Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztyepadzso
őstag
Hah, erre jó lett. Ne haragudjatok az előző 10 hozzászólásért.
A megoldás az volt, hogyha entert, azaz sortörést nyomtam, akkor utána tudtam törölni..... -
martinkeet
aktív tag
válasz Sztyepadzso #3701 üzenetére
Tíz perc alatt tíz hozzászólás ,szerkesztés nélkül...
Szombat éjszaka ,zsibbadt végtagok ,a fej nyomás alatt...így már megbocsájtható![ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
válasz Sztyepadzso #3701 üzenetére
A megoldás ne használj insider fastot. amit tudsz tenni: feedbackbe bejelentet és ennyi. te vállaltad, hogy ilyen és durvább bugokat is tartalmazható rendszert használsz.
-
turbulencia8
őstag
válasz spidersoft #3682 üzenetére
Viszonylag egyszeru a megoldas, folfele swipe-pal elohozod az also ikonsort, es ranyomsz a kilepesre.
-
spidersoft
senior tag
válasz turbulencia8 #3704 üzenetére
Igen, így szoktam én is, és újra belépve a galériába már jó a kép... értelmetlen bug, pláne, ha tényleg már rég ilyen. Ez azért jelentősen megnyújtja a kép értékelésére szánt időt... nem egy profi dolog. Reméljük a MS-nál is csinálja valakinél, és hamarosan megunja a bugot és kijavítja
-
pikszel
addikt
válasz spidersoft #3705 üzenetére
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
spidersoft
senior tag
válasz pikszel #3706 üzenetére
Igen, olvastam, de ezek szerint nem válaszoltam rá... bocsánat. A megoldás időnként működik, de nem mindig. A galériába belépve fényerőt, kontrasztot állítgat önhatalmúlag, meg fene tudja még, hogy mit... Ha közben koppantok kettőt, akkor azzal nem foglalkozik, meg kell várni, míg végez, ami időnként elég sokáig eltart. Utána már valóban segít a duplakopp. Szóval nem egyértelmű a dolog. Arra nem találtam sehol beállítást, hogy ezt a képjavítás kikapcsolható-e valahol, de eléggé elhúzza az időt vele. Sokszor gyorsabb, ha kilépek a galériából és újra be.
-
Clemi
veterán
Azt tudtátok, hogy ha bekapcsoljuk a lassított felvételt, akkor visszaveszi a felbontást 1280x720p-re és kb 9000 kb/s lesz az adatmennyiség? Mondjuk tényleg elég gyalázatos a képminősége a teknősbékás felvételeknek.
-
spidersoft
senior tag
Szerintem a lehetőségekhez képest jó a képminősége -- nem kell elfelejteni, hogy teknősbékában nagyon sok fényt kíván, de minden nagy sebességű kamera ilyen. Napsütésben szépen ki lehet kockázni a felvételt, beltérben (megvilágítás nélkül) a képen gyorsan mozgó objektumok mögött erős motion blur lesz. Ugye pont elégséges fény esetén 1/120s záridővel dolgozik, de ha nincs elég fény, akkor vagy az érzékenységet kell feljebb vinni (a CCD erősítése emelkedik=zaj), vagy csökken a záridő (=homály)... Szóval ha pont elég a fényerő, akkor meglesz az 1/120s záridő, de attól még nem biztos, hogy minden blur mentes lesz, ugyanaz, mintha 1/120s záridővel fotóznánk mozgó dolgot/mogzó kamerával. Napsütésben szépen kikockázható egy fél méterről pottyanó tárgy, nem lesz blur rajta (ezt már próbáltam), míg ugyanez nappal, de beltérben esélytelen, teljesen elmosott képkockák lesznek, tehát biztosan növel a záridőn is.
-
pontyos
senior tag
HellÓ! Valaki használ esetelg app-ot fotózáshoz? Hátha jobb mint a gyári?!
A problémám az, hogy nem vittem magammal fénykpezőépet a nyaraláshoz, hanem a 950 lapult a zsebemben. A szokásos helyre mentünk, így újdonságot nem akartam fotózni, de itthon mikor feltöltöttem a gépre, döbbentem, hogy a bőrszínnel gyakorlatilag nem tud megbírkózni, és eléggé túlszaturálja a képeket.
Közeli képeken a homlokunk sokszor olyan, mintha agyon lennénk púderezve, a piros színek, az ismert padok esetében izzanak. Amúgy a balatoni tájak, nem közeli témák egész jók! -
őstag
válasz pontyos #3712 üzenetére
WP-n sajnos nincs választék kamerás app-ból és már nem is nagyon lesz. A ProShot-ot talán még fejleszteni fogják... de nem sokáig. Szóval ha valaki érti a manuális beállításokat, akkor alapértelmezett fényképezőnek én is a ProShot-ot javaslom (bár én 925-ön használom)... mint a szinte egyetlen normális alternatívát. Könnyen elérhetőek a beállítások. Szerintem megéri megvenni.
Ha nem ért hozzá a user, akkor a gyári fotós app-al lőjön képeken automatán és bízva bízzon a mikroprocesszorok intelligenciájában. Ebben mondjuk az almások a legjobbak, ott mind a mai napig a leginkább hülyebiztos az automata üzemmód. Néha tökéletes, de minden esetben a közepesnél jobb képek, minden körülmény között. Ők ugyanis már az elején elfogadták, hogy az emberek nagy többsége így fényképez. Nem ért hozzá, de csinálja. Aki meg igen, annak általában van komoly fényképezőgépe.
Meliora sunt bono inimica
-
Francia91
veterán
válasz hroberto #3715 üzenetére
"de itthon mikor feltöltöttem a gépre, döbbentem, hogy a bőrszínnel gyakorlatilag nem tud megbírkózni, és eléggé túlszaturálja a képeket."
Ha esti képnél vaku is van használva, picit nekem is túlszaturál, de manuálisan orvosolom, vagy a ProShot-tal lövöm, az ilyen esetben jobban belövi a fehéregyensúlyt, és nem szaturál túl
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik lenne jobb vétel a 950 vagy 950XL?
Igaz, hogy a 950 hamar melegszik?
A 950XL-nek valóban jobb hűtése van és mennyivel észrevehetőbb a jobb hardvere?Mennyire igazak azok a pletykák, hogy a Windows 10 Mobile-nak vége?
Alkalmazásokat mennyire fejlesztenek rá?[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
válasz timelord1987 #3717 üzenetére
950-em van. 930-at váltott, az egy kazán volt. A 950 egy mozo hátláppal eddig még nem volt egyszer sem a tűző napon kellemetlenül forró (nyilván meleg volt, de égető nem, ellenben a 930-al).
950 vagy 950 XL szerintem itt csak a méret számít, hogy neked melyik kell. Túl nagy különbség nincs a kettő között.A Windows 10 Mobile él és virul, MS minimum 19-ig támogatja szoftveresen (ezt olvastam múlt ősszel) .
Pletykák: A lumiákat nyírja ki az MS és helyette a 3. féltől származó készülékeket fogja előnybe helyezni, mint az android és valószínűleg abban is követi a google-t, hogy kevés MS esetében valszeg 3 készüléket fog kihozni a surface phoneokat 17 ősszel.
Alkalmazások: folyamatosan jönnek rá az UWP (Univerzális Windows Platform: PC, telefon, laptop, tablet, xbox, holo lens) miatt.Viszont a régi Windows Phone-ra írt appok meg szakaszosan törlődnek, mert nem támogatják és / vagy sz*r volt.
Nekem 950-em van és nem aggódom a jövő miatt szoftver területén. Az Ms az utóbbi hónapokban többször is megerősített, hogy nem fogja abba hagyni a Mobile szoftver fejlesztését. Logikátlan is lenne, mert abból kifolyólag, hogy OneCore rendszerként hirdeti a Windows 10-et, ami azt jelenti, hogy elvileg az oprendszer magja ugyan az a mobilnak, a pcnek, az xboxnak stb. és a fejlesztéseket munka nélkül / nagyon kicsi átalakítással azonnal Mobileon is használható, mert nem kell újra leprogramozni, hiszen ugyanaz a két rendszer magja (Pc és mobile stb.).
-
Trevize1987
aktív tag
válasz martin66 #3718 üzenetére
"Nekem 950-em van és nem aggódom a jövő miatt szoftver területén. Az Ms az utóbbi hónapokban többször is megerősített, hogy nem fogja abba hagyni a Mobile szoftver fejlesztését."
2012 (vagy 2013?) vásároltam a Lumia 800-at, azóta az MS többször erősített meg az inkompetenciájáról a szoftverfejlesztésben (vagy a szoftverfejlesztők támogatásában), szóval a te optimizmusod meglep kicsit
Az igazi ok ami miatt én és sokan mások még nem váltottunk, az az, hogy nehezen tudjuk elviselni az androidot és az iOS-t. Telefonálni, fényképezni, smst írni (szóval a real telefon funkciók) még mindig a WP-n a legkényelmesebbek. No de a szoftverezettség... Legalja alatt.
-
turbulencia8
őstag
válasz Trevize1987 #3719 üzenetére
Neked melyik app hianyzik? Par ezer forintbol en mindent meg tudtam venni WP-re.
-
Trevize1987
aktív tag
válasz turbulencia8 #3720 üzenetére
Most az, hogy van egy-két nekem hiányzó app (CIB bank jut eszembe hirtelen ami legutóbb jó lett volna) kevésbé érdekes, inkább az mond el mindent a platformról, hogy TELJESEN leszoktam a játékról telón. Na és nem azért mert nem szeretek játszani. Pedig én a fizetős fajta vagyok, még WP szegényes portékájából is sikerült sok pénzért vásárolnom (platform kezdete óta, úgy 25-40e Ft-ot költhettem).
Okosóra támogatás is nagyon fáj most (már két éve szeretnék teljes értékű okosórát WPre).
Hatalmas különbség van aközött, hogy én viszonylag elvagyok a platformon és hogy a többin dőzsölnek az appokban. Nem vonzó így a rendszer és nem is lesz az, ha nem lesz változás. Az UWP meg marha jól hangzik, de egyelőre nem sok előnyét látjuk.
Szóval én a leghardcore-abb fan lehetek (L800, L920, L1020, L950), van jogom bírálni az MS-t. Ne mondja nekem senki, hogy nem lehetne ennél jobbá tenni nem is túl nagy erőfeszítések árán.
(anno a Minecraft megvételétől is azt vártam, hogy a pénz helyett egy exklúzív címként adják ki WP-re és akkor rengeteg fanboy vehette volna meg csak ezért a telefont... de minden egyes ötlet helyett mindig a pénzt választotta az MS)Na mind1, kissé depis vagyok, főleg amikor meglátom windowscentral-on a 150.-ik "most vége a Lumiának de ez egy új kezdet" meg bla bla cikkeket. Hányszor olvastam már azt, hogy minden jobb lesz ezért meg ezért. De nem. Szívünkre a kezünket és mondjuk (akik a kezdetektől itt vannak) mennyit fejlődött az alkalmazáskínálat az elejétől mostanáig?
-
Zoliee
senior tag
válasz Trevize1987 #3721 üzenetére
Totál egyetértek Veled. Az tényleg elismerendő, hogy a MS ígéretekben mindíg is elhalmozta a wp usereket. 😊
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
válasz bluemirage #3714 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Napközben mobillal is lehet jó pillanatokat elkapni, szeretek vele fotózni, néha nagyon el lehet kapni. Sikerült is egy pár képet már csinálni, csak furcsa, hogy a bőrszín hol sárga, hol pedig "púder" hatású.
A piros meg néhol kicsattan a képről. Feleségem piros, kivágott felső ruházata izzik, a dekoltázs meg oyan mintha púderrel öntöttem volna le.... tesztenk jó volt. Legközelebb a Canon is jön velünk nyaralni -
pikszel
addikt
válasz pontyos #3723 üzenetére
Valóban, ha automata módban van a fényképező, akkor alkalmaz az arcon egy HDR effektet, a csúcsfények/csillanások visszaszorítása végett, amitől az arc lapos és homogén színű lesz. Én is meglepődtem a végeredményen. Viszont van kézi mód és DNG.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
plau85
tag
Üdv. Csatlakozom én is a kis 950es táborhoz, lumia 930asról váltottam. Egyből lenne is egy gyors kérdésem. Tegnap megérkezett a készülék, ( windows storebol rendeltem, persze az ingyen display dockot elfelejtették mellé postázni így mehet a levelezés) de csontra levolt merülve, ami nagyon meglepett, mivel ha jól tudom nem tesz jót az akksinak ha teljesen levan merülve. Csatlakoztattam a töltőre és kb 5 perc után észhez is tért, szépen lefrissitett mindent, viszont ami érdekelne hogy ezen a telefonon van alapból valamilyen védőfólia? Rendeltem hozzá egy Mozo flipes tokot, belekellene ragasztani viszont engem ez a vékony kis tok nem győzött meg így egyenlőre míg nem érkezik meg a másik tok plusz egy tempered glass marad a kis dobozában a fiókban. Ami még érdekelne hogy mennyire sérülékeny a kijelzője?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
viszont ami érdekelne hogy ezen a telefonon van alapból valamilyen védőfólia?
Nincs.
Ami még érdekelne hogy mennyire sérülékeny a kijelzője?
GG3 van rajta, ami sajnos az egyik legszarabb konstrukció a gorilla üvegek közt.
mivel ha jól tudom nem tesz jót az akksinak ha teljesen levan merülve.
Ezt nem értem, hogy merült le ennyire, tavaly óta ott dekkolt a raktárban? Ezt is eltudom képzelni.
Nekem 40%-on volt bekapcsoláskor.belekellene ragasztani viszont engem ez a vékony kis tok nem győzött meg így egyenlőre míg nem érkezik meg a másik tok plusz egy tempered glass marad a kis dobozában
Mit kell beragasztani? Az edzett üvegnek akkor van értelme, ha az minőségi, ha pl szikével belevágsz, azon egy mikrokarc nem lehet, ha lesz, akkor máris kukázhatod, mert egyrészt semmit nem véd, másrészt együtt törik a kijelzővel, ráadásul a tapizás minőségérzetét is rontják a hamis, gagyi üvegek.
----------------
Mediamarkt-ban lehet kapni GEPARD tempered glass-t erre a telefonra, na az minőségi, ráadásul a bevonat rajta is ugyanaz, öröm tapizni, mint a kijelzőt magát, mindent érzékel, a kijelző minőségébe egyáltalán nem nyúl bele, nevezzük így. Az enyémen is az van, ezért tudom ajánlani. A dobozban minőségi készletek, alkoholos kendő, sima kendő, por eltávolító matrica és rögzítő matrica, H9 keménységű, ami a legjobb. 3000 ft.
[ Szerkesztve ]
-
Tomy Yayo
senior tag
Szerintem nincs ebben semmi érdekes, amiket most értékesítenek azokat is valószínűleg ugyanakkor rendelték még, mikor a legelső darabokat, és azóta áll a raktárban. Ennyi idő alatt nem csoda, ha lemerül. Abból gondolom, hogy az elsők közül van, mert amekkora érdeklődés volt utána szerintem sok helyen nem is rendeltek második adagot
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
plau85
tag
"Mit kell beragasztani? "
A telefont a mozo flipes tokba. Én is meglepődtem mert a videókat amiket láttam eleve úgy kellett volna érkeznie hogy bennevan a telefon hátlapja és csak belekell pattintani. De amit kaptam az csak maga a mozo bőrtok és bennevan egy kétoldalú ragasztó szerűség ahova a telefont kell tenni. Nem tudom hogy most ez ténylegesen így van-e mert mikor belepróbáltam a telefont teljesen passzentos. Szóval ha beleragasztom és neaggyisten esik az élére akkor annak szerintem 100% hogy törés a vége.
Inkább megrendeltem amit a lumia 930asra is anno ( Shakehive flipes tok).Igaz ezt is majd megint házilag kell módosítanom mert tutira kemény műanyag lesz megint amibe a telefon megy. Az előzőnek is kb 2 hét alatt elkezdtek lepattani a sarkai. Házi megoldásként pedig veszek egy sima fekete szilikon tokot, a flipesből kivágom a műanyag tartót és beleragasztom a szilikont. Lumia 930asom 2 év után is úgy néz ki mint az új. Karbantartóként sajnos nem hagyhatom csupaszon a telefont bármennyire is szép mert pikk pakk összetörne.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én ezt könnyebben megoldottam. Vettem rá minőségi MOZO hátlapokat, plusz az említett gepard üveg.
Na most, ha olyan helyre megyek, egyszerűen visszarakom azt a gyári szemét fostalicska filléres hátlapot és le van tudva az egész.Ennyit a védelemről, ha az törik, karcolódik, a kutyát sem érdekli.AZ MS szégyene és pénzéhessége az az el..ott gyári hátlap a lötyögő gombjaival együtt.
-
pikszel
addikt
válasz pikszel #3725 üzenetére
Kiegészíteném a hozzászólásom ezzel a képpel. A bal oldali automata, a jobb oldali pedig kézi módban készült. Nagyon jól látszik a kisember arcán és apa kezén, valamint a nyakánál az ominózus "hiba".
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Francia91 #3735 üzenetére
Hogy mennyire vagy megelégedve vele, az eléggé szubjektív. Leejtetted /tesztelted már, vagy mi alapján? Én napokban ejtettem le az s7edge-t, a panzer TG szarrá tört, de a kijelző sértetlen. Kurva nagyot esett az oldalára, de a készüléken egy mikrokarc annyi sincs, semmi, az kivédte rendesen. Igaz 12 ezer volt, de máris megérte.
Húzz bele szikével úgy erősebben, ha semmi nem látszik, akkor az valóban egy 9H minőségű TG, ha látszik rajta bármi is máris lekaphatod róla, mert semmit nem ér egy leejtésnél. Ergo hamisítvány. Én is így kezdtem a panzer-ral és a gepard-dal is.Van egy videó youtube-on, ahol felaprítanak szikével egy papírlapot a kijelzőn, srác áttörli, semmi. Vagyis az a valódi és minőségi TG.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Közben kaptam egy vadiúj display dock-ot és egy type c kábelt. Most minden frankó.
4K videók, hang tökéletes. 5 nap alatt lerendezték, ez igen! Le a kalappal! -
insyde5
aktív tag
Fitbit szoftvert használ valaki? Én úgy érzem a lépés számláló pontatlan.
2,1 Km; 1655KcalAdatokat megadtam a telefonban/netes oldalon.
Valamit eseetleg kell pluszban "kalibrálni" ? -
meszipeti
aktív tag
Én xprot használok, azt már teszteltem is, egy csővázas szék lábára esett pofával, üveg törött, kijelzőnek semmi baja. Egyetlen gondom vele, hogy kb egy hét után elkezd leválni a jobb felső sarokban. Nem megy alá semmi, de baromi ronda. Ez már a harmadik, ami ezt csinálja. Lehet hogy a kijelzővel nincs valami rendben?
"A játék az nem játék"
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz turbulencia8 #3745 üzenetére
TG-ről volt szó természetesen.
Persze a japán háttérrel rendelkező és mögé búvó, jól csengő etc... linkkel még senki nem vágott pofán. -
meszipeti
aktív tag
-
Clemi
veterán
válasz meszipeti #3747 üzenetére
A TG-nek pontosan mi a neve? Az MM-ben vettem üvegfóliát a telóra mikor megvettem (a nevére nem emlékszem, de majdnem 3e volt ) és a jobb felső saroknál 3 hét után elkezdett elválni, olyan szinten, hogy az irisz szkenner már használhatatlan. Egyáltalán van olyan edzett üveg, ami nem kezd el leválni? Mikor a telót vettem akkor is üvegfólia volt rajta, de olyan gusztustalanul fel volt már válva körbe, hogy nem is értettem a gazdája hogy tudta elviselni.
-
Pacee87
aktív tag
Akkor lehet, hogy nálam is a dokkolóval van baj!
Már semmilyen YT videót sem hajlandó lejátszani dokkolón keresztül, ha lehúzom róla a telefont akkor megy!
Kisalkalmazásokban augusztus 16-ot ír utolsó használatnak, miközben rá van kötve és persze inaktívnak jelzi.
Az egeret csomószor újra kell csatlakoztatni ahhoz, hogy menjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest