Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tipli9987
csendes tag
Elkezdtem felrakni az FFP-t a leírtak szerint. De már az elején elakadtam.
A kép szerinti hiba üzenet jelenik meg ha a putty-ba megnyomom az open gombot
Nem értem hova és miért nem tud csatlakozni ( A tűzfal engedélyezve van neki) -
Nyuszyman
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom felrakni az ffp-t egy nsa310s re átírtam a letöltött file-t ahogy írták, de valamiért amikor a putty-ot használom és belépek nem találja az adott mappát. Megnéztem amit ráraktam a pendrive-ra abban sincs benne. Mi lehet a baj? Mindent úgy csináltam, ahogy írták de nem jó. Légyszi valaki segítsen, hogy mit rontok el. -
válasz Tipli9987 #10951 üzenetére
A hétvégén vinyót cseréltem a NAS-ban és egyben firmware-t is frissítettem. (a régivel pen drive-ról futott az ffp)
Nagyot csodálkoztam hogy nem tudok a leírás szerint telneten kapcsolódni. Az SSH viszont azonnal ment.
Lehet hogy a 4.70-ben bezárták a telnetes kiskaput?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
CortezX
aktív tag
Sziasztok!
Mappák és fájlok jogosultságait hogyan tudnám "tömegesen" változtatni? Úgy értem hogy egy adott mappa+almappákra vonatkozóan. Sikerült root-ként visszamásolni a külső winyón lévő adatokat és így nem az igazi...
-
törölt tag
válasz bull84ghia #10949 üzenetére
A legegyszerűbb talán az, ha a NAS -ban, a public -ra csinálsz egy webes közzétételt és DMZ -be teszed a NAS -t. Csak arra vigyázz, hogy le ne vigye a fejed a huzat!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz bull84ghia #10962 üzenetére
Én ugyan nem tenném dmz-be, de még csak nem is ajánlanék ilyet.
A legegyszerűbb (és egy picit biztonságosabb) az lenne, ha ftp-n engedélyeznéd egy külön userre csak ezt a mappát. Igen, így kell egy portforward is majd. De legalább nincs kinn letolt gatyával a net felé az egész nas.
Kiválasztasz egy portot, mondjuk TCP 14789. Ezen fogod elérni a nast kívülről ftp-n. Ezt a portot a routerben a portforward résznél megadod, úgy hogy a nas belső címére mutasson mégpedig a TCP 21-es portra.
Kívülről úgy éred el, hogy az ip vagy dns név után megadod a ":14789" -et. Pl. ftp://bull84ghia.o-ip.org:14789
Vagy ftp kliens programban a portnál adod meg a fenti portot. Ha nincs rá mód (pl. TC-ben), akkor a bull84ghia.o-ip.org:14789 címet adod meg.kb így:
Persze a fentiekhez kell egy regisztrált ddns cím. Vagy ha van már, akkor azzal helyettesíted a fenti kitalált címet. Nyilván ezt célszerű a routerben állítani, de ha az nem tudja a no-ip-t (azért no-ip, mert ez még ingyenes), akkor a nas-ban is bele lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Geripapa
aktív tag
válasz bull84ghia #10965 üzenetére
Hello,
oda szerintem a te géped ipje kell, azt automatikusan küldi a rutered, ergo nem neked kell átirogatni.Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
Tonyk
veterán
válasz bull84ghia #10965 üzenetére
Így van, oda nem kell ip. Majd a router küldi az adatokat. Azzal ne foglalkozz.
Oszt a lan-os ip címed miért takartad ki?
A másik dolog, hogy no-ip -s oldalról beszélsz, de a a routerben dyndns van kiválasztva (service provider).
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Még annyi, hogy a 14789 -es portot példának szántam (valóban nem voltam egyértelmű, mert lemaradt előle a "pl.:"), Gyakorlatilag 0-65535-ig bármi lehetne, a nevezetes portokat kivéve (de ez sem feltétel). Ezért célszerű őket legalább 4 vagy 5 számjegyű porton elérni kívülről, hogy ne a standard portjukon figyeljenek kifelé. Talán így valamennyire csökkenthető a portscan miatt lebukott portok száma.
-
Tonyk
veterán
válasz bull84ghia #10969 üzenetére
Akkor a nasban állítsd be, abban van. A routerben viszont kapcsold ki.
-
Tonyk
veterán
válasz bull84ghia #10971 üzenetére
menüben : Hálózat - Dydns. Ha nincs ilyen menüpontod, akkor még nem tetted fel ezt a csomagot. Tedd fel. A programcsomagok között megtalálod.
-
KTomi77
tag
Sziasztok,
Ez lenne a kérdésem. Tunátok ebben segíteni?
A 325v2 ajánlották, de ha elég a 310s, akkor annál maradnék.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz KTomi77 #10973 üzenetére
Kérdés a routered mennyire acélos, nem ismerem azt, amit megjelöltél. Ha fosika, akkor a torrent felzabálja a cpu-ját.
A 325v2-ben 1.6ghz proci van, a 310s -ben ha jól emléxem 1.0GHz. A ram is a 325v2 javára van 512MB vs 256MB. Torrentre kell az erős cpu.
Én azt mondom 325v2.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok.
1hete a nasom megorult es rendszeresen leallitja a torrenteket. Termeszetesen csak linux meg jogtiszta cuccok vannak rajta de akkor is. Transmissiont hasznalok es 2-3-4 perc full savszel utan leallitja. Talalkoztatok mar hasonloval?? NSA310rol lenne szo, ffp telepitessel. -
bull84ghia
őstag
Ez a csomag hiányzott.
Felraktam megadtam a no-ip-s név/jelszó párost is.
Próbáltam is csatlakozni telefonról 3g hálózaton de nem sikerült.
Átnézem mégegyszer a beállításokat a leírásod szerint mert tuti én szúrtam el valamit.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Geripapa
aktív tag
válasz bull84ghia #10977 üzenetére
Elöször is nézd meg a no ip-s regisztrációdban hogy a no-ip-s rendszer megkapja-e az ip cimedet.
Ha igen akkor a rutert kell megnézned hogy jó-e a port továbbitás majd a nast hogy bekapcsoltad-e az ftpt...Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
zolda
tag
Sziasztok! Gyári Transmission csomag esetén hogyan és hol találom meg a konfigurációs fájlt (távoli eléréshez user/pwd, letiltási mappák megadása)?
-
Tonyk
veterán
válasz bull84ghia #10986 üzenetére
Az a 192.168.1.107 az static dhcp cím ugye? Azaz MAC címhez hozzá van rendelve?!
Nézd meg, hogy a whatismyip.com ugyanazt az ip-t adja-e, mint ami a no-ip a domainhez van éppen rendelve.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz bull84ghia #10986 üzenetére
Ja, még annyi, hogy ez nálad mit jelent:
"Ftp elérés van, mert belső hálózaton elérem a Nas-t"
Hogyan éred el? Belülről ftp-n vagy normál módon, hálózatként?
-
bull84ghia
őstag
Igen az ip a stimmel.
Viszont a nas-nál az elsődleges dns az már más. Ide is azt kell megadni mint a no-ip-s oldalon?
Ftp-t úgy érem el hogy finderben megadom a nas ip címét és felcsatolja:ftp://192.168.1.107Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Tonyk
veterán
válasz bull84ghia #10989 üzenetére
"Viszont a nas-nál az elsődleges dns az már más. Ide is azt kell megadni mint a no-ip-s oldalon?"
Ez legalább öt különböző dolog amit írsz.
Tisztázzunk már valamit. A nas hogyan kapja a ip-t? A .107-ből arra következtetek, hogy dhcp-n. Ha viszont így kapja, neked semmi dolgod a dns-sel. Mert azt is a routertől kapja. Ennek pedig a router ip-címének kell lennie, azaz 192.168.1.1-nek.
No-ip-s oldalon nem kell semmi dns-t megadni... A no-ip-s oldalon szinte semmit nem kell megadni. Te itt már nagyon összekavartál mindent. Ott a regisztáricó után max a dominnevet választod ki, de ott nem kell megadni ip-t. Ha megadtál töröld!
Szerk.: no-ip-s oldal nálad mit jelent? A nas-ban a dydns felületet vagy a no-ip webes adminisztrációs felületét?? Ha az utóbbi, akkor itt sem kell dns-t , meg ip-t megadni, csak domaint, usernevet meg jelszót.
[ Szerkesztve ]
-
Monyi30
újonc
Sziasztok!
Zyxel NSA325-v2 - t használok. Android 4.4.2 - ön futó Crome - on (verzió 39.0.2171.93) keresztül szeretném elérni a NAS-t. Idáig rendben is lennénk. Mikor bejelentkezek megjelenik két ikon, System és File Browser.
A System füle, illetve azon belül pl. a Shutdown-ra kattintva a böngésző megáll, hibát nem ír ki, viszont nem is történik semmi. Hiába nyomom a vissza gombot, vagy a Home gomb. Megoldás csak a böngésző újra indítása és újbóli bejelentkezés a NAS-ra.
Kérdésem, hogy találkozott e esetleg valaki ilyen hibával?
Válaszokat előre is köszönöm! -
-
ddudas
tag
Emailben szívesen elküldöm, küldj egy PM-et a címeddel. FFP alól egyszerűbb az élet, a gyári transmission beállítása is, ha az MC miatt úgyis fel akarod tenni, akkor ennek nincs értelme, ez olyannak készült, aki semmi pénzért nem akart FFP-t.
Nullum fatum sed quod faciamus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Sorozatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5 Pro teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest