Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sp@rtan
senior tag
Valaki nem tudja, hogy az iTunes servernek meg lehet-e valahogy mondani, hogy melyik mappákat figyelje? Mert így az összes megosztásról beszed mindenféle hülyeséget is, amit nem kellene...
-
romboyco
csendes tag
válasz happy555 #1297 üzenetére
putty-al nyitsz egy consolt.
belépsz root ként.
e2fsck -fa a (kötet elérése pl /dev/md0
megkérdezi hogy komolyak e a szándékaid és válaszold azt hogy igen.
ha ismét elindul a webes felület akkor telepíts egy smart-ot és nézd meg mit ír a hdd-d ről.
nekem egy wd 1.5T van bene és nincs 2 hónapos a lemez de már 200 a reallocated sector a határ pedig 140.
ez nagyongáz mert így kezdődik a badblockok szaporodása. -
jbl
aktív tag
Sikerült megcsinálni!!! Nagyon örülök neki.
Igaz a fejem majdnem szétrobban a (fájdalomtól) de sikerült.Transmission nak mik a pontos beállításai /settings.json
max per ...
cache ... -
jbl
aktív tag
Transmission letöltötte a filmet, csak nincs a mappába. Hol lehet?
-
happy555
aktív tag
válasz happy555 #1305 üzenetére
Laikusként kérdem hogy mely sorok alapján gáz a vinyó??
(mielőtt rohannék vissza vele a boltba)Nekem is volt párszor hogy nem találtam a letöltött fájlt, illetve letöltés közben elakadt mert a transmission sem találta....
Nem vagyok babonás, mert az szerencsétlenséget hoz!
-
jbl
aktív tag
Na, megcsináltam 24óra volt az egész.
/Lali-Privat-1/ mappába megtaláltam mindent, de azt ne kérdezzétek, hogy mi hozta létre ezt a mappát. -
lacos001
senior tag
A NAS-ra kötött külső vinyó ( usb vagy esata csatis) ugyanúgy látszódik hálózaton,mint maga a nas tartalma?
Kérdezem,mert most agyalok,hogy mit is vegyek....
Lassan az 1 hdd a 310-be elfogy,igy valamire át kell küldenem a cuccokat.Fogalmam sincsen,hogy aranyárba külső vinyót vegyek,esetleg lecserélni 2 lemezesre a zyxelt, vagy médiajátékos,amibe tudok tenni lemezt és arra másolni a dolgokat...
Ésszerű dolgot kellene kitalálni. -
Game78
tag
válasz lacos001 #1313 üzenetére
Nekem is van egy külső 3,5 hdd-m,a Win ugyanúgy felcsatolja a többi mappa mellé/admin,music,video,stb..../
Én is gondolkoztam már rajta mi lesz ha tele a belső....cserélni nem terveztem,inkább a külsőre töltök,vagy áthelyezem rá a dolgokat és akkor lesz a belsőn hely.Vagy nem tudom mit csinál egy 2,5 -essel,lekapcsolná-e ha nem kell hogy menjen.Mert a külső 3,5-es jóval zajosabb mint a pc-m,meg a nas együtt -
gahor72
aktív tag
Hello mindenkinek!
Új vagyok a fórumon,segítséget szeretnék kérni!
A pc-ről torrentezem és a letöltési mappának a NAS egyik mappáját szeretném megadni,de az istennek sem akarja oda tölteni a kliens a dolgokat.Ha jól sejtem a routerben kéne a portokat összehozni.
A kliensben a letöltésre használt portot milyen portra irányítsam a routerben,hogy a NAS-ra menjen az adat?
Hogy miért nem a NAS torrentezik?Mert frankó Cfosspeedet használok és a pc-adatforgalmát szabályozza már 2éve tökéletesen.
A segítséget előre is köszönöm!
UI: nekem az automatikus bekapcsolás volt a mumus,de egy kis paranccsal sikerült megoldani,hogy a pc-vel együtt kapcsoljon be.Ha valakit érdekel felrakom szívesen.
-
jbl
aktív tag
Transmissiont szeretném elérni kívülről. Mit kell ahhoz beállítani?
-
mobilizmo
addikt
válasz gahor72 #1316 üzenetére
Ha úgyis a pc-vel torrentezel akkor nem értem a problémát. Csinálsz egy share-t, lesz egy új meghajtód és oda állítod be e letöltési mappát.
Egyébként a forgalom szabályozást a routerben is meg lehet oldani, csak kell hozzá egy normális fw.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Tibiajax
nagyúr
ha törlök valamit total commanderrel a nas vinyójáról, az automatice törlődik, vagy van valahol elrejtve kuka?..
-
kosztya2025
tag
válasz Tibiajax #1325 üzenetére
Az attól függ, hogy be van-e állítha, hogy használjon recycle bint. A NAS menüjében a Shares fül alatt a kukára kattintva tudod kiüríteni (véglegesen törölni) a fájlokat. De ha használsz lomtárat akkor, elvileg FTP-n keresztül, az adott megosztáson belül kell látnod egy recycle mappát
-
Tibiajax
nagyúr
válasz kosztya2025 #1326 üzenetére
köszi, meg is találtam. az auto ürítési napszám 0-án volt, ez megnyugtatott. de aztán a megosztott mappára ha rányomtam, látom, h nem volt bepipálva a recylce bin....
gondolom, akkor ezzel ugrott is a történet számomra.. nem fogom tudni visszanyerni a véletlen törölt file-t -
Stalki
csendes tag
Üdv! Lehet buta a kérdés, de NSA310-re nem lehet valami linuxos VPN-szervert telepíteni?
-
pacman789
aktív tag
válasz Tibiajax #1327 üzenetére
ha fontos fájlod volt, akkor azért van rá esély. semelyik gép se úgy töröl, hogy véglegesen hanem csak a "linket" törli ki, de magát az adatot nem írja át 1esekre vagy 0-ákra.
Van ezeregy féle progi a neten amivel vissza lehet állítani az adatokat. feltéve ha nem lett felülírva azóta. -
dunkel
őstag
-
jbl
aktív tag
Zökkenő mentesen viszi, nagyon szeretem a NAS-omat. :
-
happy555
aktív tag
Valami nagyon gyanús nekem!
Bármit elkezdek letölteni a TM-el akkor lefagy a nas, újraindítás után meg leállítottként szerepel az a letöltés. Ha pedig indítani akarom akkor nem találja az elérését és ismét kifagy....
Ha másolok a nasról (tegnap egyben 220gb-t) akkor semmi gondja, nem fagy.
Ha a gyári letöltővel torrentezek akkor sincs baja.....
Mi lehet a TM baja??
Ha újra akarom tenni akkor mi legyen a menete?Nem vagyok babonás, mert az szerencsétlenséget hoz!
-
ubid
senior tag
Mostanában óránként előfordul, hogy nem tudok kapcsolódni a TM-hez.
Valaki találkozott már ilyennel?Magától helyre jön általánban...De nagyon zavaró.
Már csomó torrentet is kitöröltem, mert azt hittem attól fagy be... már csak 410 van...
[ Szerkesztve ]
-.-
-
happy555
aktív tag
Nem lehet, hogy a TM valamit nem takarít magában és egy idő után megreccsen ?
Mint pl. az a nemrég emlegetett log fájl ?Nem vagyok babonás, mert az szerencsétlenséget hoz!
-
happy555
aktív tag
Azt hiszem valahol itt van a blöki elásva, csak kellene valaki hozzáértő....
Az aláhúzott sorokban buffer hiányra panaszkodik.
Mostmár odáig fajult, hogy ha megynyitom a gui-t és pl. törölni akarok egy torrentet akkor is kiakad a nas....
Pls help me!!Nem vagyok babonás, mert az szerencsétlenséget hoz!
-
happy555
aktív tag
No, de kietlen ez a topik, mindenki zselés babot zabál ?
Nem vagyok babonás, mert az szerencsétlenséget hoz!
-
Rengete
aktív tag
SZiasztok!
Vettem egy ilyen kis kütyüt én is!
Sajnos nálam is az az eset van mint itt az egyik usernek, hogy rettenetesen lassan másol fájlokat!
Kezdetnek a külső vinyómat közvetlen a nasba dugtam mivel usb2 40-50mb al kéne másolnia. Helyette max 3mb. Ekkor fogtam és a vinyot a pc-mhez kötöttem, hogy hálózaton keresztül másolom de ott is csak max 7mb-al másol a NAS-ra!!! Mindenem gigabites!!!!! 120megás netem van és stabilan meg is van mindíg!Tehát a hálózat tudja!!! De hogy az usb-sem!!! Az már kiábrándító! Azt a kábelt ami most a NAS-ba megy ha a pc-be dugom a torrent 16-17 megával torrentezik. A nas csak 4-5 max! Van valakinek valami ötlete? -
Rengete
aktív tag
PLUSSZ!
Olyan hangja van!!! zúg búg...... nagyon zavaró, főleg este
-
szjoci
őstag
válasz Rengete #1346 üzenetére
Szia!
Ha esetleg sok cucc van a nasos hdd-n és be van kapcsolva a media szerver, akkor elég sokáig csekkolja a hdd tartalmat (akár órákig) a procit 100%-on pörgetve. Lehet ez fogja meg. Nézd meg a twonky szerveren hogy befejezte-e a műveletet. Ha nem ez a gond akkor passz, nálam nincs baj a sebességgel.
Üdv,
Joci -
ubid
senior tag
TM log fàjlja pontosan hol talàlható?
-.-
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a hozzáértőbbek fel.
Olyat tudok csinálni, hogy a NAS-omon lévő filmből mondjuk csinálok egy torrent fájlt, majd akinek azt a torrentet odaadom, és megnyitja akkor a NAS-omről le tudja így tölteni ?
Ha igen, hogyan ?
-.-
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest