Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz Grande Ale #12044 üzenetére

    "Miből gondolod, hogy a Miele nem tudja, hogy mennyi vizet szívjon be egy mosógép? De most komolyan?"

    Főztem az ebédet, közben többször is a látóterembe került a mosógép.

    És rájöttem!

    Szerintem nekem több és kifinomultabb érzékszervem van, sőt, egy kicsivel intelligensebb is vagyok ;-) , mint a mosógép... Így jobban meg tudom ítélni, hogy az adott helyzetben mi a jó. Mert az a szegény buta fehér kocka még azt sem tudja eldönteni, hogy milyen programot indítson ahhoz, amit belepakoltam! ;-)

    Egy ilyen gépet az átlagember átlagos dogaihoz terveztek meg.
    Ha a Miele fejlesztőinek azt mondták volna, hogy készítsetek egy mosógépet koszos melós ruhák mosására, szinte biztos vagyok benne, hogy első körben a mosáshoz használt vízmennyiséget növelték volna meg! Sőt, biztosan vannak is ilyen gépek profi célra.

    De az én gépem nem ilyen, úgyhogy nekem kell intézkednem ;-)

    Én ilyen önfejű és makacs ember vagyok, hajlamos vagyok még 2022-ben is azt hinni, hogy én jobban tudom, mit kell tenni, mint a túl okos(kodó) gépek.

    Egy példa: az autónk (Scenic 1.5dci 110) állandóan fel akar kapcsoltatni velem, akkor is, ha mondjuk öten ülünk benne, és emelkedőn "döngetünk" felfelé negyedikben, ötödikben. Én tartanék valami értelmes fordulatszámot, de csak mutogatja a nyilat. Néha mondom OK, te akartad, kapcsolok egyet felfelé... Szörnyű, halál neki, én is hallom, a tervezője is tudja, de mégis csak ez nyugtatja meg a szoftverét ;-) De én mégis inkább a fülemre hallgatok, és úgy váltogatok, ahogy egy autóval - szerintem - kell, és nem úgy, ahogy az autó gondolja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák