Új hozzászólás Aktív témák

  • lacos001

    senior tag

    TM 2.76-nál hálózat résznél a titkositás mire is utal pontosan?
    Tudom összefügg a szolgáltatóval,de mégis homályban vagyok.....vagy tévedek....

    Innen idéznék....nem pont ide való,de mást nem találtam.

    "Két apró jó tanács notórius torrentezőknek
    Akár milyen klienst használsz, légy óvatos, és két nagyon fontos dologról sosem szabad megfeledkezned:

    1. A szolgáltatók egyre nagyobb előszeretettel blokkolják, vagy korlátozzák a torrentes adatforgalmat, sőt, mi több, bele-bele nézegetnek, mit is töltögetsz oly' bőszen, aminek meglehetnek a maga hátrányai (főleg, ha megnézed majd az alább található blokkolási listában kik vannak felsorolva). Ezért aztán nem árt, ha a kedvenc kliensünket beállítjuk, hogy titkosítsa a portot is meg az adatfolyamot is, továbbá csak titkosított kapcsolatokat fogadjon el, vagyis mindenképpen használd a torrent kliensben a kötelezően, vagy erőltetetten titkosított adatforgalmat!

    2. Vannak olyan rossz, csúnya, erkölcstelen és megvetendő emberek, akik jogvédett tartalmak illegális cseréjére használják a torrent hálózatot, a kiadók ezért vigyázó szemüket folyamatosan a letöltőkön tartják. A cél érdekében hadba állítanak egy olyan klienst, amelyik kapcsolódik a torrent hálózathoz, és monitorozza, hogy milyen IP-címeken mit töltögetnek. Amíg valaki csak családi fotókat cserélget, addig nincs semmi gond, de hallottunk-olvastunk már ugyebár ezt-azt: hogyan száll rá a "hatóság" egy családapára, mert letöltött a gyereknek egy filléres CD-s játékot.
    Magán hálózatból való letöltésnél alig van esélye, hogy kém- vagy rosszindulatú peer-rel találkozzunk, de egy publikus oldalt használva torrent letöltésre szinte biztos, hogy "látnak" Téged. Ezt a láthatóságot teheted majdnem átlátszóvá, ha a torrent kliensben bekapcsolod a blokkoló listát, mely kiveszi azokat az IP címeket a peer-ekből, melyek kémkednek utánad. Érdemes ezt a linket betenni oda, és az automatikus frissítést bekapcsolni rá."

Új hozzászólás Aktív témák