Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
duda1978
tag
válasz gyemipapa #27150 üzenetére
Nem értem. Aki trabantot használ és nem próbált egy pld egy nyugati autót az ne hogy már ennyit hozzá tudjon szólni......
Mint minden semmi se tökéletes de ami fejlődik az csak jobb lehet még a hibáival is...... véglegesen nem lehet elrontani a defy+ -t... ha meg tökéletes a gyári akkor pláne nem értem az ittléted....[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz duda1978 #27151 üzenetére
...Azért ne hasomlítsunk már össze egy komoly szakmérnöki gárdával megtervezett, profi kivitelezésű nyugati autót egy házilag barkácsolt sufnituningolt felfúrt, agyonspoilerezett, akár extrákkal is felszerelt Trabanttal....... szóval erősen sántít a hasonlat.
A Windows XP-vel is elégedett voltam, de azért amint lehetett, áttértem a Win 7-re, ez nem ugyanaz, mint ha egy barkácsolt XP-re váltottam volna.
Az "ittlétem" pedig egyszerű: sok hasznos tippet olvastam, progikat is ajánlottak itt.
A fótum címe pedig nem az, hogyan cseréljünk ROM-ot Defynken, hanem általánosságban:"Motorola DEFY+ - a szükséges plusz"
Tehát engedd meg léccilécci, hogy itt legyek a fórumon, ha már nekem is ilyen telóm van...
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
HawerKing
őstag
válasz gyemipapa #27152 üzenetére
Bocsi hogy beleszolok.... de latszik rajtad , hogy meg sosem hasznaltal CM et a Defyden. Erosen ajanlom, hogy egyszer ragd fel a CM11 et azt fogod hinni, hogy uj telod van, ezerszer jobb s letisztultabb a gyarinal, meg a stabilitasa is sokkal jobb.
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
105kacsa
őstag
válasz gyemipapa #27152 üzenetére
2012-2013 közt volt itt komoly szakmai közösség (lehet a legjobb).Azóta a színvonal meredeken leesett, feláll a szőr a hátamon ha benézek a defy/defy+ fórumokba a hozzászólások láttán.Mivel nekem is megvan még ez a teló is figyelemmel kísérem.Ha benézel a blogomba látod miről beszélek.
Szóval soha nem értettem az ilyen jellegű hozzászólásokat egy ilyen fórumba.Te nem érted az android lényegét, hiába vagy rendszergazda.Van egy kollégád a jelenlegi telefonom fórumán is, fogj vele kezet.ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
gyemipapa
senior tag
válasz HawerKing #27153 üzenetére
"a stabilitasa is sokkal jobb."
Ezt nem tudom értelmezni, az enyém atomstamil, sosem fagyott, ennél hogyan lehet stabilabb valami?
Hogy modernebb és letisztultabb az újabb felület, csomó praktikus megoldással, ehhez természetesen nem férhet kétség, aki számára ez fontos, természetesen érdemes rootolnia.Én annyit állítottam, akinek ezek nem szempontok, és elégedett a jelenlegi ROM-mal, annak nem feltétlenül érdemes váltania. Ennyi a bűnöm, amiért itt ostoroztok.
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz 105kacsa #27154 üzenetére
Te pedig úgy látom, nem értetted az én hozzászólásaim lényegét.
A topic címe általánosságban a Defy+, rengeteg hasznos ötlettel, tippel stb, hadd ne legyen már kiközösítve, aki nem feltétlenül elkötelezett híve a telefon mókolásának.
Vagy itt nem lehet más véleménye valakinek????Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
HawerKing
őstag
válasz gyemipapa #27155 üzenetére
"Ezt nem tudom értelmezni, az enyém atomstamil, sosem fagyott, ennél hogyan lehet stabilabb valami?" hat azert en ezzel nem ertek teljesen egyet... Lehet neked azert stabil mert szinte semmilyen 3rd party appot nem telepitettel ra... Nalam nagyon hamar belassult a telo mikor beallitottam a google fiokomat s mas szinkronizalni valo fiokokat , arrol nemis beszelve miutan feltoltam par programot, pl es file manager, facebook, navigon
-
105kacsa
őstag
válasz gyemipapa #27156 üzenetére
De lehet.Csak nem ez a jellemző főleg ha visszaolvasol 1-2 évnyi hozzászólást.2011 közepe óta olvasom napi szinten mind a magyar mind nemzetközi fórumokat,nem sok emberrel találkoztam aki elégedett lett volna a gyárival.Te vagy a kivétel
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
HawerKing
őstag
Ti mikor uj romot telepitettek pl felrakjatok a romot majd a gapp ot szoktatok mindegyik utan egy wipe dalwickot csinalni? Csak azert kerdezem mert miutan felflasheli az emlitett dolgokat megjelenik ez az opcio a recoveryben... en eddig mindig megcsinaltam, de lehet felesleges mert meg a rom telepitese elott is megcsinalom a teljes factory resettel.
-
Vegha
senior tag
válasz 105kacsa #27158 üzenetére
Ha tudnád mennyien vagyunk, akik megelégedéssel használjuk a gyári ROM-ot... !
Csak ezeknek a negyede sem ír a fórumba, épp a fent említett ok miatt.
Egyébként teljesen osztom gyemipapa véleményét - valaha én is rendszergazda voltam : ) A BLUR nagyon jó, ha az ember telefonként használja az okostelefont és nem akar belőle minden nap egy újabb linuxos notebookot faragni.Én kipróbáltam már a Te ROM-odat is, nem jött be. Az összes főzött ROM a gyárihoz képest egy átláthatatlan butaság, amiről ráadásult üvölt, hogy min. 4,5"-ra van kitalálva. Az 1700-as években pl. nem véletlenül vezették be a színek és szimbólumok alkalmazását a grafikus rendszereknél: átlátható, kényelmes Ez a főzött ROM-oknál teljesen elmarad. Ja, hogy miért nem telepítek magamnak mindenféle csilli-villi léjereket meg ki tudja miket ? Hát azért, mert nem a telefon képernyője előtt töltöm a napomat, hogy a jól használható gyári rendszer funkcionalitását utólérjem. Minden egyes custom ROM kipróbálásával a gyári mellett maradtam végül.
Nekem is púp a hátamon szinte az összes gyári alkalmazás, de nem használom őket. Auto End listán vannak, néha kigyomlálom a memóriát és kész. A custom ROM-oknál sem volt több szabad memóriám.
Engem viszont sokkal jobban bosszant, hogy egy-egy újrahúzás után minden eddig használt alkalmazásból csak frissebbet tudok leszedni. Tele bug-okkal és idióta átdizájnolt felületekkel. Ezen a téren sajnos nem tudok egyetérteni duda1978 kollégával (Mint minden semmi se tökéletes de ami fejlődik az csak jobb lehet még a hibáival is)
Érik már egy új telefon, de lehet hogy inkább lövök hozzá eBayen új külsőt és akkut, újrahúzom és megint elpöfög még kb. 2 évet.
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
"Ha tudnád mennyien vagyunk, akik megelégedéssel használjuk a gyári ROM-ot... !"
Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen... már kezdtem kételkedni magamban, hogy bennem van a hiba.
"A BLUR nagyon jó, ha az ember telefonként használja az okostelefont és nem akar belőle minden nap egy újabb linuxos notebookot faragni."
A lényeget ragadtad meg, ezt pontosan így gondolom, csak nem írtam még le.
Valóban nem akarom én sem kiváltani a laptopomat és a netbookomat telefonnal, pár praktikus alkalmazást feltelepítettem, de nem "fészbukozásra", mailozásra, 3rd party appok futtatására használom, ahhoz ez nekem pici és lassú, munkahelyemen is inkább PC-t és notebookot, netbookot használok, kocsival járok, ott max. a GPS-t használom a telefonáláson kívül.Gondolom, ezzel sokan vagyunk így, ettől még ebben a topicban ahogy írtam, sok érdekes és hasznos információt lehet megtudni, na ezért vagyok én is itt, bátorkodom saját véleményt is megfogalmazni, ezek szerint eléggé el nem ítélhető módon.
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz duda1978 #27162 üzenetére
Ha már a pénztárcámban kotorászol, elárulom, hogy 1 évesen, 18 ezerért vettem , kifogástalan állapotban, és főként azért, mert van benne GPS, így nem kell azt is külön hurcolásznom. Továbbá erre lehetett utólag hasznos programokat telepíteni, fapadosra pedig nem.
És még egyszer:
ez a topic a címe alapján sem kizárólag a telefon határainak feszegetéséről szól, hadd ne citáljak ide párszáz hozzászólást, ami nem mókolásról, ROM cseréről, hanem általános tapasztalatok, tippek, trükkök megosztásáról szól.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
laleeee
őstag
nagyon jó a gyári rom ,csúcs ,atomstabil . A főzött romok mind szarok,mondom ezt úgy,hogy még egyet sem próbáltam
-
HawerKing
őstag
Ti (Bator rom hasznalok ) milyen futtatasi kornyezetet hasznaltok? Ma eszrevettem a Fejlesztoi beallitasoknal, hogy a Dalvick mellett elerheto az ART is , de ha kivalasztom figyelmeztet, hogy a CM nem tamogatja s elofordulhatnak esetleges hibak....
-
-
HawerKing
őstag
válasz laleeee #27169 üzenetére
Hasonloan a recoverybol kell feltelepiteni a memoria karira felrakott romot majd a Gappsot, de meg az egesz elott frissiteni kell a recoveryt ugy hogy felrakod (ugyancsak recoverybol ) az update-recovery.zip et, majd ujrainditod a recoveryben a telot , bemesz ujra a recoverybe , wipolsz mindent kiveve az sd kartyat aztan factory reset majd telepited a romot es a Gappsot, itt az xdas topickja CM11 itt megtalalod a Gappsot es a recovery update letolto linkjet is.
-
laleeee
őstag
válasz HawerKing #27172 üzenetére
ezt csináltam :
1. formáztam az sd kártyát
2. rámásoltam a 3 file-t ( rom,gapps,update recovery )
3. ezután feltelepítettem az update recoveryt
4.újraindít
5.ezután wipe factory,chace,dalvik chace
6. majd mikor próbálom telepíteni a romot, mindig azt írja ki ,hogy installation abortedmi a f@sz lehet ??
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
járt még valaki úgy rajtam kívül, h a képernyője alsó fele behalt? vagyis működik, de sokkal lassabban jön a felső rész után, illetve befehéredik, bezizeg, stb...
két évet bírt ki pontosan ez a fasza telefon, úgy néz ki, ennyi volt -
HawerKing
őstag
válasz laleeee #27173 üzenetére
A folyamat az tuti jo, milyen recoveryd van? Az enyemen TWRP van.
Meg azis megoldas lehet, hogy a recovery update utan feltolsz egy CM10.2 ot s azut probalod felrakni a CM11 et.Told fel a 10.2 ot ugyan ugy ahogy eddig csinaltad , majd aztan a CM11 et
Tibiajax az bizony az utolsokat rugja, ennel a modelnel meg nem de mas telommal mar jartam ugy...
[ Szerkesztve ]
-
disy68
aktív tag
válasz HawerKing #27165 üzenetére
Amikor játszottam a CM11-el, akkor én kipróbáltam az ART-ot, sok különbséget nem tapasztaltam vele, úgyhogy vissza is váltottam. Én nem emlékszem, hogy akkor láttam volna ilyen üzenetet, de ez jópár verzióval ez előtt volt.
Én azt mondom csinálj egy mentést recovery-ből és próbáld ki.
Én is kiváncsi lennék rá, most számít-e valamit“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
kojak27
csendes tag
Sziasztok!
Szeretett Defy+ -omat elejtettem. Természetesen betonra esett, ahogy kell.
Az üveg összetört, de egyben van. Használható rajta minden, de azért rendeltem egy üveget rá.
A probléma ott kezdődik hogy nem volt benne 2 oldalas ragasztó, amivel rögzíthetném.
Eddig nem is találtam sehol.Hol lehet hozzájutni a ragasztóhoz?
Köszi!
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok.
ROMolnék egy DefyPlusz-t, de kicsit megkopott a tudásom, és nem jutok előrébb.
Eme leírás alapján próbálok felrakni egy CWM-et, vagy TWRP-t, de amikor telepítem a 2ndInit-et, újrainduláskor bootloopba kerül, és nem jut el addig, hogy a LED kéken világítson...
TWRP esetén meg letöltöttem, rámásoltam az SDre a ZIP-et, majd beléptem a gyári recoverybe. Ott viszont azt a hibaüzenetet kapom, hogy nem egyezik valami ellenőrzőösszeg, vagy mi, ezért nem települ a nyavalyás.
Mi a megoldás?
-
gyemipapa
senior tag
Szerettem volna rootolni a Defy+-omat, hogy a felesleges progikat kigyomlálhassam.
Installáltam, majd futtattam a z4root progit 2.3.6 alatt, lefutott, Titanium backup progit telepítettem, de futáskor azt írja, sajnálja, de nincs root jogosultságom... WTF?[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
Köszönöm a segítséget, áttanulmányozom, azután eldöntöm, bele vágjak-e.
Valamelyik leírásban (Motorola Defy-MÉLYVÍZ fórum) azt olvastam, elegendő csak a z4root progit telepíteni, futtatni, máris rootolva lesz a telefon.
Titánium Backuppal meg fagyasztom vagy törlöm a felesleges progikat.
No hát a program feltelepült, lefutott, de a Titanium azt írja, nincs rootolva...Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
jr1994
addikt
válasz gyemipapa #27192 üzenetére
A Defy mélyvíz topicban olvastad? Lehet az a baj hogy a Defy+-szal ez nem működik (nem tudom én nem próbáltam). A szoftververziók fontosak, az általam linkelt leírásban is ki van emelve, azt mindenképpen ellenőrizd.
WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"
-
gyemipapa
senior tag
válasz jr1994 #27193 üzenetére
Igen, ott olvastam, de több más módszert is próbáltam, kifejezetten Defy+-ra. Reméltem, hogy ROM csere nélkül is lehet rootolni a telefont, hisz csak annyit szeretnék, hogy a felesleges progikat töröljem. Úgy tűnik, ez önmagában nem megoldható, a sok egyéb leírás csak parasztvakítás.
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
-
gyemipapa
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs