Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveL
aktív tag
Az elmúlt 25 év legdurvább bugja
Az NSA320 is sérülékenynek mutatkozik.
-
Milli82
tag
Már korábban olvastam csak elfelejtettem megtudakolni.
Bash probléma MENNYIRE ÉRINT MINKET?de látom megelőztek.....
Szóval?[ Szerkesztve ]
Asus AC85P - DS118
-
MajaG
senior tag
Valamitől elszállt a transmission-öm beállításai. Most eléggé lassacskán szed, nem mindig pörög ki a full sávszél. Lefagyasztani nem akarom a NAS-t, nem emlékszem már mit bír.
Global peer limit most 230, torrentenként pedig 60 a korlát.
Kérdéseim:
Kinek mennyi a Global peer limitje, illetve torrentenként mennyi?
Eszköz: NSA-320
Köszi!
-
Tonyk
veterán
Valakinek a NAS-án fut apache?
Na, mert úgy olvasom, hogy az is kell a sérülékenység kihasználásához. SSH-n (vagy telneten) meg be kéne lépni, hogy ezt tudja mókolni.Ki van forgatva a 80-as (esetleg még a 443-as) port?
Régóta mondogatom (többnyire hiába), hogy nem kéne a nas kezelőfelületét közvetlenül kitenni a netre, hanem : VPN[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Hogy rohadna apróra, mint a mák....
Utoljára más webszerverrel dolgoztam és szentül meg voltam győződve, hogy lighttpd fut a nason. Nem, apache van rajta. Szóval cumi.Aki próbál előre menekülni, az vegye vissza VPN mögé addig, amíg lesz(???) folt .
-
Tonyk
veterán
bár, ahogy elnézem a httpd.conf -ot, nincs betöltve a mod_cgi vagy mod_cgid modul.
-
Tonyk
veterán
válasz zambozoli #10213 üzenetére
"Tehát elvileg nem lehet gond alapból sem"
Én ezt nem így mondanám, hanem hogy az elméletileg érintett két (mod_cgi és a barátja) modul nincs betöltve. Hogy a zyxel esetleg kavart-e vele a saját moduljában az más kérdés.
Van viszont mod_wsgi. Septében ránézve ez csak a python futtatásokért felel. (a mod_cgi : shell/Perl/Python/PHP )
Akit érdekel, a /etc/service_conf/httpd.conf nézelődjön, hogy mi fut még
"erősen javallott legalább egy PPtP VPN mögé tenni mindent"
Legalább, mondjuk nem is mindent, de a http-t mindenképpen. A nas kezelőfelületének amúgy sem kéne kinn lenni. Webes közzétételt én nem erőltetném, ha már van VPN, de nyilván van aki szereti (az meg bevállalja a kockázatot). De legalább eltenni másik portra, hogy ne az alap 80-on legyen.
FTP, az jó kérdés. Szerintem nem ( nem az apache szolgálja ki), de ezt ne vedd készpénznek.
De ennél is alap, hogy elrakod másik portra a 21-ről.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Na, úgy néz ki bash probléma megoldva (FFP kell hozzá!):
slacker -aA kylek:bash-4.3.27-arm-1.txz
Aki még nem frissítette a tárolókat az előtte tegye meg:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shOK és yes -ek tömkelege következik, de ahol ki kell jelölni/csillagozni (space), jelölj ki mindent!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Az FFP az nem rendszer a rendszerben, hanem egy korlátozott rendszer "kinyitása".
Egyébként meg nem válaszolok. Próbáld ki, hogy felrakod a programcsomagok közül az anytherm-et, és derítsd ki a bash verzióját (Ez ugyanis gyári csomag és nem "FFP", tehát nem is az FFP-hez kapcsolódik.)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Milli82
tag
Tonyk által linkelt frissítést megcsináltam.
Viszont a parancssor még mindig lefut csak kissé másképp.
Csak annyit ír erre: env x='() { :;}; echo vulnerable' bash -c "echo this is a test"this is a test
Gondolom ezzel megoldódott.
Korábban így írta:vulnerable
this is a testJa és természetesen köszönjük a tudást.
[ Szerkesztve ]
Asus AC85P - DS118
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy NSA320 nas,
olvasok róla kb. 77000 kbyte/s-el, írok rá kb 47000 kbyte/s-el,
ami ha jól számolok kb 616 Mbit/s és 376 Mbit/s...
Akkor a torrentem a digi 100/50-es nettel miért csak max 7Mbyte/s-el tölt le 12.5 helyett?
Kiegészíteném annyival, hogy ha a számítógépre töltöm le a cuccot, akkor megvan a 12.5 Mbyte/s.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Joshi
titán
válasz s7evcsenko #10222 üzenetére
Írták itt hogy a 320 csak max 7MB/s-et tud, ha jól tudom akkor a 325v2 tud többet. Ez van.
-
Joshi
titán
válasz s7evcsenko #10224 üzenetére
Nem tudom hogy mitől függ, de a probléma forrása a torrent klienssel lesz.
-
Avicularia
veterán
válasz s7evcsenko #10224 üzenetére
-
s7evcsenko
addikt
válasz Avicularia #10226 üzenetére
De mitől más a torrent letöltés, mint a file másolás?
Nagyon sok ez a 47 - 7-es különbség...Most próbálgatom a gép winyójára tölteni a filmet, és az utorrent is megáll 8MB/s-nél, szóval itt valami más gond lesz.
Még megpróbálom az ssd-re..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
s7evcsenko
addikt
válasz s7evcsenko #10227 üzenetére
Az ssd se megy 8 fölé...
Sőt, a winyó + ssd együtt se megy 8.0 fölé...
Szerzek egy másik routert...[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Mr Dini
addikt
válasz s7evcsenko #10228 üzenetére
Szia! A torrent nagyon igenybe veszi a procit. Mert ott kulonbozo seedekrol kapod, raadasul csomagokban... Ugyhogy, ha gyorsabbat szeretnel nas/proci csere!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Anonymus23
veterán
Mint ahogy már többen írták, a torrent nagyon prociigényes dolog, és a NAS-ban lévőt azt nem nagoyn lehet összehasonlítani egy asztaliban lévővel.
vagy csinálsze egy htpc-t, amit tudsz akár HDTV etetésére is könnyen használni, és akkor nem lesz ilyen korlát, viszont drágább, és kicsivel talán többet eszik, vagy marad ez a felállás.Ha konstans 8 MB a 100 Mbites neten a sebesség, akkor ott lehet hálózati gond (router típusa?, kábel cat hanyas?)
A mai vinyók simán tudják a gigabites elérést is (persze nem a lemezek teljes felületén, és főleg ha szekvenciális írásról/olvasásról van szó, de a 100 Mbit az már semmi ezeknek, felesleges az SSD.Milyen routered van amúgy?
;) - The Power of the Light Side
-
Tonyk
veterán
"Még megpróbálom az ssd-re..."
Eszedbe ne jusson SSD-t torrentre használni!
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Basszus...
Egy DVD nem 6 perc alatt jön le, hanem 10 alatt, na bumm.
Ezért megéri új routert, új NAS-t venni, meg tönkrevágni egy SSD-t?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
-
Avicularia
veterán
Hiába szerzel másik routert, ez ennyit tud. Én nem cseréltem routert, mégis a 325v2 tud kb. 100 megabitet a 320v1 meg nem tudott semmilyen körülmények között.
-
krealon
veterán
"De mitől más a torrent letöltés, mint a file másolás?"
A file masolasnal 1 szalon tortenik az adatatvitel, a HDD-ben levo iro/olvaso fejnek nem kell megmozdulni, igy szinte folyamatosan aramlik az adat.
Torrentezesnel egyszererre tobb fajlt irsz/olvasol parhuzamosan. A HDD-ben levo fejnek rengeteget kell mozogni, hogy a megfelelo pozicioba keruljon. Amig mozog a fej, nincs adatatvitel.
Egyszeru szampelda a HDD adatatviteli sebessegerol a kulonbozo uzemmodokban.
Hasonlo okbol "csokken" a HDD-k sebessege, amikor telitodnek, es toredezni kezd a fajlrendszer.
-
krealon
veterán
válasz Avicularia #10237 üzenetére
Elkepzelheto, hogy a gyorsabb processzor, miatt kepes 56 Mbps helyett 100 Mbps torrent sebessegre, de az eredeti felvetes szerinti (egyszalas) 380 Mbps (47 MByte/s) kontra (torrent) 56 Mbps kulonbsegnek a egyertelmuen a disk I/O az oka.
Egy PC-n azert gyors a torrent, mert az operacios rendszer a rengeteg RAM miatt (es persze a joval nagyobb rendelkezesre allo szamitasi teljesitmeny miatt is) konnyen kepes optimalizalni a write cache-t, igy csokkenti a disk I/O (veletlen hozzaferes) hatasat.
-
Milli82
tag
Kérdésem lenne:
Van-e lehetőség arra, hogy monitorozzuk az adatok küldését-fogadását a NAS-on?
Mikor, milyen porton-protokollal küldünk, fogadunk adatokat? Melyik protokollal mennyi adat ment el?
Ugyanis gyanúsan sok adat folyik ki a NAS-ról a net felé.Legalábbis a jelek arra utalnak:
-Az elmúlt időszakban belassul néha a net.
-Folyamatos és azonos a router visszajelző LED villogása a NAS és a WAN porton.
-Magas CPU (folyamatos 10-15% Python,zyshd) és memóriahasználat (70%) amikor nem is történik éppen semmi. Torrent sem megy fel. Régen nem volt erre példa.
-A routerben (monitorozva) a küldött adatok a net (WAN) felé duplája a fogadott adatoknak.
-Transsmission arányaim nem indokolják a fenti észrevételeim.[ Szerkesztve ]
Asus AC85P - DS118
-
Balinov
titán
Sracok, help! NSA325 v1, 4.70 (vagy 4.71) friss fw-vel, ffp. 2x1TB hitachi 5400RPM vinyo, elinditottam ma egy letoltest este TM-el (napkozben nem tudom, hogy viselkedett,dolgoztam), de egyszer csak azt latom, hogy connection errort dob a TM GUI.
Nezem smarttv-vel, latja, hogy van egy nsa325 nevu eszkoz, de csak scrollgyuru van, ralepve nem talal semmit az amugy 70-80%-ban tele levo (raid) vinyokon.elolapi kikapcs gombra nem reagal, kihuztam a tapot 5mp-re, aztan vissza, szepen felallt, tm gui is latja, letoltes is tolja neki 7-8mbyte/sec-cel, aztan ugy 1 perc mulva eldobja a kapcsolatot a TMel a TM GUI.
Elolapi statuszledek:
power on keksege folyamatosan vilagit.
felso zold led folyamatosan vilagit,
kozepso, also zold led vilagit par mp-ig, de aztan eloszor a kozepso, majd az also alszik ki (ekkor csak a felso zold eg), aztan ugyanez a ciklus mar par oraja folyamatosan.nsu-val nem tudom kiprobalni, (korlatozott user vagyok a ceges laposon), de pl. a ps3 sem, az LG smartv sem, meg a droidos kliensek/ chromecastos dolgok sem latjak a dlna tartalmat/tm klienst (utobbit droidon neztem)
nsa325-t irva a zongezoben nem jon be az admin felulet
Mi a "szom van ilyenkor?
Koszi minden tippet
B
kmarci25-nak volt ugy az 5400ik hsz korul egy eve hasonlo problemaja, de nem emlekszem hogy lattam volna, melyik modellnel.
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Tonyk
veterán
válasz Balinov #10240 üzenetére
Próbaképp a tápegységet cseréld ki!
(Mr. dini. : Ennek semmi köze a két eszköz összeakadásához, akkor nem a HDD ledek vicceskednének.)
(#10239) Milli82
-Transsmission arányaim nem indokolják a fenti észrevételeim.
Van-e TM-ben olyan torrent ami mondjuk public torrentoldalról lett leszedve? TM-ben be van -e kapcsolva a DHT ? Ha igen, ez is generálhat fincsi forgalmat, mivel a torrentadatbázis "szét van osztva" a userek között és ez folyamtosan cserélődik, frissül.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
MiniDLNA-t használok, és nem tudom mi okozhatja a következőt: elég sok olyan sorozatrész, film van amit ha LG okostévén nézünk, egy idő után átugrik a filmen, vagy kilép a lejátszásból. Csak azoknál általában, ahol a képsebesség 25fps, más különbséget nem láttam (kodekek is megegyeznek, nagyjából a bitráták is). Ez gondolom valami kodek probléma lehet amit a minidlna használ. Azt lehet frissíteni?
Más: felraktam a serviio-t, hátha azzal menne normálisan, de nem tudom menedzselni. Elméletileg megy, amint a mellékelt ábra mutatja, de üresek a könyvtárak amikor a tv-n kiválasztjuk a serviio szervert:
Valami rosszul lehet beállítva? Csak windows alól lehet menedzselni?
Üdv,
Joci[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Hello! Tonyknak hala vegre megy az openvpn.
Mostmar nem szeretnem ezzel nyuzni, ezert megkerdezlek benneteket nektek nem volt e ilyen bajotok.
Mobilrol szerettem volna felmenni. Megcsinaltam az ovpn fajlt a static.key atmasoltam. Felmegyek a vpnre elvileg fel is megy de a logban ipv6ert nyavajog. Ja es a servert nem tudom elerni openvpnen. Csomagokat se akar kuldeni...
Mi lehet a problema?
Szerk.: szerintem az a baj h nem tud kipsztani a tavoli eszkoznek belso ipt. Mert teljesen fuggetlen a routertol. Csak egy port forward van. Ja es kozben rajottem h vmit a config fileban kell az ifconfig alatt szerkeszteni, de mit? Feltetlenul szukseges a 6-os, nem eleg neki a 4-es?
Elore is kossz!
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Balinov
titán
tapegyseget? huh, fel kell turnom a szekrenyt, hogy van-e valami elfekvoben.
ami erdekes,hogy tapkihuzas utan rendesen felall, latom pl a dlna cuccokat smartv-n, de amint elindul a TM, parperc utan elveszti a kapcsolatot a tmgui a daemonnal.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest