Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz novinyul #11006 üzenetére

    De 4 mikrofon ellenére sem hallani semmit a szélzajtól, míg a 808-nál simán érthető volt a beszéd. És tegyük hozzá, a 808 színei közelebb voltak a valósághoz. A 808 kicsit hideg színezetű, a 1520 viszont túl meleg és túl élénk, ilyen színű homok és ég, meg víz nincs. Persze a szemnek a feltűnőbb a jobb elsőre, aztán sokadikra már kezdi érezni az ember a dolog természetellenességét.
    A videó végén a játékvasutas felvételnél viszont egyértelműen jobbnak tűnik a 1520, a 808 kicsit mosott, ennek az lehet az oka, hogy eléggé erősen tömöríti a HD videót.

    Koboldozat: nekem az auto beállítással készült képed tűnik természetesebbnek, a másikon a piros már túlexponált, kiég (gyors váltogatással a két kép közt feltűnően látszik), és valahogy túl élénk rajta minden szín. Kísérleteztem én is a csúszkák huzigálásával nem túl jó fényviszonyok közt, és a konzekvencia az lett, hogy jelentősen nő a képzaj a sötétebb részeken, ha emeljük a kontrasztot, szaturációt, élességet.

    Ami nagyon kéne, az az egyéni fehéregyensúly. Értsd: fogok egy papírlapot, és arról veszek fehér színmintát. (Szinte minden fényképező tud ilyet.) Adott megvilágítású környezetben ez adná a legtermészetesebb és a valósághoz legközelibb színeket. Persze nem lenne olyan feltűnő, mint néhány masina mindenben túlhúzott képei, ezért nem is tetszene senkinek. Fura, mert ha egy ilyen júzer a saját szemével nézi a témát, akkor nem hiányolja belőle a túlzó kontrasztot és élénkséget, de fényképezők közt már gondolkodás nélkül az élénkebbre mondja, hogy jó.

    Üdv!

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák