Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Letöltöttem alk.kezelőből a Bluetooth HID 2-t és a világért nem akar csatlakozni az egeremhez. Kiteszem a kurzort, rákeresek BT HID connect-ben az egérre, meg is találja de miután rányomok, hogy csatlakozás nem történik semmi. Kilép belőle és továbbra se tudom használni a BT-os egeret. Volt valakinél ilyen probléma?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Rotor82
aktív tag
Na megvan a "kicsike"
Az lenne a kérdésem, hogy milyen kóddal lehet gyári vagy alap állapotba tenni? -
hito
nagyúr
válasz Rotor82 #1305 üzenetére
Na akkor ide is válaszolok (nokiaprogramok)
"Azt el is felejtheted. Itt nincs gyári beállítások visszaállítása, se hard reset. Reflash van oszt jónapot Sikerült billentyűzet középrészt találni hozzá? Ha nem van emberem akinek van hibátlan bontott."
-
Rotor82
aktív tag
Offline módban nem lehet használni a wifit?
Mi a legegyszerűbb reflash mód win-en keresztül? Hol találom?[ Szerkesztve ]
-
Rotor82
aktív tag
Sajnos a minap összezavarodtam kissé és össze-vissza módosítottam a repo-kat... Valaki leírná, hogy mik az alap repo-k a telóban? És ugyanazokat kell beírni a "fast application manager"-be is?
Más: Találtam szép egy szép pakk deb kiterjesztésű játékot/alkalmazást n900-ra. Hallottam, hogy a "matrix" már nem müxik. Akkor hogy tudnám a legegyszerűbben felrakni őket a telóra?
Köszi a válaszoktat előre is!
-
madstunt
addikt
válasz Rotor82 #1311 üzenetére
azért nem müxik mert nincs rá szükség
file managerben simán elindítod, megnyitja app managerben és felrakja. sőt könnyen lehet visszakapsz valamilyen repot az elveszettek közülamúgy itt vannak a repok, microb-ben nyisd meg a linkeket egyenként és átdobb egyenként app managerbe h hozzá akarod-e adni a repot [link]
nyilvánvalóan csak a toolsig érdekes számodra az már nem[ Szerkesztve ]
-
Rotor82
aktív tag
Bontott alkatrészei vannak itt valakinek?
Érdekelne 1db billentyűzet körülötti "keret", valamint 1db érintőpanel vagy digitizer vagy micsoda. Szóval össze van karcolva szegényke, mivel nem volt rajta fólia...
Amúgy azon is gondolkoztam már, hogy beadom egy óráshoz és az megpolírozná, hátha kijönnének a karcok esetleg...
Tapasztalata volt már valakinek ezzel kapcsolatban? -
Rotor82
aktív tag
Szerintetek melyik a legtakarékosabb böngésző maemo-ra mobilnetnél?
-
hito
nagyúr
válasz Rotor82 #1318 üzenetére
Ahogy mondod, mindent le köll tiltani Amilyen szerencséd van ilyen szempontból az N900-al még az sincs, mint a többi mobilnál, hogy egyből a mobil oldalra dob ami ugyebár a butított változata a normál webnek és kisebb méretű. Az N900-at a weboldalak 99%-a asztali PC-nek azonosítja
-
szucsisti76
csendes tag
Sziasztok. N8 után gondolkodnék N900-ban. Kérdéseim: Van-e hozzá (már) magyar lokalizáció? Teljeskörű Outlook-szinkronizáció működik-e (naptár, feljegyzések, feladatok, kontaktok), milyen szoftverrel (Nokia Ovi Suite vagy más) történik? Ovi Maps-es navigáció működik úgy, mint egy N8-on? Szofver-frissítések hogyan történnek (pl. N8-nál NOS-n keresztül is működik, N900-nál hogyan)? És főleg: újonnan hol és mennyiért és milyen garanciával lehet vásárolni? KÖSZI!
-
hito
nagyúr
válasz szucsisti76 #1320 üzenetére
Magyar lokalizáció már majdnem a megjelenés után is volt. Teljes körű az outlook szinkronizáció, nekem pl. a naptár előtt jelez mint PC-n (kontaktokat nem tudom, azt nem néztem még) N8-on nem tudom, hogy működik az OVI Maps, de garantálom hogy itt mindenki Sygic-el navigál ami elég profi és offline. Árgép szerint a kápmegyer gsm-ben a legolcsóbb újonnan 96990Ft-ért 1év EU-s garival.
-
Rotor82
aktív tag
Kb egy hete telepítettem a recaller-t. Szépen automatikusan vette fel a beszélgetéseket, ahogy az illik.
DE a mainap volt 1db bejövő és 1db kimenő hívásom és nem vett fel semmit!WTF?Most pedig kipróbáltam (1270) és veszi felfele a hivásokat, mintha semmi gondja nem lenne...
Tapasztalt már valaki ilyet, hogy véletlenszerűen nem vett fel a recaller hivásokat? -
hito
nagyúr
Megint felpattintottam a NITDroid-ot, de megint rá kellett jönnöm, hogy a droid nagyon droid Maemo-hoz képest egy vicc!
-
Rotor82
aktív tag
válasz madstunt #1325 üzenetére
Ez jó hír, hogy a turbo funkció ugyanaz, mintha opera minit használnék. Akkor már nem is b@szkódom tovább a mini feltevésével.
Ma véletlenül úgy lemerült a telóm, hogy kikapcsolt. És rámhozta a szívbajt, mert töltővel nem akarta elkezdeni a töltést, a nokia feliratkor rezgett egyet és kikapcsolt. Aztán megint rezgett ,majd nokia felirat és így tovább... Sztem nem adott neki a töltő elég naftát. Egyébként a töltőm utángyártott 500ma-os.
És azután érdeles módon rádugtam az usbre (pc-re) és az meg elkezdte tölteni. Be is lehetett kapcsolni már. Érdekes nem? Ezekszerint pc-ről nagyobb naftát kap, mint töltőről??? -
Rotor82
aktív tag
Uptime widgetet hol találok? Láttam valahol, hogy kirakta valaki az asztalra az uptime/cpu használat/rootfs használatot is.
A Live Focus-mellé melyik python-t célszerű felrakni? Mert anélkül ugyebár nem megy. Vagy rosszul tudom?
-
rep3at
őstag
Előre bocs a tudatlanságomért de pár kérdést szeretnék feltenni nektek.
Milyen a platform szoftveres ellátottsága? Megjelent a gépre a MeeGo? Az akku kb. mennyit bír? A hangszóró hangereje milyen? DivX filmeket kb. milyen felbontásig támogatja?
Bocsánat a sok kérdésért de valahogy rájöttem hogy nekem egy ilyen telefon kell és mielőtt megveszem szeretnék róla 1-2 lényeges dolgot tudni.
Forward thinking. كرر
-
madstunt
addikt
-DivX filmeket a kijelző felbontásáig támogatja
-a platformnak IMHO nem rossz a progi ellátottsága, persze ez attól is függ mit akar az ember, ha picit pontosítasz a kérdésen, örömmel válaszolok
-Elég hangos a hangszóró
-Az akksira jó hogy rákérdeztél. Konkrétan a cucc talán egyetlen achilles sarka, ha igazán kihasználja a tudását az ember
-MeeGo elérhető rá, de nem hivatalos és jelenleg használhatatlan. VISZONT rájöttek a nokiánál és a MeeGo.comnál, hogy ez a fejlesztők számára se jó így készül a készülő 1.2es MeeGo-ból egy úgynevezett developer edition amiben az alapvető bugokat javítják és optimalizálják N900ra. Úgy gondolom ha a megszokott ütemtervet tartják akkor ez májusban fog megjelenni, de mindennapi használatra majd csak az októberi 1.3 lesz a jó -
Rotor82
aktív tag
A legutóbbi reflash óta a theme customizer-ben inaktív lett 3dolog:
-show app shortcut backgrounds
-app shortcut size
-web bookmark size
Reflash előtt működtek szépen. Netán hiányzik még valami "összetevő"? -
szucsisti76
csendes tag
Sziasztok. Eddig egyetlen helyen találtam új Nokia N900-at, a Zipzar Mobile-nál. Valakinek tapasztalata (az egy év bolti garancia miatt érdekes a kérdés) a bolttal kapcsolatban? Nincs magyar lokalizációja, erről ezt írták: "Gyárilag nincs benne magyar ynelv de utolag egy programot lehet rá telepíteni amivel elérhetővé válik a magyar nyelv rajta." Vélemény? Laikus vagyok... KÖSZI!
-
madstunt
addikt
válasz szucsisti76 #1335 üzenetére
a zipzarról túl jókat nem hallottam.
magyar lokalizáció pedig megoldható 1-2 program telepítésével, de biztos vagy abban, hogy neked való az N900. érdemes erősen megfontolni mielőtt az ember megveszi. -
szucsisti76
csendes tag
válasz madstunt #1336 üzenetére
Szia. Teljesen laikus vagyok Linux-ban. Nokiához, mint márka ragaszkodnék, de a mostani N8-al nagyon nem vagyok kibékülve (sebesség, fagyás, hibák, stb.). Ezért gondoltam N900-ra. Ami nekem fontos: nagy háttértár (zenei gyűjteményemnek), napi Outlook-szink (naptár, kontakt, feljegyzések, feladatok), doksik, helyszínrajzok (tényleg, mint egy mini PC) tárolása és használata, meg hát a fizikai billentyűzet. Ha nem javaslod, akkor mi miatt nem? Őszintén érdekel a véleményed. Androidban is gondolkodom, de ott - tudtommal - nem oldott meg teljeskörűen az Outlook szink.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Erősen elgondolkoztam egy N900 vételén. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi potenciál van a készülékben testreszabási szempontból. Tehát bele lehet ugyanúgy túrni a telefon legmélyebb bugyraiba, mint az asztali Linuxon, vagy vannak olyan korlátozások, mint pl. Androidon? Hobbitelefonnak venném, ezért főleg ez a fontos. Még egy fontos kérdés: multi-touch működésbe hozható (tudom, hogy rezisztív panelről van szó)? Régebbi HTC készülékeken láttam próbálkozásokat erre.
Köszönöm előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
madstunt
addikt
nagyon keményen lehet vele szórakázni úgymond, nem is igazán érdemes az androidhoz hasonlítgatni mert nagyon más világ. nagyon bele lehet túrni a cucc lelkébe, nyilván bár nyílt rendszer van pár zárt dolog amibe nem nagyon lehet(ld pl gyári mail kliens)
A digitizer nem multitouch képes, innentől kezdve szoftveresen sem lehet belőle előcsalniEmellett amúgy maga a rendszer miatt HW modding is elképzelhető vele... láttam olyat maemo.org-on valaki átalakítókábellel USB-s cd írót kötött rá...
-
Kzo
tag
hogyan lehet alkalmazást törölni ?
-
madstunt
addikt
válasz szucsisti76 #1337 üzenetére
Nah, igazán 2 gyengepontja van a dolognak
-bugos gmail exchange sync /konkrétan a kontaktokat nem lehet szinkronizálni a beépített exchange klienssel/
-akksi idő
sajnos az outlook syncről nemtudok mit mondani mert nem használom de sejtésem szerint az ovi suite-on keresztűl mennie kell (Ha valaki erre ját és tájékozott a témában kérem pontosítson )
nekem eddig nagyon bejött a fizikai billentyűzet (a magyar kiosztást nem próbáltam még vele mondjuk), volt olyan, hogy otthonfelejtettem amibe jegyzetelni szoktam és az n900al jegyzeteltem előadáson.
Háttértárban nincs vele probléma, 27 giga elérhető ugye a beépített 32 gigából és problémamentesen fogadja a 32 gigás microSD-ket is, sőt elviekben ha megérkeznek a 32 giga feletti kártyák azokkal se lesz probléma -
Rotor82
aktív tag
Ébresztő hangerejét lehet valahol manipulálni?
-
Rotor82
aktív tag
Az advanced power-nál ahol eddig mutatta hogy mennyi idő van még hátra és hány százalékos az aksi, most azt írja, hogy "start apmd" "apmd disconnected". Ez mi akar lenni?
-
szucsisti76
csendes tag
Sziasztok. Úgy tűnik, hétfőtől én is Nokia N900 tulaj leszek. A Sygic-et hogyan, honnan tudom megszerezni? Angol-magyar, magyar-angol szótár létezik N900-ra? KÖSZI!
-
david->off
tag
hallló mindenki!
egy éve használom az msn (pecan) plug-int, de kb. 2 hete nem működik, abszolút nem jelentkezik be és kidobja a "network error" hibaüzenetet. találkozott már valaki ilyesmivel?
köszönöm előre is
HARIBO macht Kinder froh und Erwachsene ebenso... ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest