Új hozzászólás Aktív témák

  • zsoltnyiri

    tag

    válasz zsoltnyiri #4959 üzenetére

    Na szóval:
    Én az az ember vagyok, aki egyáltalán nem bízik ebben a kínai hype őrületben, és abszolút fenntartásaim vannak ezekkel a teremékekkel kapcsolatban. Viszont (mint az kiderül) a véleményem lényegesen árnyalódott az elmúlt hétben :) Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi legyen a HTC M7-em utódja (amit imádtam). Már tavaly akartam utánpótlást, de semmi számomra értelmeset nem találtam. Idén először a G5-öt vártam, de számomra ocsmány, aztán S7 Edge-t, de számomra túl Samsung.. :D Apám viszont vett egyet, alaposan megnézegettem, de nem fogott el a must have. Aztán olvasgattam az OP3 teszteket,és egyre jobban megtetszett, aztán úgy voltam vele, hogy mifene, legfeljebb visszaküldöm, megnézem mit tudnak a kis sárgák.

    Júli 17-én (vasárnap rendeltem). és 31-re volt kiírva, mert csak 26-án tudják postázni. De 25-én már a kezemben volt, mert még előző héten feladták, és Lengyelországból 2 nap alatt hozta a DHL, szóval ha nincs a fránya hétvége pont már sokkal előbb megkaptam volna (így is 5 nappal). Szállítás természetesen ingyenes volt. Fizetés paypal-en keresztül, így teljesen kockázatmentes.

    Dobozból kivéve az első benyomás, hogy sokkal szebb élőben, mint képeken. Kitűnik, hogy elölről teljesen üveg, ami így feketében iszonyú elegáns, és hátul is jól néz ki ez a sötétebb alu (bár nekem a full fekete még jobban tetszene). Mérete számomra tökéletes, a legjobb kombináció a még használható, de már egész jó képernyőméret között (pedig viszonylag kis kezeim vannak). Méretben kb. megegyezik az S7 Edge-el, viszont nem nyomkodom a tenyeremmel folyamatosan a képernyő széleit. Összeszerelés sokkal jobb, mint vártam. Mivel nagyon szkeptikus voltam a kínai cuccokkal pedig alaposan kerestem, hogy hol tudnék belekötni egy lötyögő gombba, vagy egy kis illesztési hibába, hullámosságba, de semmi. Sok telefont megfordult a kezemben, de ilyen masszív minőségi cucc kevés. Ezen kívül baromi vékony (nekem picit túl vékony is, biztosabban fognám ha kicsit vastagabb lenne) és baromi könnyű, ahhoz képest, hogy alu és ekkora (ez viszont jó, mert amikor pl. ágyban tartom alul a kisujjammal megtámasztva, még egy óra után nem fájdul meg). Külön hatalmas piros pont a kapacitív gombokért. Ez volt a legelső rácsodálkozás. Felépítés és külső (ami nálam egy fontos szempont) 10/10.

    Következő: bekapcsolás -> kijelző. Folyamatosan azt kerestem, hogy látszik-e az, hogy az M7-hez képesti közel +1 inch, de azonos felbontás (és pentile(!) elrendezés) miatti csökkenés az élességben. Jelentem, nem! Ettől féltem egyébként a legjobban. Értelmesen használva (nem úgy, hogy a szemembe rakom a kijelzőt) tökéletesen éles. Viszont! A színekkel még mérsékelten sikerült csak megbarátkoznom. Alapbeállításként nekem nagyon túlszaturált és akárhogy állítottam a csúszkát nem tudtam jól belőni. Ami eddig kék volt az lila lett, a fehér zöld, vagy épp kék, a piros naracsssárga stb. Átraktam sRGB módra (most ezen használom). Kicsit pasztellebb de a színek sokkal jobbak, viszont még mindig kicsit zöldesnek érzem a fehéret, viszont így lényegesen jobb. 1 nap alatt megszoktam, és most már nem zavar, sőt kezd tetszeni :)
    Aztán melléraktam az S7 Edge-t: ok, ez szebb. Nem sokkal, de egymás mellett látszik, hogy az a panel jobb. Fényerőben is az S7 Edge nyer (M7 viszont szarabb volt). Feketék viszont brutál jók IPS-ről jőve :D Kijelző összességében nálam 8,5/10, a színkalibráció és a pentile és a kisebb max fényerő miatt. DE, megkérdőjelezem, hogy van-e a 10-nek értelme, mert ha nem konkrétan egymás mellett nézzük egy S7 Edge-el, 20 perc után már ez is tökéletes kijelzőnek tűnik, és abszolút az élmezőnyben van.

    Rendszer: Smooth as f**k :D Nekem nagyon fontos volt (és nagy érv a Samuk ellen a szautykos touchwizz), röccenésmentes, bloat nélküli android legyen rajta. Az M7-en lévő sense a korának legjobb nem stock androidja volt (sőt a + pár funkció miatt számomra még jobb is), és ugyanezt érzem itt is. Nem volt még megakadás (S7 Edgen igen), nem volt újraindulás (S7 Edgen az első hetében már volt), semmi bloatware. Véleményem szerint ez így tökéletes. Ha valakinek kell valami felrakja, a többiek meg ne szopjanak. Plusz, a stock androidon felül jópár customization, amivel élhetőbb lesz. Rendszer 10/10.

    Mivel még sose volt nekem (és a céges levelezés miatt kell, nagyrészt ezért is vettem új telót) elkezdtem játszani az ujjlenyomat-olvasóval. Na jelenleg ez a kedvenc dolgom a telefonon. Nem lehet szavakba önteni, mennyi gyorsan és folyékonyan nyit. 10-ből 9,5-ször elsőre működik, abban a félben meg én rakom fejjel lefelé az izzadt ujjamat :D Az, hogy nem kell benyomni a gombot és feléleszteni a kijelzőt szintén hatalmas plusz. Az S7 Edge itt csúszik el, legalább 1 másodperccel lassabb emiatt, ami mint idő nem lényeges, de egymás mellett olyan, mintha két generációval régebbi lenne. Barátnőm azóta ezzel játszik :D Azért is döbbentett le, hogy milyen jó az ujjlenyomat-olvasó, mert az asszony iPhone 5S-én lévő konkrétan nem ismeri fel az ujjamat, akárhányszor adtuk hozzá újra. Valamint azzal összehasonlítva, kb 2 teljes másodperccel lassabb, mint az OP3 (tegnap tesztelve). Örökkévalóságnak tűnik. Ujjlenyomat-olvasó 11/10.

    Teljesítményről szerintem felesleges ódákat zengeni. Top SOC, 6 giga RAM (amit én ki sem használok és számomra felesleges, de bajnak nem baj, hogy van). 14x ezer antutu pont, villámgyors telefon, minden a memóriában marad. Játszani én nem játszom, de természetesen 10/10.

    Kamera: Én személy szerint ez sem annyira használom, de amikor igen akkor szeretem ha élvezhetők a képek. A képminőséggel teljesen meg vagyok elégedve. Jó fényviszonyok között nem lehet különbséget észrevenni az S7 Edge-el, tökéletes mindkettő (illetve az OP3 részletgazdagabb, úgyhogy szép napos időben veri még az S7 Edge-t is). Kevés fény között fordul a kocka, de erre számítani lehetett. Összességében számomra kellemes csalódás volt, hogy mennyire kompetens a kamera, és ebben sem fog senki csalódni. Videót nem próbáltam (erre akciókamerám van), de elvileg az OIS nem valami jó, a 4k-s hang pedig javítva lett. Ha a shaky OIS-t és a gyengébb low light dolgokat beleszámoljuk egy S7 Edgehez képest szerintem 9/10, de a mobilos kamerák élmezőnyében van ettől függetlenül.

    Üzemidő: Nincs mit szégyenkeznie, de nem is kiemelkedő. Ez természetesen egyéntől függ. Nálam facebook app-al, messengerrel, snapchat-el, chrome-al, útközbe zenét hallgatva, a fényerőt pedig a YAAB kezeli (felálláson) meg tud lenni az 5-5,5 óra SoT, ha viszonylag sokat használom beltérben és nincs játék. Tegnap ugyanezekkel 4 óra SoT volt, mert benne volt 1 óra Pokemon GO is, kinti nagy fényerőn, folyamatos kijelzővel és GPS-el (nem battery saver módban). Egy szó, mint száz nálam a napot kibírja. Ha van benne kis játék, akkor épphogy, ha nincs akkor bőven, de este mindenképp töltenem kell. Én nem használom a gyorstöltőt, csak ha SOS kell nafta. Villamosmérnök kollégáim azt mondták, hogy bármilyen marketing bullshit ellenére, ezek a gyorstöltő megoldások mindenképp ártalmasabbak az aksinak, mint a lassú töltés. Ezzel lehet vitatkozni, de én hittem nekik :) Nálam ez is 8,5/10, mert ha kicsit vastagabb lenne lehetne nagyobb aksi, és ez sokat dobna (bár ez minden telefonnál elmondható). Az M7-nél jobban bírja (ott 3,5 óra SoT volt az átlagom, itt most 1 hét után 5,5 órát ír).

    Egyetlen egy helyen van visszalépés az M7-hez képest, az a hang. Mind kihangosítva, mind fejhallgatón keresztül sokkal szegényebben szól. Viszont itt figyelembe kell venni, hogy az M7 a sztereo előlapi boomsoundját, és a speckó beépített beats erősítőt az M8-on kívül egy telefonnak sem sikerült még űberelnie. Akármilyen más telefonról érkezve ez valszeg senkinek sem fog feltűnni. S7 Edge-el tökéletesen megegyezik a hangminőség. Én meg veszek majd hozzá egy kis hordozható DAC-ot :))

    Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy a maximum szkepticizmusról indulva én fan lettem. Ha valaki végigolvasta láthatta, hogy sosem érveltem azzal, hogy adott tulajdonság mennyire jó ahhoz képest, hogy 125 forint volt, csak összehasonlíttam a piac egyik legjobb készülékével. Most viszont megteszem, ez a telefon FELE ANNYIBA KERÜL. Ezért nem akarom átlagolni, hogy milyen pontszámokat adtam, de nálam összeségében 9,5/10, és nem fogok új nexust venni, pedig azokat vártam. Egyszerűen nincs miért. Mindennel megvagyok elégedve, a frissítések és javítások folyamatosan jönnek. Nálam az ár nem játszott szerepet, megvettem volna a 2x ennyibe kerülőt is, de egyszerűen egyikért sem adnám. Ha most választanom kellene, hogy OP3 vagy S7 Edge, és ingyen elcserélhetném őket nem tenném, nekem ez a telefon jobban tetszik. Apámtól mindennap azt hallom azóta, hogy bárcsak hallgatott volna rám és várt volna még, mennyit spórolhatott volna, pedig ő a legnagyobb samu fan. HTC M7-ről nézve hatalmas előrelépés konkrétan mindenben, és visszalépés semmiben (max hang). Nagyon a szívemhez nőtt már ennyi idő alatt, úgyhogy ez egy hosszú kapcsolat lesz :)

    Bocsánat, kicsit hosszabb lett, mint terveztem, de mindent le akartam akkor már írni. Igyekeztem teljesen pártatlan lenni és kiemelni a negatívumokat. Ennél nagyítóval se találtam többet, pedig akartam. Viszont engem meggyőzött.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák