Új hozzászólás Aktív témák

  • lezerpiramis

    őstag

    válasz sniperboy78 #6218 üzenetére

    Szerintem érdemes rászánni egyszer egy 30-40 percet, és végigmenni minden beállításon - én legalábbis minden olyan esetben így járok el, ha olyan BB-re váltok, amely OS szempontjából nagy ugrás, esetleg visszalépés az előzőhöz képest. Ezeket persze akkor állítom be, ha a BIS-fiókok már megvannak. A teljesség igénye nélkül:
    -Háttérkép beállítása
    -Fényerő beállítása
    -Betűtípus és betűméret beállítása
    -Mobilhálózat beállítása (lockolod-e 2G-re, kikapcsolod-e az adatroamingot)
    -GPS kikapcsolása (ez eléggé szívja az akksit)
    -Profilok paraméterezése: én mindegyik profilt be szoktam állítani a végletekig, méghozzá úgy, hogy megnyitom az összes olyan alkalmazást, amely jelezhet (messengerek, Facebook stb.), így ezek is tutira megjelennek az egyes profiloknál. Szépen meghatározom, hogy villogjon-e a LED, adjon-e hangot, rezegjen-e, mi legyen a csengőhang - mindezt minden egyes profilnál.
    -Messages mappa paraméterezése: itt beállítom, hogy mi jelenjen meg (sms-ek, mindegyik email-fiókom üzenetei, esetleg a hívások is), ezek hogyan jelenjenek meg (csíkokkal elválasztva stb.), törlés esetén rákérdezzen-e a teló, hogy honnan törölje a leveleket stb. Az egyes messengerprogramoknál (Google Talk, BB Messenger) az appokon belül lehet belőni, hogy megjelenjenek-e a beszélgetések a Messages mappában.
    -Ikonok mappába rendezése
    -Mobile hotspot konfigurálása (ha van ilyen a telefonban)
    -Kamera beállítása (hová mentse a képeket fényképezésnél és videózásnál)
    -Oldalsó gombok (gyorsgombok) beállítása: nálam a 9900-ason egy ilyen van, arra a jelszavas lezárás van beállítva. Ha olyan BB-t használok, amelyiken kettő ilyen van, akkor a másikkal az Azonnali üzenetek mappát szoktam elérni, mert én ide rakom a messengerprogramokat, valamint az egyes email-fiókok ikonjait.
    -Naptár nézetének, színének beállítása
    -Óra kinézetének beállítása (nálam digitális szokott lenni)

    Hirtelen ennyi jut eszembe. Ha ezekkel megvagyok, akkor pedig csinálok egy biztonsági mentést a Desktop Software-ről, és jól elrakom :)

Új hozzászólás Aktív témák