Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Path of Exile 2
- Assetto Corsa Competizione
- PC Game Pass
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
Neked.
És így már tök korrekt is a mondatod. Vagy ha pontosságot írsz akkor pláne. Többszörös a multizó playerek száma konzolon ennél a játéknál jelen pillanatban. Úgy néz ki elég sokan megszerették valamiért a rezgő gombákat és valakiknek mégis elég élvezetes. De igazából a konzolosok 99%-ban pc-n is játszottak már huzamosabb ideig, míg a pc-seknél ez a szám jóval alacsonyabb. Így érthető az egymás melletti elbeszélés.
-
Djuree
félisten
konzol jobb gémelésre. pc-n csak mmo-zok meg rts-elek....még fps-t is konzolon nyomom már...
-
Peat;)
veterán
válasz
Sirandrish #173 üzenetére
Gyakorold az olvasást, mert nem arra reagálsz amit írok, sehol nem állítottam hogy pontossabb lenne a kontroller vagy bármi hasonlót. Annyiban tettem egyenlőséget a kettő között hogy mindkettő mű dolog fps-re és nekem wiimote volt eddig a nyerő.
Azt is leírtam fentebb hogy konzolosok pc-t is vesznek általában és ez nekünk ráfizetés, ez van. Az hogy ebből gombás netezésre asszociálsz az megint azt mutatja hogy valamit nem olvasol/nem értelmezel.
Az utolsó mondatod a konkrét esetet bár semmilyen mértékben nem érinti, de megmutattad azt a stilisztikát amivel érvényesülni próbálsz. Főleg hogy nem csak én hívtam fel a figyelmedet az auto célzásos szösszeneted valós tartalmára.
Szerintem hagyjuk a dolgot, ezek szerint félreértelmeztem a hozzászólásodat és te is az enyéimet..
-
Sirandrish
legenda
marha rossz embert kezdtél el oltogatni mivel minden téren konzol párti vagyok de azért meglesném a konzolos FPS menőket hogy a 3D-ben mozgatható gombájukkal mint érnek a 2-ben mozgatott egerek ellen...FPS = PC vagy legalábbis Bill+ egér...ennyi...minden másra jobb a joy...de tudtommal nem is mondtam az ellenkezőjét..
Mellesleg gondolom a PH-ra is a gombával vezérelted fel magad és joyon írtad a hsz-t is nem a 2d-s húzogatós szaron meg a billen..jól sejtem?
egyébként lehet több konzolom volt már mint neked valaha lesz
-
Peat;)
veterán
A natal egy szánalom. A microsoft meg a sony is az. A nintendo csinált valamit ők meg minél hangzatosabban akarják lemásolni a dolgot. A natal miben más mint a wii mote meg nunchuk? Annyiban hogy drágább lesz a dobozka és a gép tetején lesz nem a kezedben. Cserébe nem fog rezegni semmi sem és pontatlanabb is lesz. Marha nagy ötlet mit ne mondjak és ezt nyalja falja a média.
Runner: eddig a multiban szídták a konzolt fps tekintetében ami fura ha elolvassák amiket leírtam, te single módban nem vagy megelégedve, ezt el is fogadom viszont. Én normalon semmivel nem ütköztem végigjátszási nehézségbe és nekem külön élvezet amikor ügyesen használják a rezgést, a különböző szitukban, fegyvereknél. Nekem pont itt nyújt egyértelműen többet. Multiban csak a fent leírtak által, mert kedvezőbb a környezet de nem maga az eszköz.
A többi műfajra meg cakk pakk jobb a kontroller, kivéve rts-t. No az csak egér+billentyűzet. MMO szintén, de az nem érint.
-
Ez is egy álláspont és jogos miszerint mindenki azonos feltételekkel tud multiban lövöldözni, de engem pl nem érdekel a multi és ezzel még vagyunk sokan szerintem. Szóval engem a single player játékok érdekelnek fps-ben. Nem köt le az agyatlan rohangálás és egymás minél többszöri legyilkolása. Egy frankó történet, ijesztgetős horror elemek, remek fegyverek és fizika, hangulatos játékmenet ez az ami érdekel. Csak maga a szórakozás és ebbe nekem nem illik bele a kontroller, sőt tulajdonképpen csak belerondít! Ettől függetlenül nem vagyok elzárkózva más alternatív megoldásoktól. Nem gondolom, hogy nem létezhet a billentyű egér kombónál jobb megoldás fps-hez, de ez biztos nem az xbox kontroller! Igazából szükség is lenne már új ötletekre mert hiába az egyre szebb grafika valahogy kezd az unalomba fulladni az fps is. Mint ahogy a mozikat is kezdik feldobni az ilyen 3d-s megoldásokkal ez a játékoknak sem tenne rosszat!
-
Dr. Akula
félisten
válasz
TazLeacher #159 üzenetére
Nyilván ezért szárnyal annyira az ATI... (Meg nem annyira az Nvidia.)
-
Peat;)
veterán
válasz
Runner_fxr #163 üzenetére
Azzal egy percig nem vitatkozom melyik a pontosabb és könnyebb. Azonban konzolhoz máig nincs normális egér hálisten, így a feltételek adottak mindenki számára. Multiban ez meg olyat eredményez amit az eladások tükröznek, sok egykori pc-s fps-es inkább konzolon nyomja már, mert mindenki ugyanonnan indul, ugyanolyan gyors a játék, ugyanaz a kontroller, a player? na az nem. Ez egy olyan környezet amit nem lehet pc-n kialakítani. Avagy inkább versenyzek vw golffal golfok ellen, mint egy audi tt-vel daciák, suzukik, ferrarik és mclarenek ellen.
Ami érdekes hogy a konzolok cakk pakk ki vannak utálva pár ember elméjében, miközben a wii féle alapmote (nekem az volt) már önmagában egy hihetetlen jó megoldás fps-re. Ott valóban kézügyesség kell és valóban rajtad múlik minden, alázza az összes megoldást fps tekintetében és a kiegészítővel nagyon pontos is már. Kiváncsi leszek az új konzolokra miket alakítanak, én arra tippelek hogy minden stílusra lesz kontroller mert nekik így éri meg...
-
A haverod nem 100-as az tuti! Nézesse meg magát egy dilidokival! Egy pc-nek akár csak egy járműnek lelke van!
Amúgy meg a pc nem lustít el kijelentéssel vitatkoznék. Még szép, hogy ellustít. A pc-s életforma egy igencsak mozgás szegény, lusta életforma. Általában 2 féle létezik, vagy elhízott pc arc vagy csont vékony pc arc, egyik sem a helyes út! Én sem vagyok szent nekem is volt nagyon lusta időszakom én a csont sovány pc arc kategóriában voltam. Az a fura az egészben hogy előtte évekig sportoltam (súlyzózás és kerékpár) és elég jó fizikumom volt, aztán lett egy pc 2001 körül és egy 5-6 éves lustulás következtében igencsak elvékonyodtam. Azóta már visszaszedtem a kondim és már csak módjával játszom és lustulok. És sokkal de sokkal jobban érzem magam! Nem azt mondom megbántam, mert nagyon sokat tanultam ami hasznomra is válik, de rá kellett jönnöm edzeni kurva jó!! Talán még jobb mint lustulni és nyomni a játékokat! Nem tudom ezt minek írtam le! Semmi köze a témához, de mind1!
-
EkSYS
senior tag
meg egy szavazat a PC-re!
-
Puma K
nagyúr
Mi az a konzol? Jah hogy az a kis doboz aminek a bővíthetősége le van korlátozva, telepíteni sem kell semmi valamint beteszed és megy a játék. Ugyan már... a PC az egy élet stílus! Lefagy, lassú, szaggat, nem működik, stb... Mindig valami kihívás elé állít amit le kell küzdeni. Továbbá nem lustulsz el mindig megmozgat 2 anyázás között mikor a gépet püfölöd kézzel/lábbal
Volt egy barátom akinek lefagyott a gépe és felment benne a pumpa felállt a székéből és a földön lévő gépet izomból elkezdte rugni úgy hogy szét rugta az alaplapot le rúgta a proci hűtőt, darabosra rugta a memóriát letört pár csatlakozót tőből és hasonló finomságok a srácnak a sípcsontjából és a lábujjaiból folyt a vér mert annyira neki esett. Ez pl arra volt jó hogy a felgyülemlett agressziót levezesse (23 éves web desinger) és hogy vegyen egy új gépet amin már nem fagyott semmi ami neki kellett
Lényegre. Ez a COD ez valami fantasztikus lett, mind grafikailag és mind játékmenetileg valamint a játék egésze magával ragad. Egyik barátom percekig nézte a kosarazó katonákat még az elején. Minden kis apró részre ügyeltek. Két hete néztem meg az Elit alakulatot és elkapott a feeling fel is tettem az összes COD-ot amit megtaláltam (COD, COD UO, COD 4, COD 5) aztán jött ez a COD 6 és leesett az állam. Nagyon tetszik, egyedül annyi a rossz benne hogy agyon van scriptelve. De ha egyszer beválik akkor miért ne? Sajnos mivel PC-n könnyebb crackelni a játékokat szinte mindent így szerez meg elég sok ember ami nem vet jó fényt a PC-re és akkor felmerül az embereknek a fejében akik PC-re is csinálnak játékot hogy minek gyártsunk PC-re ha úgy is kevesen veszik csak meg eredetiben. Még nem is az ár lenne a gond mert lényegesebben olcsóbb gépre egy játék mint konzolra.
Lényeg a lényeg a COD6 jó
(kicsit belebonyolódtam a saját mondataimba és néha nem értettem mit is akarok tulajdon képen írni ez a fáradtságomban tudható be elnézést remélem érthető voltam valamilyen szinten)
-
Számomra meg pont ez a felfoghatatlan, hogy valaki azt a buzi kontrollert isteníti egy fps-hez! Van xbox-om már nem 2 napja bár nem az fps-ek miatt, de én egyszerűen nem tudom megszokni. Nincs az a játék élmény mint pc-n és pont! Ezt az fps-re értem mert vannak játékok pl verekedős, autós ami meg hatalmas élmény szóval nem becsülöm le a kontrollert csak fps-hez borzalmas, amúgy jó. Amikor én pc-n játszom egy igazán jó fps-el az irányításról szinte megfeledkezem csak magával ragad a hangulat és azt veszem észre eltelt 5 óra. Konzolon meg folyamatosan szenvedek azzal a lomha szar irányítással. Egyszerűen nem való fps-hez. Mondják nekem páran csak szokás kérdése, pc-n hardon nyomom általában az fps-t, szerintem igen jól megy akkor nem hiszem ,hogy a képességeimmel lenne baj és nem vagyok alkalmas egy kontroller irányításának elsajátításához. Érdekes project gotham racing 4 ben úgy nyomom a kontrollerel hogy szinte csukott szemmel alázok mindenkit legnehezebb fokozaton. Úgy állítom össze a versenyt ,hogy még gyengébb autóval is sokszor én nyerek. A motorokról nem is beszélve. Pc-t gyakorlatilag mint játék platformot egyedül az fps miatt tartom. A többi játékhoz jó a konzol is. Bár néha be be szaggat ami annyira nem jó és nem lehet vele mit kezdeni nem úgy mint pc-n visszaveszek a részletességből vagy jobb hardvert veszek. Igazán 1db boxos lövölde volt amit élveztem a GOW2, az király!
-
aram01
nagyúr
az a jó hogy itt már multiban nem lehet csitelni
-
TazLeacher
nagyúr
Nem olvastam végig a kommenteket, így lehet, hogy valaki már írta. Mivel az adat UK, így nem az egész világra értendő.
Haverom kint élt 3 évig Angliában. Mondta, hogy alig játszanak PC-n. Nem csak CoD6-ot, hanem bármit. Kint a PC az munka, vagy neteszköz, a konzol meg játékra való. Megvette notira a FIFA-t, és teljesen hülyének nézték a kollégái, hogy miért akar a PC-n játszani, amikor az nem arra való.
-
hejesírásó
senior tag
leshetjük h ezután a folytatás pc-re optimalizálva legyen ha egyáltalán ezután kijön pc-re!
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
bishoplogan #150 üzenetére
Magyarországon 3x annyi pc-s COD6 fogyott mint PS3 + X360 együtt.
-
misx
senior tag
válasz
antikomcsi #140 üzenetére
"Nem azt mondom, mielőtt nekem estek, hogy ingyen kéne adniuk, meg, hogy ne becsüljük más munkáját is meg."
Pedig nagy hasznot hozó címeknél már igenis ez kéne egy idő után. De az nagyobb szemétség, amit a GS-en olvastam, hogy bannolják azokat, akik megvették a kulcsokat a csalódott oroszoktól. Persze lemez nélkül, de az itt mit sem számít. Ha nekik ez illegális, akkor lemezzel együtt is az. Magyarul nem adhatod el a játékot. A végén az lesz, hogy a videókártyámat sem adhatom el, megy a kukába, mert nem az AMD kapja a pénzt a 3870-ért, amit a kissrác megvehetett volna még a raktárból a boltban....
-
Typhoon47
senior tag
jó lenne az egész cikket átírni, nem pedig updatelgetni...
-
Peat;)
veterán
válasz
Sirandrish #125 üzenetére
Csak úgy sugárzik belőled a konzolos tapasztalat
Aztán remélem 20 rongyos egered meg egérpadod van különben esélyed nincs és célzol nagyban a huzogatással 2dminezióban, úgy hogy az rpg-s csávód ötször fordul körbe a tengelye körül a 60 kilós bazookával, mert olyan az érzékenység.
Mi kikapcsoljuk az auto célzást, mivel az csak kezdőknek jó max megtanulni utána hátrány. Pc-n sokan benyomják, a headshot félét és teszik rönkre az összes játékos élményét, tapasztalat.
Gagyik a kontrollerek, de a nintendo wii féle fps irányítás realisztikusságban és ézékenységben is abszolút elsőrangú, nembaj, konzol, az fúj. Mi az hogy 3d-s célzás, jobb az egérpadon huzogatni azt a szart és ha rángatjuk akkor olyan mint ha elektrosokkolnák a csávókát. Az ám az igaziEgy csak forgó és lövő véleménye.
Érdekes hogy volt a CoD4 az bebukott a konzolokhoz képest, most hogy a multit ilyenné tették...azé nem veszik sokan mert lerontották! Semmi okuk nem volt rá gondolom.
Arcátlanságért arcátlanság jár, remélem a kisebbséget veszik figyelembe, kialakul egy tömeg akik megveszik és pc-n is minőségi játékok jönnek ki a jövőben.
-
bishoplogan
senior tag
Kevés ez a 3%, van az 30% is
sztem ez egy konzolt dícsőitő, magasztaló hír az IW-től... trend...
-
csutkaa
senior tag
Update: Időközben többen észrevették, hogy a cikkben említett 3% csak az UK-beli eladásokra értendő, a globális eladás ettől eltérő értékeket mutat. Amint lesz erről pontos infó, megosztom veletek.
Tudtam hogy valami keverés van...
az a 3% nagyon kevés... még ha sok a warez is.... konzolra is azért szépen fogyott a virágbolti, 2 oldalt is meglestem összesen 3000letőltés van
-
MZsoltee
veterán
Számolják bele a torrentoldalak letöltéseinek csak 3% és másri más kép fog kialakulni, mondjuk abból nem sok a profit..
-
Beerwolf
senior tag
Ez az adat azért elég durva.
Gondoltam, hogy keveset vesznek PC-sek, de ennyire? -
alien_
őstag
válasz
antikomcsi #140 üzenetére
Szerintem az UK eladások abszolút nem reprezentatívak a többi régióra nézve, mert ezen a szigeten konzolbuzi mindenki
-
Azért a 3%-os arány ellenére, lehet, hogy mégis PC-n tolták végig eddig a legtöbben.
Szerintem sokan úgy vannak vele, hogy megvennék a gyereknek, de 12K-t egy lemezért, a 70-80K-s fizetésből vagy a jobbaknál 110-120K-ból a hitelre vett tecskós gép mellé, egyszerűen nincs keret.
Nem azt mondom, mielőtt nekem estek, hogy ingyen kéne adniuk, meg, hogy ne becsüljük más munkáját is meg. Talán nem is a fejlesztők tehetnek róla, de magyarországi viszonylatban ez túl sok. Szerintem lene az az árszint, amin a töbszöröse fogyna, a gond csak az, hogy egyesek, főleg akik megtehetnék akkor sem vennék meg. Na az Ők mentalitásával kéne valamit kezdeni. Mondjuk dolgoztatni Őket, aztán nem fizetni Nekik. És valami igazi melót adni a kezeikbe, nem ilyen managerkedést, meg tanácsadást.
Nekem is mintha a fogam húzták volna, a 11.990,-Ft kifizetésénél, de úgy voltam vele, ha már nem cigizek, meg nem drogozok, valamire csak el kell cseszni a pénzt.
Gondoltam jól beosztom, és majd sokáig tart, hááát tévedtem, alig játszottam vele, és vége lett.
-
misx
senior tag
Most persze ennek egyenes következménye lehet hogy PC-re nem adják ki a következő részt. Ez szerintem marhaság lenne, tökmindegy mi az arány, a lényeg hogy egészében megtérül-e a befektetés avagy sem. Mellesleg tutira van köze ahhoz, hogy a dedikált szerverek kiestek belőle, olvastam több helyen hogy szidják ezt a bekorlátozott és lebutított multit.
-
Raymond
titán
válasz
Dark Archon #135 üzenetére
A Steam-et felejtsd el. Semmit nem er epp aktualis jatekoknal, csak amikor valami hetvegi vagy bundle akcio van. A legtobb bejelentkezesi bannerban reklamozott jatekot megveszem nemhogy online, de meg normalis uzletben is olcsobban.
-
alien_
őstag
Konkrét PC-s eladási statisztikákat nem találtam, de azt lehet tudni, hogy az első nap eladott példányok 12%-a volt számítógépes verzió.
"VGChartz preliminary day one figures puts the sales to date (including the midnight launches) at over 7 million copies worldwide across Xbox 360, PS3 and PC. Around 55% of sales are on Xbox 360, 33% on PS3 and the remaining 12% on PC."
-
De a vicc, hogy én ezt Steam-en láttam. Eleve olcsóbbnak kéne lennie, mint a szépen csomagolt, DVD-s változatnak. Mondjuk itthon nem szólhatunk egy szót sem, mert 10eFt, csak az meg a magyar ember lélektani határának sok
Elég sok játéknál bejött már a 7-8eFt-s vételár, erre ezek a hülyék még emelnek is, aztán hőbörögnek a warez miatt, pedig ezt még 8 általánossal is át lehet látni, nemhogy nagyfejű öltönyös menedzserként. Frontlines-t a hétvégén 2,5(!) euróért osztogatták, meg is ugrott az eladási listán
-
Raymond
titán
válasz
Dark Archon #133 üzenetére
Mondjuk az is igaz hogy nem volt 60 a PCs verzio hiaba akarta az Activision hogy annyi legyen mint a konzolos. Erre nyugaton az tortent hogy meg a sarki zoldseges is bevasarolt MW2-bolt igy eleg durva arhaboru alakult ki. En 45-ert vettem a PCs valtozatot (egyebkent ennyi volt a sima xbox-os is ott), haver 37-ert vette.
-
Csodálkoznak, hogy 60 euróért nem kell senkinek a PC verzió. Azért ehhez már igen vastag bőr kell a pofájukra... jobb kiadóknál ennyiért 2 játékot kapsz.
-
Silenzio
addikt
válasz
IronSpidey #131 üzenetére
Dehát ha jól értem aktivációs kódot önmagában nem is lehet legálisan vásárolni. Akkor meg jogos, hogy bannolják, akik ellenőrzött letöltések/vásárlások nélkül aktiválják a játékot, ha eredeti kulcs, ha nem. Vagy tévednék?
-
IronSpidey
csendes tag
Itt a cikk lényeges része:
Ha valaki vásárolt, egyébként működő Modern Warfare 2 aktivációs kódot magának, az ne számítson sok jóra. A Valve és az Activision ugyanis banhadijáratot indított azok ellen, akik adathordozó nélkül, vagy nem közvetlenül Steamen vásárolták a játékot.Hiszen minden ilyen CD-kulcs legálisan, adathordozóval vásárolt darab, amit alapjáraton a Steamen is lehet aktiválni. Minden esetre a Valve ezt egy illegális cselekvésnek minősítette, és megkezdte az így beszerzett Modern Warfare 2 játékok törölgetését a kliensek játéktárából.
-
válasz
IronSpidey #127 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy azokat banolta, akik illegális forrásból vették a kulcsot.
-
IronSpidey
csendes tag
Most olvastam a hírt hogy aki csak cd kulcsot vett annak bannolta a kódját kiadó! Tulajdon képen használhatatlanná teszik játékokat!
-
LackoMester
addikt
válasz
Sirandrish #125 üzenetére
na COD-ni pc-n jó...Forza-ni box-on..persze PC az elsö,az is marad
ennyi
-
Quan-Chi
őstag
válasz
CsiguszMaxim #113 üzenetére
nem vagyok benne biztos hogy ez a leg költséghatékonyabb megoldás
-
IronSpidey
csendes tag
Még szerencse hogy nem szereztem be!
-
zuchy
őstag
Érdekes dolgot mondasz...biztos van benne valami. Pedig ők szoktak pénzelni a játékokba, de ha így is otthagyják...bár nem csak ez az egyetlen oka van szvsz.
Akkor az ATI-nak viszont keményen kell támogatni a fejlesztőket. És most pont jó, hogy most jelent meg a DX11, hiszen akkor megcsinálják DX11-re a motort, és majd vissza skálázza magát DX9-re, persze még mást is be kell építeni, hogy "konzolos" legyen.
Nem lenne jó, ha kihalna a PC-s játékipar.(#120) Sirandrish: Jah, gép játszik helyetted az aztán a király.
-
Sirandrish
legenda
Marha jó lesz majd ha konzolon kell tolni az FPS-eket..gamepad powah
Nembaj..80% Autoaim oszt kész..ugyis ez megy már
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Televan74 #110 üzenetére
Sztem azért vesznek egyre kevesebbet, mert már most is csak ócska konzol portokat kapunk. Pl. GTA4. Arra se vették a fáradtságot hogy elindítsák a játékot kiadás előtt, vajon fog-e futni (nem szaggatni). Legszívesebben én is visszaváltanám a boltban.
Azért szerencsére még van Stalker, Starcraft, Diablo, stb. elég pc-s játék. Nekem bőven elég ha évente csak 1-2 jön ki, de az jó legyen. Márióból kiadhatnak akár 1000-et is, akkor se fog kelleni. A színvonal a lényeg, nem a mennyiség.
-
Djuree
félisten
egyértelmű. én is boxon nyomom. sokkal jobb. jobbak a szerverek, automatice csinál magának mindenki, nincs csiter, élvezetesebb egyszerűen. már a sima modern war-t is ott nyomtam, előtte pc volt, de mostmár nem mennék vissza codozni pc-re, boxon nagyobb az élmény...
-
Xaels
félisten
válasz
Quan-Chi #112 üzenetére
A 3. rész volt az első amit a Treyarch készített és akkoriban még nem tudta a PC-s oldal, hogy jobb ha kimarad a fiúk kezeinek munkájából. Amúgy érdekes dolgokat állítasz, mert lényegében a WAW egy az egyben ugyanaz mint a COD4 csak 2. VH-s környezetben és csupa gyerekes hibákkal. Még perkeket sem talált ki újakat a Treyarch csak átnevezett 1-2-t és adot a cuccnak valami új skin-t, de lényegi különbség nem volt. A single kampány meg erőltetett volt, próbálták hozni az amúgy rengeteg rekordot felállító COD4 szintjét és bár majdnem elérte az eladási statisztikákban, de állítom a WAW-ban legalább annyian csalódtak mint most az MW2-ben(hozzátenném én az MW2-t szeretem és nem csalódtam bár 1-2patch még jöhet).
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Televan74 #110 üzenetére
Megoldás! Mindenki minden héten összetör egy azaz egy darab konzolt majd fényképes bizonyítékkal (aktuális napi újságon a dátum és konzol sorozatszáma a képen) felkerül az itt megnyitott topikban. Ha elérjük a 10 millió darabot két hétre vesszük visszább a limitet
Kezdem:
HAJRÁ MINDENKI!!!!
-
Quan-Chi
őstag
válasz
Televan74 #110 üzenetére
igen ez sajnos benne van , de azért nem ennyire borús a helyzet! a COD sorozatból ugye bár a 3 ki se jött PC-re , pedig az igény meg lett volna rá ! a sorozat leggyengébben sikerült tagja a 4 volt , na most ez annak a 2. része ! szóval az emberekbe még él az első rész hibája , nem igazán erőlködik megvenni ezt senki ! nekem is jobban tetszenek a 2 VH-s COD-ok , pl a legutóbb 5. rész a WAW az szuper volt !
-
Televan74
nagyúr
Ha marad ez a 3-4% arány a Pc gameknél , hát hamarosan szögre akaszthatjuk a videokártyánkat. Pc -re alig fog megjelenni játék vagy csak ócska konzol portokat kapunk.
Majd jönnek a PS3 és Xbox 360 exkluzív játékok. -
LackoMester
addikt
nemértem,konzolon COD-ni,kb.olyan mint kotonnal dug...nem az igazi
ennyi
jobb hasonlatom nincs
egyébként az a Activision akarta igy....ott van a Xbox Exclusives,ebböl döl a lé
(persze a PC-s verziót vettem meg) -
BalaNce87
addikt
válasz
Tuco Ramirez #94 üzenetére
Úgy értem ezt a modern hadviselést, meg úgy alapvetően nem igazán különbözik a 4-től.
-
CptMisi
őstag
én például nem veszek meg minden sz@rt...ezért volt gond a demo hiány MW2nél...letöltöm a demot, ha nincs a teljes játékot...ha tetszik megveszem, ha nem...CoD2 óta volt demo, vagy béta a CoD-okhoz...olyan nagy dolog lett volna egyet csinálni ehhez is? ahelyett, hogy napi 5videót adnak ki a játékról, egy demot csinálni? én például 1 videót néztem meg róla, de ha lett volna demo, tuti kipróbálom, és sokkal jobban megmarad, mint egy videó
ha úgyis az év játéka lesz, minek kéne demo....itt mondtam azt, hogy -1ember részemről, aki megveszi
szerettem a CoD-ot, ha másért nem is, a multiért, de elszálltak...majd kipróbálom egyszer, és talán megveszem...remélem kellemesen csalódok
-
CptMisi
őstag
ehm, azért nagyon sok új dolgot lehetne csinálni egy 2.vh-s játékban....de ha megnézed, CoD 1->UO->2...alig pár dolog, na meg a grafika változik...és?? cod2->cod waw...nem kis változás....lehetne egy kis történetet adni a játéknak....ennyi videó és semmi...Brothers in Arms széria? RtH30 egy ember szeszögéből, EiB másikéból, HH összefoglalja, elmondja mi történt igazából...például Garnett és Allen haláláról is a 3.részben derül ki, mi is történt...de ilyen, hogy ellőtték H. ujját, és a következő részben sincs meg az egyik ujja....amikor cpt price feltámad a halálból?! neem...nagyon is jó játékot lehetne csinálni....
-
darkarthur
senior tag
Sajnos az egész történet sehol nincs egy Half-Life-hoz!
-
afterburner_
őstag
válasz
Dr. Akula #93 üzenetére
már régóta nem, azt hiszem rá egy hétre megjelenés után kijött a jó driver atikhoz...
viszont ez a játék hogy 80 felé szét lett szabdalva, szerintem elég tré lett így, párhuzamosítás jó dolog de valahogy nem ebben a formában.
konzolon meg nem tudom de valahogy nekem nem jöttek meg az akciójátékok...hamar túl is adtam a boxon.
-
BaliJack
aktív tag
válasz
GombócArtúr #60 üzenetére
Csak félve kérdezem meg: mert máshol nem annyira drágák a konzolos játékok, mint itthon?
-
-
Tuco Ramirez
őstag
Egyetértek, a konzolos kontrollert nem igazán az FPS-ekhez találták ki.
Tavaly kipróbáltam egy XBOX360-on a CoD4-et, de néhány nap után feladtam a kontrollerrel való hadakozást. Lehet, hogy tényleg csak megszokás kérdése, és biztosan léteznek kontrollerzsonglőrök is, de irányítás terén szvsz a billentyűzet+egér mellett egyszerűen labdába sem rúghat ebben a játékkategóriában. A GTA-szerű játékoknál teljesen használható, de az FPS-eknél számomra egyértelműen felejtős.
-
Dr. Akula
félisten
Naigen, valószínű hogy a kispénzű emberek inkább a "biztonsági másolatot" töltik le.
Nekem viszont valahol a 3. rész környékén elegem lett az egész COD-ból, kb. ott ahol életerő kijelzés helyett felvillant vmi karika, aztán egyszercsak kampec, sose tudtam mennyi életem van, meg milyen rendszer szerint sebződök. Közben jött a Stalker, az fps-ek királya, és onnan nézve az ember már nem is vágyik vissza holmi COD-ra.
-
Prof01
veterán
Egy Arcade konzol egyébként 45k újonnan a legtöbb konzolboltban.
Én egy HD ready 82cm-es LCD Tv-t használok, amit 50k-ért vettem.
Nem tudom milyen kiegészítőről beszélsz. Arcade-ban is benne van minden ami kell. A játékok meg 2-3k-val drágábbak a PC-snél.
Szal akkor ez így össz 95k-ban van. Kényelmesen a fotelből játszva...
De hát kinek a Pap, kinek a Papné...#63 Peat: Erről van szó!
-
wednesday
őstag
És az a vicc, hogy a Crysisből 3 millát adtak el,(egy, másfél évvel ezelőtt olvastam) nem is 1-et.
A Witcherből adtak el 1 milliót PC-re, azóta még több lehet abból is. (persze az is igaz, hogy mind2 cím PC only..de akkor is)
Persze a Crysisnál se az első hónapokba érte el ezt az eredményt azt mindenki tudja, hanem elég döcögősen indult.
PC-n az eladások olyan mint a higany, lassan kúszik csak fel.
Én is furcsálltam ezt az all 3%-ot, pl: a Sins of Solar Empire-ből is fél millát eladtak PC-re, pedig akkora rétegjáték, hogy 10 gamerből 5 azt se tudná mi az. -
KvPt
tag
Hát nekem is kicsit kamunak tűnik ez a kb 266000 eladott példány, mert, ha pl Crysisból eltudtak adni több, mint 1 milliót, akkor egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy ekkora reklámkampánnyal, össz-vissz ennyi sikerült. Komolyan még a csapból is a cod folyt, szinte már a nagymamám is tudja, hogy mi az. És ráaduásul még gépigény problémái sincsenek a játéknak.
Az meg, hogy a konzolosok mért szeretnek ennyire FPS-t, illetve bármilyen lövödlözős játékot játszani, számomra továbbra is rejtély. Mert egyszerűen anélkül, hogy ne butítanák le az MI-t kizárt, hogy bárki élvezze a játékot. Megnézném mondjuk, hogy pl Veteranon mit csinálna egy konzolos kontrollerrel (konzolosokat kérném, hogy most ne jöjjenek azzal, hogy ők olyan szinten használják a kontrollert mint mi az egeret, mert ez ugyan lehet, hogy néhány emberre igaz, de a nagy többségre biztos, hogy nem).
És egyébként aki marhára rövidnek találja a játékot, az inkább veteranon próbálja, úgy azért egész tisztességes lesz a hossza. -
Vistaboy
veterán
Linkeltem egy új forrást, amire felhívták a figyelmemet, ebben le van írva, hogy a 3% csak az UK-ban értendő. Majd ha lesznek pontos infók a tényleges globális értékesítési rátáról, természetesen beszámolok róla.
-
wednesday
őstag
Na ha most ez a 3% az angol arányokról szól, akkor ez nem kevés sőt, brutálisan sok, az ottani játékplatform preferenciához képest.
-
pedig nem tudom mért mindenki konzolosat vesz...
már a PC-s verzió egy gyengébb konfiggal élvezhető high-on! -
BalaNce87
addikt
A shift tényleg jó lett, de látszik is hogy azért dolgoztak rajta, ezen az MW2-őn meg kb semmit nem dolgoztak az elődhöz képest, de ezt látni is, a motor ősrégi, ugyanazok a hibák megvannak benne mint amikor kijött az első rész, akárhogy is nézzük tanácsos lenne befejezni, mert nemtudnak újat mutatni, az egy dolog hogy mennyien veszik, de a népet könnyű befolyásolni. Szóval én jó jövőt nem jósolnék a játéknak, örökké ezt nem lehet csinálni. Jó volt a 4 tetszett, köszönjük de még1szer kiadni ugyanazt pár plusz-al most ez hol éri meg nekünk?
Heroo: Hát igen annak érdemes megvenni aki cb-n akar játszani vele, amúgy értelmetlen, legalábbis ez idáig így volt, de itt csak origivel tudsz normálisan játszani vagy azzal se.
-
aram01
nagyúr
3% ? az meleg
-
Voyage
aktív tag
válasz
BalaNce87 #73 üzenetére
NFS:Shift is nagyon jó lett, igaz, nem a régi, megszokott NFS, hanem egy teljesen más fajta játék, de nagyon jó játék!
Egyébként szerintem MW2 nagyon is jó lett, két hibája van, az egyik, hogy elcseszték a multit, másik pedig, hogy iszonyatosan rövid. De ezenkívül hangulat, story, képi világ már-már tökéletes.Eleinte más volt a véleményem, de így, 3. végigjátszás után már nem ezt mondom.
-
Herooo
csendes tag
Nem tudom mit várnak, a cod4 versenyre is alkalmas játék, ez pedig messze nem kompetitív. PC-re csak akkor venném meg, ha normálisan lehetne vele versenyszerűen játszani; nem tudom más hogy van ezzel.
-
BalaNce87
addikt
Ezt jól mondod, viszont 2X eljátszani ugyanazt elég gáz, kíváncsi vok mi lesz a következő rész, mert hogy ötletük az nincsen. Abba hagyni meg persze hogy nem fogják csak ezt akkor se csinálhatják végletekig, lásd NFS, próbálkoznak csak ez sehova nem vezet, ugyanolyan roncshalmaz egy jó ideje, és itt is az van hogy már vhogy elmegy tőle a kedve az embernek mert nem látok semmi fejlődést azóta mióta kijött a 2. rész, szóval mindenképp elbízták magukat, annak ellenére hogy nem egy nagy alkotás.
-
Voyage
aktív tag
Tudtommal a címe az, hogy a kötelesség hívása. Itt is hív a kötelesség, nem értem, mi a gond vele...
Az egy dolog, hogy sokan a CoD-ra úgy tekintenek, mint egy 2. világháborús játékra, én is így tekintek rá, de az már unalmassá vált, ez pedig jó megoldás volt egy kis vérfrissítésre. -
lovag05
aktív tag
-
BalaNce87
addikt
Szerintem ez így nem meglepő, amilyen hozzállással csinálták a játékot, konkrétan kidobták még1szer a cod4-et, ez arra utal hogy elbízták magukat csak nemtudom mire, remélem megjön az eszük és véglegesen abbahagyják ezt a call of duty-t, most már köszönjük de elég volt, egyszerűen nem tart semerre ez az egész mintha egy helyben állna.
-
Peat;)
veterán
A box négy éve van a piacon már, azóta szolgálja ki a tulajokat, mínusz 2 hét. (szerviz
). Az hogy manapság már nem biztos hogy olcsóbb a konzol mint a pc úgy hogy 4 évet már lehúzott, azzal én nem kérkednék, mert ez inkább egy újabb pofon a pc-nek.
60k-ért ma már elite van, amihez kiegészítő nem kell, ez nem pc. Egy hdmi kábel 1500 huf. Onnantól kezdve semmi nem kell hozzá. Mielőtt jönne az lcd tv szöveg, az pc-hez is sokkal jobb választás. De ha monitor van...támogatja.
A játékok ára csak a média markt és hasonló helyeken annyi mint amennyinek te gondolod. Másrészt a konzoljátékok tartják az árukat és virágzik a cserebere, így aki ezt kihasználja annak a játékok olcsóbbak mint pc-n. Most hirdetnél egy mw2-őt amit 11-ért vettél boxra akkor elmenne 9-10 körül. Pc-n is elmenne ennyiért?
Aki utánajár annak nyugisabb, egyszerűbb, árban max ugyanannyi a konzol mint a pc, több játékkal és kevesebb bug-al. (itt pl a vga driver gondokra vagy a gyengén átírt dolgokra gondolok).
Ugyanakkor konzol mellé kell pc is! Na az a ráfizetés részünkről, mert sokunknak notija van konzol mellett. Mi így döntöttünk, ennyi, nincs olyan dolog manapság hogy csak előnnyel járna.
Azzal meg sokan dobálóznak hogy xboxra jött ki elsőnek a warez. Az egy dolog hogy ezzel pont tökön lövitek a dolgot, mert a warez ellenére is boxra adták el a legtöbbet ebből a játékból. Magyarul: bár van warez de nincs akkora igény rá. Még magyarabbul: kb egy héttel ezelőtt megszületett a döntés: nem lesz warez x360-ra, aki mégis megpróbálja az csúnyán szopik, erről a megfelelő helyeken lehet olvasni.
-
GombócArtúr
senior tag
Ez érdekes, a magyarországi trendet nézve.
Én értékesítem például a CODokat is, és azt tapasztaltam, hogy pár nap alatt kompletten kifogyott az összes PC verziós, egy ideig hiány is volt. a ps3-xbox verziók pedig inkább fogyogatnak
Furcsa, hogy mennyire fordított ez máshol. -
Polllen
nagyúr
A cikkben szereplő link-ről ide lehet jutni még1 kattintással:
Easy victory for Modern Warfare 2 in UK charts
Csak tán nem egy helyen rosszul leadták, a többiek meg gyorsan átvették
De azért a prohardveren van egyedül vmiféle link...senki se tanulta meg, hogy illik hivatkozni a forrásra...vagy Mo-n mindenki médium és megérzi az ilyeneket... -
Vistaboy
veterán
-
Polllen
nagyúr
3% az a szám, aki angliában megvásárolta az mw2-t, ergo legálisan tudja tolni...a többi pc-s angliai mw2 irreleváns...
Ha angliában 8 millió eladott darabból 240.000 a PC-s verzió, szted a kiadók milyen játékokat fognak kiadni? Hogy lehet a költségeket csökkenteni? Egy játék minden platformra és ez a PC-s játékok "megcsonkításával" jár. persze van aki igényes portot készít, vki meg csak összefossa...mw2 olyan közepes port, így volt a legolcsóbb...és ha ezek a számok tényleg igazak és csak azt fogják mindenhol mutogatni, meg lesz az önigazolásuk,h nem is kell pc-re jobb, mint egy konzolport.
Hosszú távon ez nem jó.
-
CptMisi
őstag
hát engem hidegen hagy...ezt megvettem volna, de az egész hype, és akkor az ilyenek, hogy demo nem kell, mert úgyis az év játéka lesz...nincs dedikált szerver...steam...nV optimalizálásért kaptak egy rakás pénzt, és akkor fizetős tartalmak (azért egy AGP-s 7600Gt nem közelíti meg egy 4830szintjét)...neeeeeeem, nekem ez nem kell, le se töltöm...és nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal, mert 10-12ismerősöm közül, akik meg akarták venni, 3nak van meg eredetiben, abból is az egyik ajándékba kapta...
"Mert a sok pc-s lewarezolja, és amikor a gyártó látja hogy alig veszik pc-re és a következő részt csak konzolra adják ki akkor meg jönnek sírni a pc-sek."
igen, mikor megjelenés előtt ellopták a játékot, és feltörték Box-ra, PC-re tört verzió meg megjelenés után 2nappal volt...igazad van, boxon nincs warez -
Malachi
addikt
"A játék nyolcmillió eladott példányszámmal büszkélkedhet, de ennek mindössze 3%-a volt PC verzió."
Ja, hát ez így ebben a formában nem igaz, az Angliában eladott 1,78 millió MW2-ből kb 1 millió XBox, 700 ezer PS3, és 50 ezer a PC verzió.
Szóval nem az összesen eddig eladott 8 millió MW2 3%-a PC, ez CSAK az angol piac arányait mutatja.
Erről függetlenül marhára örülhetünk, ha a következő egyáltalán kijön PC-re. Pedig nincs olyan, hogy én valaha is konzolon FPS-ezzek. Akkor inkább elfelejtem az egészet.
-
-
capafog23
őstag
Mert a sok pc-s lewarezolja, és amikor a gyártó látja hogy alig veszik pc-re és a következő részt csak konzolra adják ki akkor meg jönnek sírni a pc-sek.
-
Polllen
nagyúr
Sztem meg nem olcsóbb...^^
Itthon egy arcade gép 60K...rádugod a tv-re és megy...szóval indulásnak kisebb költség, hosszú távon meg lényegesen drágább...kiegészítőket aranyban mérik+az új játékok is drágábbak...
100k-ből már összeraksz egy gépet, amin fut az mw2 úgy, mint a boxon..és ebben a 100kban már monitor is van...
-
Polllen
nagyúr
Most nézem, hogy az eredeti cikk, amire hivatkoznak arról szól, hogy Angliában ez az arány...
Most vagy én értem félre a cikket, vagy az itteni post félrevezető...
-
Misi 007
őstag
Grafika gyakorlatilag ugyanaz mint a COD4-nek...
Ki se lehet hajolni benne kész vicc...
Egy konzolos hoki az egész! -
Polllen
nagyúr
Inkább az utánad szólóval értek egyet...3 %...240.000 db PC-s...akkor már nem is kell dedikált szerver, stb...
De gondolj bele...több, mint 7,5 millióan tolják konzolon inkább ezt az fps-t???és pc-re nem is rendelték elő???
Nekem kamu szagú...nem hiszem el, hogy ennyire döglött lenne a PC játékpiac...már régen mindenki éhen halt volna...
-
Peat;)
veterán
válasz
#85552128 #14 üzenetére
"Mégis mit vártak???
A PC-sek nem a konzolos Live szerű multihoz vannak szokva..."Szóval szerinted ez magyarázza a 3%-ot. Mondhatok egy címet? CoD4? Ott is le volt már butítva a multi? Sőt jobban mint itt ugye? Mert abból még kevesebbet adtak el, csak ezért kérdezem.
A 3% azért is brutális, mert a két konzolból a piacon van max 60 millió gép. A pc-ből ami képes futtatni ezt a játékot valószínűleg ennek a többszöröse.
De továbbra sem a felhasználókon kellene leverni a balhét. Most őszintén, 30 másodperc alatt el lehet indítani egy aznap megjelent játék letöltését. Az elérhetőség a fő gond, bármi mással ugyanez lenne, legyen az program vagy fizikai dolog.
A multi csak eredetivel viszont remek megoldás a problémára, a single szinte egy demo-nak fogható fel egy ilyen játék esetében.
Ennek meg az a veszélye hogy egyre több havidíjas játék lesz. Már akár az új cod is.
-
BloodyEddie
őstag
Most fogom eladni a konzolos változatot, mert irányíthatatlan, és megveszem gépre. Ez a játék nekem minden pénzt megér.
-
Jedii
csendes tag
Hát gyerekek nem volt valami nagy kunszt végig játszani a gamet olyan gyorsan végig lehetett tolni mint az előző részét nem mondom hogy rosz volt de lehetne kicsit hosszab.
De értékelem a special opsos küldiket azok már nem egyszerüek meg legalább lehet benne gyalázni -
Grafikailag melyik szebb amugy? Marmint a pc vagy az xbox verzio? A pc-set nemsokara latni fogom.
-
Polllen
nagyúr
Azért ez a 3% nagyon kemény...valahogy még mindig nem tudom elhinni...
-
iknight
senior tag
Szívás, mert konzolon FPSezni? Még az ellenségemnek sem ajánlanám
-
harcikoca
senior tag
ne játsszál vele ^^
-
HardRic
addikt
Örülök hogy így még,még, még nagyobb figyelmet kapnak a konzolok és még több kiváló FPS érkezik. Csak így tovább.
-
CptMisi
őstag
na ezek után megint a konzolosokat fogják díjazni...
#18: milyen szintről beszélsz? semmi különös nem volt benne...
nem egy jobb játék van nála
-
HXY
addikt
válasz
szombatitomi #17 üzenetére
Az nekem kimaradt.
Nekem idáig a HL sorozat a kedvencem. Nagyon hangulatos, jó sztori, eltalált karakterek...
Csak azt nem értem, hogy miért nem képesek már kiadni az ep3-at -
O_L_I
őstag
Bith+nC+Tleech = 45104 letöltés hogy ez sok vagy kevés mindenki döntse el maga.
-
törölt tag
Mégis mit vártak???
A PC-sek nem a konzolos Live szerű multihoz vannak szokva...
Merem állítani, hogy hamarabb volt kész konzolra mint PC-re és abból alakították át. -
HXY
addikt
Szerintem nagyon jó játék lett.
Csak sajnos nagyon rövid, egy délután alatt kijátszható. -
mad1
veterán
Dedikalt szerver hianya
-
v!ct0y
veterán
Mostmár meg is értem, hogy miért vagyunk leszarva
-
Prof01
veterán
Mo-n biztos máshogy festhetnek az adatok. Sokkal magasabb számmal adtak el PC-ből, mint 3% sztem.
vendingo: Lehet.
-
mokus1
addikt
Baszki ez érdekes.Remélem warrez ide warez oda de kiadják a következő részt is pc-re.Mondjuk ezt is kiadták pedig a 4re azt írják még rosszabb volt.
-
vendingo
veterán
Szerintem a következő rész már ki se fog jönni pc-re.
-
BiP
nagyúr
Motion sickness?
szerk: link - simulation sickness
(amúgy jó az első 2 mondatod összevetve ...)
Nekem ilyen utoljára Wolfenstein 3D-vel voltvendingo: gyanítom, hogy ez lesz.
-
Tituka
senior tag
a 3% közt vagyok én is...
nem lett ez olyan rossz
Új hozzászólás Aktív témák
gp A játék nyolcmillió eladott példányszámmal büszkélkedhet, de ennek mindössze 3%-a volt PC verzió.
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Apple AirPods Max (2024), Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest