melyik procival van szerelve. A 7-es NUC i3 procival 720p-t simán transzkódol az 1080p-hez szerintem már inkább i5-ös ajánlott.
De ha jól emlékszem ez a Plex Support oldalon vagy hol le van írva.
Én NUC7i3-t használok asztali gépnek, nem melegszik de amikor a vetni elindul benne akkor azért hangos. Gondolom transzkódolás esetén pedig, bizony pörögne az a ventilátor...
A másik pedig, hogy egy i5/i7 procival szerelt NUC/Brix áráért elég jó gépet lehet összerakni (legyen az nas/pc/htpc/stb.), szerintem.[ Szerkesztve ]
A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
fravik
tag
válasz sugarforce #4337 üzenetére
Igen, valami ilyesmi is rémlik... Nálam egy kicsit speciális eset áll fenn, ezért kellett mókolni rajta kicsit.
De ha jól emlékszem, akkor a Sub-Zeronak is kellett valami csomag ahhoz, hogy működjön a kitömörítés."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
sugarforce
addikt
valsz igen, nekem fent is volt/van az a csomag (most így utánanézés után fingom nincs mi az, talán gzip), így nem volt ezzel soha gondom. Viszont az durva, hogy egy agent így meg tud szívatni, hogy az open pht-nál hibával elszáll a lejátszás. Persze ez inkább az openpht "baja", a kodis plex plugin ezt lekezeli rendesen.
-
fulton
addikt
válasz sugarforce #4326 üzenetére
Megmértem itt a gépen, amiről nem tudok nagyobb felbontást állítani, a sebességet, hát lehasaltam.
késleltetés: 26 msec.
letöltés: 91.84 Mbit/s
feltöltés: 38.43 Mbit/s
Ezt kaptam. Na erre varjatok gombot. Most akkor a mi a fuk van?
Most felmerül bennem megint, mi a tökszárért nem tudok neki akkor nagyobb felbontást állítani, szerencsétlen HD sem? van valakinek ötlete?
(lehet a stream adatfolyam külön le van korlátozva?)[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
Valaki tud valamit az openpht (s905-re)fejlesztéséről? A legújabb is tavaly márciusi, ahogy látom.
Nincs vele semmi gondom, nem azért, csak rebesgették, hogy lesz 2.0 a közeljövőben, de azóta sincs róla semmi hír.
szerk.: most látom, hogy itt lehet buildelni is. Na, majd rápróbálok.[ Szerkesztve ]
-
Vodike
tag
-
LSL1337
őstag
válasz enginev3.0 #4332 üzenetére
vegyél 7. gen-es intel cpu-val, és akkor gpu transcode-al megy minden. linuxon is.
előtte 3 vagy 4. generációs cpu-m volt. azzal is ment, de nagyon fos volt a minősége. a mostani kaby lake-esen fullos már, csak ajánlani tudom.
-
Keksz
senior tag
SubZero szedi nálatok a Mayans MC feliratokat? Nálam sajnos nem, gondolom vmi olyanon hasal el hogy Mayans M.C. (pontokkal) vs Mayans MC (simán)
-
fravik
tag
Hosszupuska? Tartok tőle, hogy a kivételkezelésnél kellene felvinni a sorit, mint ahogy már pl. benne van a DC’s Legends of Tomorrow... nekem a Tom Clancy’s Jack Ryan-t kellett felvennem és azóta szedi szépen, nem tudom azt esetleg észrevettétek-e.
[ Szerkesztve ]
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
Keksz
senior tag
ahogy látom lesz itt egy kis para, a Plex arcok kinyírják a plugin támogatást...
Cserébe lesz egy jó szar “on the fly” Opensubtitles bővítmény... ;-(
“💀 Plugins: This was not a decision taken lightly, as they’ve been around for a long time, and we’ve had good times both writing and using them. But bluntly, hardly anyone uses them (less than 2% of users), the ancient protocol they use is a continued pain for clients to support, and if we were to build the feature again, we’d do it very differently in this day and age. For utility-type functionality, we love standalone apps like Tautulli and believe this is a better approach. But don’t panic—while the Plugin Directory will soon be gone, you can still manually install plugins for the foreseeable future.”
—>
“When will these features get discontinued?The Plugin Directory will be removed from Plex Web App in an upcoming update. You will still be able to manually install plugins on the server itself, even after the Plugin Directory is removed.”
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest