Új hozzászólás Aktív témák

  • pete_21

    addikt

    válasz bepken #21259 üzenetére

    Ezt már hallottam, hogy ICS/JB alatt is csak az utoljára megnyitott alkalmazásokat listázza, és ha "félrehúzzuk", azzal semmi nem történik, csak a listát takarítjuk. De ez tapasztalatom szerint nem így van.
    A gyári alkalmazásoknál, pl. beépített böngésző, beállítások ablak, stb, ott tényleg nem történik semmi, de én használom a Facebook klienst, és a Facebook Messengert. A Facebook kliens automatikusan indul a telefonnal, mindig fut egy háttérfolyamat, 20-30 Mb memóriát fogyasztva. Ahogy elindítom magát a klienst, megeszik kb. 60 Mb memóriát. Mivel a kliensen belül nincsen bezárás opció, csak a home vagy vissza gombbal lehet kijönni belőle (mint a legtöbb programból), viszont akkor még mindig fut a háttérben, és eszi a memóriát. Programváltóban ilyenkor "félrehúzom" a programot, és ha gyorsan belépek az alkalmazások kezelése/futó alkalmazásokba, akkor látom, hogy kiírja a FB kliensre, hogy: Újraindítás. Majd néhány másodperc múlva már újra 20-30 Mb-ot fog fogyasztani.
    Ez igaz a Facebook Messengerre is. Megnyitva felmegy 40 Mb-ra, vagy fölé a memóriahasználat. Kilőve pedig visszaáll 20 Mb körülire (bár a Messenger néhány óra múlva bezáródik teljesen).
    Szóval tapasztalatom szerint ez nem csak "előzmény lista", itt tényleg be lehet zárni az alkalmazásokat.
    Ilyen ezek szerint tényleg nincs GB/CM7 alatt, ugye? :F

    A CM7-ben engem is az vonz, hogy nincs "tötymörgés", pörög rendesen a rendszer. És az, hogy nem kell 40 óránként újraindítani, mint a CMX-et a lassulás miatt. Na meg hogy kicsit tovább bírja az akksi.
    De a CMX funkciói nagyon hiányoznának. Sokkal kényelmesebb a kezelése, és ez nagyon hiányozna, ha visszatérnék CM7-re. Nekem így a CMX teljesen alkalmas mindennapi használatra, csak ez a néhány hiba van, amihez már hozzászoktam. Valószínűleg a CM7-tel többet vesztenék, mint nyernék. :F

    Google Now: A Google Asszisztens lényegében a Google Now?
    "a helyzetinformációkhoz kötött ilyen olyan felugró apró infókat"
    Ez pontosan mit takar? Kíváncsi vagyok, miket tud. :U
    Azt, hogy leszámolja, mennyit mentél, azt a GPS-segítségével nézi, ugye? Tehát akkor a GPS-nek is folyamatosan mennie kell? Nem eszi az nagyon az akksit?
    A Google Now-t nem lehet külön feltenni, csak ezzel a nagy Gapps csomaggal? (mert most a minimal van fent nálam, és ez bőven elég, sőt, még ez is sok. :DDD ebben meg jóval több minden van)
    Köszi az infokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák