Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stomi76
tag
Sziasztok!
NSA 310 gyári Twonky klienssel eddig LG LM669-es tv esetében simán megjelenítette a filmekhez a bélyegképeket. Azonban amióta feltettem a legújabb frimet nem jelennek meg sajnos
VAlaki esetleg tud erre megoldást??????
-
Doky1988
senior tag
Ha a kis ventillàtort lehúzom a NASról nagyon melegszik vajon?? 3564 rpmen porog most es ejjel eleg zavaro volt..
47fokos most a cpu
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
MarQs
senior tag
válasz kozicsd #9250 üzenetére
Gondolom kábelen keresztül a TV rendesen csatlakozik a hálózathoz, ugye?
Teszteld esetleg a többi portot is vele - vagy a lapossal - így kizárhatod a router (csatijainak) hardveres meghibásodását.
Ha nincs vele gond, akkor vagy a NAS-sal van hardveres probléma, vagy konfigurációs gubanc lehet.Ez utóbbira végső megoldás a NAS-on egy hard reset (gondolom a 310-esnél is így működik).
Csak tippelgetek, de pölö az IP címek rossz kiosztásából is adódhat probléma. Értelemszerűen a telókon kívül érdemes mindet fixre tenni.
Segítségedre lehet még a NAS-hoz mellékelt telepítő CD-n a ZyXEL Starter Utility - ha jól emlékszem, ez a neve. Vagy Configuration Utility/Helper?
De mindenek előtt érdemes pingelni egyet - oldal közepe, "Routerek, NAS-ok" rész.[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
MarQs
senior tag
Most, hogy berongyolt hirtelen a nyár, engem is elkezdett érdekelni a téma...
Eddig ez a keresés hozta a legtöbb találatot.(#9256) shteer
Saccperkábé milyen méretűt használsz? Mekkora az optimális?
Szétszedhetném a NAS-t a válaszért, de nem stoppolnám a motyót csak ezért, meg tudod, a lustaság..."Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
shteer
titán
-
kozicsd
tag
Szia
Igen, a tv rendesen csatlakozik, a portokat is végigpróbáltam. Néha látom a hálózaton a nast, pl amikor kikapcsolom, majd egy 10 perc múlva ismét bekapcsolom, akkor működik, de csak kb. 2 percig.
Viszont amikor nem elérhető, akkor is tudom pingelni.
Próbáltam már a hard resetet, de hiába nyomom még a 2. sípszó után is a gombot még kb 5mp-ig, utána nem hallom a 3 pittyegést, csak leáll a nas és ennyi -
shteer
titán
válasz Doky1988 #9266 üzenetére
nekem ennyi volt venti nélkül - és elég meleg van már a lakásban, stabil 27fok
de mai nappal már egy 325v2 vette át a 310-es helyét - persze ez is kapott egy bordát a beüzemelés előtt
nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű lesz a csere - hdd ki, hdd be, fix ip beállít, jelszócsere és minden megy ahogy eddig
szerintem jónak tűnik..
-
MarQs
senior tag
"nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű lesz a csere - hdd ki, hdd be..."
Ennyire kompatibilis az FFP két különböző gép között?
Mondjuk nem csodálkozom, köztudott, hogy rugalmas a rendszer, meg nincsenek nagy különbségek, de ettől konkrétabb visszajelzést látni azért még így is némileg meglepő..(#9261) kozicsd
Hard resetnél a 2. sípszó után akkor fogod hallani a 3 pittyegést, ha elengedted 5 sec után a gombot! Tehát 2. sípszó -> +5 sec -> reset gomb elenged és jön a 3 szaggatott pitty.
Ha tudod pingelni a NAS-t az jó, bár akkor van haszna, ha fent van, illetve, ha még fent van az FFP, mert ez nyit Telnet hozzáférést PuTTY-val a ZyXEL-hez.
Lehet egyszerűbb, gyorsabb, ha újra próbálkozol a hard resettel az előbbiek szerint, aztán beállítod a szükségeseket...
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz bull84ghia #9271 üzenetére
Az attól függ, hogy a bordára pályázol vagy még 1 NAS-ra
szerintem jónak tűnik..
-
BViktr
tag
Hi,
Kettő nsa310 között megoldható egy mappa szinkronizásás? -
shteer
titán
-
kene84
aktív tag
Ez így nem lesz finom, mert ebben a kánikulában panel 10. emeletén már most 52 fokos a proci.
Ebből sípolás lesz így . -
MarQs
senior tag
Dobj a procira egy hűtőbordát, ahogy shteer ajánlja, a szálkereket pedig hagyd, had pörögjön...
-
Joshi
titán
Sziasztok. Lenne egy olyan gondom hogy egy ideje rengeteg hálózati kapcsolat jelent meg a Hálózati és Megosztási Központ alatt amire régen nem emlékeszem hogy lett volna. Ez mitől lehet?
-
bull84ghia
őstag
shteer jóvoltából sikerült hozzájutni egy ilyen nas-hoz.
A webes felület egyértelmű és szerintem jól lehet konfigurálni. Rögtön kipróbáltam a torrentezés hogy megy a gyári kliensel és rosszabra számítottam. Tölt seedel ahogy kell. Egy dolog hiányzik a mybookworld után: az tudta azt hogy az állapotjelző ledet lehetett időzíteni, pl 20:00-08:00-ig nem világít.
Ennél a kikapcsoláson kívűl nincs mód?Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
shteer
titán
válasz bull84ghia #9285 üzenetére
a gyári csak 10 aktív torrentet enged, ezt tudtad?
szerintem jónak tűnik..
-
SteveL
aktív tag
Nálam az NSA320-ban két merevlemezzel (ráadásul az egyik 7200 rpm-es) 56°C a CPU hőmérséklet jelenleg, a szobahőmérséklet 29°C. Ha leveszem az elejét, akkor csak 50°C. A ventilátorsebesség 1818 rpm (nem gyári).
Most rendeltem egy 22x22x10-es hűtőbordát az ebayről.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz bull84ghia #9292 üzenetére
Igen normális, és igen: nem törölhető egyik sem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz bull84ghia #9294 üzenetére
Hát igen. Buta. Androidra van valami okosság, amivel elő lehet csalogatni a teljes nézetet (Opera böngésző kell meg van valami trükk is) iOS-re nem tudom mi a módja, ha van egyáltalán.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
SteveL
aktív tag
Android és ios alatt is az a legegyszerűbb megoldás, hogy könyvjelzőként el kell menteni az asztali verzió linkjét. Firmware frissítéskor frissíteni kell a linket is. Nálam ez most a link:
http://192.168.1.100/r41198,/adv,/admin/
Belépsz a buta felületen a felhasználóneveddel és a jelszavaddal, majd a könyvjelzővel átváltasz a teljes felületre. -
vanRobert
tag
Bármilyen böngészőből:
http://NASOD IP CÍME/r41128,/adv,/admin/#
Nálam így megy telóról, meg tabletről is. -
bull84ghia
őstag
Sikerült köszi
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
Megnéztem ez a transsmissiont-t, de nem teljesen olyan mint a wd-n volt.
Ott be tudtam állítani a mappát hogy hova töltsön le, de itt a webes felületen nincs ilyen.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest