Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
Hali van otthon két defy most az egyik újból használatba kerül egy digitizer csere után,most raktam fel CM11-et és valami iszonyat lassú előtte CM7 volt az ehhez képest hasított.Ez normális jelenség?Tudom h a JB is lassabb volt de azért nem ennyire...
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
dh66e
veterán
Akinek CM11 rom kell a korábbi kiadások közül annak itt a paradicsom....[link]
Egyébként a 11.17 kiadások óta működik a kamera legalább csak még lejátszani nem hajlandó a sajátjával a videókat.
[ Szerkesztve ]
-
bull84ghia
őstag
Hello
Hoztak hozzám egy defy+ hogy nagyon gyorsan merül és hogy nem lehet tölteni.
Egy új 2600mah akku van benne jelenleg és már 4 órája fent lóg a töltőn és 5%-ot ír.
El a battery fix-el helyre lehet hozni? Gond csak az hogy nem tudom milyen rendszer van rajta.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
dh66e
veterán
válasz bull84ghia #27553 üzenetére
Először az aksit kéne lecsekkolni egy másik defyn mit csinál felveszi e a töltést vagy sem.Utána rsd lite és vissza a gyárira és utána a romolás amit szeretne a delikvens.
-
bull84ghia
őstag
Felraktam a legfrissebb wiui romot de az akkumulàtor kijelzès mèg mindig nem jo.
Màr vagy 2 órája 1%-on van ès folyamatosan netezek rajta.
lehet ezt kalibrálni a recoveryből a wipe battery stat menűpontnál?
Másik telefonban jó az akku.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
dh66e
veterán
válasz bull84ghia #27555 üzenetére
Gyári rommal nézd meg először,ha azzal jó akkor rom hiba lesz vagy fel lett téve valami olyan amit nem kellett volna.
-
drtihanyi
csendes tag
válasz bull84ghia #27555 üzenetére
Ismert probléma, amit CM11 egyik romja okozott. Quarx készített egy build-et, ami helyrehozza a problémát. Itt ír róla. A lényeg, hogy 07.17.-es mb526-os romot kell letölteni, azt hiszem.
Raspberry Pi 4 Openmediavault 6
-
bull84ghia
őstag
Felraktam egy gyári romot sbf fájlból.
A Cm 13%-on volt amikor elkezdtem a telepítés és amikor elindult a gyári rom akkor 60% volt a töltöttség.
Most várom hogy menyit merül, és remélem csak rom hiba volt.
De érdekes módon jelen volt a wuinál és a cm-nél isHazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
laleeee
őstag
-
Csorosz
aktív tag
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2515036
Valaki használja még rajtam kivül ezt a romot?
Mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
HawerKing
őstag
válasz Csorosz #27563 üzenetére
Persze en hasznalom nap mint nap. Amint kiadnak egy frissitest azt azonnal felis rakom (sokszor nem mukodik a CM updater s az incrementalis frissitesek sem) ezert eleg sokat ujra szoktam rakni az egesz rendszert (nemis nagyon szoktam belakni a telomat epp ezert, a gapps is kilove nalam)
Par napja rengeteg mindent eltavolitottam a CM11 bol igy sok szabad helyet takaritottam meg s alapjaraton a szabad ram is tobb lett, ha nincs a hatterben futo app akkor akar a 300MB ot is atlepi a szabad ram merete.▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
Szabre
csendes tag
válasz HawerKing #27564 üzenetére
Megpróbáltam frissíteni 2014-12-01re,
I:Inserting 'install /sdcard/cmupdater/incremental-37ee4f58cc-496ceb7bae.zip'
I:Copying file /cache/recovery/log to /cache/recovery/last_log
I:Attempt to load settings from settings file...
I:Loading settings from '/sdcard/TWRP/.twrps'.
I:Backup folder set to '/sdcard/TWRP/BACKUPS/0000000000000000'
I:Copying file /etc/recovery.fstab to /cache/recovery/recovery.fstab
I:Version number saved to '/cache/recovery/.version'
__bionic_open_tzdata: couldn't find any tzdata when looking for NFT-1DFT!
__bionic_open_tzdata: couldn't find any tzdata when looking for posixrules!
I:TWFunc::Set_Brightness: Setting brightness control to
I:Switching packages (TWRP)
I:Set page: 'action_page'
Processing AOSP recovery commands...
I:command is: 'install' and I:value is: '/sdcard/cmupdater/incremental-37ee4f58cc-496ceb7bae.zip'
I:Trying to find zip '/sdcard/cmupdater/incremental-37ee4f58cc-496ceb7bae.zip' on '/sdcard'...
I:Looking for zip at '/cmupdater//incremental-37ee4f58cc-496ceb7bae.zip'
I:Looking for zip at '/sdcard//cmupdater//incremental-37ee4f58cc-496ceb7bae.zip'
Installing zip file '/sdcard//cmupdater//incremental-37ee4f58cc-496ceb7bae.zip'
Installing '/sdcard//cmupdater//incremental-37ee4f58cc-496ceb7bae.zip'...
Checking for MD5 file...
Skipping MD5 check: no MD5 file found
I:Skipping screen timeout threads: TW_NO_SCREEN_TIMEOUT is set
I:Zip does not contain SELinux file_contexts file in its root.
I:Legacy property environment initialized.
Verifying current system...
failed to stat "/system/bin/otasigcheck.sh": No such file or directory
file "/system/bin/otasigcheck.sh" doesn't have any of expected sha1 sums; checking cache
failed to stat "/cache/saved.file": No such file or directory
failed to load cache file
script aborted: "/system/bin/otasigcheck.sh" has unexpected contents.
"/system/bin/otasigcheck.sh" has unexpected contents.
I:Legacy property environment disabled.
E:Error executing updater binary in zip '/sdcard//cmupdater//incremental-37ee4f58cc-496ceb7bae.zip'
E:Error installing zip file '/sdcard//cmupdater//incremental-37ee4f58cc-496ceb7bae.zip'
Done processing script file -
HawerKing
őstag
Ö izé "cm-11-20141129-NIGHTLY-mb52x-ből kiszedtem a /system/bin/otasigcheck.sh-t, majd
bemásoltam a helyére." hogy is van ez kedves Szabre es drtihanyi kollega ?Ezt a letoltott zipbol is kelehet masolni? Pl leszedem a 20141202 es kiadast kicsomagolom, a 20141129 es kiadasbol kimasolom az emlitett /system/bin/otasigcheck.sh filet bemasolom a kicsomagolt 20141202 es ben talalhato helyere majd visszacsomagolom ... Aztan felrakom ujra a mar lecserelt romot.... Igy is lehet???
[ Szerkesztve ]
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
Szabre
csendes tag
válasz HawerKing #27569 üzenetére
"visszacsomagolom" ezt hol olvastad?
ezt: /system/bin/otasigcheck.sh a telefonra másolod.
én adb-vel oldottam meg.adb push /tmp/otasigcheck.sh /sdcard/otasigcheck.sh
#> adb shell
shell@mb526:/ $ su
root@mb526:/ # mount -o remount,rw /system
root@mb526:/ # cp /sdcard/otasigcheck.sh /system/bin/egyszerűbb ha felteszed a cm-11-20141129-NIGHTLY-mb52x-t
[ Szerkesztve ]
-
HawerKing
őstag
válasz Szabre #27570 üzenetére
"én adb-vel oldottam meg." az miaz ? hogyan kell csinalni s miert egyszerubb ha a 29.eit rakom fel ?
adb_hasznalata bakker ez ilyen bonyolult? Van egyszerubb megoldas is vagy leiras hogyan csereljem ki amit lennebb emlitettetek?
[ Szerkesztve ]
-
Szabre
csendes tag
válasz HawerKing #27571 üzenetére
Jaj, windows-user vagy bocs
nekem az adb egyszerűbb.
Android Platform-tools-ból kiszedtem az adb-t és bemásoltam a ~/bin/-be, ennyi az install.
neked telefont kell rácsatlakoztatni a gépre (pendrive-ként), majd felmásolni rá.
Filekezelő (androidos) vagy root explorer? tud /system-et rw-be felcsatlakoztatni.
ott meg szépen kitallózod és bemásolod a helyére. -
drtihanyi
csendes tag
válasz HawerKing #27571 üzenetére
Ha nagyon szájbarágósan szeretnéd, akkor a következőt kell csinálni:
1. letöltöd az említett nightly-t (teljes 230 megás romot)
2. rámásoldo telefonod sd kártyájára
3. fájlkezelővel (én speciel total commandert használok) a telefonon megnyitod a ZIP fájlt, ott kikeresed az otasigcheck.sh fájlt, majd átmásolod valahova, ahova akarod
4. Ezt a fájlt, amit átmásoltál (neve nyilván otasigcheck.sh), utána beilleszted a fájlrendszer gyökerébe az alábbi helyre /system/bin/
5. Miután bemásoltad, ennek a fájlnak az engedélyinél/tulajdonságok (írási olvasási) az RW-R-R opciót választod ki (a total commander-ben ilyenkor felvillan, hogy funkció sikeres, előtte meg, hogy újracsatolás szükséges, nyomj OK-ot)
6. Most már működik az incremental updateMásképp nem tudom leírni
-
HawerKing
őstag
válasz drtihanyi #27573 üzenetére
Aha ertem Szabre
drtihanyi megprobalom ugy ahogyan irtad, en az Es File explorert hasznalom, azthiszem ezel is fog menni de ha nem akkor feltolom a total comandert en is.
Meg egy kerdes, a Cm11 ismert hibai kozott van egy ilyen "Playback of recorded 720p videos doesn't work with built-in player: This bug has been reported by leandeganis here and confirmed by mahadikrs here. As a workaround, until this bug is solved, use e.g. MX Player for playback. As kofking wrote me via PM, replacing libstagefright.so from an older nightly (like 09-02) into /system/lib fixes this bug" tehat ha jol ertelmezem akkor ha ezt megcsinalom mukodni fog a video felvetel es lejatszas gyari lejatszoval is csak ugye nem hd lesz...
-
HawerKing
őstag
válasz drtihanyi #27573 üzenetére
"Playback of recorded 720p videos doesn't work with built-in player: This bug has been reported by leandeganis here and confirmed by mahadikrs here. As a workaround, until this bug is solved, use e.g. MX Player for playback. As kofking wrote me via PM, replacing libstagefright.so from an older nightly (like 09-02) into /system/lib fixes this bug"
-Ezt megcsinaltam, ES File kezelovel felul irtam a 09.02 es rombol kiszedett libstagefright.so filet a 12.01 esben levovel.-A 11.29 es rombol kiszedett otasigcheck.sh filet is bemasoltam a telomon levo 12.01 es romba egesz pontosan a /system/bin/ mappaba, itt viszont nem kerdezett ra hogy felul irja e a regit gondolom azert mert nemis volt eddig ilyen filom
Utoirat: ujrainditas utan nem kapcsol be a telo csak porog a CM logo
Megprobalom ujra huzni a 12.02 es romot aztan kulon kulon probalkozom mig ranem jovok melyik muvelet okozta a hibat▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
HawerKing
őstag
válasz HawerKing #27575 üzenetére
Kamera megoldva Mostmar lejatsza a gyari lejatszo is a felvett videokat
Lassuk ezt a frissitesi gondot (bar ezt most ugysem tudnam tesztelni mert a legutolso rom van fennt s ehez max holnap lehet elerni inkrementalis frissitest) , bar lehet hogy ebben a 12.02 es romban mar mukodik is a frissites, minden esetre ha jon frissites holnap kiderul ....▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
drtihanyi
csendes tag
válasz HawerKing #27575 üzenetére
Én október óta ezt a módszert használom gond nélkül. Ha nagyon sok mindent kellene cserélni, akkor leszedem a teljes romot, és mindenféle wipe nélkül nyomok egy installt. Ez is bevált eddig. De nem ajánlom, mert okozhat bug-okat, bár nálam nem volt semmi probléma.
FONTOS! Az incremental update mindig csak a közvetlen azt megelőző romot frissíti. Ha megnézel egy incremental zip fájlt, akkor látod, hogy csak egy-egy fájlt cserél ki. Pl.: 12.01-es csak a provider.apk-t, minden más marad a régi. Ezért ha egy 11.21-est frissítesz 12.01-es incremental update-re, akkor még valójában nem 12.01-es romod lesz, hiába azt írja ki, hanem a 11.21-es rom kicsrélve a 12.01-es egy fájljával. Minden közben lévő frissítés, amit az adott, köztes incremental zip-ek tartalmaznak, hiányozni fog a telódról. Ha már több napot átívelő frissítészt akarsz csinálni, akkor mindenképp teljes rom telepítést kell végezni.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
a legújabb ,hogy nem jönnek meg az sms-ek gyári szoftal jár már igy valaki? újra indítás kártya kivétel megvolt másik telefonnal jó.
-
tpeter77
addikt
sziasztok
a felső állapotsoron van a hangerő(vagy profil) gyorsgombja.
normál, utcai, néma, rezgő - igy jönnek sorban.
hogy lehet belőlük kettőt eltüntetni? nekem elég lenne a normál és néma.
ugyanez a kérdésem a fényerőre: auto, minimum, max - ennnyinél nem vágyok többre márpedig legalább 6 funkciója van[ Szerkesztve ]
-
HawerKing
őstag
válasz drtihanyi #27577 üzenetére
Ertem koszi az infokat.
Altalaban ujrahuzom par nap utan a rendszert nemis igazan hasznalom a cm updatert. Max fel ora alatt felrakom az uj kiadast es beallitgatom es felrakom a dolgaimat. (ez az ido meg unalom ellen is jo)Meg egy kerdesem lenne, en a Gapps Minimal X+ editiont szoktam felrakni neha. Ebbol is a 240dpi verziot, szerinted ez jo vagy inkabb az univerzalist kellene?
-
drtihanyi
csendes tag
válasz HawerKing #27585 üzenetére
Én ezt használom: gapps-kk-20141104-minimal-edition-gps034-240dpi-signed.zip. Nincs vele gondom. Nem olyan rég váltottam erre, előtte a quarks szerveréről letölthető 10.15-ös gapps-t használtam. Lényegi változást nem tapasztaltam. Korábban szerkesztgettem gapps és rom-ot is, de akkor nem működött az incremental update, ezért majd a véglelegeset alakítom át a saját szájízemre Vagy majd cm12-t
-
HawerKing
őstag
Tok szopas van ezzel a CM updaterrel, a vilagert nem hajlando a telo feltolni az incrementalis frissitest
Tegnap ujra raktam a rendszert, felraktam a 2014.12.04 es kiadast . Ma megjelent a 12.05 os kiadas, de az atya istennek nem akar frissulni.... Pedig mar bemasoltam amirol tegnap beszeltunk /system/bin/otasigcheck.sh-t Lehet az lehet a gond hogy nekem alapbol a system/bin mappaban nemis volt ilyen nevu fileValakinek valami otlet?
-
HawerKing
őstag
válasz drtihanyi #27591 üzenetére
Meglehet, en csak rwx-rwx-rwx es rwx-r-r variaciokkal probaltam. Legkozelebb megprobalom ugy ahogy irtad.
Feltelepitettem a 12.03. aira a 12.06. ait s csinaltam egy wipe cache / dalvick cachet s igyis tokeletesen mukodik. dh66e probald igy te is egyszerubb mint ujra rakni az egesz rendszert
-
dh66e
veterán
válasz HawerKing #27592 üzenetére
Köszi, este még nekiestem csináltam recoveryben egy restore-t egy korábbi változatra és utána már ment is fel a 05-i frissítés simán.Persze adatok,névjegyek repültek azt újra kellett szinkronizálnom.Lehet ha kivettem volna előlük a pipát akkor ezt is megúsztam volna,de biztosra akartam menni.
-
Beerdrinker
tag
Feltettem a cm-11-20141205-nightly-mb52x romot a defy+-ra és nincs a telefonon kamera alkalmazás... Én csesztem el valamit, vagy nincs benne?
"Where is Jessica Hyde?"
-
dh66e
veterán
válasz Beerdrinker #27594 üzenetére
Van rajta, a fényképező alól érheted el.
Afelvett videókat a saját lejátszója nem tudja lejátszani mx playert ajánlott feltenni.[ Szerkesztve ]
-
-
dh66e
veterán
válasz Beerdrinker #27596 üzenetére
Értem,nem tudom az hogyan lehetséges mikor a rom tartalmazza az biztos.Esetleg rakd újra a romot.
-
Beerdrinker
tag
Most volt egy kis időm jobban átnézni a dolgokat. User error volt úgy néz ki... Olyan minimal gapps-ot tettem fel mellé, ami kigyomlált mindent. (kamera, böngésző, fájlkezelő...)
[ Szerkesztve ]
"Where is Jessica Hyde?"
-
dh66e
veterán
válasz Beerdrinker #27599 üzenetére
Akkor meg is oldódott.
Más.
Akinek cm11 van fent megnézné a számológépet nekem hogy rendesen működik e?Nekem nem hajlandó Csinálok egy kivonást és ezt osztom mondjuk 3-al a végeredmény meg random módon baromság.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest